FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

anonimni
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 29 dec 2014, 00:05

Brčko :thumbup:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

CARSON

Post Postao/la CARSON » 29 dec 2014, 00:08

Ljudi meni kao da je neko umro, tako ce mi faliti brkati majstor iz tunela kad je on tu znam da je klub u pravim rukama

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 29 dec 2014, 00:10

aleksandar_veliki je napisao/la:
let3 je napisao/la:"Što prije odem, prije cu se i vratiti"

sa ovom izjavom je Amar ukratko rekao sve...covjek ide da zaradi lovu koju može samo sanjati u BiH i eto ga nazad za dvije godine
Godina i pol :).
Ma nema potrebe da se sekirate brzo ce on nazad.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 29 dec 2014, 00:17

Manijaci Brčko :tokralju: :tokralju:

daleko veci željovci od nekih kojima je Grbavica 100 metara od kuce

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 29 dec 2014, 03:52

@DzoleZeljo jbga jarane pa ti se vrtis u krug .
Ovdje na forumu smo svi barem 5 puta ponovili da treba stadion,bolji igraci I navijaci,skolovaniji ljudi u klubu,sponzor-i itd itd :x
Sta imamo od toga ?nista samo mlatimo praznu slamu. Popusti s tom temom ozbiljno .

Amare hvala ti za sve :clap: :salut: molim te raspitaj se da nema koji Seik Par'a za-Prosut pa da zaradi nafake I para na Zelji :pray:
ye.bo.te I meni je krivo sto je Amar otisao iz Zelje ,bas sad u ovoj situaciji ali moramo razumiti da I on treba da zaradi zelembaca pa nece radit na veresiju :roll: za klikere.
Slusam price I vecina govori da je gotovo halali Huso materi I vozdra. To mi bas ide na racku ()-()ni sekunde pozitivnosti samo neki pesimisti iz svila izviru ko krtice I sire negativnu energiju I traceve .
Plus pitari ko pitari provociraju koliko boli su prozivili od Amara nimalo ih ne krivim ;)

ssomb.....Nasi navijaci samo pricaju a nista ne rade ama bas nista (ne svi ali dobra vecina) ako platis kartu da gledas utakmicu to ne znaci da imas pravo pljuvati po klubu .
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 29 dec 2014, 11:02

Ne mogu da ne napišem da mi je zaista žao što Amar ide, ali mnogi vidim, ne razumiju da je čovjeku izletila prilika koju ne bi propustila ni mnogo veća trenerska imena od našeg Osima. Osim ide u teškom trenutku za nas, ali vjerujem da se neće skrenuti s puta kojim se išlo dok je on bio tu.
Ne mogu da vjerujem da ima navijača koji ne cijene sve ono što je Osim uradio za naš klub a radiće još u budućnosti,približava se i sjednica pa ćemo vidjeti šta i kako dalje.
Mi kao navijači, trebamo da dolazimo u većem broju na utakmice, da podržimo do posljednjeg kola naš klub u borbi za evropu. :kafa:

amypitar
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la amypitar » 29 dec 2014, 11:19

Kolika su Amaru primanja u Katru?Vecina pise, da se takva finansijska ponuda ne propušta,ali nigdje cifre.:roll:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 29 dec 2014, 11:21

amypitar je napisao/la:Kolika su Amaru primanja u Katru?Vecina pise, da se takva finansijska prilika ne propušta,ali nigdje cifre.:roll:

Koliko sam cuo za godinu i po zaradice vise od pola vrijednosti pojedinih klubova koji se mogu kupiti u PL.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 29 dec 2014, 11:45

Ovo ce biti pravi ispit za sve ljude u i oko kluba. Oni sada imaju priliku da obore sva nasa poslijeratna iskustva, koja su nam davala ono cinjenicno stanje da je Zeljo uspjesan i trofejan samo onda kada je Amar Osim vezan za nas klub. Ostalo je sve bilo borba i totalni nered u rukovodstvu, pa smo nazalost i mi zabrinuti da ce se mozda ponoviti novi krug neuspjesnog klupskog rukovodjenja.

Ako je klub zadao sebi ciljeve na pocetku tekuce sezone, ne vidim razlog da se ti ciljevi ne nastave i da ljudi koji su trenutno u klubu pokusaju bez Amara da naprave stabilnost. Cak i sa Amarom mi smo bili ovde u dilemama da li to ide svojim tokom i onako kako treba, a sve zbog nestrpljenja koje imamo kao narod u svojim genima. Sve hocemo odmah i sad. Mi bez icije pomoci obitavamo kao klub i takvi smo oduvijek bili. Usponi i padovi su sastavni dio naseg kluba, a uvijek smo se borili sa neimastinom. Opet smo najtrofejniji poslije svega i sigurno je da ljudima koji su sada na funkcijama nije nimalo lako da nas navijace uvjere u sigurnost projekta koji se desava a sada poslije odlaska Amara Osima, koji je drzao konce u svojim rukama, kao neki sigurnosni dio, da se ne pojave u tim kljucnim funkcionerskim foteljama novi-stari ublehasi.

Amar Osim je dao od sebe ono najbolje sto je imao. Vise puta je podigao klub iz sivila, dao je nama navijacima mnogo radosti i borio se svim sredstvima da nas klub u nasim i u ocima drugih ljudi koji ne navijaju za nas tim izgleda respektabilno. On je prvi koji je pokusao da podigne ljestvicu na svim nivoima. Nije to do kraja uspio, ali je imao muda da pokusa. Takve stvari se ne smiju nikada zaboraviti.
On ce se mozda jednog dana vratiti, a klub ne smije da ceka da se to eventualno jednom desi. Klub sa svojim ljudima unutar njega mora da nastavi i da dodje do zeljene organizovanosti. Ovo je sansa za ljude koji su tu ostali da budu isto tako hrabri i da njihove sposobnosti vise dodju do izrazaja. Mi ne smijemo razmisljati o uspjehu samo onda kada je Amar u klubu. Moramo podici u svojim glavama svijest da je Zeljo ta svetinja u koju gledamo i kojoj se radujemo, da je Zeljo ispred bilo kojeg pojedinca. Ako u klubu misle da ne mogu nastaviti ovaj teski put tranzicije, onda postoje dva rjesenja. Neka se i sami razbjeze, ili neka traze nekoga i angazuju svakoga za koga misle da im moze pomoci u nastojanjima. Ako misle da mogu nastaviti, neka to urade hrabro i neka se bore za klub, kao sto to rade djeca na terenu, ili navijaci na tribinama.

Nekada se stice dojam od nas navijaca najvise da je ovo bez Amara napusten klub. Strah i ta neka bojazan za stabilnu i uspjesnu buducnost bez Amara je uzeo maha u mnogim navijackim domovima. Pricao sam sa dosta ljudi i svi u glas pitaju kao sta cemo sad ?
Pa nista necemo sada...nastavicemo tamo gdje smo stali. Ovo svakako nije sezona koja bi trebala donijeti neki rezultatski uspjeh. Ovo je sezona, pa i ona sljedeca sezona, koja treba donijeti mir u organizacionom smislu i da se stvari tu posloze planski. Neki se dugovi vracaju, neke se stvari postavljaju na svoje mjesto, mi navijaci smo malo nestrpljivi gledajuci na terenu blagi uzas, na koji su nas ipak ovi ljudi u klubu na celu sa Amarom i pripremali, pa ce tako biti i poslije Amara. Bar za neki period od dvije godine ako sve bude po planu. Spremaju se jos neke stvari i treba vidjeti da li ce se nesto realizovati. Poslovanje na ovaj nacin nam ne ide na ruku i sa Amarom i bez njega i svakako se treba naci pravi izvor finansiranja. Na tome se radilo i vjerujem da ce se raditi i dalje.

Sto se tice nas navijaca, mi samo ne smijemo da spadnemo na onaj nivo kada nas je dolazilo po 300 na utakmicu. Ja sam vec sada mnogo pozelio moju Grbavicu i onaj stadion sto dusmani od rata na ovamo zovu " smetljarnik" ili " golubarnik " . Neka zovu kako hoce, ali ja to volim. U tom prostoru ja disem punim plucima, slobodan sam da navijam za svoju boju, podignem ruke i viknem ZELJOOOOOOO ..... i pun sam sebe tada, pun sam mog Zelje, pun sam sjecanja na nesto lijepo, pun sam istorije, pun sam suza...i kola to kroz mene i sada kada pisem, pokrene se iz pete, pa eksplodira u srcu. ZELJOOOOOOO.....ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...

ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 29 dec 2014, 12:34

boccaccio je napisao/la: Sto se tice nas navijaca, mi samo ne smijemo da spadnemo na onaj nivo kada nas je dolazilo po 300 na utakmicu. Ja sam vec sada mnogo pozelio moju Grbavicu i onaj stadion sto dusmani od rata na ovamo zovu " smetljarnik" ili " golubarnik " . Neka zovu kako hoce, ali ja to volim. U tom prostoru ja disem punim plucima, slobodan sam da navijam za svoju boju, podignem ruke i viknem ZELJOOOOOOO ..... i pun sam sebe tada, pun sam mog Zelje, pun sam sjecanja na nesto lijepo, pun sam istorije, pun sam suza...i kola to kroz mene i sada kada pisem, pokrene se iz pete, pa eksplodira u srcu. ZELJOOOOOOO.....ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...
:clap:

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 29 dec 2014, 12:42

amypitar je napisao/la:Pa i nije neka lova.:idea: Od Dzekinih para,Evrope i prodaje igraca ,uzimao je on tu lovu i u Zelji.;)

Trebao si skontati poentu mog posta, jer da si skonto onda ovo boldirano ne bi napisao ;).

Druga stvar nek je i uzimao bar u nasim vitrinama ne stoji prasina, za razliku od nekih... ;)

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 29 dec 2014, 12:46

boccaccio je napisao/la: Sto se tice nas navijaca, mi samo ne smijemo da spadnemo na onaj nivo kada nas je dolazilo po 300 na utakmicu. Ja sam vec sada mnogo pozelio moju Grbavicu i onaj stadion sto dusmani od rata na ovamo zovu " smetljarnik" ili " golubarnik " . Neka zovu kako hoce, ali ja to volim. U tom prostoru ja disem punim plucima, slobodan sam da navijam za svoju boju, podignem ruke i viknem ZELJOOOOOOO ..... i pun sam sebe tada, pun sam mog Zelje, pun sam sjecanja na nesto lijepo, pun sam istorije, pun sam suza...i kola to kroz mene i sada kada pisem, pokrene se iz pete, pa eksplodira u srcu. ZELJOOOOOOO.....ZELJOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...
:kafa: :thumbup: :thumbup:
Sport je lijek za tijelo i duh.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 29 dec 2014, 12:47

@boccaccio

Po kozna koji put respekt, majstore!!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 29 dec 2014, 13:22

Velika pobjeda Plavih
Sjećanje na 29. decembar 1946: Željezničar - Torpedo 9:1

U historiji sarajevskih derbija vječitih rivala, jedan datum posebno je važan. Dvadeset i deveti dan mjeseca decembra uvijek će izmamiti osmijeh navijačima Željezničara.

Jer, upravo je na taj dan daleke 1946. godine plavi tim ostvario najveću pobjedu u historiji ogleda s ljutim rivalom. Rezultat je tada bio 9:1.

Željo ustvari nije pobijedio Sarajevo, klub s Koševa tada se zvao Torpedo, a ime će promijeniti nešto kasnije. Rezultat na poluvremenu glasio je 5:0 . Ovo je ujedno i najveća pobjeda Želje nad Sarajevom u historiji gradskih derbija.

Za FK Željezničar su u ovoj utakmici igrali: Kantaradžić, Begić, Mamić, Marjanović, Šilić, S. Alajbegović, Domorocki, Konjovod, Rajlić, F. Lovrić i Lazarević, a za FK Torpedo: Alajbegović, Šarenkapa, Vlačić, Stričić, Pauković, Sklopovi, Lovrić, Novo, Fizović, Alajbegović, Šaković (Mustagrudić).

Golove za FK Željezničar su postigli: Lazarević 3, Konjevod 2, Lovrić 2, Rajlić i Domorocki po jedan.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 29 dec 2014, 15:01

DukeOfWellington je napisao/la:
:tokralju:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 29 dec 2014, 15:05

shzna je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:
:tokralju:

:tokralju: :tokralju: :tokralju: :bih:

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 29 dec 2014, 15:10

Ovo ko crtani, pola laz :)
1946

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 29 dec 2014, 15:11

@ boccaccio odlican post :bih:
04.10.2009 !!

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 29 dec 2014, 15:19

BitiSrcemVezan je napisao/la:
Ovo ko crtani, pola laz :)
Ma sta pola, sve je ovdje laz, ne znam samo kako covjek moze toliko lagati :lol: :lol:

Jedite se vi i dalje, niko vam ne brani, @boccaccio :thumbup:

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 29 dec 2014, 15:47

oni ti ga puse @ boccaccio
svaka cast majstore, izaci ce ovo na dobro vidjet cete :bih:
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 37 gostiju.