Ta ubleha ode u Inter za milione a gdje ces ti?propuh je napisao/la:I sta kaze ubleha otkako se rodio navija za Internazionale![]()
tebe nema ni u onoj subi na plafonu dje se djahkad hajvani zavlace

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Ta ubleha ode u Inter za milione a gdje ces ti?propuh je napisao/la:I sta kaze ubleha otkako se rodio navija za Internazionale![]()
Hahahaha . I Tomic i Cimirot ce prije u Inter nego ova ubleha, realno.harixs je napisao/la:Ta ubleha ode u Inter za milione a gdje ces ti?propuh je napisao/la:I sta kaze ubleha otkako se rodio navija za Internazionale![]()
zar si ti jos uvjek na forumu poslije onakvih psovki?amorovski je napisao/la:Hahahaha . I Tomic i Cimirot ce prije u Inter nego ova ubleha, realno.harixs je napisao/la:Ta ubleha ode u Inter za milione a gdje ces ti?propuh je napisao/la:I sta kaze ubleha otkako se rodio navija za Internazionale![]()
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mislis u Inter Zapresicharixs je napisao/la:Ta ubleha ode u Inter za milione a gdje ces ti?propuh je napisao/la:I sta kaze ubleha otkako se rodio navija za Internazionale![]()
Nemam primjer, pokusavam da, generalno, poasnim sta mislim.Ma nema vezeASD je napisao/la:Navedi primjer gdje se isto radi?SjeverniVjetar je napisao/la:Pa to radi svaki veliki tim u svojoj sredini, to je realnost. Bitno je sta se desi sa tim igracima od kada dodju u Dinamo, a desi se da napreduju i nije slucajno sto je mladim igracima, i njihovim roditeljima, cilj da dijete transferiraju u Dinamo, jer ce tamo raditi u vrhunskim uslovima i imati sansu da uspije.ASD je napisao/la:Barcelona je za Halilovica dala masne pare to je potpuno suprotan primjer od onog sto DInamo radi, a to je da kradu drugima igrace za smijesne naknade za treniranje.
Mislim, nije to valjan argument, a to koliki je Mamic mafijas, kakve metode koristi, ne pokusavam da negiram.
Evo pitanje,da imate talentovanog klinca , 11-12 godina, i da vam se nudi, biste li ga poslali u Dinamo ili u ,npr, osijek, da uci i da se razvija? 90 % bi poslalo u Dinamo, cak i navijaca tog drugog tima, siguran sam u to.
Ne bih poslao dijete Mamicu, koliko samo velikih talenata propadne tamo, to sto 1 od 100 uspije je mala brojka.
tako to ide na bezobrazan komentar dobijes bezobrazan odgovor.propuh je napisao/la:Mislis u Inter Zapresicharixs je napisao/la:Ta ubleha ode u Inter za milione a gdje ces ti?propuh je napisao/la:I sta kaze ubleha otkako se rodio navija za Internazionale![]()
tebe nema ni u onoj subi na plafonu dje se djahkad hajvani zavlace![]()
A za ovo drugo ti necu odgovarati oticu bezveze u banovice sto si ti zasluzio ovim bezobrazlukom svakako
Da ti nešto možeš skužit uopšte ne bi pisao na ovom forumuHST je napisao/la:Ovi risha ima malo problema s inteligencijom koliko san uspia skužit.
Nemoj tako, nisi u pravu !dubrovnik je napisao/la:Ne bi bas rekao da je dobro da mladi igraci iz BIH idu u Dinamo. Prvo ako nema nacina da ih progura kroz Hrvatsku repku male su im sanse za uspjeh. Mislim da su rijetki prodani u Evropu ako ta formula nije radila. Zato sam se cudio sto je puno ljudi ovdje prizeljkivalo Hodzicev odlazak u Dinamo. On ce Hodzica ako treba Copa pa i losijeg igraca od Duje prodati prebaciti u Lokomotivu pa sto mu bude. Tako Mamic radi on nogometase gleda kao robu i nista vise. Razradio je dobro posao i za sada mu ide ali sef Coza Nostre je uzdrman pa i Mamicu se tresu gace. Bolje bi bilo svakom pravom talentu iz BIH da ne primice Dinamu ni na 100 km nego da mu to bude zadnja opcija. Moje skromno misljenje i nista vise.
Primjera nema, barem ne u Evropi.SjeverniVjetar je napisao/la: Nemam primjer, pokusavam da, generalno, poasnim sta mislim.Ma nema veze
Rishaaa pa Hajduk igra sa svojom djecom i da trenutno je losiji od Dinama. Ali to ne ponistava nista od napisanog. I da nije takva situacija Dinamo bi bio prvi ali o tome ovdje diskutirati i nije u redu. Hajduk se nosi koliko moze ima pune tribine i igra sa svojom djecom. Ima sudce protiv sebe i prije godinu dana je bila afera kad su mu sudci trazili novac za posteno sudjenje. Imao je i Hajduk svoje lopove ali nikad ni blizu ovakvih kriminalaca koji vladaju trenutno Dinamom. Ne dao bog da nijedan klub u regiji funkcionira na nacin Mamicevog Dinama. A ti ako tako nesto prizeljkivas nisi imao razloga skakati na Susica SENIORA.rishaaa je napisao/la:Da ti nešto možeš skužit uopšte ne bi pisao na ovom forumuHST je napisao/la:Ovi risha ima malo problema s inteligencijom koliko san uspia skužit.Čovjeku ne treba inteligencija da vidi ovo
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa Dinamo je veliki klub i prije Mamica je proizvodio igrace tako da Biscan na primjer sa Mamicem nema puno dodirnih tocaka. U Hrvatskoj repki u prvom sastavu igraju max. 4 Mamiceva igraca i to je to. I Hajduk ima priblizno toliko igraca pa bi i to trebao uzeti u obzir. Ali ajde raci koliko je BIH igraca koji su kao juniori otisli tamo napravili karijeru. A otislo ih je i vise nego nekoliko. Zar ne?SjeverniVjetar je napisao/la:Nemoj tako, nisi u pravu !dubrovnik je napisao/la:Ne bi bas rekao da je dobro da mladi igraci iz BIH idu u Dinamo. Prvo ako nema nacina da ih progura kroz Hrvatsku repku male su im sanse za uspjeh. Mislim da su rijetki prodani u Evropu ako ta formula nije radila. Zato sam se cudio sto je puno ljudi ovdje prizeljkivalo Hodzicev odlazak u Dinamo. On ce Hodzica ako treba Copa pa i losijeg igraca od Duje prodati prebaciti u Lokomotivu pa sto mu bude. Tako Mamic radi on nogometase gleda kao robu i nista vise. Razradio je dobro posao i za sada mu ide ali sef Coza Nostre je uzdrman pa i Mamicu se tresu gace. Bolje bi bilo svakom pravom talentu iz BIH da ne primice Dinamu ni na 100 km nego da mu to bude zadnja opcija. Moje skromno misljenje i nista vise.
Ako ih , kroz hrvatsku reprezentaciju, proda iz Dinama, zasto se tim igracima , na slijedecem transferu, poveca ili duplira cijena?
Ne mozes osporiti , manje-vise, izuzetan kvalitet Modricu, Eduardu, Corluki, Kovacicu, Jedvaju, Vrsaljku, Lovrenu, Biscanu...sve su to igraci cija je cijena skocila, ponekad dva -tri puta, od odlaska iz Dinama, a proizvod su Dinama.
Dinamo pravi kvalitet, to je cinjenica i s tim se morate pomiriti ! Kako dolazi do talenata , to je druga prica koju ne znam.
Hrvati se trebaju nadati se da Dinamo nije samo Zdravko Mamic i da ce ta skola prezivjeti i njegovu eru, nastaviti praviti kvalitet, jer bez Dinama, hrvatska reprezentacija bi bila prosjek.
Sto se Bh talenata tice, oni u Dinamo odlaze prestari, sa deficitom koji je nenadoknadiv.Svima bi nam trebalo biti jasno da je, sa 19-20, igrac uglavnom fizicki formiran i tesko moze puno napredovati u tom segmentu, to i jeste problem sto BHPL igraci ne mogu nista napraviti u inostranstvu.
je li sugeriras da ce Mamic svjesno stopirati razvoj igraca , zato sto je Bosanac !? Da nece na njemu pokusati uzeti xy milona, jer nije Hrvat ? Ne vjerujem.dubrovnik je napisao/la: Pa Dinamo je veliki klub i prije Mamica je proizvodio igrace tako da Biscan na primjer sa Mamicem nema puno dodirnih tocaka. U Hrvatskoj repki u prvom sastavu igraju max. 4 Mamiceva igraca i to je to. I Hajduk ima priblizno toliko igraca pa bi i to trebao uzeti u obzir. Ali ajde raci koliko je BIH igraca koji su kao juniori otisli tamo napravili karijeru. A otislo ih je i vise nego nekoliko. Zar ne?
Ajde da te nesto iskreno pitam iako ti to vjerujem ne gledas kao gubitakSjeverniVjetar je napisao/la:je li sugeriras da ce Mamic svjesno stopirati razvoj igraca , zato sto je Bosanac !? Da nece na njemu pokusati uzeti xy milona, jer nije Hrvat ? Ne vjerujem.dubrovnik je napisao/la: Pa Dinamo je veliki klub i prije Mamica je proizvodio igrace tako da Biscan na primjer sa Mamicem nema puno dodirnih tocaka. U Hrvatskoj repki u prvom sastavu igraju max. 4 Mamiceva igraca i to je to. I Hajduk ima priblizno toliko igraca pa bi i to trebao uzeti u obzir. Ali ajde raci koliko je BIH igraca koji su kao juniori otisli tamo napravili karijeru. A otislo ih je i vise nego nekoliko. Zar ne?
Vecina koji su otisli u Dinamo, bar koliko ja znam, su bili igraci od 19-20 godina, dakle formirani. Jedini kojeg se mogu sjetiti da je otisao kao jako mlad, je Safet Sivsic. Jesam li u pravu? Nemoj sada reci Kristian Jajalo, jer da valja igrao bi za Hrvatsku.
I sam znas da se igraci pocinju formirati vec sa 11-12 godina i vec tada im trebaju profesionalni uslovi.Sa 16-17 je obicno prekasno da se neke stvari nadoknade.
Ma nemoj to - sta bi bilo, kad bi bilo-.dubrovnik je napisao/la: Ajde da te nesto iskreno pitam iako ti to vjerujem ne gledas kao gubitak![]()
![]()
. Sto mislis bi li Tino igrao za BIH da je igrao u Dinamu. Hodzic ce uspjeti u Dinamu ako promjene papire ili bude toliko ludo dobar da bude makar 30% bolji od konkurenata koje Mamic nece moci pogurati u Hrvatsku repku. Necu vise pisati o ovome jer ja Mamica i njegov stil prezirem. Ovakvi ljudi nisu za sport vec za izbacivace u Narodnjackim klubovima. Ne zelim o njemu pisati vise kao o sportskom radniku. To je nesreca danasnjeg sporta kako goc ti gledao u to. Valjda Zagrepcani to vide bolje od nas pa na utakmicu sa Portom dodju slovom i brojkom 3000 igraca. Takav klub ne treba nikome. Toliko od mene. A Modrica bi bilo sa Mamicem ili bez njega.
Trenutno korisnika/ca: 231983, napapijri1987 i 54 gosta.