Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

gruezi
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la gruezi » 31 dec 2014, 00:48

Gdje trenutno igraju Ivan divkovic,tarik medzic,tarik vranac,damir doborac,amir cakic?realno DA li se mozda pogrijesilo izostavljanjem bekog od navedenih. Zasto edina basica nikako nije zvao?

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 31 dec 2014, 00:53

Znači to je tih 20 veličanstvenih :mrgreen: , moguće da će Selektor pokušati igrati sa 2 pivota protiv nekih od odbrana , pa Građana poveo... , po meni je manji kikser u napadu od Burića , trnutno možda i od Toreta ...

- Kako god pogledam Lijevi bek bi nam mogao biti problem , Prce ako ne uspije sanirati povredu ostaje nam samo Čelica u napadu , iako je i on u Francuskoj igrao većinom odbranu , ali dobio je par zadnjih utakmica u Zagrebu da igra i napad , što se tiče Terzića ja ga nebi forsirao u napadu jer neigra ni u Veszpremu , dopustiti mu polukontre i sedmerce (ako ga krenu) , Milas samo odbrana ... , može na Lijevom i Karačić , Perić na Srednjem .

Golmani:

Nebojša Grahovac
Benjamin Burić
Peđa Dejanović

Srednji bekovi:

Ivan Karačić
Stefan Janković
Josip Perić

Lijevi bekovi:

Nikola Prce
Duško Čelica
Mirsad Terzić
Ivan Milas

Desni bekovi:

Kosta Savić
Dejan Malinović

Lijeva krila:

Mirko Mikić
Alen Ovčina

Desna krila:

Faruk Vražalić
Muhamed Zulfić

Pivoti:

Muhamed Toromanović
Senjamin Burić
Vladimir Vranješ
Elmir Građan

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 31 dec 2014, 01:00

Sta covjek izjavi :lol: :lol: :lol:

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 31 dec 2014, 01:12

gruezi je napisao/la:Gdje trenutno igraju Ivan divkovic,tarik medzic,tarik vranac,damir doborac,amir cakic?realno DA li se mozda pogrijesilo izostavljanjem bekog od navedenih. Zasto edina basica nikako nije zvao?
Divković - ljetos bio bez angažmana , moguće da je ponovo otišao u inostranstvo

Medžić - Vogošća

Vranac - Bosna S.

Doborac - Kadetten Schaffhausen

Čakić - negdje u Izraelu

Bašić - davno prežvakana tema

leptir123
Kontakt:

Post Postao/la leptir123 » 31 dec 2014, 08:08

Sad svi imate neku primjedbu! Nije se rodio ko je narodu ugodio,dobro je rečeno!Mali Građan je dobro odigrao u Solunu protiv Grčke! Stajao sam sa Enidom Tahirovičem u. Mostaru i čovjek kaže da je Građan najspremniji od sviju njih! Vježbali su akcije sa dva pivota a i u Čapljini mali je igrao halfa u odbrani!Budimo sretni sto smo dio SP i od mene imaju veliku podrsku i puno sreče!Po meni je Milas trebao ostati a trebao je ici Mandič!

dovlatz
Kontakt:

Post Postao/la dovlatz » 31 dec 2014, 11:48

Mislim da bi Damir Cipurković mogao doprinijeti dobrim predstavama naših golmana na SP. Zbog toga mi je čudno da nije dio ekspedicije za Katar. Smatram da ne postoji studioznija osoba kada je riječ o skautiranju igrača, odnosno načinu i vrsti šutiranja svih najistaknutijih svjetskih igrača. Stoga, ukoliko nije kasno, trebalo bi ga uvrstiti na listu putnika.
Što se tiče ostalih sa spiska, jasno je da ima uvijek različitih mišljenja, ali treba pustiti Marku da radi svoj posao, dokazao je da je 40 x 20 metara onaj prostor gdje je najjači. Stavimo se svi u službu reprezentacije koja nas je tako obradovala, a time postala najomiljenija u BiH.
Sretna nova 2015. godina svim rukometnim radnicima i igračima!

kobac
Kontakt:

Post Postao/la kobac » 31 dec 2014, 15:54

Zna li se gdje se igra domaca utakmica u ovim kvalifikacijama?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 dec 2014, 17:54

To je najbolje što imamo, kad znamo da Bašić neće, da je Panić povrijeđen, i da za Vražalića nemamo uopšte zamjenu pa jedino logično rješenje su bili ili Zulfić ili Ereš ja lično bi vodio Ereša meni je bolji igrač od Zulfića al se nema šta prigovoriti za ovu odluku Markoviću

o stanju s Doborca nisam upoznat, šta je razlog pa njega više nema
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Josip321
Kontakt:

Post Postao/la Josip321 » 01 jan 2015, 16:22

Vidim da mnogi sumnjaju u Čelicu i njegov napad. Ja sam ove momke upoznao gledajući ih od kraja predzadnjih kvalifikacija do sada. I Čelica ima napadačko znanje razine BiH. Vidjeti će mo kakav će Puce biti na SP. Ali za Čelicu sam siguran da će biti vrlo dobar za minutažu koju dobije. Lik ima muda, i solidno napadačko znanje. Nisam ga nikada gledao kakav je kao prvi ljevi vanjski. Ali kao zamjena je odličan. I za razliku od desnih vanjskih reprezentativaca, ljevi će stalno pucati. A ljevi su mi razina manje. I najopasniji su na početku utakmice. Kasnije kada se nakon nekoliko golova odbrana protivnika više koncentrira na njih oni padaju i često se ne vide do kraja.

Sve u svemu, nemoj te previše očekivati BiH. Puno je SP reprezentacija te kvalitete. Puno će ovisiti o atmosferi u reprezentaciji i prvim rezultatima. Ako dobiju prve utakmice sa reprezentacijama sa kojima se mogu nositi možda im i poraste samopouzdanje pa kasnije odu i korak dalje. Odnosno prođu skupinu.
Momče Hercegovče

katalinskiosim
Kontakt:

Post Postao/la katalinskiosim » 02 jan 2015, 14:01

Zdravo. Zanima me da li naša reprezentacija danas ima trening koji se može pogledat. Ako neko zna možel mi napisat u inbox gdje je i u koliko?. Hvala
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 02 jan 2015, 15:46

onako razmisljam kad bi uspjeli pa da budemo medju 7-8 mjesta koja vode na OI koji bi to uspjeh bio :bih: :bih:

bhf9292
Kontakt:

Post Postao/la bhf9292 » 02 jan 2015, 18:20

Prolazak u drugi krug ce biti ogroman uspjeh :bih:
I KRV SVOJU ZA BOSNU MOJU!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 03 jan 2015, 00:51

u okviru prvog kola turnira afrička selekcija Tunis savladala je Bjelorusiju rezultatom 34:30. Najbolji u redovima pobjedničkog tima bio je Wael Jallouz sa osam postignutih golova, Oussama Boughanmi je sedam puta pogodio mrežu Bjelousa, dok je desni bek Tunižana Aymen Hammed dao šest golov

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 03 jan 2015, 06:56

slika
Pocinje lagano.
BosnaE

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 03 jan 2015, 11:44

Čovječe, koja smo mi bruka od grada (mislim na Sarajevo). Prvi trening su rukometaši jedva odradili jer je bilo hladno, a evo sad drugi i otkazan zbog hladnoce. Ne mozemo smjestiti rukometnu selekciju, koja se priprema za njeno PRVO svjetsko prvenstvo, u toplu dvoranu... stidim se :oops:

p.s. Tunis vec na pripremnim pokazuje da je i vise nego ozbiljna selekcija. Zato nasi s pravom govore da ce biti bas tesko s njima...mozda i teze nego sa Austrijom..ali eto..vidjet cemo
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 jan 2015, 11:56

Fuj brate. Ovi momci su nacionalni heroji. Ne omogućiti im osnovne uslove za rad u sopstvenoj državi i glavnom gradu iste prelazi sve apsurde koje ova država ima i na kojima počiva. Nogometna reprezentacija je u vlasništvu trening centra vrijednog milione KM-ova, dok se u međuvremenu ovo dešava sa našim najboljim rukometašima.

Minimum koji očekujem u ovoj državi je osipanje paljbe teškom artiljerijom od strane medija na državne institucije koje su ponovo pokazale i dokazale koliko brinu o onima koji su rijetka svijetla tačka turobne bosanskohercegovačke svakodnevnice.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 03 jan 2015, 12:22

hajde sto je slaba posjeta na utakmicama reprezentacije,nego ni grijanje ne mogu ukljuciti. :clap:
sreca pa se ovo nije desilo u nekoj drugoj sredini.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 03 jan 2015, 12:32

Pa ne mogu da vjerujem koliko smo mi retardirana drzava!
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 jan 2015, 13:07

Idemo ludo, idemo jako. Idema u Katar napadamo zlato :bih: :bih: :bih:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 03 jan 2015, 14:41

jao Toromanovića na press-konferenciji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
isto napušen :mrgreen:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.