2014/2015 NBA Sezona

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

adriano_leite
Kontakt:

Re: 2014/2015 NBA Sezona

Post Postao/la adriano_leite » 03 jan 2015, 03:42

Reke ubi Arizu, nije mi jasno zasto Houston ne promijeni taktiku u odbrani, pa Harden kao odlican defanzivac ne preuzme najraspolozenijeg igraca protivnika. Harden ima najbolji def win share, def rating, medju prvima je u ukradenim itd. Fakat nevjerovatno kakav propust trenera Houstona.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 jan 2015, 03:43

adriano_leite je napisao/la:Reke ubi Arizu, nije mi jasno zasto Houston ne promijeni taktiku u odbrani, pa Harden kao odlican defanzivac ne preuzme najraspolozenijeg igraca protivnika. Harden ima najbolji def win share, def rating, medju prvima je u ukradenim itd. Fakat nevjerovatno kakav propust trenera Houstona.
Trebamo trade odradit sa Cavsima da nam Irving cuva najbolje perimeter igrace :cool:

Bolje da ga i izvadi, ima tekma i sutra.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 jan 2015, 03:46

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Reke ubi Arizu, nije mi jasno zasto Houston ne promijeni taktiku u odbrani, pa Harden kao odlican defanzivac ne preuzme najraspolozenijeg igraca protivnika. Harden ima najbolji def win share, def rating, medju prvima je u ukradenim itd. Fakat nevjerovatno kakav propust trenera Houstona.
Trebamo trade odradit sa Cavsima da nam Irving cuva najbolje perimeter igrace :cool:

Bolje da ga i izvadi, ima tekma i sutra.
Jbg. iza Irvinga nisu brojke kao iza Hardena, tako da je ipak Harden specijalac sto se tice defanzive. Nemate sta ponuditi za Irvinga, cekajte da neko otpusti nekog igraca pa ga uzmite, Joshko odigra samo 5 minuta u 3 cetvrtine :D.

Mes Que Un Club!

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 03 jan 2015, 03:48

Durantula opet ujeda
A.F.C. Bournemouth!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 jan 2015, 03:49

adriano_leite je napisao/la: Jbg. iza Irvinga nisu brojke kao iza Hardena, tako da je ipak Harden specijalac sto se tice defanzive. Nemate sta ponuditi za Irvinga, cekajte da neko otpusti nekog igraca pa ga uzmite, Joshko odigra samo 5 minuta u 3 cetvrtine :D.
Pa nisam ja pravio Defanzivne napredne statistike, jede te to izgleda :rol:

Ali dobro tebi je Harden igrac samo zbog brade :rol:

Cuje neamo sta ponuditi :rol:

Irving>Harden i Dwight :thumbup:

Pitaj LeBrona koga bi radije imao u ekipi, Dwighta ili Irvinga :urnebes:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 jan 2015, 03:52

koliko su besmislene te statistike govori to da je marc gasol gori odbrambeni igrac od stepha currya :kafa:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 jan 2015, 03:56

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Jbg. iza Irvinga nisu brojke kao iza Hardena, tako da je ipak Harden specijalac sto se tice defanzive. Nemate sta ponuditi za Irvinga, cekajte da neko otpusti nekog igraca pa ga uzmite, Joshko odigra samo 5 minuta u 3 cetvrtine :D.
Pa nisam ja pravio Defanzivne napredne statistike, jede te to izgleda :rol:

Ali dobro tebi je Harden igrac samo zbog brade :rol:

Cuje neamo sta ponuditi :rol:

Irving>Harden i Dwight :thumbup:

Pitaj LeBrona koga bi radije imao u ekipi, Dwighta ili Irvinga :urnebes:
Pa sto bi davali najboljeg centra danasnjice zbog Irvinga? Svako bi volio u ekipi imati dobrog centra. Ti bas bukvalac Aleme, nemate sta ponuditi mimo Hardena i Dwighta jer vam je to kostur ekipe. Sto se tice naprednih statistika, eto vidimo koliko su bitne i tacne, Harden nesto top 5 defanziva a krije ga trener na tom dijelu terena :urnebes: :urnebes: .

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 jan 2015, 03:58

KK_Bosna je napisao/la:koliko su besmislene te statistike govori to da je marc gasol gori odbrambeni igrac od stepha currya :kafa:
To Alem ocigledno ne konta cim ih postavlja kako bi uzdigao Hardena ili ti ga the hidden one u defanzivi :D.

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 jan 2015, 03:59

adriano_leite je napisao/la: Pa sto bi davali najboljeg centra danasnjice zbog Irvinga? Svako bi volio u ekipi imati dobrog centra. Ti bas bukvalac Aleme, nemate sta ponuditi mimo Hardena i Dwighta jer vam je to kostur ekipe. Sto se tice naprednih statistika, eto vidimo koliko su bitne i tacne, Harden nesto top 5 defanziva a krije ga trener na tom dijelu terena :urnebes: :urnebes: .
Nea ga sta kriti nego tako igramo a i neki su bolji, sta ti je to cudno, isto kao sto u Warriorsima Thompson i Iggy cuvaju najbolje perimter igrace, kod nas to rade Beverley i Ariza. Ali ti ne gledas tekme dok ja gledam Cavse, nego prdis napamet

I na tim statistkama nisu samo bile defanzivne, pogledaj da imaju i win shares i PER itd. AKo se naravno razumijes

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 jan 2015, 04:04

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Pa sto bi davali najboljeg centra danasnjice zbog Irvinga? Svako bi volio u ekipi imati dobrog centra. Ti bas bukvalac Aleme, nemate sta ponuditi mimo Hardena i Dwighta jer vam je to kostur ekipe. Sto se tice naprednih statistika, eto vidimo koliko su bitne i tacne, Harden nesto top 5 defanziva a krije ga trener na tom dijelu terena :urnebes: :urnebes: .
Nea ga sta kriti nego tako igramo a i neki su bolji, sta ti je to cudno, isto kao sto u Warriorsima Thompson i Iggy cuvaju najbolje perimter igrace, kod nas to rade Beverley i Ariza.

I na tim statistkama nisu samo bile defanzivne, pogledaj da imaju i win shares i PER itd. AKo se naravno razumijes
Ti defanzivne statistike bacas ima dva mjeseca i od rupe pravis respektabilnog defanzivca. Ocigledno se bolje od tebe razumijem cim ne kontas da u toj statistici igra tima najvise kroji taj koeficijent. Iz tog razloga Harden ima bolji def rating od Jamesa i mnogo drugih igraca koji su miljama daleko ispred Hardena ali ne, ti za Irvinga bacas def rating uporedjujuci Hardenov sa njegovim. Toliko o tome koliko znas. Na 90% napredne statistike se mozes komotno popisati.

Btw. Pelikani ga stavili buducem prvaku i ne vade ga hahahaha.

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 jan 2015, 04:06

adriano_leite je napisao/la: Ti defanzivne statistike bacas ima dva mjeseca i od rupe pravis respektabilnog defanzivca. Ocigledno se bolje od tebe razumijem cim ne kontas da u toj statistici igra tima najvise kroji taj koeficijent. Iz tog razloga Harden ima bolji def rating od Jamesa i mnogo drugih igraca koji su miljama daleko ispred Hardena ali ne, ti za Irvinga bacas def rating uporedjujuci Hardenov sa njegovim. Toliko o tome koliko znas. Na 90% napredne statistike se mozes komotno popisati.

Pa to samo pokazujes kolio ne gledas tekme.

Pa ja bi se ubio na licu mijesta kad bi ti razumio kosarku u bilo kojem segmentu bolje od mene, kunem ti se svega mi.

kad god hos, mozemo pocet od 1960-ih.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 jan 2015, 04:11

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la: Ti defanzivne statistike bacas ima dva mjeseca i od rupe pravis respektabilnog defanzivca. Ocigledno se bolje od tebe razumijem cim ne kontas da u toj statistici igra tima najvise kroji taj koeficijent. Iz tog razloga Harden ima bolji def rating od Jamesa i mnogo drugih igraca koji su miljama daleko ispred Hardena ali ne, ti za Irvinga bacas def rating uporedjujuci Hardenov sa njegovim. Toliko o tome koliko znas. Na 90% napredne statistike se mozes komotno popisati.

Pa to samo pokazujes kolio ne gledas tekme.

Pa ja bi se ubio na licu mijesta kad bi ti razumio kosarku u bilo kojem segmentu bolje od mene, kunem ti se svega mi.

kad god hos, mozemo pocet od 1960-ih.
Pa onda se odmah mozes ubiti cim ti je Harden dobar defanzivac i cim navodis napredne statistike kao relevantne u kosarci. Nauci da defanzivni rejting zavisi od defanzive cijelog tima, sto tim manje primi poena toliko je i bolji koeficijent individualca a to pak ne znaci da je Harden bolji od Lancea Jamesa Tuckera itd.

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 jan 2015, 04:16

adriano_leite je napisao/la: Pa onda se odmah mozes ubiti cim ti je Harden dobar defanzivac i cim navodis napredne statistike kao relevantne u kosarci. Nauci da defanzivni rejting zavisi od defanzive cijelog tima, sto tim manje primi poena toliko je i bolji koeficijent individualca a to pak ne znaci da je Harden bolji od Lancea Jamesa Tuckera itd.
:rol:

Pa ko je rekao da je Harden bolji od Lancea, Jamesa, Butlera itd. u odbrani :rol:

Ove godine do sad, uopste ne igra losu odbranu ( posebno ne uzasnu kao prosle godine), blizu je prosjeka. Ali to tebi ne ide u glavu, najvise iz razloga sto ne gledas tekme. Ali sta ima veze, sve je tako kao sto ti kazes, expertu :rol: :thumbup:

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 03 jan 2015, 04:21

Po onoj statistici je ispalo da je skoro pa najbolji u ligi.

Moram priznat da sam se dobro ismijao.
Postovanje treba zaraditi.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 jan 2015, 04:22

Brada je dobar defanzivac, Luke Babitt se nije naigrao pored njega :D :urnebes:

Zasto navodis def rejting da dokazes da je Brada bolji defanzivac od Irvinga, ako znas sta je def rejting? Zasto koristis uopste def rejting kada je Irvingova odbrana u pitanju? Zasto uopste koristis ta sranja od statistike ako znas da su sranja? Moguce je i da ne znas da se izrazis. Kosarkaski genije ali ti ne ide maternji jezik :D. Bradi def rejting toliki Irvingu toliki Brada bolji defanzivac. Bradi def rejting bolji od Jamesovog i milion drugih igraca ali nije bolji def od njih. James los def rejting ali dobar defanzivac, Irving los def rejting ali i los defanzivac, **** ti tu logiku :D. Moras sam sa sobom da se dogovoris da li je def rejting ikakav argument za kvalitet odbrane ili nije :urnebes: .

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 jan 2015, 04:23

adriano_leite je napisao/la:Brada je dobar defanzivac, Luke Babitt se nije naigrao pored njega :D :urnebes:

Zasto navodis def rejting da dokazes da je Brada bolji defanzivac od Irvinga, ako znas sta je def rejting? Zasto koristis uopste def rejting kada je Irvingova odbrana u pitanju? Zasto uopste koristis ta sranja od statistike ako znas da su sranja? Moguce je i da ne znas da se izrazis. Kosarkaski genije ali ti ne ide maternji jezik :D. Bradi def rejting toliki Irvingu toliki Brada bolji defanzivac. Bradi def rejting bolji od Jamesovog i milion drugih igraca ali nije bolji def od njih. James los def rejting ali dobar defanzivac, Irving los def rejting ali i los defanzivac, **** ti tu logiku :D. Moras sam sa sobom da se dogovoris da li je def rejting ikakav argument za kvalitet odbrane ili nije :urnebes: .
bolji je od irvinga u skoro svakom segmentu kosarkase igre, svakom, a posebno playmaker, CP3 je za Irvinga

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 jan 2015, 04:28

alemsa je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Brada je dobar defanzivac, Luke Babitt se nije naigrao pored njega :D :urnebes:

bolji je od irvinga u skoro svakom segmentu kosarkase igre, svakom, a posebno playmaker, CP3 je za Irvinga
Ponovo nisi odgovorio na pitanja koja sam ti postavio. Da probam opet, zasto ispisujes naprednu statistiku ako u istu ne vjerujes? Zasto u poredjenju dva igraca je ona relevantna a u neka druga dva nije? Zasto je Kyrie losiji defanzivac od Hardena a James nije, ako se zna da oba imaju losiji def rejting? Izdogovaraj se sam sa sobom. Harden ne da je bolji od Irvinga nego je najbolji od momenta pojave kosarkaske igre.

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 03 jan 2015, 04:34

kad_kako je napisao/la:Po onoj statistici je ispalo da je skoro pa najbolji u ligi.

Moram priznat da sam se dobro ismijao.
Zamisli, postavlja nesto u sto kaze da ne vjeruje, ali to postavi kao da vjeruje, a onda to koristi u debatama, tj. nekad je relevantno, a nekad ne :urnebes: . Strasna situacija i divim se takvoj sposobnosti promjene misljenja, teza, argumenata. Mislim da ni sam sebe ne razumije :lol: .

Mes Que Un Club!

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 jan 2015, 04:37

Napredna statistika jeste nezahvalna jer ne pokazuje cijelu sliku, ali isto tako pokaxuje nesto npr. PER, recimo Shved ima 20 PER I to je glupost, ali recimo kad lik ima 30 +PER to je vise nego impresivno (I oko 25+ je odlicno a kamoli 30). Pogledaj ko je godinama uzimo defensive win shares recimo Noah, Dwight, Marc itd. Znaci da je s losom odbranom ne moguce biti prvi. Ali neam ti ja vremena objasnjavat naprednu statistiku, nek ti objasni moj jara @ep, za kojeg smatras da je paglu a lik te uzima lopatom hladno.

I da Brada je za Irvinga izmislio kosarku

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 03 jan 2015, 05:08

iskreno da ti kazem odkako sam se nedavno preplatio na ovu stranicu da gledam u HD sve utakmice u NBA , cesto pogledam Houston kad ne igraju Bullsi .. vido sam u vise navrata da je Harden odigrao veoma dobru odbranu u kljucnim trenutcima utakmice... lik ne napredovao u odbrani svakako..nije odlican defanzivac , ali nije vise ni onako kao sto je nekad bio..uglavnom viso sam u kljucnim trenutcima da je u vise navrata digrao dosta dobro ,,statistika laze svakako ..po njoj Harden je jedan od najboljih defanzivaca, ali to svakako da nije, ali barem i ta statistika moze [okazati da je je po tom pitanju napredovao u odnosu na ranije sezone
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.