Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

storm_raider
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la storm_raider » 27 dec 2014, 22:42

Head je napisao/la:Naravno, ono za Sunjica sam ja bubn'o pa mi se posrecilo da pogodim. :kafa:
Znam vise nego sto ces ti ikad znati. :kafa:
Ma i corava koka ubode zrno, ali i dalje ima kokosiji mozak. Tako i ti.
Nego, uzivaj u bubrezima. :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 dec 2014, 22:45

Znači sa 3-4 solidna igrača bi sve bilo kao prije. Bez obzira npr. da se povrijede Džeko, Ibišević i Kolašinac, sa ta 3-4 solidna igrača bi sve bilo ok.

:facepalm:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 dec 2014, 22:49

Virtu4l je napisao/la:Ne možeš ti da shvatiš poentu jer se vodiš predrasudama i kontriranjem.
Nikakve poante nema i ne kontriram ja nikome na ovom forumu. Ja sam ovdje u dobroj volji i nikakav motiv me ne vodi osim uspjeh ove repke. Oprosti to se za tebe makar iz moje perspektive ne bi moglo reci. Niko nije spocitavao izgubljenu utakmicu protiv Argentine jer su objektivno bolji. Ali pricati o nasem timu i njegovoj kvaliteti u srazu sa Ciprom ili Izraelom je smijesno. Govoriti o Vrsajevicevim centarsutima, igraca kojega jedva cekam kad cu ispratiti iz nikad losijeg Hajduka je bez veze. Nazalost tvoje misljenje se nije pokazalo validno sa proslim selektorom a ja bi bio sretan da si bio u pravu i da smo mi prvi vjerovao ili ne. Ali trebalo je biti dobro slijep pa ne viditi sta nas ceka. Da ne produzivam diskusiju nema razloga. Mi cemo se tesko ikad sloziti. Pozz

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 dec 2014, 22:53

Vidiš da nisi shvatio u kojem kontekstu sam spomenuo Vršajevićev centaršut, nego odmah okrećeš na mržnju koju osjećaš prema njemu, bez pokušaja da shvatiš šta sam napisao :salut:

Isto bi rekao i da ga je uputio Pjanić, Lulić ili Hajrović, bitna je poenta, a to je da naši krilni i vezni igrači ne šalju dobre lopte i da nakon Misimovića nemamo igrača koji može poslati upotrebljiv centaršut ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 27 dec 2014, 22:54

Virtu4l je napisao/la:Znači sa 3-4 solidna igrača bi sve bilo kao prije. Bez obzira npr. da se povrijede Džeko, Ibišević i Kolašinac, sa ta 3-4 solidna igrača bi sve bilo ok.

:facepalm:
Uz postojeci kadar, manju korekturu i 3-4 nova igraca na razlicitim pozicijama koji mogu da pokrpe rupe u ekipi mozemo biti ona stara ekipa! Bitna je komunikacija u samoj ekipi i da igraju jedan za drugog!

Primjer : Rukometna repka BIH , bez zvijezda ali EKIPA! :tokralju:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 27 dec 2014, 23:01

Virtu4l je napisao/la:Vidiš da nisi shvatio u kojem kontekstu sam spomenuo Vršajevićev centaršut, nego odmah okrećeš na mržnju koju osjećaš prema njemu, bez pokušaja da shvatiš šta sam napisao :salut:

Isto bi rekao i da ga je uputio Pjanić, Lulić ili Hajrović, bitna je poenta, a to je da naši krilni i vezni igrači ne šalju dobre lopte i da nakon Misimovića nemamo igrača koji može poslati upotrebljiv centaršut ;)
Miske je jedan jedini,možda se nikad više u ovoj reprezentaciji ne pojavi igrač sa takvom lucidnosti.Od ovih sadašnjih mislim da mu je Medunjanin najbliži sto se toga tice.Mada se sve kockice moraju posložiti da bi dobili jednu kompaktnu ekipu.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 dec 2014, 23:02

Tocno tako vrebac da kad se bek ozlijedi udje bek a ne krilo ili DM, kad se stoper ozlijedi udje stoper a ne DM, kad se napadac ozlijedi udje napadac a ne krilo. Da krilo igra krilo a ne centarfor ili ofanzivni vezni. Tu je lezao nas problem a ne u nekvaliteti. Iako je i izbor igraca mogao i morao biti puno bolji. Zasto nije ja stvarno pojma nemam. To valjda niko od nas niti ne razumije. Lijenost,glupost,tvrdoglavost,potkupljivost ili samo neznanje. Boga pitaj. Pripreme za SP su bile bajka i ja sam poceo opet radosno gledati u onu dileju na klupi. A onda sok od kojeg se do Izraela nismo oporavili ni mi a ni on.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 dec 2014, 23:07

Možeš li mi onda reći ko su zamjene za Mujdžu, Kolašinca, Bešića, Pjanića, daj mi te igrače, ali dobro pazi na pozicije. Hajde, baš me zanima. I navedi mi dva desna krila ako je ikako moguće.
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 dec 2014, 23:18

Virtu4l je napisao/la:Možeš li mi onda reći ko su zamjene za Mujdžu, Kolašinca, Bešića, Pjanića, daj mi te igrače, ali dobro pazi na pozicije. Hajde, baš me zanima. I navedi mi dva desna krila ako je ikako moguće.
Ma Virtual znas ti dobro te zamjene samo se pravis lud. Reci ces nemaju papire ili slicno. Kako Hrvatska repka sredi papire igracima za sekundu koji su cak rodjeni u BIH ako su im potrebni. Mujdzu bi trebao mijenjati Martic i trebalo se krenuti na prvi znak prije par mjeseci. Kolasinac je imao zamjenu jer se dolazak Kolasinca ne njegovom krivicom vec Susicevom poklopio sa nasim padom. Zuka i Salihovic su bili tu. Mogao je i Bunoza pa bi se i prodao bolje. Za Besica imamo Scuka i Zahirovica a bilo bi i jos par igraca za tu poziciju, za Pjanica nemamo ali nema ni Hrvatska zamjenu za Modrica te kvalitete i tome se nije cuditi. Ali imamo igrace tipa Vrancica, Medunjanina ili Stilica koji bi bili dovoljni za pobijediti Cipar ili uzeti makar bod Izraelu. Pa bi slika bila bolja.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 27 dec 2014, 23:32

dubrovnik je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Možeš li mi onda reći ko su zamjene za Mujdžu, Kolašinca, Bešića, Pjanića, daj mi te igrače, ali dobro pazi na pozicije. Hajde, baš me zanima. I navedi mi dva desna krila ako je ikako moguće.
Ma Virtual znas ti dobro te zamjene samo se pravis lud. Reci ces nemaju papire ili slicno. Kako Hrvatska repka sredi papire igracima za sekundu koji su cak rodjeni u BIH ako su im potrebni. Mujdzu bi trebao mijenjati Martic i trebalo se krenuti na prvi znak prije par mjeseci. Kolasinac je imao zamjenu jer se dolazak Kolasinca ne njegovom krivicom vec Susicevom poklopio sa nasim padom. Zuka i Salihovic su bili tu. Mogao je i Bunoza pa bi se i prodao bolje. Za Besica imamo Scuka i Zahirovica a bilo bi i jos par igraca za tu poziciju, za Pjanica nemamo ali nema ni Hrvatska zamjenu za Modrica te kvalitete i tome se nije cuditi. Ali imamo igrace tipa Vrancica, Medunjanina ili Stilica koji bi bili dovoljni za pobijediti Cipar ili uzeti makar bod Izraelu. Pa bi slika bila bolja.
+1
Ja mislim da čak i San Marino ima bolji raspored igrača ,ne vjerujem da i oni imaju ovakav deficit sa pojedinim pozicijama.kod nas sve neki ofanzivno orijentisani veznjaci jedini mali Besic sto je dobar u defanzivi
Napad kritičan (dvojica napadača od kojih jedan gazi tridesete i nije u formi a drugi isto počeo sa povredama i nije standardan),odbrana isto tako (spaha će uskoro otići),bekovi, krila?
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 dec 2014, 23:36

Nemamo mi zamjene za te igrače i jedino nam preostaje improvizacija i kocka.

Salihović nije lijevi bek, ta pozicija je uništila njegovu reprezentativnu karijeru i nikada nećemo saznati koliko je taj majstor mogao pružiti da je igrao na svojoj poziciji u vezi.

Šćuka, Zahirovića i Martića neću komentarisati, prvu dvojicu zbog trenutnog kvaliteta, a trećeg naravno zbog papira kao i zbog činjenice da je ove sezone odigrao sličan broj utakmica kao i Mujdža i da je stalno povrijeđen.
Voli te tvoje Sarajevo.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 27 dec 2014, 23:37

adoo11 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
+1
Ja mislim da čak i San Marino ima bolji raspored igrača ,ne vjerujem da i oni imaju ovakav deficit sa pojedinim pozicijama.kod nas sve neki ofanzivno orijentisani veznjaci jedini mali Besic sto je dobar u defanzivi
Napad kritičan (dvojica napadača od kojih jedan gazi tridesete i nije u formi a drugi isto počeo sa povredama i nije standardan),odbrana isto tako (spaha će uskoro otići),bekovi, krila?
To je zato sto u citavoj Bosni nemas niti 1 akademiju da stvara igrace, evo hvala Bogu pa ce Sarajevo napraviti 1 :D

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 dec 2014, 00:56

Virtu4l je napisao/la:Nemamo mi zamjene za te igrače i jedino nam preostaje improvizacija i kocka.

Salihović nije lijevi bek, ta pozicija je uništila njegovu reprezentativnu karijeru i nikada nećemo saznati koliko je taj majstor mogao pružiti da je igrao na svojoj poziciji u vezi.

Šćuka, Zahirovića i Martića neću komentarisati, prvu dvojicu zbog trenutnog kvaliteta, a trećeg naravno zbog papira kao i zbog činjenice da je ove sezone odigrao sličan broj utakmica kao i Mujdža i da je stalno povrijeđen.
Moze se i Dilaver probati ali Vrsajevic ne zna i tu zbora nema. Covjece u HNLu se sprdaju s njim. Ne zna i treba trazit druge alternative. Mozda Bicakcic. Ovaj ne moze, pa ukopa Hajduk a ne repku. Ja bi Martica pokusao dovesti. Ne mozes ko Safet reci nema i igrati bez rezervnog beka. Boze sacuvaj. Salihovic nije bek ali je bolji na toj poziciji od Hadzica. Da je pozvao Bunozu na vrijeme mozda bi pogurao momka. Ne on jos potjera Zukanovica. Kako mozes sve to ignorirati i navijati za repku. Odakle znas da Cuk ne bi bio dobra alternativa. Kapetan je kluba koji bi prosetao nasom ligom.

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 28 dec 2014, 03:17

SjeverniVjetar je napisao/la:Zukanovic, Stilic, M.Susic, Scuk, Mahmutovic, Hodzic, Letic, Hajradinovic, Djuric, Buric igraci koji bi trebali biti dio reprezentacije, u najmanju ruku sireg spiska ...uciniti sve da pridobijemo Tankovica, Martica, Arslanagica, Husica
:thumbup: :thumbup:

Rijesiti se jednog dijela ako ne moze sve sljamova tipa Tino Sven, Vranjes, Avdija, Hadzic A, Kvrze, Visce i ova obadva rez. golmana.
X

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 28 dec 2014, 07:47

Meni je ovaj nas savez na vrh glave vise. Te metni ovog jer je Srbin, te onog jer je Hrvat. Pa ako ces ga postaviti na poziciju, postavi jer radi posao kako Bog dragi zapovjeda. Al tad bi savez ubiti znao sta radi. Ovo sve s brda s dola. Da se mi razumijemo ja u Mesu jos uvijek vjerujem i svaki njegov intervju mi ulijeva jos vise povjerenja. Dobio je asistenta kojeg je zelio pa eto za to savezu od srca hvala. :clap: :clap: Ko ce bit trener golmana ne zna se jos jel? Hajd valjda bude neko normalan. ;) ;) Elem Mesa i asistent u citavoj prici su i najbitniji ovo ostalo ce se valjda poslozit nekako. :roll: :roll:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 dec 2014, 09:59

A sto je Virtu4lu krivo ovih dana. Nevalja ti to, samo ces brze ocelaviti. Uredu u pocetku da ti je bilo krivo, ali sad okreni novu stranu. Idemo dalje.

Ovo mi se kod Mese svidja.

- Bio sam uvijek strog prema sebi, a pokušavam da budem i strog trener. Ali, isto tako nastojim da razumijem vrijeme u kojem moji igrači žive, da razumijem njihovu mladost, njihova razmišljanja... Stalo mi je da imam što više informacija, tu naviku sam zadržao još s početka moje trenerske karijere, kada sam bio odgovoran za dovođenje igrača u klubu. Dvadeset godina sam bio igrač i znam šta to znači. Znam šta može igraču da smeta, da ga boli, znam kakav je u euforiji...

Važno je imati međusobno povjerenje. Ali, provjeravati nekoga u koliko sati je došao na spavanje, zar to treba raditi danas u profesionalnom svijetu? Ako će moji igrači dva dana pred utakmicu izlaziti, a da ja moram izigravati policajca, od našeg odnosa nema ništa. Zna se šta riječ profesionalac podrazumijeva. Ali, ako se desi, znam šta ću uraditi.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 28 dec 2014, 10:18

Vidim trazi se poziv za igrace koji ce "napraviti razliku". Pa Susic je zvao igrace koji su pravili razliku, ali negativnu. Dakle Vrska, Kvrzica, Susica, Hadzica udaljiti od svetinje. ;) Bitnije je ukloniti ove, a Vrancic, Stilic i kompanija su za njih druga sfera.

Sto se tice Mese do sada sam veoma optimistican, vidi se da mu je kognitivni kapacitet tu negdje dva ili tri puta veci od Susicevog. Ima dobar nacin razmisljanja, zna sa novinarima, elokventan i motivisan. Shvaca da se posao selektora obavlja svaki dan, a ne na dan utakmice a la Susic.

Protiv Austrije zavrsiti sa pobjedom, podici moral, i onda razbiti ovu buraniju u nasoj grupi, pa bogami i Belgiju.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 dec 2014, 10:19

Čuj krivo mi što je Željina legenda selektor reprezentacije :tokralju:
Voli te tvoje Sarajevo.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 28 dec 2014, 10:53

Jarane, gdje te nadje, jes' vidio. Hajde pusti se blentava posla i diskusije o necemu sto nema mjere ni svrhe.

Interesantno da je isao u Freiburg. Izgleda da je najvaznije mu naci rjesenje za Mujdzu.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 28 dec 2014, 14:00

Virtu4l je napisao/la:Čuj krivo mi što je Željina legenda selektor reprezentacije :tokralju:
Ti žališ za seljaklukom... to je tebi krivo!
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Beduin, Google [Bot], Poligon10 i 22 gosta.