Evo sto se tiče iskljucivo nositi nesto i te stvari da ti neko namećeSto bi rekao D10S, isto k'o da zidu pricas![]()
Ja nemam nista protiv naninih dzempera,ali ne zelim nositi ISKLJUCIVO nanine dzempere. Zelim nositi ono sto mi se svidja,tj. ne zelim da mi iko namece izbor. Ja tebe ne nazivam primitivcem zato sto navijas za domaci klub, nazivam te primitivcem jer mislis da taj izbor kluba mora biti nametnut od strane geografije. Meni je svejedno jel ti navijas za Zelju ili za Real. Ne namecem ti izbor,ne mislim ako za Real navijas da si inteligentniji ili tako nesto. Samo ti ne shvatas da moj izbor kluba,odjece,muzike zavisi od mene i SAMO od mene. Ne od grada i drzave u kojoj zivim.
Sto se tice recenice da ti nista na svijetu ne moze zamijeniti čaršiju,to je diskutabilno jer da bi to bio u stanju reci,morao si proputovati svijet,a ne samo ovo malo Juge bivse. I meni se recimo Sarajevo svidja,ali isto tako svidja mi se i Valencia,St. Petersburg. Ne vidim zasto bih sebe ogranicio na grad u kojem sam rodjen i zivim ? Mozda postoji negdje u Irskoj gradic koji mi puno vise odgovara od ova tri? Mozemo se mi ovdje natezati da bosanskog duha nema nigdje drugog i da je film Kod amidze Idriza dokaz ljepote tog duha, kad obojica znamo da nismo vidjeli ni milioniti dio sta ovaj svijet pruza, i da nismo ni priblizno kompetentni dati takvu vrstu izjave. Lijepo je bilo i u podrumima tokom rata, svi se zblize, svi su kao familija pa opet ne zelis u tom podrumu zivjeti ostatak zivota,zar nije tako? Shvatas li me,bar malo?
Ja ti dolazim iz Cazinske Krajine gdje je najveca firma prije rata bila Agrokomerc.Meni je stari ovako rekao nedavno,da prije rata nista na tom prostoru Cazinske Krajine nisi mogao uzeti neki prehrambeni proizvod a da ne bude proizvod Agrokomerca i on nije želio da to kupuje iako kaže da je bilo kvalitetno nego je isao u nabavku u druge gradove.Kaže da mu je to bilo glupo,međutim sad kad taj gigant ne radi shvatio je da je to bila prava stvar samo to je bilo drugacije vrijeme i on to nije mogao da shvati.
Ja ne mogu reci opet prosao sam Njemačku nisam se zadržavao nego isao u Švedsku i gore je bolje,vece mogucnosti,lakše je naci posao,bolji uslovi za mlade milion stvari.To stoji definitivno ali vjeruj kad te nostalgija ufati j*bo bi takav život u tuđini.
Eh sad čaršija je složen pojam.Vise to nije ko sto je nekad bilo sve se rasulo na strane.Neko studira,neko u inostranstvu neko radi,neko je u komuni

Ja se nikad ne mogu složiti da neko može u Bosni navijati za United i nervirati se zbog poraza ukoliko nema korisit.Ja isto pratim Englesku,Špansku,Rusku,Srbijanski pa i nasu i imam tamo neke timove koje stavljam ispred svih recimo Everton(zbog managera) i Real Sociedad ali oni i kad pobijede i kad izgube ja se isto osjecam.
Odi na temu Reala ili Barce i upitaj za ograničenja u Španskoj ligi o registracijama igrača koji nemaju državljanstvo EU,o registracijama igrača i milion drugih stvari za lige petice pa da vidimo koliko ce ih znati(90%nece).Eh a meni je krivo upravo ti sto pricaju o fudbalu transferima a ne znaju te neke "sitne" stvari.