Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

harixs
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la harixs » 29 dec 2014, 16:18

zgembo89 je napisao/la:Evo šta je hrvatski lobi u nogometu koga god mogu da uzmu pokupili su
Mladi fudbaler Bajerna Rikardo Basta izjavio je da u budućnosti želi da igra za reprezentaciju Hrvatske.
Bastin (19) otac Nikola je Italijan, a majka Kristina Hrvatica. On ima italijansko i nemačko državljanstvo, ali želi da nastupa za "vatrene".
Da i Kovac je u ponocnim satima odletion za Mjunik da se dogovori sa mokom, sto je i njegov posao i obecao mu prvih 11 samo da ga kaparise. Sto ti je pravi trener.

Nista ovdje nije znacila reputacija Hrvatske reprezentacije...

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 dec 2014, 17:13

harixs je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Evo šta je hrvatski lobi u nogometu koga god mogu da uzmu pokupili su
Mladi fudbaler Bajerna Rikardo Basta izjavio je da u budućnosti želi da igra za reprezentaciju Hrvatske.
Bastin (19) otac Nikola je Italijan, a majka Kristina Hrvatica. On ima italijansko i nemačko državljanstvo, ali želi da nastupa za "vatrene".
Da i Kovac je u ponocnim satima odletion za Mjunik da se dogovori sa mokom, sto je i njegov posao i obecao mu prvih 11 samo da ga kaparise. Sto ti je pravi trener.

Jaro mi smo izgubili igraca koji je odabrao LIhtenstajn umjesto nas nema to veze sa reputacijom reprezentacije već sa odnosom prema tim igračima,pristup,dogovor itd..

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 dec 2014, 18:24

harixs je napisao/la:

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković i tajnik Zorislav Srebrić u Amsterdamu su dogovorili uvjete pod kojima će Dario Cvitanich dobiti hrvatsku putovnicu i steći pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Hrvati ne zbijaju šale na račun potencijalnih reprezentativaca, nego šute i rade. I da, Kovaču ili bilo kojem drugom bivšem selektoru nije mrsko potegnuti na put, pa porazgovarati sa momcima koji su im zanimljivi. Pokojni Vlatko Marković onakav star je išao na ''noge'' Cvitanichu, koji nikada nije ni uspio zaigrati za reprezentaciju Hrvatske zbog pravila FIFA-e, al' i po tome se vidi koliko su oni miljama ispred nas i bore se za svakog iole kvalitetnijeg igrača, makar mu samo pradjed imao veze sa Hrvatskom.

Al' 'ebeš njih, Bošnjo zna sve bolje.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 29 dec 2014, 18:39

@Zgembo tebe sam citiro, ali moj post se odnosio na opcenito. Ne znam kojeg smo to igraca prepustili Lihtenstajnu, mora da je talenat cim je otisao igrat za Liht. :roll:

@Voltrone kremo bosanske nacije (znaci nisi onaj tipicni Mujo-glupi bosnjo, bravo za tebe)
I oni nasi ublehasi su isli na noge Kolasincu, i trebaju da mu idu, a ne svakom balavcetu kojem se prezime zavrsava na ic i kojeg su forumasi predlozili.

80% je volja tog igraca sto u ovom slucaju koji sam ja naveo maloprije ovaj momak ima, znaci vuce ga nesto da zaigra za Croejsu, racku bi ga vuklo da je u kojem slucaju to bio Luxemburg.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 29 dec 2014, 18:44

voltron30 je napisao/la:
harixs je napisao/la:

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković i tajnik Zorislav Srebrić u Amsterdamu su dogovorili uvjete pod kojima će Dario Cvitanich dobiti hrvatsku putovnicu i steći pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Hrvati ne zbijaju šale na račun potencijalnih reprezentativaca, nego šute i rade. I da, Kovaču ili bilo kojem drugom bivšem selektoru nije mrsko potegnuti na put, pa porazgovarati sa momcima koji su im zanimljivi. Pokojni Vlatko Marković onakav star je išao na ''noge'' Cvitanichu, koji nikada nije ni uspio zaigrati za reprezentaciju Hrvatske zbog pravila FIFA-e, al' i po tome se vidi koliko su oni miljama ispred nas i bore se za svakog iole kvalitetnijeg igrača, makar mu samo pradjed imao veze sa Hrvatskom.

Al' 'ebeš njih, Bošnjo zna sve bolje.
Predsjednik HNS Vlatko Marković inzistira na Bilošu, kao Pršinom nasljedniku, jer se naš najbolji nogometaš namjerava oprostiti od nacionalnog dresa nakon SP-a. A Vlatko kuje željezo dok je vruće, dok je Biloš vruć.

Delegacija HNS-a svakako će otputovati u Buenos Aires, ali datum odlaska u ovom času skrivaju od javnosti kao zmija noge.

Upravo se priprema teren, kako javnost ne bi na nož dočekala Argentinca hrvatskih korijena, koji je prije tri mjeseca nesebično odabrao Argentinu, a sad se sebično "grebe" za hrvatski dres.
Tomislav Židak

Sta znaju Hrvati, nogometni anonimusi.
Treba igracu poruciti da dodje pjeske, da se igra srcem, da necemo nikoga moliti...naravno, sve preko novina.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 dec 2014, 18:49

harixs je napisao/la: @Voltrone kremo bosanske nacije (znaci nisi onaj tipicni Mujo-glupi bosnjo, bravo za tebe)
I oni nasi ublehasi su isli na noge Kolasincu, i trebaju da mu idu, a ne svakom balavcetu kojem se prezime zavrsava na ic i kojeg su forumasi predlozili.
Nisam ja nikakva krema, nema potrebe da mi se obraćaš tim pijačarskim tonom, čuvaj ga sutra za tezge. Ne treba se ići svakom balavčetu, ali pošto su nama juniorski pogoni u nekoj stvari, tj. iz naše lige zadugo još nećemo crpiti igrače za reprezentaciju, onda je neminovnost da se pročešlja svako zanimljivo ime po dijaspori. Ili da se nastavi ovako raditi kako vi patriJote zastupate, parati nosom oblake i čekati da nam se sami javljaju momci koji su odrasli po Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj... koji sa BiH imaju vezu jedino to ''ić''.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 29 dec 2014, 18:56

voltron30 je napisao/la:
harixs je napisao/la: @Voltrone kremo bosanske nacije (znaci nisi onaj tipicni Mujo-glupi bosnjo, bravo za tebe)
Nisam ja nikakva krema, nema potrebe da mi se obraćaš tim pijačarskim tonom, čuvaj ga sutra za tezge. Ne treba se ići svakom balavčetu, ali pošto su nama juniorski pogoni u nekoj stvari, tj. iz naše lige zadugo još nećemo crpiti igrače za reprezentaciju, onda je neminovnost da se pročešlja svako zanimljivo ime po dijaspori. Ili da se nastavi ovako raditi kako vi patriJote zastupate, parati nosom oblake i čekati da nam se sami javljaju momci koji su odrasli po Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj... koji sa BiH imaju veze jedino to ''ić''.
Kremo koja zivis par metara od pijace( ali si zato pametniji od intelektualca sa sela, nekog Muje-Bosnje), za to bi trebali biti zaduzeni strucni ljudi ili strucni stab koji su pratili Tanksona dok je ovaj imao 16-17 and ne ebavat Kovacu mater sto jednom balavcetu nije otisao u Mjunik na noge i obezbjedio prvih 11 odma pored Mandzukica.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 dec 2014, 19:01

harixs je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Nisam ja nikakva krema, nema potrebe da mi se obraćaš tim pijačarskim tonom, čuvaj ga sutra za tezge. Ne treba se ići svakom balavčetu, ali pošto su nama juniorski pogoni u nekoj stvari, tj. iz naše lige zadugo još nećemo crpiti igrače za reprezentaciju, onda je neminovnost da se pročešlja svako zanimljivo ime po dijaspori. Ili da se nastavi ovako raditi kako vi patriJote zastupate, parati nosom oblake i čekati da nam se sami javljaju momci koji su odrasli po Njemačkoj, Švedskoj, Danskoj... koji sa BiH imaju veze jedino to ''ić''.
Kremo koja zivis par metara od pijace( ali si zato pametniji od intelektualca sa sela, nekog Muje-Bosnje), za to bi trebali biti zaduzeni strucni ljudi ili strucni stab koji su pratili Tanksona dok je ovaj imao 16-17 and ne ebavat Kovacu mater sto jednom balavcetu nije otisao u Mjunik na noge i obezbjedio prvih 11 odma pored Mandzukica.
Priznaj da ne kontaš poentu priče, pa spuštaš komunikaciju na lični nivo? :D Javi slobodno kada budeš za konstruktivnu raspravu. ;) Kolega iznad ti je takođe zalijepio par isječaka kako to Hrvati rade, ipak je u pitanju reputacija, kaj ne? :lol:

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 29 dec 2014, 19:39

Pa sta, isao je i Safet gledati Hadzica u Austriji dva puta. I to ga pozvo iako nije bio zadovoljan s igrom Hadzica, sve zbog patriotske preporuke Seada.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 29 dec 2014, 20:39

voltron30 je napisao/la:
harixs je napisao/la:
voltron30 je napisao/la: @Voltrone kremo bosanske nacije (znaci nisi onaj tipicni Mujo-glupi bosnjo, bravo za tebe)

Priznaj da ne kontaš poentu priče, pa spuštaš komunikaciju na lični nivo? :D Javi slobodno kada budeš za konstruktivnu raspravu. ;) Kolega iznad ti je takođe zalijepio par isječaka kako to Hrvati rade, ipak je u pitanju reputacija, kaj ne? :lol:
Nek ti kontas! Pricamo o selektoru i identitetu koji su igraci sa bosanskim korjenima izgubili a vi se ufatili Cvitanicha kao pijan ... Zato sad i imamo masu polu-talentovanih igraca koji su napravili pometnju u reprezentaciji.
Mi imamo takvu reputaciju da su nas zvijezde poput Tankovica i Hajrovica glatko skinule sa dnevnog reda, dok cisto sumnjam da bi se to desilo da su kojim slucajem Hrvati, inace vise nikad nebi zaigrali za tu reprezentaciju.
Kod nas je doslo dotle da moras uzimat ssve sto se zavrsava na 'ic, pa kasnije razmisljaj o posljedicama.
Zadnja izmjena: harixs, dana/u 29 dec 2014, 20:42, ukupno mijenjano 1 put.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 dec 2014, 20:42

harixs je napisao/la: Zato sad i imamo masu polu-talentovanih igraca koji su napravili pometnju u reprezentaciji.
Ovo je rezultat nerada, korupcije i nepotizma bivšeg selektora zadnjih 5 godina.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 29 dec 2014, 20:52

voltron30 je napisao/la:
harixs je napisao/la: Zato sad i imamo masu polu-talentovanih igraca koji su napravili pometnju u reprezentaciji.
Ovo je rezultat nerada, korupcije i nepotizma bivšeg selektora zadnjih 5 godina.
Upravu si jer smo inace imali 10 igraca tipa Kolasinac kojima selektor nije uputio poziv.
Nekim od njih se ne mogu ni imena sjetit koliki su talenti postali u medjuvremenu, Scuk Dumic itd..

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 29 dec 2014, 21:07

voltron30 je napisao/la:
Apsolutno ,lijenost i sitni interesi , u vidu pravljenja prostora za "domace" snage i menadzerske pulene, su doveli do toga da ce za nas zaigrati samo onaj ko nema izbora ili koga ce se "babo odreci ako ne zaigra za Bih".
Sto je najgore, od toga se prave ideoloske smjernice i kodeksi, po kojim mi nista ne treba da radimo, a onaj koji zaigra za druge drzave je izdajnik.
Nije to Susic izmislio, to je opsteprihvacena poraksa od nastanka reprezentacije - plati pa ces igrati !
Na nasu zalost, talentovani igraci nemaju potrebu da placaju nastupe u reprezentaciji.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 29 dec 2014, 21:18

Martić: Spreman sam za razgovor, selektor ima zadnju riječ

Fudbaler bh. porijekla od strane Gazzetta dello Sporta proglašen je kao najbolji pojedinac u redovima Hellas Verone, što je svakako bio povod da kontaktiramo Martića, koji je po drugi put pristao govoriti za SportSport.ba.

Martić je desni bek koji je u juniorskim danima stažirao u švicarskom St. Gallenu, koji ga je potom poslao na 'kaljenje' u Schaffhausen. Član drugoligaša bio je pola godine, a onda je uslijedio povratak u St. Gallen, u kojem je pokazao raskošni kvalitet koji ga je doveo do Serije A.

"Prvi profesionalni ugovor potpisao sam sa 16 godina, ali nije bilo lako u tom periodu nametnuti se treneru St. Gallena. Bio sam često sklon i povredama, međutim, kada je to prošlo uslijedio je veliki napredak. Izborio sam se za mjesto prvotimca, a onda su me zapazili i skauti Verone i dalje znate sve", prisjetio se Martić.

Tokom razgovora Martić je istakao da je ponosan zbog činjenice da se već od samog dolaska izborio za status prvotimca Verone.

"Realno nije mala stvar biti standardan u timu koja se takmiči u Seriji A i zbog toga sam jako ponosan na sebe, no uvijek ima prostora za napredak. Želim što više učiti i da moja karijera ide korak po korak".

Martić bi se zasigurno uskoro mogao naći u širim planovima selektora Mehmeda Baždarevića, a na pitanje šta misli o tome, odgovorio je:

"Roditelji su mi iz BiH i mnogo mi je drago kada čujem da se navijači BiH raspituju za mene, ali ipak, neko se drugi pita više. Ja sam spreman razgovarati sa selektorom Baždarevićem, ali moj prioritet je da svoje govorim na terenu, a ostali neka rade svoj posao".

Na kraju je prokomentarisao život u vječnom gradu ljubavi.

"Lijepo sam se snašao u Veroni, stvarno je prelijep grad, iako i nemam mnogo vremena da uživam u njemu. Većinom mnogo vremena oduzmu treninzi, ali kad imam slobodnog vremena, iskoristim ga da malo i prošetam po Veroni. Nisam tip igrača koji se voli provoditi mnogo", kazao je Martić na kraju razgovora za SportSport.ba.

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 29 dec 2014, 21:25

Mesa je nista ako ne pozove Matea Susica, Scuka, Mahmutovica, Lejvakovica, Cocalica, Dumica, Scuka, Tankovica, Dzurica, Zeca, Zahirovica,Zukanovica, Stanica, Petra Sliskovica..jesam li izostavio jos kojeg od ovih vanserijskih talenata?

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 29 dec 2014, 21:36

harixs je napisao/la:Mesa je nista ako ne pozove Matea Susica, Scuka, Mahmutovica, Lejvakovica, Cocalica, Dumica, Scuka, Tankovica, Dzurica, Zeca, Zahirovica,Zukanovica, Stanica, Petra Sliskovica..jesam li izostavio jos kojeg od ovih vanserijskih talenata?
zaboravio si Scuka

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 29 dec 2014, 21:40

xinxee je napisao/la:
harixs je napisao/la:Mesa je nista ako ne pozove Matea Susica, Scuka, Mahmutovica, Lejvakovica, Cocalica, Dumica, Scuka, Tankovica, Dzurica, Zeca, Zahirovica,Zukanovica, Stanica, Petra Sliskovica..jesam li izostavio jos kojeg od ovih vanserijskih talenata?
zaboravio si Scuka
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nego kakav je ovaj Martić, je li ko gledao?
naprijed rejal

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 dec 2014, 21:42

Mozda @ajax, on jedini zaista prati potencijalne igrace.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 29 dec 2014, 21:52

ma dobar igrač, od Vrše sigurno bolji, uz to čovjek igra standardno u standardom prvoligašu Serie A :D rekao bih sa Mujdžom bara-bara, što je za nas odlično, jer znamo koliko nam Mujdža znači, jako bitan igrač za nas :D sreća je što Martić nije podložan povredama kao Mujdža :D imat' njih dvojicu na desnom beku, super :thumbup:

pa pogledajte nam repku, imamo više opcija na lijevom beku (Seo, Sejo, Lule, Zukanović), desni bek (Mujdža, Martić), vezni red (Mire, Hare, Momo, Sušić, Prcić, Štilić, Zahirović ako zaigra u Bochumu) :D napad i odbrana su tanki, al' i to će doći na svoje ako pozive dobiju Đurić i(li) Mahmutović, sredit' papire za Arslanagića, pa da Vranješ konačno zaigra :D

sredit' će to Meša, vjerujem i nadam se :kafa:

harixs
Kontakt:

Post Postao/la harixs » 29 dec 2014, 22:17

Sveti je napisao/la:
xinxee je napisao/la:
zaboravio si Scuka
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nego kakav je ovaj Martić, je li ko gledao?
Scuka nisam zaboravio ili Scuk je na listi ;) :D

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Lavcina, zeljooo13 i 20 gostiju.