FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Mene ovo već malo brine... Prvo pojačanja tipa Stefanović, Misimovic, Borjan, Kelava, Said i sve jedan po jedan propada... Nama treba par pojačanja i to onih zvučnih. Nadam se da će nas uprava obradovati na kraju svega. Para se ima, očekivanja su velika...
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!
Koliko Gojko ima jos ugovor?
Ja bi Samiru ponudio ugovor na tri godine 700k€ klauzulu I 2000km mjesecnu platu (Ako sad ima 800km).
Gojku isto jos dvije godine produzetak 2000km klauzula 800 k €..
Ako Samir nebude htio pristat ja njega nebi poslo na trbinu vec bi Uzo igraca Iz akademije (Ako ima kakav dobar, Ako nema onda trazit kakvog u BiH mladica) koji igra na samirovom mjestu I radit rotaciju dok Samir ne ode..ista stvar sa gojkom( osim Ako ima vec neko da bi platio 1m€)
I ove stvari se nesmiju odugovlacit Gojko mora produzit ugovor ili se prodat, da nam se nebi desio samirov problem..sa Duljevicom Ako ovu polusezonu odigra dobro produzit mu ugovor na Ljeto necekat zadnji sest mjeseci...
A Samir Ako se boji da u 21godini I Gojko u 23 nece moci nac transfer vani onda se ja pitam Dali su to zaista fudbaleri koji mogu vani igrat.Posto platu u BiH od 2000km redovno I da si standardan u FC SARAJEVU je bolje nego u Austri bit na klupi I imat 8000km.
Ja bi Samiru ponudio ugovor na tri godine 700k€ klauzulu I 2000km mjesecnu platu (Ako sad ima 800km).
Gojku isto jos dvije godine produzetak 2000km klauzula 800 k €..
Ako Samir nebude htio pristat ja njega nebi poslo na trbinu vec bi Uzo igraca Iz akademije (Ako ima kakav dobar, Ako nema onda trazit kakvog u BiH mladica) koji igra na samirovom mjestu I radit rotaciju dok Samir ne ode..ista stvar sa gojkom( osim Ako ima vec neko da bi platio 1m€)
I ove stvari se nesmiju odugovlacit Gojko mora produzit ugovor ili se prodat, da nam se nebi desio samirov problem..sa Duljevicom Ako ovu polusezonu odigra dobro produzit mu ugovor na Ljeto necekat zadnji sest mjeseci...
A Samir Ako se boji da u 21godini I Gojko u 23 nece moci nac transfer vani onda se ja pitam Dali su to zaista fudbaleri koji mogu vani igrat.Posto platu u BiH od 2000km redovno I da si standardan u FC SARAJEVU je bolje nego u Austri bit na klupi I imat 8000km.
pa ce ti svaki igrac u ekipi reci "ja necu da produzim, prodajte me"amypitar je napisao/la:Najgori moguci scenario je taj da u slucaju ne potpisivanja ugovora da Radovca saljemo na tribine.Vazda mi se gadio Amaw, radi te metode ucjene,jer to je cisto po meni reketiranje.Mislim da tom metodom nasa uprava se nece sluziti.Ja se nadam da ce preovladati zajednicki interes,i da ce Radovac produziti saradanju,u suprotnom ga prodati.
Po meni on je prioritet,pa onda stoper i golman.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I sta si dobio nista
U svijetu, svaki tim tako radi. Pogotovo sto je radovac nase dijete i sto ne bi trebao sekunde da razmislja o tome sta i kako. Ako neces ides na klupu i na tribine, bas zbog toga sto bi zauzimao nekome ko hoce da produzi mjesto, a uz to, pokazes i drugim igracia da NIKO NIJE IZNAD FKS.
amstaff@ svi ciljevi su promjenjeni sto se transfera tice, dovodi se SAMO i samo iskljucivo sto kodrro trazi,.
tako da ne treba previse ocekivati... ne vise od dva -tri imena... a ova imena sto si nabrojao...svi su bili na pregovorima, neke cekamo, neki su otisli dalje,, neki hoce samo kratku posudbu...
@Pitar6785
Gojko ima ugovor do ljeta 2016. godine.
Koliko se moglo pročitati u nekim medijima a i ovdje je bilo priče Samiru je ponuđena plata od 5000 KM i time bi bio najplaćeniji igrač (osim Benke).
Ako ne produži, jedini scenarij je prodaja u januaru (za nas je dobra, ne znam koliko je dobra za njega) ili na proljeće tribine, što kaže @benko tako se radi u svakom klubu. A mi na njegovoj poziciji osim novog Hrustemovića imamo i Kovačevića.
Ma riješit će to Ibrak u našu korist sve
Mora!!
Koliko se moglo pročitati u nekim medijima a i ovdje je bilo priče Samiru je ponuđena plata od 5000 KM i time bi bio najplaćeniji igrač (osim Benke).
Ako ne produži, jedini scenarij je prodaja u januaru (za nas je dobra, ne znam koliko je dobra za njega) ili na proljeće tribine, što kaže @benko tako se radi u svakom klubu. A mi na njegovoj poziciji osim novog Hrustemovića imamo i Kovačevića.
Ma riješit će to Ibrak u našu korist sve

Rustemovic se preziva ovaj novi Hilmo.hilmo je napisao/la:@Pitar6785
Ma riješit će to Ibrak u našu korist sveMora!!

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Cisto sumjnam da u engleskoj,i udrugoj normalnoj demokratskoj zemlji,ako neki igrac ne produzi ugovor,da ga klub radi toga salje na tribine.
To moze na Balkanu i Turskoj,ali u normalnim zemljama, zna se kako to funkcionise.Pa Lewandowski je igrao do kraja za Borussiju D, a za 2 mjeseca mu istice ugovor,i prelazi u njima omrzeni Bajern.I ne samo on vec vise igraca Borussije.Imas bruku takvih slucajeva,gdje igraci nisu zeljeli produziti ugovor,a isti odradili do kraja.Ja se nadam da to kod nas nece desiti,i da ce provladati razum na obje strane.

Pomeni je vaznije produzit ugovor GOJKU SAMIRU HARISU nego dovodit zvucna imena igrace koji su na klupi po 3-4 godine I koje moramo placat po10-12 hiljada maraka mjesecno...Ako je Piric podpiso (bandovic Piric plakalo) to je dovoljno sto se tice golmana Ako neko misli da keleva borjan ili bilo koji golman ovakvi kvaliteta nas moze odvest u grupnu fazu ls ili el to je drugo al ja Nisam siguran Posto golman dobar je vazan al neigra on Sam. Siguran Sam da nam je bio Buffon na golu ispalibi od Borusije...Ako imamo lovu treba da kupujemo I trosimo toliko da OSVOIMO duplu krunu I da nase blago Gojko Samir haris ne idu na trbine ili dzaba u druge ino klubove. A tek kad budemo imali 10 Benki u ekipi e onda mozemo dovodit zvucna imena takvog tipa koja ce nam malo dic kvalitet koji ce tad vec bit na vrhunskom nivou I sa kojim mozemo goat u grupu el pa I ls sto da ne..
Sa Dupovcem tetkom dzemom pussygacom (ljudi piju puse drogiraju se jedu ne zdrava hranu )tesko mi mozemo izboriti el (mozemo al danam zrijeb bude naklonjen nenormalno) a grupu lige sampiona to je nemoguce...
SAID moze al da Dinamo raskine ugovor pa da ga mi podpisemo 3.5godina..a na posudbu od 6 mjeseci ja ga nebi Uzo.
Sa Dupovcem tetkom dzemom pussygacom (ljudi piju puse drogiraju se jedu ne zdrava hranu )tesko mi mozemo izboriti el (mozemo al danam zrijeb bude naklonjen nenormalno) a grupu lige sampiona to je nemoguce...
SAID moze al da Dinamo raskine ugovor pa da ga mi podpisemo 3.5godina..a na posudbu od 6 mjeseci ja ga nebi Uzo.
To moze samo u seljackim ligama i sa seljackom politikom.amypitar je napisao/la:Cisto sumjnam da u engleskoj,i udrugoj normalnoj demokratskoj zemlji,ako neki igrac ne produzi ugovor,da ga klub radi toga salje na tribine.To moze na Balkanu i Turskoj,ali u normalnim zemljama, zna se kako to funkcionise.Pa Lewandowski je igrao do kraja za Borussiju D, a za 2 mjeseca mu istice ugovor,i prelazi u njima omrzeni Bajern.I ne samo on vec vise igraca Borussije.Imas bruku takvih slucajeva,gdje igraci nisu zeljeli produziti ugovor,a isti odradili do kraja.Ja se nadam da to kod nas nece desiti,i da ce provladati razum na obje strane.
E čuj mene Hrustemovićjoker90 je napisao/la:
Rustemovic se preziva ovaj novi Hilmo.A po meni Kovacevic nikako ne moze biti zamjena za Samketa ili Gojka ako odu.. Nije on los igrac, ali da bude nesto vise osim rezerve u ovom Sarajevu ne moze..

A ne znam, kad čovjek pogleda imamo finu ekipu. Međutim daleko je to još od tima koji može napraviti iskorak u Evropi. Osim odbrane gdje nam škripi, nismo toliko dobri ni u sredini. Stojčev, Samir i Gojko, to je ono što nam vrijedi a ostalo mrtvi prosjek. Napad je druga priča i tu nam definitivno ništa ne treba narednu godinu.
Ne trebamo sada, a ja se nadam da i nećemo, nabacati 5 igrača a ove "slabije" otjerati. Treba to sistemski odraditi i pojačavati, ali pojačavati, poziciju po poziciju. Evo ako sad na zimu dovesti golmana i stopera, Rustemović je tu, na ljeto još vidjeti gdje i šta.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
FK Sarajevo
To je bio neki matičar "jugosloven". Tako ja imam dajdze, svaki se haman preziva drugačije. Mala digresijajoker90 je napisao/la:Rustemovic se preziva ovaj novi Hilmo.hilmo je napisao/la:@Pitar6785
Ma riješit će to Ibrak u našu korist sveMora!!
A po meni Kovacevic nikako ne moze biti zamjena za Samketa ili Gojka ako odu.. Nije on los igrac, ali da bude nesto vise osim rezerve u ovom Sarajevu ne moze..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
A ne znam, kad čovjek pogleda imamo finu ekipu. Međutim daleko je to još od tima koji može napraviti iskorak u Evropi. Osim odbrane gdje nam škripi, nismo toliko dobri ni u sredini. Stojčev, Samir i Gojko, to je ono što nam vrijedi a ostalo mrtvi prosjek. Napad je druga priča i tu nam definitivno ništa ne treba narednu godinu.
Ne trebamo sada, a ja se nadam da i nećemo, nabacati 5 igrača a ove "slabije" otjerati. Treba to sistemski odraditi i pojačavati, ali pojačavati, poziciju po poziciju. Evo ako sad na zimu dovesti golmana i stopera, Rustemović je tu, na ljeto još vidjeti gdje i šta.[/quote]
HVALA HILMAGA SVE RECENO
Ne trebamo sada, a ja se nadam da i nećemo, nabacati 5 igrača a ove "slabije" otjerati. Treba to sistemski odraditi i pojačavati, ali pojačavati, poziciju po poziciju. Evo ako sad na zimu dovesti golmana i stopera, Rustemović je tu, na ljeto još vidjeti gdje i šta.[/quote]
HVALA HILMAGA SVE RECENO
hilmo je napisao/la:E čuj mene Hrustemovićjoker90 je napisao/la:
Rustemovic se preziva ovaj novi Hilmo.A po meni Kovacevic nikako ne moze biti zamjena za Samketa ili Gojka ako odu.. Nije on los igrac, ali da bude nesto vise osim rezerve u ovom Sarajevu ne moze..
![]()
![]()
![]()
Ne trebamo sada, a ja se nadam da i nećemo, nabacati 5 igrača a ove "slabije" otjerati. Treba to sistemski odraditi i pojačavati, ali pojačavati, poziciju po poziciju. Evo ako sad na zimu dovesti golmana i stopera, Rustemović je tu, na ljeto još vidjeti gdje i šta.
Pa vidi u jednu ruku se slazem stobom.
Po meni imamo ekstra ekipu od Cimirota-Radovca pa gore.Ako pored ove dvojice nabrojanih u ekipi imas imena poput Benka,Duljevica,Velkovskog,Bilbiju,Okića,Stojceva,to je za ovu Premijer ligu STRAŠNO.Za mene najlosiji dio ekipe je odbrana.Nije problem samo u Tatku-Dupovcu,jer imamo vrlo lose/spore,bocne igrace.Tesko vise da Dzemo,Protic,Baric,pa i Puzigaca mogu poboljsati igru Sarajeva.Za ovu ligu oni mogu proci,za Evropu mi smo jos slabi.
Sreca nasa, pa imao dobre ofanzivne igrace ,koji u ovoj ligi svakoj ekipi vise mogu zabiti,nego sto naša zadnja linija moze primiti golova.
Prijatelj koji je dobar sa Kenanom Piricem rekao mi je kako je upoznat da ce njegov menadjer sledece sedmice dolazi na zavrsne dogovore oko prelaska Kenana jer Abdulah Ibrakovic dolazi 5 sa odmora tako da cemo vidjet sta ce od toga na kraju biti !!
Pa taj menadzer je rekao u avazu da je sve dogvoreno.. pusti ti tu budalu sto trpa svog golmana u FKS... MOGUCE JE DA DOĐE ALI JAKO TESKO, a i ako dođe vjerovatno bi bio drugii golman jer sam siguran da cemo dovesti nekog golmana iskusnijeg zbog evrope.
Seljacki klub je onda i rijeka koja je Alispahica bacila na klupu.
Seljacki klub je Atl. Bilbao jer nije dao da Lorente ide u Juve a da ne produzi ugovor pa su ga drzali u igri tek nekoliko minuta i unistili mu formu jer danas to nije igrac kakav je bio u ATL. Bilbau.
"Iako je prije desetak dana odstranjen iz skupine igrača koji konkuriraju za prvi tim Leha iz Poznanja, Semir Štilić zaigrao je u utakmici poljskog fudbalskog prvenstva protiv Korone iz Kijelcea, asistiravši za izjednačujući gol u 92. minuti (2:2).
Poslan na tribine
Njegovoj suspenziji prethodilo je odbijanje produženja ugovora s poljskim klubom, pa je novi trener Marijuš Rumak, koji ga je prethodno nahvalio, posegnuo za nimalo popularnom opcijom."
Mogu ovako do besvjesti... jednostavno te pitam koje je rjesenje po t
ebi ako npr ne mozes uzeti pare sad na radovcu, a on nece da potpise novi ugovor?
Pustiti ga na jesen da odšeta iz kluba? Da igra prvih 11 i da uzima mjesto nekome ko bi se razvijao i ko je spreman da potpise na 4+ godina ugovor? Samo mi daj odg. na ovo.
I @pitar nema on 800 maraka, kakvih crnih 800 ima on bar vise od 3 puta toliko.
Amy lewa je igrao za Borusiju jer su igrali na tri fronta i ganjali ligu prvaka a takva klasa im je trebala i nisu mogli naci zamjenu. Bio je u zadnjih 6 mjeseci ugvora i imao je pravo da dogvoori transfer u drugi klub (Po pravilima), a bio je nenadoknadiv igrac. To kod nas radovac nije.amypitar je napisao/la:Cisto sumjnam da u engleskoj,i udrugoj normalnoj demokratskoj zemlji,ako neki igrac ne produzi ugovor,da ga klub radi toga salje na tribine.To moze na Balkanu i Turskoj,ali u normalnim zemljama, zna se kako to funkcionise.Pa Lewandowski je igrao do kraja za Borussiju D, a za 2 mjeseca mu istice ugovor,i prelazi u njima omrzeni Bajern.I ne samo on vec vise igraca Borussije.Imas bruku takvih slucajeva,gdje igraci nisu zeljeli produziti ugovor,a isti odradili do kraja.Ja se nadam da to kod nas nece desiti,i da ce provladati razum na obje strane.
Seljacki klub je onda i rijeka koja je Alispahica bacila na klupu.
Seljacki klub je Atl. Bilbao jer nije dao da Lorente ide u Juve a da ne produzi ugovor pa su ga drzali u igri tek nekoliko minuta i unistili mu formu jer danas to nije igrac kakav je bio u ATL. Bilbau.
"Iako je prije desetak dana odstranjen iz skupine igrača koji konkuriraju za prvi tim Leha iz Poznanja, Semir Štilić zaigrao je u utakmici poljskog fudbalskog prvenstva protiv Korone iz Kijelcea, asistiravši za izjednačujući gol u 92. minuti (2:2).
Poslan na tribine
Njegovoj suspenziji prethodilo je odbijanje produženja ugovora s poljskim klubom, pa je novi trener Marijuš Rumak, koji ga je prethodno nahvalio, posegnuo za nimalo popularnom opcijom."
Mogu ovako do besvjesti... jednostavno te pitam koje je rjesenje po t
ebi ako npr ne mozes uzeti pare sad na radovcu, a on nece da potpise novi ugovor?
Pustiti ga na jesen da odšeta iz kluba? Da igra prvih 11 i da uzima mjesto nekome ko bi se razvijao i ko je spreman da potpise na 4+ godina ugovor? Samo mi daj odg. na ovo.
I @pitar nema on 800 maraka, kakvih crnih 800 ima on bar vise od 3 puta toliko.
Ja da sam dijete FK Sarajeva kao Radovac i da sa 18 god imam toliko utakmica u prvom timu, toliko sanse da su mi dali i u evropskim utakmicama i sve pa potpisao bih novi ugovor bez da gledam u njega. A on neka se sa nekim kvazi menadzerima voda pa kad za koju godinu ne bude mogao ni za Olimpic igrati sjetit ce se ove sanse koju je sad imao. Ako ostane moze postati vrhunski igrac i strasno se razviti, sigurno ima potencijal za to. Igra standardno, sve uslove ima, stabilnu ekipu, odlicnog trenera koji je bio igracina kao trenutno nijedan trener u BiH. Ali neka zna da su i veci talenti od njega propadali jer su u glavi imali supljinu, a ne mozak.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Kada su svi bježali od FK Sarajevo i kada je u omladinskom pogonu vladao javašluk on je potpisao profesionalni ugovor, nije uradio kao mnogi u to vrijeme. Ja mu to nikad neću zaboraviti a i sam se uvijerio da je to bio ispravan potez.
Pokušavam se staviti na njegovo mjesto i razmišljam šta bih uradio, i uvijek se vraćam na ovo što @joker90 kaže, potpisao bih bez gledanja.
Zrelija ja osoba, bolji i vrijedniji igrač, i na njemu je da odluči.
Sve ću vas zamoliti da, bez obzira kakva odluka bude, poštujemo tu njegovu odluku. On je naše dijete koje je sa svojih 18 godina odigrao preko 50 utakmica za prvi tim i svaku je odradio maksimalno korektno.
Ali najsretniji ćemo biti da produži.
Hajde Ibrakoviću završi taj odmor više
Pokušavam se staviti na njegovo mjesto i razmišljam šta bih uradio, i uvijek se vraćam na ovo što @joker90 kaže, potpisao bih bez gledanja.
Sve ću vas zamoliti da, bez obzira kakva odluka bude, poštujemo tu njegovu odluku. On je naše dijete koje je sa svojih 18 godina odigrao preko 50 utakmica za prvi tim i svaku je odradio maksimalno korektno.

ja mu nikada ne bih halalio da ne produzi... upravo iz razloga jer je naše dijete... sto kaze džokac BEZ GLEDANJA!hilmo je napisao/la:Kada su svi bježali od FK Sarajevo i kada je u omladinskom pogonu vladao javašluk on je potpisao profesionalni ugovor, nije uradio kao mnogi u to vrijeme. Ja mu to nikad neću zaboraviti a i sam se uvijerio da je to bio ispravan potez.
da vama nije malo predug odmor abdulaha malo mi to neozbiljno i od njega i kluba
Samo Sarajevo
Znači Sinan opet gura svoje. Ko li je sledeći?aleksandar_veliki je napisao/la:Laze te prijatelj. S Piricem ili njegovim menadzerom niko iz Sarajeva nije razgovarao...bakehz87 je napisao/la:Prijatelj koji je dobar sa Kenanom Piricem rekao mi je kako je upoznat da ce njegov menadjer sledece sedmice dolazi na zavrsne dogovore oko prelaska Kenana jer Abdulah Ibrakovic dolazi 5 sa odmora tako da cemo vidjet sta ce od toga na kraju biti !!
@kanarinac
Ne vjerujem da je predug, jer to za Ibraka nije ni pravi odmor, on po Alpama malo odmara malo radi

@benko
Ne možemo mu to oprostiti, ali mu ne treba nešto pretjerano ni zamjerati a pogotovo ne vrijeđati, s obzirom da smo mi po tom najpoznatiji, momak kako odluči to poštovati i krenuti dalje, ni prvi ni zadnji.
njegova odluka, jedina ispravna je da produzi ugovor i to je jedino sto cu ja da prihvatim ...
razlog je jer mu je 19 godina, ima preko 50 utakmica u nogama, ligaskih, evropskih.... gurali smo ga maksimalno koliko smo mogli, forsirali ga... ima platu TRENUTNO koju nema ni jedan momak sa 19 godina u ligi, a moze dobiti jos i vecu... i nakon svega nabrojanog sto je njemu dao klub, kada on treba klubu dati nesto, treba da okrene leđa, mi ostanemo bez igraca i jos da "poštujemo njegovu odluku"?
Evo ja cu je postovati, kupit cu kartu za zapada da sjedim sa njim tamo do jeseni ... to bi mi bilo draze nego da uzmemo 500 000 eura za njega, samo da se vidi da je FKS iznad svakog igraca i da ti igraci moraju postovati klub koji je fer i korektan prema njima. Moraju ovi klinci shvatiti da je fudbal biznis, da se u njih ulaze NOVAC i da klub ocekkuje nakon ulaganja novca i vremena, ocekuje ZARADU a ne ODlazak bez marke
razlog je jer mu je 19 godina, ima preko 50 utakmica u nogama, ligaskih, evropskih.... gurali smo ga maksimalno koliko smo mogli, forsirali ga... ima platu TRENUTNO koju nema ni jedan momak sa 19 godina u ligi, a moze dobiti jos i vecu... i nakon svega nabrojanog sto je njemu dao klub, kada on treba klubu dati nesto, treba da okrene leđa, mi ostanemo bez igraca i jos da "poštujemo njegovu odluku"?
Evo ja cu je postovati, kupit cu kartu za zapada da sjedim sa njim tamo do jeseni ... to bi mi bilo draze nego da uzmemo 500 000 eura za njega, samo da se vidi da je FKS iznad svakog igraca i da ti igraci moraju postovati klub koji je fer i korektan prema njima. Moraju ovi klinci shvatiti da je fudbal biznis, da se u njih ulaze NOVAC i da klub ocekkuje nakon ulaganja novca i vremena, ocekuje ZARADU a ne ODlazak bez marke
Zadnja izmjena: Benko, dana/u 02 jan 2015, 22:47, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: mosarajvosa83, Serha i 65 gostiju.