Anime, manga

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

lazar
Kontakt:

Re: Anime, manga

Post Postao/la lazar » 26 dec 2014, 11:46

Zavrsio sa Akame ga Killa i SAO 2. Kakvih je bilo ove godine AgK je dobar, solidan. Ostvaren cilj, ali su i gerilci dobro popusili. To mi se najvise svidjelo.
SAO 2 ne preporucujem.

Gleda li neko Parasyte ? Kakav je ? Kolika je razlika izmedju mange i animea ?

Samir1989
Kontakt:

Post Postao/la Samir1989 » 26 dec 2014, 12:04

lazar je napisao/la:Zavrsio sa Akame ga Killa i SAO 2. Kakvih je bilo ove godine AgK je dobar, solidan. Ostvaren cilj, ali su i gerilci dobro popusili. To mi se najvise svidjelo.
SAO 2 ne preporucujem.

SAO 2 nije gotov,a nije u rangu prvog arca prve sezone ali nije ni toliko loš.Ko voli VMMO anime ima i Log Horizon.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 26 dec 2014, 13:04

SAO2 je kanta žešća. Prvi arc se i mogao neko trpiti , ali drugi nikako.
AgK nije loš , gledljiv je. :P

Moram se još osvrnuti na Fairy Tail i ovaj trenutni arc. Vjerovatno je ovo najdosadniji arc do sada. Nadam se što prije završetku ovog arc-a.
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 dec 2014, 15:07

Koja je razlika izmedju dbz i ovog novog dbz kai ?

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 29 dec 2014, 15:54

Samir1989 je napisao/la:
lazar je napisao/la:Zavrsio sa Akame ga Killa i SAO 2. Kakvih je bilo ove godine AgK je dobar, solidan. Ostvaren cilj, ali su i gerilci dobro popusili. To mi se najvise svidjelo.
SAO 2 ne preporucujem.

SAO 2 nije gotov,a nije u rangu prvog arca prve sezone ali nije ni toliko loš.Ko voli VMMO anime ima i Log Horizon.
Ja koliko znam zavrsio je.
Log Horizon su previse razvukli, sporo :crazy:
Maestro^^ je napisao/la:SAO2 je kanta žešća. Prvi arc se i mogao neko trpiti , ali drugi nikako.
AgK nije loš , gledljiv je. :P

Moram se još osvrnuti na Fairy Tail i ovaj trenutni arc. Vjerovatno je ovo najdosadniji arc do sada. Nadam se što prije završetku ovog arc-a.
I ide onda jos dosadniji.
Fairy Tail je tesko sranje postalo. I anime i manga.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 29 dec 2014, 23:50

death note :salut: :salut:
kako mi je drago kad naletim na nest ovako maestralno, unikatno!

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 30 dec 2014, 03:42

lazar je napisao/la:Fairy Tail je tesko sranje postalo. I anime i manga.
Gomila klišeja koju prati harem tease je dobra stvar dok je FT "teško sranje"? Mislim logično je da će nakon Tenrou Island arca (za koji mislim da je bio odličan) doći nešto slabije. Konstantnost je uvijek bila i ostala jedna od najvećih mana dužih battle shounena.
Unico amore sei!
❤️🖤

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 30 dec 2014, 10:19

Profesor je napisao/la:death note :salut: :salut:
tu seriju su, na moju preporuku, pregledali moji najkonzervativniji prijatelji (oni koji misle da su anime crtani za djecu pa ih ne gledaju kako ne bi ugrozili svoju muskost :mrgreen: ) i svi su rekli da je sjajna :cool: Kako je samo genijalno smisljena interakcija izmedju yagamija i L-a :cool:
naprijed rejal

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 30 dec 2014, 10:49

AjsKjub je napisao/la:
Gomila klišeja koju prati harem tease je dobra stvar dok je FT "teško sranje"? Mislim logično je da će nakon Tenrou Island arca (za koji mislim da je bio odličan) doći nešto slabije. Konstantnost je uvijek bila i ostala jedna od najvećih mana dužih battle shounena.
I FT je pun harem tease. Predvidljiv, svaki arc zavrsava isto(Natsu ubije puru u bilo kome), najjaci likovi onako polomljeni ustaju iz mrtvih i pocnu sutati sve redom. Sad na preskakanje gledam epizodu, a u mangi novi arc je tek sad postao zanimljiv sa pojavom Zerefa. 60 chaptera igraju se ganje

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 30 dec 2014, 13:18

Kakav je ovaj Hunterxhunter... Na prvu mi ličio na dječiji shounen i generički ali ima očito ozbiljnijih scena dok je označen za odrasle + završio na drugom mjestu na myanimelist-i što je golemo.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 30 dec 2014, 23:21

Sveti je napisao/la:
Profesor je napisao/la:death note :salut: :salut:
tu seriju su, na moju preporuku, pregledali moji najkonzervativniji prijatelji (oni koji misle da su anime crtani za djecu pa ih ne gledaju kako ne bi ugrozili svoju muskost :mrgreen: ) i svi su rekli da je sjajna :cool: Kako je samo genijalno smisljena interakcija izmedju yagamija i L-a :cool:
eto, kad naletis od **** od ljudi koji ti spojlaju anime i ubiju svaku zelju za daljne gledanje :puke:
smrt L-a
i onda jos navodi kako kvalitet animea upada nakon toga.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 31 dec 2014, 08:15

Nisam ti valjda ja spojlao :?
naprijed rejal

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 31 dec 2014, 15:10

lazar je napisao/la:
AjsKjub je napisao/la:
I FT je pun harem tease. Predvidljiv, svaki arc zavrsava isto(Natsu ubije puru u bilo kome), najjaci likovi onako polomljeni ustaju iz mrtvih i pocnu sutati sve redom. Sad na preskakanje gledam epizodu, a u mangi novi arc je tek sad postao zanimljiv sa pojavom Zerefa. 60 chaptera igraju se ganje
Opet ista stvar, to su sve shounen stereotipi koje ćeš naći i kod vrhunskih djela kao što su HxH. Sve se vrti oko toga ko će napraviti bolju kopiju Dragon Balla što je pomalo žalosno. FT jeste veliki harem tease no to nije glavni aspekt u storiju i više služi kao neko "osvježenje" dok se u AkGu to strogo ističe i predstavlja kao jedan od prioriteta. FT mi je trenutno najdraži running battle shounen (sad od kako je HxH završio) baš zbog kratkih i jednostavnih arcova koji sporim tempom guraju glavni story. Sadržaj koji trenutno dobijamo je loš i tu se ne mogu previše raspravljati, no ne ovako kako ga ti predstavljaš.

Anyway...
Pošto se Gintama uskoro vraća u animirani svijet uzeo bih priliku i preporučio svim fanovima ovog žanra ovaj mestrpis. Počinje presporo no kasnije se sve isplati. Poslije HxHa daleko najjaci u svojoj podgrupi. ;)
Unico amore sei!
❤️🖤

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 31 dec 2014, 15:38

Sveti je napisao/la:Nisam ti valjda ja spojlao :?
haha ma nisi drug, ovamo jedan lik. Ja mu pricam kako gledam DN, a on kaze kako postaje sran.je nakon smrti :crazy: Tacno mi je doslo da mu high kick spucam

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 02 jan 2015, 01:25

Završi se 1. polovina fate stay UBW, očekivao sam malo više akcije u poslj. epizodi ali se nadam da će to nadoknaditi u drugoj polovini...ali ko će dočekati april?! :x

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 07 jan 2015, 21:29

AjsKjub je napisao/la:Anyway...
Pošto se Gintama uskoro vraća u animirani svijet uzeo bih priliku i preporučio svim fanovima ovog žanra ovaj mestrpis. Počinje presporo no kasnije se sve isplati. Poslije HxHa daleko najjaci u svojoj podgrupi. ;)
Kako mislis vraca se ? New season ?
Inace dosta sam se dvoumio da li da pocinjem, posto je duga, ali tvojom preporukom, ja sam sada prelomio, definitivno.
lazar je napisao/la:Gleda li neko Parasyte ? Kakav je ? Kolika je razlika izmedju mange i animea ?
Odlican je, a sto se mange tice i razlicitosti, tu ti ne mogu pomoci, jer je nisam citao. Ali mislim da nema greske ako krenes da gledas, osim ako vec nisi.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 07 jan 2015, 23:41

Ponestajalo manga materijala pa uzeli ogroman hiatus. Uglavnom ako nemaš strpljenja nemoj ni počinjati, jer prvih 50ak epizoda nema "velikih" događaja koji će prodrmati story. Uglavnom shounen sa najboljom komedijom i nasumičnim situacijama.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Ovo nećeš naći ni u Narutu, One Piecu, FTu ili bilo kojem drugom mainstream shounenu. :mrgreen:
Unico amore sei!
❤️🖤

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 08 jan 2015, 22:49

Imacu ja strpljenja za ovo, a s obzirom koliko me je Naruto smorio, treba mi nesto novo, neki novi shounen koji cu da pratim. Tako sam i poceo HxH, srecom, valjda cu se oduseviti i Gintamom.
I Durarara sam resio da odgledam, kad budem imao vremena, tesko je stici sve. :)

Izasla i prva epizoda Tokyo Ghoula root A, i ja sam razocaran da ne prati storyline mange, vec neku "levu" putanju. Mada ni prvi deo kada sve saberem nije odusevio, ali nekako mi je uvek tesko da stavljam stvari na drop listu, tako da cu gledati, osim ako bas ne postane tesko djubre.

Elem, za zimsku kolekciju, treba preporuciti Death Parade, najavljen kao moguci seinen godine.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 08 jan 2015, 23:01

Zavrsio sam sa Death Noteom, sta reci :clap:
Idemo dalje. Da vidim sta nam priporucuje Ajs, nadam se da ce bit Ok :D

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 09 jan 2015, 18:04

Full metal alchemist :cool:
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 8 gostiju.