Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

treci
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la treci » 30 dec 2014, 15:37

jasko_juve je napisao/la:Xperia t3?? Jel zna neko kakav je telefon?? Kontam da zamijenim za lumiu 920..
Jaran uzeo neki dan. Kaze da je prezadovoljan... Najbolje cekiraj neku recenziju sa naseg govornog podrucja pa onda sam donesi odluku

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 30 dec 2014, 15:39

http://www.smartphonehrvatska.com/2014/ ... recenzija/
Eo vidi

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 30 dec 2014, 16:53

Dobar je T3 telefon, bio je precijenjen (makar u Telecomu), a sad je oko 300-350 KM, što i jeste realna cijena za takav telefon...

Lollipop za G3 je krenuo koliko ja znam, neki su ga dobili, a neki će uskoro, bez brige :mrgreen:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 30 dec 2014, 21:30

a idiota, pa ne mogu da vjerujem. :wtf: :wtf:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 01 jan 2015, 11:56

Uzeo sam acer z500 liquid, brz je fon sve extra radi i odlican je ali imam problem

Wifi, kad se konektujem na njega nakon nekog vremena koristenja prestane mi i izbaci "saved secured" kad npr odem van kuće i wifi pokusa da se automatski konektuje, nece.
Moram restartovat fon svaki put da i se mogao konektovat na wifi, tako i na drugi ruter kod jarana..

Da li je neko imao sličan belaj, uključio sam i google lokaciju i rovio po ruter postavkama...

Isto tako IP adresa mog fona nestane, tj pise unavailable kad mi je saved secured a moj mob uzme istu IP adresu kao PC kad se konektujem na wifi tj ruter, ako iko može pomoc bio bi strasno zahvalan

SoooE7
Kontakt:

Post Postao/la SoooE7 » 01 jan 2015, 19:45

Moze li neko ko ima iskustva sa Nokia Lumia 630 napisati kakva je? Svoje neko iskustvo? I da li se moze kao zvono staviti neka pjesma ili samo ove njihove melodije? :D :D
„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 01 jan 2015, 22:04

Iko zna išta o ovom mom problemu iznad :(

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 02 jan 2015, 08:19

alan_kardec je napisao/la:a idiota, pa ne mogu da vjerujem. :wtf: :wtf:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Biznis.
Upravo si mu ti omogucio jedan mali dio novog telefona za sljedeci eksperiment.

To se zove adsense. Snimis neki lud klip, i youtube ti za svakih milion pregleda da odredjeni broj novca.. Lupam 500€...
Sta njega boli racKu kupi ajfon ses', prokuha ga za kafe, ima oko 3Mil. pregleda.. Zaradi 3000KM, kupi novi ajfon za novi eksperiment, i ima jos para sto njemu ostanu. Ovo lupam cifre za zaradu, ne znam koliko adsense placa, ali je sigurno dovoljno da kupi nov ajfon 6 i kusur :)

A svaki video ce mu zagarantovano bit preko 2Mil. Lik ima preko milion pretplatnika na kanal.
Normalno svi videi su glupi, nisu ni zanimljivi, ali uvijek ima onih koji ce se sakupit oko toga i covjeku zaradjivat pare.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 jan 2015, 10:10

negdje sam pročitao da čak dobija od samog proizvođača telefone na testiranje
naprijed rejal

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 02 jan 2015, 11:28

koliko sam upoznat, velika većina youtubera koji prave recenzije o mobitelima (i zarađuju od tih videa) dobijaju mobitele na testiranje od raznih dobavljača/mobilnih operatera i sl., barem u SAD-u.

a najčešće ovi mobiteli koji bivaju totalno uništeni su mobiteli sa već postojećim hardverskim oštećenjima.. neće ti nitko pokloniti ispravan mobitel za review kako bi ga ti skuhao u koka koli :crazy:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 jan 2015, 15:44

viKK je napisao/la:koliko sam upoznat, velika većina youtubera koji prave recenzije o mobitelima (i zarađuju od tih videa) dobijaju mobitele na testiranje od raznih dobavljača/mobilnih operatera i sl., barem u SAD-u.

a najčešće ovi mobiteli koji bivaju totalno uništeni su mobiteli sa već postojećim hardverskim oštećenjima.. neće ti nitko pokloniti ispravan mobitel za review kako bi ga ti skuhao u koka koli :crazy:
A uvijek to mozes kupiti, jer dobijaju se fine pare od pregleda. Pa im se isplati.
Mia San Mia

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 02 jan 2015, 16:13

Vidis da je sa onog ajfona, sto je prokuho u koli, tek skino foliju... originalnu foliju...
Postoji mogucnost da dobijaju mobitele od dobavljaca/proizvodjaca mada sumnjam... Previse je ovih youtubera i previse je mobitela unisteno u tim videima...

Jedina mogucnost je da dobiju 1 za pocetak i adsense je dovoljan da mogu nastavit s tim...

Maloprije sam napisao.. Em imas pare za novi telefon, em ti ostane sa strane jos.. Tako da se vise nego isplati

KatarinaSN
Kontakt:

Post Postao/la KatarinaSN » 02 jan 2015, 16:58

Ne znam ko je ono prvo pitao, pa sam i ja posle trazil.... Probala https://www.facebook.com/kalkulatorkalorija - fenomenalan je. Topla preporuka.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 jan 2015, 18:15

Uzeo sam acer z500 liquid, brz je fon sve extra radi i odlican je ali imam problem

Wifi, kad se konektujem na njega nakon nekog vremena koristenja prestane mi i izbaci "saved secured" kad npr odem van kuće i wifi pokusa da se automatski konektuje, nece.
Moram restartovat fon svaki put da i se mogao konektovat na wifi, tako i na drugi ruter kod jarana..

Da li je neko imao sličan belaj, uključio sam i google lokaciju i rovio po ruter postavkama...

Isto tako IP adresa mog fona nestane, tj pise unavailable kad mi je saved secured a moj mob uzme istu IP adresu kao PC kad se konektujem na wifi tj ruter, ako iko može pomoc bio bi strasno zahvalan
Iko ista zna o ovome mozda :/

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 jan 2015, 18:24

yebeno brate, nema niko tog telefona pa da ti kaže iz prve ruke, a malo sam proguglao, nigdje nisam našao da neko ima sličan problem.

Ovako ugrubo, možeš uraditi faktori, ali je nelogično da ti to može pomoći jer vjerujem da si dobio nov telefon sa svježim sustavom. Može biti da je i do hardware-a, tj da ti wifi prijemnik dobro ne radi, ili je možda u sustavu wifi zabagovan, ali nemam pojma koji android Acer koristi pa ti ne mogu o tome ništa reći :(
naprijed rejal

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 02 jan 2015, 21:24

Imam Samsung Galaxy S3 Neo. I nerijetko se desi kad uđem u kameru da jednostavno neće. Samo crno i nakon izvjesnog vremena piše da je greška? Šta je u pitanju? Telefon je kupljen prije mjesec i 10 dana otprilike.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 jan 2015, 21:28

hvala na odgovoru druže, pokusavam ga rijesiti, spojio sam se s wifijem preko WPS pina, uradio sam factory reset, 3 dana mi ima mobitelu, nervira me drama sto mi npr nakon 2 h normalnog neta samo nestane i ja ga moram restart, inace mi net zna cesto nestajati ali sada to nije slučaj, ip telefona mi bude poput ipa računara, čitao sam da neki likovi imaju isti belaj ovakav na npr galaxy note lg itd ... pri konektovanju na ruter 2.4 ghz, kod mene je takav ali ostali uredjaji u kuci se normalno konektuju

HP Slate 7 mi se konektuje normalno, sony xperia tipo nikad problema nisam imao i evo ovaj uzmem i odma ovaj belaj, dao sam 350 km i kontam da nije se desilo da je do uredjaja :/ citao sam isto da moze bit do kitkat verzije androida, trenutna mi je 4.4.2 i kazu neki da je jedino riješenje da potencijalno zamijenim telefon..

ostaje mi da odem do imteca da mi oni pokusaju rijesit problem

hvala puno @sveti :D

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 02 jan 2015, 22:18

Sto se tice ovog sto razbija mobitele. Ovo mi je omiljeni video

[youtube][/youtube]

Tamo negdje oko 3:40 ... To je i zasluzio, sto nije meni poslo mobitel umjesto sto ga je razbio :mrgreen:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 02 jan 2015, 22:38

AA23 je napisao/la:hvala na odgovoru druže, pokusavam ga rijesiti, spojio sam se s wifijem preko WPS pina, uradio sam factory reset, 3 dana mi ima mobitelu, nervira me drama sto mi npr nakon 2 h normalnog neta samo nestane i ja ga moram restart, inace mi net zna cesto nestajati ali sada to nije slučaj, ip telefona mi bude poput ipa računara, čitao sam da neki likovi imaju isti belaj ovakav na npr galaxy note lg itd ... pri konektovanju na ruter 2.4 ghz, kod mene je takav ali ostali uredjaji u kuci se normalno konektuju

HP Slate 7 mi se konektuje normalno, sony xperia tipo nikad problema nisam imao i evo ovaj uzmem i odma ovaj belaj, dao sam 350 km i kontam da nije se desilo da je do uredjaja :/ citao sam isto da moze bit do kitkat verzije androida, trenutna mi je 4.4.2 i kazu neki da je jedino riješenje da potencijalno zamijenim telefon..

ostaje mi da odem do imteca da mi oni pokusaju rijesit problem

hvala puno @sveti :D
A kupio si u Imtecu znači, pa dobro je. Ja kontam ti naručio sa neke stranice pa ti poštom došlo. Nosi ga ba buraz u radnju ako je već pod garancijom, ne 'lupaj glavom bezveze ;)
naprijed rejal

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 jan 2015, 23:56

odnijecu ga sutra abd :D možda mi ga zamijene ako je neka greska do moba :s malo se i pregrijava kad igram neke igre obične, jbt zar prodaju vake telefone za masne pare.. bolje mi je picio sony tipo, mašina mala :D sutra cu ga pitat dal zna do čega je, evo u zadnjih 30 minuta dva puta sam ga morao restartovat

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.