Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 jan 2015, 00:32

o jarane moj, za 350 maraka si mogo uzeti pravi telefon, pa lumia 925 idealan telefon
elegancija, kvaliteta, dobra kamera, brz - stabilan os

eh

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 jan 2015, 13:00

Štopa li iPhone 4S sa osnovnim aplikacijama instaliranim na njega (FB, Tapatalk, Viber i sl.)? Dvoumim se da li da konačno uzmem iPhone, ali mi se ne daju velike pare na telefon koji mi možda neće odgovarati, a 4S je, iako star, još valjda solidan telefon + radi na iOS 8.1 (pa će valjda još dosta vremena imati podršku za većinu aplikacija)...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 03 jan 2015, 13:10

Kako mi se ova 830 i 930 Nokia sviša uff..

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 jan 2015, 14:34

CapoDiTuttiCapi je napisao/la:Kako mi se ova 830 i 930 Nokia sviša uff..
Također :njanjanja:
Mia San Mia

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 03 jan 2015, 16:55

R32 je napisao/la:
CapoDiTuttiCapi je napisao/la:Kako mi se ova 830 i 930 Nokia sviša uff..
Također :njanjanja:
Šteta što nema za ultra korisnike :lol:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 jan 2015, 17:18

Ja nisam ultra, al nemam para haha :D
Mia San Mia

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 03 jan 2015, 17:26

R32 je napisao/la:Ja nisam ultra, al nemam para haha :D
Šteta bgmi ;)

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 jan 2015, 18:24

Ma puno para, a prelijepe obje. Ja sam na ovom studentskom paketu od 23, al opet puno izađe.
Sad ganjam Lumia 920 da uzmem.
Mia San Mia

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 03 jan 2015, 19:37

R32 je napisao/la:Ma puno para, a prelijepe obje. Ja sam na ovom studentskom paketu od 23, al opet puno izađe.
Sad ganjam Lumia 920 da uzmem.
ne'š se pokajat ;)

Ja se preporodio kako sam je uzeo :mrgreen:
anonimni je napisao/la:Štopa li iPhone 4S sa osnovnim aplikacijama instaliranim na njega (FB, Tapatalk, Viber i sl.)? Dvoumim se da li da konačno uzmem iPhone, ali mi se ne daju velike pare na telefon koji mi možda neće odgovarati, a 4S je, iako star, još valjda solidan telefon + radi na iOS 8.1 (pa će valjda još dosta vremena imati podršku za većinu aplikacija)...
Kad je Iphone u pitanju ne uzimaj ništa ispod petice.
naprijed rejal

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 jan 2015, 20:36

Vjerujem, a preporod i ja ocekujem :D
Mia San Mia

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 jan 2015, 21:30

Sveti je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Štopa li iPhone 4S sa osnovnim aplikacijama instaliranim na njega (FB, Tapatalk, Viber i sl.)? Dvoumim se da li da konačno uzmem iPhone, ali mi se ne daju velike pare na telefon koji mi možda neće odgovarati, a 4S je, iako star, još valjda solidan telefon + radi na iOS 8.1 (pa će valjda još dosta vremena imati podršku za većinu aplikacija)...
Ne bih se sad zalijetao, pa uzimao noviji iPhone jer ne znam hoce li mi iOS odgovarati uopste, i ako uzmem telefon i svidi mi se, uzecu poslije 5S, al' mi se sad ne daju neke pare (a vidim po piku da je iole solidno ocuvana i otkljucana 5 oko 500 KM) + imam dosta dobru ponudu za 4S (makar se takvom cini), zato sam ga mislio uzeti i probati iOS, ako nista, nece puno izgubiti na vrijednosti dok ga ne prodam :mrgreen:

Razmislicu jos sta i kako, ne zuri mi se, jos cu malo internet pretraziti da vidim ostala iskustva, pa cu skontati sta cu, hvala tebi u svakom slucaju :thumbup:

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Kapiten Blue Traina

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 jan 2015, 21:51

to hoces da se prebacis sa notea na kutiju šibica?

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 03 jan 2015, 22:22

Mozda cu prodati Note, a znas i sam da sam se dvoumio jos ranije da uzmem iPhone, pa kontam da to odradim uskoro, ako nista, lako je opet prodati iPhone i kupiti Note (al' nov :mrgreen: )

Poceo me nervirati opasno, sad vidim koliko su ostali bili upravu kad spominju kvalitet izrade, poceo se ljustiti ovaj Samsung natpis na pozadini, a u zadnje vrijeme zna i zablokirati na par igrica (cudno, ali se desava), sto ne ocekujem od telefona koji je placen i previse... Mislim da je doslo vrijeme da probam iOS, ako ne bude valjao, opet cu uzeti Android, a ako bude kako treba, uzimam 5S, no otom potom...

Kapiten Blue Traina

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 03 jan 2015, 23:55

jesi li nabacio lollipop na njega? nabaci zadnji leakani rom i furaj, a isto tako probaj cyanogenmod, najvise sto ces izgubiti na CM jeste kamera, bude malo losija na CM, ali razlika je neprimjetna

a prelazak s Note 3 na iphone, pogotovo na 5s je s konja na magarca, no kako hoces tvoj je izbor

da prelazis na sesticu imalo bi smisla, ovako sve ispod je samo bacanje novca

ja da sam na tvom mjestu uzeo bih lumiu 1520 :mrgreen: kako je to strasno dobar phablet

posto sam ugovorom vezan s bh telecomom, a nema mi zasad zurbe, nadam se da ce microsoft izbaciti uskoro nasljednika 1520 i taman kad mi istekne ugovor s telekomom, da produzim isti s tim telefonom (i jos da se poklopi da Bht bude imao isti telefon u ponudi) eee kako sam ja to isplanirao :mrgreen:

slika
:tokralju:

Brezovac
Kontakt:

Post Postao/la Brezovac » 04 jan 2015, 00:30

semir01 je napisao/la:
Brezovac je napisao/la:
Brezovac je napisao/la:Mozel mala pomoc drugovi?
Imam Lomuiu 530,i posto je Windows operativni sistem ne znam kako muziku skinut, eh pa ako ima neko da mi to malo pojasni ko vec koristi isti OS. Skiao sam neke mp3 downloadere al slaboo
Skinuo sam sebi neke melodije za zvono, al kako postavit da zvoni? jel ima ta opcija..a yebem ti windows da ti yebem :evil:
Prikacis fon na komp, i presnimis tu pjesmu u Ringtones direktorijum! ;) a imas i ove aplikacije: (ima ih jos sigurno)
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 0931094197" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... cbb4ba8300" onclick="window.open(this.href);return false;

evo ti i aplikacija za rezanje pjesme tj. da ti sam sebi napravis dio koji ce da pjeva/svira kao melodija
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... a64f9142e5" onclick="window.open(this.href);return false;
To prvo sam pokusao i jednostavno nece, nema uopste opcije da zalijepim u Ringtones? jel moram nesto instalirati jos il je samo to copy paste
EDIT:
Ipak sam se snasao preko ove aplikacije.hvala
Zadnja izmjena: Brezovac, dana/u 04 jan 2015, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 04 jan 2015, 00:40

anonimni je napisao/la:Mozda cu prodati Note, a znas i sam da sam se dvoumio jos ranije da uzmem iPhone, pa kontam da to odradim uskoro, ako nista, lako je opet prodati iPhone i kupiti Note (al' nov :mrgreen: )

Poceo me nervirati opasno, sad vidim koliko su ostali bili upravu kad spominju kvalitet izrade, poceo se ljustiti ovaj Samsung natpis na pozadini, a u zadnje vrijeme zna i zablokirati na par igrica (cudno, ali se desava), sto ne ocekujem od telefona koji je placen i previse... Mislim da je doslo vrijeme da probam iOS, ako ne bude valjao, opet cu uzeti Android, a ako bude kako treba, uzimam 5S, no otom potom...

Jesi ikad uradio factory reset na Note 3? Takav uređaj ne bi trebao da šteka nikako, osim naravno ako nije do same aplikacije i softvera! Taj poklopac od baterije možeš zamijeniti (20KM na pik-u)! :thumbup:

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 04 jan 2015, 00:51

prije mjeseec sam uzeo iphone 6 plus...i mogu vam reci da je telefon dobar, kamera odlicna, ali da vrijedi toliko, i ne vrijedi...ova verzija od 166B je samo stotinjak km skuplja od 5s od 128GB...puno vike ni za sto
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 jan 2015, 07:06

anonimni je napisao/la:
Sveti je napisao/la:
Ne bih se sad zalijetao, pa uzimao noviji iPhone jer ne znam hoce li mi iOS odgovarati uopste, i ako uzmem telefon i svidi mi se, uzecu poslije 5S, al' mi se sad ne daju neke pare (a vidim po piku da je iole solidno ocuvana i otkljucana 5 oko 500 KM) + imam dosta dobru ponudu za 4S (makar se takvom cini), zato sam ga mislio uzeti i probati iOS, ako nista, nece puno izgubiti na vrijednosti dok ga ne prodam :mrgreen:

Razmislicu jos sta i kako, ne zuri mi se, jos cu malo internet pretraziti da vidim ostala iskustva, pa cu skontati sta cu, hvala tebi u svakom slucaju :thumbup:

ma ja ne krijem da mi je iOS omiljeni sustav, i da Imam priliku i para sad bih uzeo opet, ali zasad sam prezadovoljan lumiom. Android je daleko najgori izbor za neke starije high end ili novije mid end uredjaje, za low end i da ne pricam. Ali opet ne bih nikad uzeo iPhone ispod petice (cak i na njoj zna da bude laga), jer sam imao cetvorku, bas me znala nazivcirati.
naprijed rejal

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 04 jan 2015, 09:40

@Quaresma
Nisam jos instalirao Lollipop, vidio sam da ima neka verzija sluzbenog Lollipopa na netu i mozda je flasham, a CM i ostale nesluzbene verzije ne bih radio radi garancije i Knoxa, mada ko zna, mozda i sa njima pokusam... Nesto mi se WP ne svidja, pa Lumiu ne bih uopste uzimao :mrgreen:

@BordoArmy
Nisam vala odavno radio, znam da to treba cesto raditi, al' mi mrsko backupovati sve i vratiti :D Odradicu i to vjerovatno ako budem flashao Lollipop (a valjda cu sve to zavrsiti prije nego sto se rijesim Notea ako ga budem prodavao), a poklopac svakako ima na eBayu jeftinije, al' nije stvar u samoj izmjeni njega koliko u cinjenici da se ne bi trebalo to desavati mobitelu koji nije bacan, gazen ili sutan, a spada u neku premium klasu...

@Sveti
Ja kad bih ti rekao da sam neki dan svjedocio lagu koji je rezultovao skoro pa restartu 5S, ne bi mi vjerovao :mrgreen: no kad se sve uzme u obzir, iOS bi valjda trebao biti dosta fluidan, a ja od mobitela ne ocekujem vise kojekakve gluposti kao nekad, jednostavno mi ne treba puno, samo fluidnost...

Vidjecu sta cu uraditi, mozda ni ne prodam Note ako ne iskoristim ponudu za 4S, ali mi se jednostavno koristi iPhone na duze vrijeme od pola sata-sat :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 04 jan 2015, 09:53

Ako trazis samo fluidnost i ne interesira te puno rootanje, pristupacnost igranje sa izmjenama i sl. A vidim da ne volis ni wp, onda iOS. Osmica je zaista vizuelno prelijepa, a razlog radi kojeg ti govorim da izbjegavas sve ispod petice je cinjenica da je osmica formirana kao sustav za iPhone 6 i 6+, na petici i 5s su radili cistu optimizaciju, a 4s jedva nekako moze da je vuce, nesto kao cetvorka sa sedmicom.

U svakom slucaju iOS je idalje Cristiano Ronaldo medju sustavima :mrgreen:
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 5 gostiju.