FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ajde aco i ovog makni ziv nam bio.
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 29 dec 2014, 16:03, ukupno mijenjano 1 put.
- champions1921
Najgore je u zivotu kad ti samo sjecanja ostanu
Re: Odg: FK Željezničar
Postano kroz Forum SportSport.ba app.amypitar je napisao/la:Ma bajkica puna laznih emocija,placa,kuknjave,samosažaljenja,kokuzluka, baš onako,kako to oni vole kroz svoju istoriju prikazati.BitiSrcemVezan je napisao/la:Ovo ko crtani, pola lazboccaccio je napisao/la: Sto se tice nas navijaca, mi samo ne smijemo da spadnemo na onaj nivo kada nas je dolazilo po 300 na utakmicu. Ja sam vec sada mnogo pozelio moju Grbavicu i onaj stadion sto dusmani od rata na ovamo zovu " smetljarnik" ili " golubarnik " . Neka zovu kako hoce, ali ja to volim. U tom prostoru ja disem punim plucima, slobodan sam da navijam za svoju boju, podignem ruke i viknem ZELJOOOOOOO ..... i pun sam sebe tada, pun sam mog Zelje, pun sam sjecanja na nesto lijepo, pun sam istorije, pun sam suza...i kola to kroz mene i sada kada pisem, pokrene se iz pete, pa eksplodira u srcu. ZELJOOOOOOO.....ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...![]()
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Najgore je kad nemaš ni sjećanja 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- champions1921
Imaju oni sjecanja samo sto su bolna i traumaticna..Virtu4l je napisao/la:Najgore je kad nemaš ni sjećanja
BUDI ŽELJO !!!
Najbolje u životu je kad nisi pitar.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Pa mi imamo lijepa sjecanja, a imamo I ljubav prema klubu. Ne vidim sta je tu najgore. Prerano ste vi nas pokopali. Nevjerovatno je da jedan post koji nema veze sa pitarima,gdje se govori o ljubavi prema svom klubu,privuce te iste pitare,kako bi nesto omalovazavali..nemam nista protiv,slobodno vi raspalite,pozz
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
- champions1921
I onda kasnije pocnu da se zale kako ih Aco neopravdano banujeboccaccio je napisao/la:Pa mi imamo lijepa sjecanja, a imamo I ljubav prema klubu. Ne vidim sta je tu najgore. Prerano ste vi nas pokopali. Nevjerovatno je da jedan post koji nema veze sa pitarima,gdje se govori o ljubavi prema svom klubu,privuce te iste pitare,kako bi nesto omalovazavali..nemam nista protiv,slobodno vi raspalite,pozz

A tebi boccaccio svaka cast na ovom prethodnom postu

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."
Kod amypitara je ta traumaticnost jos iz svijesti da je i neplaniran, zamisli, imas neplanirano dijete, a mladunce pitar.champions1921 je napisao/la:Traumaticno djetinjstvo i mladost moj boccaccio..
Zadnja izmjena: Zompir, dana/u 29 dec 2014, 16:48, ukupno mijenjano 1 put.
"Combat, Oltre La Gloria, Combat, evo Spirito Vive ancora!".
@boccaccio tvoj post je odlican,pun zara ljubavi i ppsvecenosti klubu.Aferim i svaka cast na tome.
Moj post se odnosio na ovog drugog clana foruma koji je vjerovatno u ranoj fazi puberteta pa su mu jos zanimljivi i smijesni naziv tipa kitar,amaw,njanjajevo i meljo.
Nisam ja Zelju uopste pokopao,nije to klub iz Moštra pa da se ugasi tek tako,nego ne vidim tu neku pokretacku snagu da se to trzne malo iz hibernacije.
Nit vi zelite ovakvog Zelju nit liga treba ovakvog Zelju.
Izuzev sitnih dusa sa obe strane koje vise mrze protivnicki nego sto vole vlastiti klub
Moj post se odnosio na ovog drugog clana foruma koji je vjerovatno u ranoj fazi puberteta pa su mu jos zanimljivi i smijesni naziv tipa kitar,amaw,njanjajevo i meljo.
Nisam ja Zelju uopste pokopao,nije to klub iz Moštra pa da se ugasi tek tako,nego ne vidim tu neku pokretacku snagu da se to trzne malo iz hibernacije.
Izuzev sitnih dusa sa obe strane koje vise mrze protivnicki nego sto vole vlastiti klub
Ti nisi za forum, vjeruj, glupo je vidjeti polupismen svijet, ovdje.FairBet je napisao/la:@boccaccio tvoj post je odlican,pun zara ljubavi i ppsvecenosti klubu.Aferim i svaka cast na tome.
"Combat, Oltre La Gloria, Combat, evo Spirito Vive ancora!".
Oprosti lektore cune vise ikada
- titulesutu
- Kontakt:
Definitivno ova zima ubija. I onako mali pitarski mozgovi se pokupili još više na hladnoći...
- super
- Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
- Kontakt:
ipak haris alihodzic ce biti spona koja ce mjenjati amara al ne u funkciji menadjera kluba ili sporstkog direktora(ne znam kako ce ime dati toj funkciji
)

to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
-
- Kontakt:
Jak covjek nema sta, bicemo mi u velikom gubitku.super je napisao/la:ipak haris alihodzic ce biti spona koja ce mjenjati amara al ne u funkciji menadjera kluba ili sporstkog direktora(ne znam kako ce ime dati toj funkciji)
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !
Liverpool !
boccaccio je napisao/la:Ovo ce biti pravi ispit za sve ljude u i oko kluba. Oni sada imaju priliku da obore sva nasa poslijeratna iskustva, koja su nam davala ono cinjenicno stanje da je Zeljo uspjesan i trofejan samo onda kada je Amar Osim vezan za nas klub. Ostalo je sve bilo borba i totalni nered u rukovodstvu, pa smo nazalost i mi zabrinuti da ce se mozda ponoviti novi krug neuspjesnog klupskog rukovodjenja.
Ako je klub zadao sebi ciljeve na pocetku tekuce sezone, ne vidim razlog da se ti ciljevi ne nastave i da ljudi koji su trenutno u klubu pokusaju bez Amara da naprave stabilnost. Cak i sa Amarom mi smo bili ovde u dilemama da li to ide svojim tokom i onako kako treba, a sve zbog nestrpljenja koje imamo kao narod u svojim genima. Sve hocemo odmah i sad. Mi bez icije pomoci obitavamo kao klub i takvi smo oduvijek bili. Usponi i padovi su sastavni dio naseg kluba, a uvijek smo se borili sa neimastinom. Opet smo najtrofejniji poslije svega i sigurno je da ljudima koji su sada na funkcijama nije nimalo lako da nas navijace uvjere u sigurnost projekta koji se desava a sada poslije odlaska Amara Osima, koji je drzao konce u svojim rukama, kao neki sigurnosni dio, da se ne pojave u tim kljucnim funkcionerskim foteljama novi-stari ublehasi.
Amar Osim je dao od sebe ono najbolje sto je imao. Vise puta je podigao klub iz sivila, dao je nama navijacima mnogo radosti i borio se svim sredstvima da nas klub u nasim i u ocima drugih ljudi koji ne navijaju za nas tim izgleda respektabilno. On je prvi koji je pokusao da podigne ljestvicu na svim nivoima. Nije to do kraja uspio, ali je imao muda da pokusa. Takve stvari se ne smiju nikada zaboraviti.
On ce se mozda jednog dana vratiti, a klub ne smije da ceka da se to eventualno jednom desi. Klub sa svojim ljudima unutar njega mora da nastavi i da dodje do zeljene organizovanosti. Ovo je sansa za ljude koji su tu ostali da budu isto tako hrabri i da njihove sposobnosti vise dodju do izrazaja. Mi ne smijemo razmisljati o uspjehu samo onda kada je Amar u klubu. Moramo podici u svojim glavama svijest da je Zeljo ta svetinja u koju gledamo i kojoj se radujemo, da je Zeljo ispred bilo kojeg pojedinca. Ako u klubu misle da ne mogu nastaviti ovaj teski put tranzicije, onda postoje dva rjesenja. Neka se i sami razbjeze, ili neka traze nekoga i angazuju svakoga za koga misle da im moze pomoci u nastojanjima. Ako misle da mogu nastaviti, neka to urade hrabro i neka se bore za klub, kao sto to rade djeca na terenu, ili navijaci na tribinama.
Nekada se stice dojam od nas navijaca najvise da je ovo bez Amara napusten klub. Strah i ta neka bojazan za stabilnu i uspjesnu buducnost bez Amara je uzeo maha u mnogim navijackim domovima. Pricao sam sa dosta ljudi i svi u glas pitaju kao sta cemo sad ?
Pa nista necemo sada...nastavicemo tamo gdje smo stali. Ovo svakako nije sezona koja bi trebala donijeti neki rezultatski uspjeh. Ovo je sezona, pa i ona sljedeca sezona, koja treba donijeti mir u organizacionom smislu i da se stvari tu posloze planski. Neki se dugovi vracaju, neke se stvari postavljaju na svoje mjesto, mi navijaci smo malo nestrpljivi gledajuci na terenu blagi uzas, na koji su nas ipak ovi ljudi u klubu na celu sa Amarom i pripremali, pa ce tako biti i poslije Amara. Bar za neki period od dvije godine ako sve bude po planu. Spremaju se jos neke stvari i treba vidjeti da li ce se nesto realizovati. Poslovanje na ovaj nacin nam ne ide na ruku i sa Amarom i bez njega i svakako se treba naci pravi izvor finansiranja. Na tome se radilo i vjerujem da ce se raditi i dalje.
Sto se tice nas navijaca, mi samo ne smijemo da spadnemo na onaj nivo kada nas je dolazilo po 300 na utakmicu. Ja sam vec sada mnogo pozelio moju Grbavicu i onaj stadion sto dusmani od rata na ovamo zovu " smetljarnik" ili " golubarnik " . Neka zovu kako hoce, ali ja to volim. U tom prostoru ja disem punim plucima, slobodan sam da navijam za svoju boju, podignem ruke i viknem ZELJOOOOOOO ..... i pun sam sebe tada, pun sam mog Zelje, pun sam sjecanja na nesto lijepo, pun sam istorije, pun sam suza...i kola to kroz mene i sada kada pisem, pokrene se iz pete, pa eksplodira u srcu. ZELJOOOOOOO.....ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...
ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO