FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

CARSON

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CARSON » 28 dec 2014, 03:18

Ja jos uvijek ne mogu da vjerujem koliko se je stvari okrenulo protiv nas da to nije normalno, toliko povreda igrača gdje smo trebali uzeti milione , koliko samo nismo imali sreće u žrijebanju, dvije godine dzeko nikako da se proda Turci nikad da plate sehica,načelnik blokira izgradnju stadiona i na kraju slag na tortu odlazak Amara u situacij kad nemamo para,trenera,igrača ma ništa niti ima bilo ko sposoban da nas povede na pravi put. Vidim da Boccaccio jos uvijek nije iznio svoje mišljenje pa bi volio da nešto napiše

fininavijac

Post Postao/la fininavijac » 28 dec 2014, 10:22

nema tu ljubavi pare su čudo većina bi za pare prodala majku, babu boga oca samo pare se tu gledaju **** sve drugo.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 28 dec 2014, 10:35

Nadam se da ce Amar kupiti kojeg naseg igraca

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 28 dec 2014, 11:37

CARSON je napisao/la:Ja jos uvijek ne mogu da vjerujem koliko se je stvari okrenulo protiv nas da to nije normalno, toliko povreda igrača gdje smo trebali uzeti milione , koliko samo nismo imali sreće u žrijebanju, dvije godine dzeko nikako da se proda Turci nikad da plate sehica,načelnik blokira izgradnju stadiona i na kraju slag na tortu odlazak Amara u situacij kad nemamo para,trenera,igrača ma ništa niti ima bilo ko sposoban da nas povede na pravi put. Vidim da Boccaccio jos uvijek nije iznio svoje mišljenje pa bi volio da nešto napiše
i opet u tom periodu dominirali, samo da nije bilo tih nedaca, ko zna gdje bi sad bili...
FKŽ !

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 28 dec 2014, 11:52

Otišao nam je general, sad trebamo dvojicu-trojicu kvalitetnih ljudi da ga zamjene, ja se nadam Zubanu i jos nekom ko zna prepoznat dobro dijete

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 28 dec 2014, 11:53

Menadžer Želje preuzima Al-Kharaitiyat; Osim: Što prije odem, prije ću se vratiti!

Amar Osim preuzima katarski Al-Kharaitiyat i po drugi put odlazi iz Željezničara. Prije nekoliko godina, iako je sa klubom u to vrijeme ostvarivao fantastične rezultate, kako u ligi, tako i u Evropi, Osim je otjeran, a klub je krenuo silaznom putanjom.

Bez adekvatne zamjene

Osim se ponovo vratio na klupu i ponovo donio trofeje na Grbavicu, nakon čega se kaže umorio, te je klupu prošle sezone prepustio Dini Đurbuzoviću. Odlučio je biti tek menadžer, te sportski direktor, a u zapisnicima na utakmicama čak je bio prijavljivan i kao trener golmana. Međutim, od jučer je tek bivši uposlenik kluba iz Zvorničke, s obzirom na to da će se nakon Nove godine uputiti u Dohu, gdje će u naredne dvije godine voditi Al-Kharaitiyat.

U poruci koju nam je poslao jučer ujutro pisalo je: "Bye!", što je značio definitivni rastanak.

Nije ga nasikirala ni činjenica da je propustio let za Sarajevo iz Istanbula, a potvrdio nam je kako je teška srca ipak odlučio prihvatiti ponudu iz Katara. Naravno, presudio je novac koji mu je ponuđen, ali i činjenica kako bi i za njega i za Želju možda bilo dobro da se malo odmakne.

"Nije bilo lako prelomiti, ali možda je bolje ovako. Što prije odem, prije ću se vratiti", kazao nam je Osim, koji će i prije definitivnog odlaska završiti neke od poslova koje je započeo u Želji.

Tu se prije svega misli na razgovore sa Tomićem i Kvesićem o produženju ugovora, odnosno činjenici da neki od igrača imaju ponude od klubova iz inostranstva, s tim što treba naglasiti kako će pojedini ljudi iz Željezničara sada morati preuzeti mnogo više odgovornosti prilikom odlučivanja, s obzirom na to da je veliki broj stvari bio prepušten upravo Osimu na odlučivanje.

Predsjednik kluba Almir Gredić u javnosti je tek istupao kada bi osjetio potrebu da se opravda ili objasni Osimove poteze, ili pak svoje neurađene, a sada će se morati bolje uključiti u rad, jer su Osim te direktor Mirsad Šiljak radili svoj dio posla.

Predsjedništvo kluba se sastajalo kako bi kritikovalo druge, bez da pokušaju uvidjeti svoje pogreške, a rezultat toga je bila i smjena Admira Adžema, te postavljanje Almira Memića. Svi su se krili iza Amara Osima, a sada, kada siva eminencija kluba napušta Zvorničku, vrijeme je da se pojedinci zapitaju koliko oni mogu pomoći i žele li uopšte.

Odlazak najtrofejnijeg

Prvi put kada je otišao Osim, Željo je tavorio na sredini tabele, bez jasne vizije, a nakon povratka, Osim je ponovo (u rezultatskom smislu) vratio plave gdje im je mjesto. Teško da će Željo naći adekvatnu zamjenu za njega, ali činjenica je da će morati, jer Osim će sreću potražiti u Kataru, daleko od kluba s kojim je postao najtrofejniji trener u Premijer ligi BiH.

Podsjetimo, Amar Osim je 2001. postao trener prvog tima, a prije nego je smijenjen, osvojio je dva državna prvenstva u sezonama 2000/2001. i 2001/2002, kao i dva državna kupa 2001. i 2003.

U klub se ponovo vratio 2009, nakon čega je osvojio ligu u sezonama 2009/2010, 2011/2012. i 2012/2013, te Kup 2010/2011. i 2011/2012.

Porodica Al-Tani vodi Al-Kharaitiyat

Novi klub Amara Osima osnovan je 1996. pod imenom Al-Hilal, ali je 2004, nakon povratka u elitni rang takmičenja u Kataru, preimenovan u, kako bi se više poistovjetio sa regionom iz kojeg dolazi. Klub se trenutno takmiči u elitnom rangu takmičenja u Kataru, a prvi čovjek kluba je šeik Khalifa bin Tamer koji je iz porodice Al-Tani, koja je u vlasništvu PSG-a.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 dec 2014, 11:59

Bordobijeli bas si jadan. Pokusavas predstaviti nekakvu muku, a Zeljo u muci vec godinama uzima titule. Zaboravljas da jednim porazom si ti donji i gledas muci u ledja.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 28 dec 2014, 12:32

kraljlavova je napisao/la:Kod vas sve med i mlijeko jelde kako ste samo jadni
nema para sve se rastalilo, amaw pobjegao kuknjava kuknjava :urnebes:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

zeljovolim
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolim » 28 dec 2014, 12:46

Sta planira Amar s Kvesicem i Tomicem? Nije mu dovoljno bilo 100 000 eura za Tomica.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 dec 2014, 13:42

samoposmatram je napisao/la:Bordobijeli bas si jadan. Pokusavas predstaviti nekakvu muku, a Zeljo u muci vec godinama uzima titule. Zaboravljas da jednim porazom si ti donji i gledas muci u ledja.
mislim da niste bas bili u muci posljednji 5-6 godina ,zeljo je uz siroki bio najorganizovani igrali su najplaceni igraci u zelji culum,zeba,bekric i slicni naravno Osim je najzasluzniji za to al mislim da nije napravio iskorak kakav je htio jest izdominirao nasu ligu al vidjeo je da je to plafon i mislim da je to jedan od razloga odlaska . ne znam zbog cega si napisao da sam jadan samo sam prokomentarisao ovo je forum ,tebi je vjerovatno dovoljno vidjeti sto pise bordobijeli pa mislis da provociram ,pozz :salut:

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 28 dec 2014, 14:00

bordobijeli je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Bordobijeli bas si jadan. Pokusavas predstaviti nekakvu muku, a Zeljo u muci vec godinama uzima titule. Zaboravljas da jednim porazom si ti donji i gledas muci u ledja.
mislim da niste bas bili u muci posljednji 5-6 godina ,zeljo je uz siroki bio najorganizovani igrali su najplaceni igraci u zelji culum,zeba,bekric i slicni naravno Osim je najzasluzniji za to al mislim da nije napravio iskorak kakav je htio jest izdominirao nasu ligu al vidjeo je da je to plafon i mislim da je to jedan od razloga odlaska . ne znam zbog cega si napisao da sam jadan samo sam prokomentarisao ovo je forum ,tebi je vjerovatno dovoljno vidjeti sto pise bordobijeli pa mislis da provociram ,pozz :salut:
tacno je da nije napravio iskorak u Evropi kakav je zelio, ali problem je bio taj da smo dobijali skoro pa najteze protivnike u kvalifikacijama.Prvo Hapoel koji je kasnije igrao u grupama LP i tu dobio Lyona i ima veoma vaznu ulogu.Zatim nakon prolaska Sherifa dobijemo najjaceg nenosioca Macabija.Nakon toga Maribor i tu smo po meni mogli izvuci dosta bolje rezultate a i zrijeb se bio poklopio.Ta utakmica iz Maribora mi je i danas pred ocima jer smo sami sebe pobijedili.Na kraju Plzen, redovan ucesnik grupnih faza, ekipa kojoj smo pruzili fantastican otpor.Ali nazalost i tu smo bili ispali
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 28 dec 2014, 14:12

Nema potrebe da se oko ovoga filozofira i prave neke teorije. Pogotovo je apsurd da pitari pametuju, a pitari. :shock: Davno je rečeno da su i o čemu i životu razmiljali ne bi pitari bili i sad dođu ovdje i kao znaju nešto. Nema smisla.
Vratimo se na temu jer je stvar vrlo jednostavna. Ljudi moji Amar je dobio ponudu koja se rijetko dobija i naravno ne odbija. Ponuda je takva da se momentalno sve napušta i da je bez gača istu noć na Butmir na avion kreno nije se ćuditi. Jednostavno, nema tog posla i te situacije da se ova ponuda odbije. Nema funkcije niti pozicije u bh društvu koja finansijski više vrijedi na period od dvije godine tamam da si direktor telekoma, premijer federacije ili vlasnik Preventa. To je sva priča.
Dvije godine brzo prođu kao i što sam reče "što prije odem prije ću se vratiti." Amar ne može bez Želje, pitari to ne razumiju jer kod njih takva vezanost u klubu ne postoji jer sve što im je sad u klubu nije im dresa nikad obuklo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 28 dec 2014, 14:21

rodom s Mejtaša je napisao/la:Nema potrebe da se oko ovoga filozofira i prave neke teorije. Pogotovo je apsurd da pitari pametuju, a pitari. :shock: Davno je rečeno da su i o čemu i životu razmiljali ne bi pitari bili i sad dođu ovdje i kao znaju nešto. Nema smisla.
Vratimo se na temu jer je stvar vrlo jednostavna. Ljudi moji Amar je dobio ponudu koja se rijetko dobija i naravno ne odbija. Ponuda je takva da se momentalno sve napušta i da je bez gača istu noć na Butmir na avion kreno nije se ćuditi. Jednostavno, nema tog posla i te situacije da se ova ponuda odbije. Nema funkcije niti pozicije u bh društvu koja finansijski više vrijedi na period od dvije godine tamam da si direktor telekoma, premijer federacije ili vlasnik Preventa. To je sva priča.
Dvije godine brzo prođu kao i što sam reče "što prije odem prije ću se vratiti." Amar ne može bez Želje, pitari to ne razumiju jer kod njih takva vezanost u klubu ne postoji jer sve što im je sad u klubu nije im dresa nikad obuklo.
ne kontam :crazy: ,ja amara jako cijenim kao trenera ne pametujem nikome samo kazem da zeljo nije nista iskoristio dominaciju od 6-7 godina ,to ljudi u zelji trebaju analzirati zasto nisu uspjeli podici klub na veci nivo ,kad vec spominjes ljude iz fks nisu obukli nikad dres ali napravili su duplo vise u organizaciji kluba nego sve uprave prije njih ,upravo je to zelji i amaru falilo da neko poprati njegov rad .

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 28 dec 2014, 14:25

Ako ovo nije pametovanje da ne kažem šta vulgarnije, citiram te:
pa ne znam bas da je tako ,meni se vise cini da je vidjeo da ne moze vise napraviti od onog sto je napravio i da se lagano povukao s klupe pa iz kluba ,bio je on u japanu mogao tamo ostati ali dosao u zelju jel je vido da moze uspjeti i jest pravio uspjehe al mislim da je vidjeo da je to plafon trenutni zato je otisao ,to je meni bezzz

onda ne znam šta je.
Nema vremena da se s tobom naduravam i nema potrebe da mi odgovaraš.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 28 dec 2014, 14:29

rodom s Mejtaša je napisao/la:Nema potrebe da se oko ovoga filozofira i prave neke teorije. Pogotovo je apsurd da pitari pametuju, a pitari. :shock: Davno je rečeno da su i o čemu i životu razmiljali ne bi pitari bili i sad dođu ovdje i kao znaju nešto. Nema smisla.
Ne shvatam zasto ih prozivas, ja ti mogu potvrditi da je @bordobijeli dobronamjeran. I ja u jogurt pusem, kada se oprzim na toplo mlijeko, ali niko nije isti, polako prijatelju.

Sefe, sretno, zaduzio si nas sve! Sretno i da nam se sto prije vratis! Ide Amar daleko, ali nece on Zelju zaboraviti. Ocekujem jedan dobar transfer, ako ne uskoro, onda na ljeto.
Sport je lijek za tijelo i duh.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 28 dec 2014, 14:58

Mnogi zaista nisu fer prema Amaru.

ZASTO?

Zato sto je jedini ostajao i radio mnoge poslove koji nisu njegova duznost kako bi klub opstajao dok su drugi, jedan po jedan napustali Zelju, ali Amar nije.

Morate da svatiti jednu stvar. On je nogometni trener, tj sef struke, a ujedno je tip covjeka, tj trenara koji ima ogroman potencijal i znanje. Ovo mu je velika prilika da se malo pokaze, tj dokaze na drugoj nogometnoj sceni, gdje ce ujedno biti adekvatno placen za to.

Zalosno je, kad ti sef struke mora u administraciju da popunjava rupe nesposobnih kadrova, a jos je zalosnije kada se mnogi nakote i pocnu kenjati neke price o Amaru.

Ovo je zivot ljudi. Pa Amar sam svata da bez adekvatne finansijske inekcije, da ste fakticki samo vrti u krug sa Zeljom ovdje. Amar je trener, opet ponavljam, a da bi trener mogao raditi svoj posao adekvatno, mora imati jaku administraciju iza sebe.

Kako god, mislim da je zasluzio ovu priliku. Drago mi je da nije izabran da vodi ovu mafijasku reprezentaciju u kojoj izgleda dolazi onaj na trenera koji ima slabije reference (uz duzno postovanje prema nasem Mesi, koji nije nista drugo nego Pape, tj, pozeljni, onaj koji slusa).

Tako da, Amare sretno i sve najbolje..

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 dec 2014, 15:04

Ne postoji jedan jedini osnov da se Amaru nesto prigovori radi odlaska, sem toga ko bi to od vas odbio sigurne pare i neko novo iskustvo, a ostao "iz ljubavi" da spasava klub u kojem je napredak u spasavanju mizeran ?

Ne budite djeca, sve i jedan zaposlenik Zeljeznicara ce sutra otici cim bude imao bolje uslove za rad i platu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 dec 2014, 15:15

Svaka cast kad barem priznate da je Zeljo dominirao i Sarajevo, sa igracima koji su danas ili zavrsili karijeru ili stagnirali u karijeri.

Sarajevo ce biti prvak ali samo ako bude pratilo Kodrine zelje. Ako njega sklone negine vam novi zalet na neosvojivu titulu od vremena gospodina Musemica.

Jadan je klub u kojem navijaci vise se raduju neosvajanju titule rivala, nego osvajanju titule.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 dec 2014, 15:40

"Što prije odem, prije cu se i vratiti"

sa ovom izjavom je Amar ukratko rekao sve...covjek ide da zaradi lovu koju može samo sanjati u BiH i eto ga nazad za dvije godine

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 28 dec 2014, 15:41

slika
FK Željezničar 1921

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.