Championship i Coca Cola League 1&2
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Championship i Coca Cola League 1&2
wolvesov sako je igracina i pol. trenutno najbolji pojedinac championshipa 

"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: Championship i Coca Cola League 1&2
Meni je čudo bilo kad ostade kod njih a oni prvo u drugu pa i trecu ligu ispadose, nešto ih je pravo zavolio 

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
U sjeni blještavila Prema, ovog vikenda je na rasporedu bilo i prvo kolo FA Kupa, gdje su se najljepše priče ispisali jučer osmoligaš Warrington koji je izbacio Exetera, a nalazi se tačno 100 mjesta ispod njih i naslabije je rangirani tim ostao u ždrijebu.

Danas je to pošlo za nogom šestoligašu Worcester Cityu na Ricoh Areni protiv Coventrya, koji se nalazi 64 pozicije iznad njih, Geddes je sa 2 gola donio prolaz gostima i veliki upset.

Danas je to pošlo za nogom šestoligašu Worcester Cityu na Ricoh Areni protiv Coventrya, koji se nalazi 64 pozicije iznad njih, Geddes je sa 2 gola donio prolaz gostima i veliki upset.

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Jimmy Floyd Hasselbaink wins his first game as Burton Albion FC manager after a 3-1 win over Wycombe Wanderers FC.
A.F.C. Bournemouth!
meni je drago sa Bristol city što vodi nadam se da če se vratiti u veći rang takmičenja. samo me zabrinjava loša forma Bristol Roversa tanki su pravo.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Norwich City have appointed former Manchester United assistant Mike Phelan as their new head coach.
- Ed Woodward for Prime Minister !
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Hunt u svom debiju za velika 3b Ipswicha u zadnjim sekundama, 4 pobjeda u zadnjih 5 mečeva i na bod od Derbya. Mick radi odličan posao 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- kumkalesic
- Kontakt:
Sasvim solidno prvo poluvrijeme meča drugog kola FA kupa između petoligaša Gatesheada i osmoligaša Warrington Towna. Domaćin vodi jedan nula, iako su gosti bili sasvim ravnopravan protivnik i iskreno se nadam da ovo mogu preokrenuti i proći dalje
Inače, za goste igra i bivši junior Liverpoola David Mannix kojeg se sjećam sa menadžera prije desetak godina
Šteta što su ga povrede uništile i nije napravio ozbiljniju karijeru, a dosta je obećavao...

Inače, za goste igra i bivši junior Liverpoola David Mannix kojeg se sjećam sa menadžera prije desetak godina

Šteta što su ga povrede uništile i nije napravio ozbiljniju karijeru, a dosta je obećavao...
Joint_fc
- kumkalesic
- Kontakt:
Mogao bi lahko i Hyypia dobiti otkaz u Brightonu...baš je unazadio napredak ove momčadi koja je pod vodstvom Poyeta i Garcie bila baš dobra u prethodnim sezonama...ovo trenutno nikako ne valja...
Joint_fc
Steve Clarke naslijedio Nigela Adkinsa u Readingu, a spominje se kako bi Tim Sherwood trebao zamijeniti Samija Hyypiju u Brightonu.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Nisam baš siguran da je Clarke dobro rješenje za Royalse. Puno godina je proveo kao pomoćnik, čini mi se da je bio i sa Mourinhom u Chelseaju i sa Dalglishem u Liv'poolu. Jedini klub čiji je bio glavni trener je bio West Brom. gdje se i nije baš proslavio. Teško da bi trener njegovog kalibra mogao da izvuće Reading iz ove teške situacije. 

Oh me lads,
You should have seen us coming,
Fastest team in the League,
Just to see us running,
All the lads and lasses,
With smiles upon their faces,
Walking down the Warwick Road,
To see Matt Busby’s aces!
You should have seen us coming,
Fastest team in the League,
Just to see us running,
All the lads and lasses,
With smiles upon their faces,
Walking down the Warwick Road,
To see Matt Busby’s aces!
Hypia sam raskinuo svoj ugovor u Brightonu, kaže da je to učinio za dobrobit kluba. Danas su igrali 2-2 protiv Readinga, spasili su bod u 90.min golom Calderona.
Bolton slavio protiv Blackburna 2-1. Utakmicu su obilježila 2 veterana. Emil Heskey koji je zabio za 1-1 nakon što je ušao na poluvremenu i Ejdur Gudjohnsen koji je asistirao Heskeyu. Dolaskom Neilla Lennona na klupu Boltona, doživjeli su procvat, bili su ispod crte sada su vrlo blizu sredini ljestvice
Bolton slavio protiv Blackburna 2-1. Utakmicu su obilježila 2 veterana. Emil Heskey koji je zabio za 1-1 nakon što je ušao na poluvremenu i Ejdur Gudjohnsen koji je asistirao Heskeyu. Dolaskom Neilla Lennona na klupu Boltona, doživjeli su procvat, bili su ispod crte sada su vrlo blizu sredini ljestvice
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
7. LeBron James 4631 (Play-off)
641 uzastopna utakmica s 10+ poena
Aitor Karanka.
Odbrana Middlesbrougha je najbolja u ligi sa samo 17 primljenih golova.
Bilo bi zanimljivo gledati njega protiv Mourinha naredne sezone.
Ipswich oduševljava. Mogli bi Micka McCarthyja ponovo gledati u Premier ligi.

Bilo bi zanimljivo gledati njega protiv Mourinha naredne sezone.
Ipswich oduševljava. Mogli bi Micka McCarthyja ponovo gledati u Premier ligi.

Greatness dies
- kumkalesic
- Kontakt:
Na početku sezone sam napisao da bih volio ovaj mali klub Bournemouth vidjeti u Premier Ligi, ali, ono najiskrenije, da će na polusezoni biti na prvom mjestu i igrati tako dobar fudbal, ehhh to nisam očekivao
Nevjerovatan posao radi Howe u ovom klubu i nadam se da će i drugi dio prvenstva odigrati na visokom nivou i konačno zaigrati u najjačoj diviziji engleskog fudbala...
Od ostalih klubova koji su pozitivno iznenadili izdvojio bih i Brentford od koga sam očekivao da budu u borbi za opstanak, a ne u borbi za premier ligu, ali.......
Kada su u pitanju razočarenja tu je, sasvim sigurno, na prvom mjestu Fulham, jer je nevjerovatno kako loše igra ovako jaka momčad...klub ne izlazi iz tog nekog "kanala" od odlaska Al Fayeda...
Poslije njih sigurno su razočarali i Nottingham i Cardiff, jer se dosta uložilo u obje momčadi, ali kvalitetnog rezultata nije bilo u ovih odigranih 23. kola...u tu kategoriju bi se mogli svrstati i Wigan, odnosno Brighton koji su pri dnu tabele, a sigurno se prije početka sezone očekivala borba za taj playoff...

Nevjerovatan posao radi Howe u ovom klubu i nadam se da će i drugi dio prvenstva odigrati na visokom nivou i konačno zaigrati u najjačoj diviziji engleskog fudbala...
Od ostalih klubova koji su pozitivno iznenadili izdvojio bih i Brentford od koga sam očekivao da budu u borbi za opstanak, a ne u borbi za premier ligu, ali.......

Kada su u pitanju razočarenja tu je, sasvim sigurno, na prvom mjestu Fulham, jer je nevjerovatno kako loše igra ovako jaka momčad...klub ne izlazi iz tog nekog "kanala" od odlaska Al Fayeda...
Poslije njih sigurno su razočarali i Nottingham i Cardiff, jer se dosta uložilo u obje momčadi, ali kvalitetnog rezultata nije bilo u ovih odigranih 23. kola...u tu kategoriju bi se mogli svrstati i Wigan, odnosno Brighton koji su pri dnu tabele, a sigurno se prije početka sezone očekivala borba za taj playoff...
Joint_fc
Nottingham je dosta dobro ušao u sezonu, nakon 12.kola je bio bez poraza ali nakon toga je uslijedio veliki pad ekipe
20. LeBron James 24913 (14.4.2015.)
- kumkalesic
- Kontakt:
Ma solidnu ekipu ima na raspolaganju Pearce u Nottinghamu, ali džaba kad on nije dovoljno dobar menadžer da to realizira kroz pozitivne rezultate. Evo i sada ih gledam protiv Birminghama i ono baš ih gosti taktički nadmudriše i lagano vode 3:0...treba ovoj momčadi bolji menadžer ako želi ponovno zaigrati u Premier Ligi...LeBronfan je napisao/la:Nottingham je dosta dobro ušao u sezonu, nakon 12.kola je bio bez poraza ali nakon toga je uslijedio veliki pad ekipe
Joint_fc
Nottingham iz sezone u sezonu uvijek isto odlican start serija ocajnih rezultata i tek pred kraj prvenstva hvataju play offkumkalesic je napisao/la:Ma solidnu ekipu ima na raspolaganju Pearce u Nottinghamu, ali džaba kad on nije dovoljno dobar menadžer da to realizira kroz pozitivne rezultate. Evo i sada ih gledam protiv Birminghama i ono baš ih gosti taktički nadmudriše i lagano vode 3:0...treba ovoj momčadi bolji menadžer ako želi ponovno zaigrati u Premier Ligi...LeBronfan je napisao/la:Nottingham je dosta dobro ušao u sezonu, nakon 12.kola je bio bez poraza ali nakon toga je uslijedio veliki pad ekipe
- kumkalesic
- Kontakt:
Solidno poluvrijeme uvodnog meča FA kupa između Cardiffa i Colchestera u kojem domaći vode sa golom prednosti...
Jedino je malo razočarenje slaba posjeta na gradskom stadionu u prijestolnici Welsa...
Jedino je malo razočarenje slaba posjeta na gradskom stadionu u prijestolnici Welsa...
Joint_fc
- kumkalesic
- Kontakt:
Drugo poluvrijeme dosta kvalitetnije i sa više pogodaka od kojih je pogotovo lijep onaj Kadeema Harrisa koji je i prelomio utakmicu i donio domaćinu prolaz u narednu rundu natjecanja. Novi menadžer Cardiffa Rusell Slade je dosta kalkulisao sa momčadi u ovoj utakmici, ali mu se to u konačnici nije odrazilo na rezultat...
U drugoj večerašnjoj utakmici MK Dons je razočarao izgubivši na svom Denbigh stadionu od Chesterfielda i tako se oprostio od daljnjeg natjecanja. Doduše, možda ovo i nije tako loše, jer će se sada moći maximalno posvetiti na ligaško natjecanje i pokušaj da se dođe do Championshipa, no vidjet ćemo...
U drugoj večerašnjoj utakmici MK Dons je razočarao izgubivši na svom Denbigh stadionu od Chesterfielda i tako se oprostio od daljnjeg natjecanja. Doduše, možda ovo i nije tako loše, jer će se sada moći maximalno posvetiti na ligaško natjecanje i pokušaj da se dođe do Championshipa, no vidjet ćemo...
Joint_fc
Šteta što je tema zapostavljena, ali hajde da i ja ostavim svoj prvi post. Engleske niže lige pratim sa posebnom pažnjom već nekih 7-8 godina,i iako ne volim reći da navijam za bilo koji strani tim, Luton mi je posebno prirastao srcu. U svakoj ligi imam par timova koje simpatišem, par timova koje ne podnosim, ali Hatteri su ipak ekipa čije rezultate pravim sa najvećom pažnjom i jedina ekipa čiji me rezultat može obradovati ili razočarati.
Prije neke dvije godine sam na jednom drugom forumu radio malo detaljniju analizu svih liga od Championshipa, L1, L2 pa čak i CN (conference national), pa ako to uspijem pronaći negdje na kompjuteru gledaću da neke stvari izmjenim (prošlo je ipak i vremena) i rado postavim ovdje u ovih par dana. Neko sam kome su derbiji kao Swansea-Cardiff, Bristol derby, Steel city derby, Oxford - Swindon i ostali važiniji od El Klasika i sličnih stvari, pa se nadam da nas ima još na ovom forumu
Prije neke dvije godine sam na jednom drugom forumu radio malo detaljniju analizu svih liga od Championshipa, L1, L2 pa čak i CN (conference national), pa ako to uspijem pronaći negdje na kompjuteru gledaću da neke stvari izmjenim (prošlo je ipak i vremena) i rado postavim ovdje u ovih par dana. Neko sam kome su derbiji kao Swansea-Cardiff, Bristol derby, Steel city derby, Oxford - Swindon i ostali važiniji od El Klasika i sličnih stvari, pa se nadam da nas ima još na ovom forumu
ZELJEZNICAR 1921!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 43 gosta.