Calcio, svaki dan bez transfera je pljuska Tini i Germanijoj masineriji koja je podigla veliku prasinu da se ovaj decko proda.calcio je napisao/la:Pa da predje u Cagliari ili Lorient opet ce to biti velika pljuska ovim genijalcima sto su govorili da ne moze ni u Premijer ligi igrati, a ima ih mnogo.![]()
A Inter bi bila pljusketina nevidjenih razmjera...
Kao sto rekoh prije par dana, putujuci cirkus Susic sutra i u vasem gradu, decka sele u Arsenal, Celzi, Bordo, Sevilju, Inter pa i Totenhem. Velik je to pritisak za nekoga ko je prije 2 godine bio pred gasenjem karijere i istu spasio u truhlom i nikad gorem Ajduku, koji se bori za trece mjesto u HNL-u.
Na silu je upao u repku, pa na silu upade u prvih 11 iste te repke, pa je i odigrao par dobrih tekmi u HNLu sto je rezultiralo da bude u idealnih 11 lige. I naravno da kada se pogledaju cinjenice, 'standardni prvotimac repke koja je igrala na SP', relativno mlad, prodaje se kao univerzalac uz marketing kakav niko od nasih nije imao osim Dzeke koji je sve to krvavo zaradio moze se prodati nekom timu kao sto ti rece Lorient ili Cagliari sto bih ja licno volio, jer je to sredina u kojoj ce se pokazati da li vrijedi ili ne.
Slicno sam govorio i za Ibricu koji je isto tako u raspalom Ajduku bio nekrunisani car, a kad je otisao u ispodprosjecni evropski klub nije ga bilo na mapi.
Sven je za razliku od Ibrice mladji i cini se fizicki jaci, a na lopti slabiji, definitvno bi mu po mom misljenju najbolje pasala francuska liga i to klub poput Lorienta kao sto si i sam rekao, pa nek se vidi moze li ili ne moze.
Sto prije to bolje, jer cemo biti nacisto da li od decka moze biti pristojna zamjena u repki ili je tu samo sto ga ja stricek Pape gurao na silu.
Opet cu se vratiti na pocetak, ako nista od svega ne bude i ne proda se nigdje, najveci pritisak i slom ce biti na Svenu kojem mogu ovakve price unistiti karijeru, od ubjedjivanja da ce igrati u Londonu ili evo Interu do seoskih livada HNL-a poput Zapresica ili Sesveta, momak moze samo psihicki pasti i ako se to desi, nema dobrih igara u Ajduku, nema poziva u repku i tu prica zaglavljuje, dakle decko je do sada na vrhuncu karijere i njegovi skrbnici su procjenili da se svim silama treba pokusati prodati u neki klub, dizu prasinu sa velikim a bili bi prezadovoljni kada bi ga utrapili donjem domu liga petice, samo da se opravda to forsiranje.
Licno moje misljenje bi bilo o njemu, ako zanemarim nacin na koji je dosao u repku i sve negativnosti toga kao, je da bih zelio da ga prodaju u taj donji dom, tipa Verona, Lorient, pa neka postepeno napredje kao Prcic, lagano Sošo pa Ren, pa cemo vidjeti kako i sta dalje.
Proces prilagodbe u novom timu ce svakako postojati i na ligu i na nacin treniranja i na okolinu, tamo se radi puno ozbiljnije nego u Ajduku, nema zabusavanja a Tincek se cini radnik ruku na srce, ima zelju ima volju, manjak fudbalskog znanja i brzina se da nadoknaditi trkom i definitivno se mora brze oslobadjati lopte i smanjiti soliranje, pa mozda od njega bude pristojan igrac od kojeg ce i repka imati koristi.
Ova sva halabuka oko transfera naravno da je razlog za ismijavanje momka, jer je skroz nerealno ocekivati da se igrac tipa Tine Svena Susica moze u ovom momentu prodati u neki veliki klub tipa Arsenal, Celzi, Totenhem, Inter ili Sevilja i Bordo.
Ne kazem da je nemoguce (dokaz su veci panjevi tipa Balaban u Aston Vili), ali je nerealno, da se prica o klubovima koje si naveo to bi bila realnija situacija.