Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

maximusdecimus
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la maximusdecimus » 27 dec 2014, 16:26

badboy je napisao/la:Ako je taj lik samo kondicioni trener to je onda vrhunac idiotluka I gluposti... Nek mi samo neko kaze sta ce radit kondicioni trener sa reprezentativcima koji se okupe 3-4 dana pred utakmicu, koji dolaze na okupljanje iz punok trenznog procesa dok traje sezona iz svojih klubova? Kondicioni trener se u reprezentacijama angazuje samo u pripremama za prvenstvo kako bi spremili igrace u toku visesedmicnih priprema i tempirali formu za turnir.
:facepalm:

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 27 dec 2014, 16:48

arelinho je napisao/la:
Head je napisao/la:Samo je laz da je Zeljo odluciv'o o prvaku, jer i da je Hajduk dobio Sarajevo bi sa pobjedom u zadnjem kolu protiv Zvezde bilo prvak, al eto.
Faruk novi selektor ? :mrgreen:
Daj ba Head pusti se vise Meše,znamo da ti je krivo sto je ona al' sta cemo mi sada :D
Ja ti kazem, znam vise nego sto vi na forumu mislite, imam toliko informacija ali nebitno.
Isto sam rek'o za Sunjica, pa ste me ismijavali na kraju ste pojeli ****.
Znao sam i da ce Nestorovic biti selektor U21 ima 20 dana, rek'o sam nekim forumasima da ih ne imenujem, pronaci ce se oni sami.
Rek'o sam i poslije svijetskog tim istim da Salihovic nece biti pozvan u repku dok je Susic trener.
I ovo za Faruka je bilo iz njegovih usta, ili njegovog telefona, jer mu je Begic citavo vrijeme slao SMS-ove da ce biti selektor, ali eto nebitno, mislite sta hocete.
1946

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 27 dec 2014, 17:13

Head je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
Head je napisao/la:Samo je laz da je Zeljo odluciv'o o prvaku, jer i da je Hajduk dobio Sarajevo bi sa pobjedom u zadnjem kolu protiv Zvezde bilo prvak, al eto.
Daj ba Head pusti se vise Meše,znamo da ti je krivo sto je ona al' sta cemo mi sada :D
Ja ti kazem, znam vise nego sto vi na forumu mislite, imam toliko informacija ali nebitno.
Znao sam i da ce Nestorovic biti selektor U21 ima 20 dana, rek'o sam nekim forumasima da ih ne imenujem, pronaci ce se oni sami.
Rek'o sam i poslije svijetskog tim istim da Salihovic nece biti pozvan u repku dok je Susic trener.
I ovo za Faruka je bilo iz njegovih usta, ili njegovog telefona, jer mu je Begic citavo vrijeme slao SMS-ove da ce biti selektor, ali eto nebitno, mislite sta hocete.
:guz: :guz:

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 27 dec 2014, 17:33

Ma daj te i > Nikica samo ne Tulica , valjda su i ovi svijesni da on samom svojom pojavom ubija pojam fudbala! :kafa:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 27 dec 2014, 18:24

Head je napisao/la:
arelinho je napisao/la:
Ma nemas ti pojma, jasno je to. Uzivaj u bubrezima.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 27 dec 2014, 18:27

Naravno, ono za Sunjica sam ja bubn'o pa mi se posrecilo da pogodim. :kafa:
Znam vise nego sto ces ti ikad znati. :kafa:
1946

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 dec 2014, 18:50

Genocidasi ponovo pokazuju koliko I'm je stalo DA uniste sve sto valja u BH fudbalu kao I u svakoj drugoj pori zivota. To je karadziceva taktika kako bi se obesmislilo postojanje bih.ja nemogu DA vjerujem DA Niko od ove korumpirane bagre iz redova bosnjaka nemoze DA uputi pismo protesta Fifi I uefi protiv fs genocidne tvorevine za zloupotrebu polozaja...cuj nikic i tulic..pa bolje onda borceta zadrzati barem ga igraci postuju...barem je kao igrac stigao do spanske lige a tulic nije otisao dalje of sloge iz trna

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 dec 2014, 20:10

Šta kažu velemajstori sa ss.ba foruma, otjerati Borčeta i Baljića :salut:

Ništa bolje vi niste ni zaslužili ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 dec 2014, 20:30

Pa i Borce je nekima sluzio samo za alibi u repki. Kada je npr. trebalo skautirati Nigeriju. I boga mi je skautirase vrhunski i on a i sef mu. Po meni je puno vaznije sto izjavljiva Mesa u vezi novih igraca nego tko ce markere nositi igracima. Stvarno me ovaj covjek pozitivno iznenadjiva. Je li ovo samo prica na duplom sportu ili covjek stvarno tako i misli ostaje nam da vidimo. A Borce i Baljic su imali trenersko iskustvo pa rekao bi niti kao Nikic. Ostaje nam da se nadamo i vjerujemo da ce Bazdarevic biti radisan i temeljit covjek a svi znamo da sve sto je u vezi sa savezom nece biti u redu. Ali plakati za bivsom garniturom pomocnih trenera je i vise nego smijesno. Bili su temeljiti tocno koliko im je sef to bio. Bogu plakati za kim neki od nas zale.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 dec 2014, 20:36

Kojih novih igrača? O čemu vi pričate? Kakve će to on igrače dovesti? Štilića, Đurića, Mahmutovića? Daj mi te igrače koji će praviti razliku, a da do sad nismo računali na njih? Svi su u pet deka, niko se ne izdvaja ni po čemu.

Ta Mešina priča o rosteru od 30-35 igrača je samo dodvoravanje navijačima. Pametan čovjek će shvatiti da nemamo ni 15 igrača ukupno na koje se možemo osloniti, daj Bože i toliko.
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 27 dec 2014, 20:46

Virtu4l je napisao/la:Kojih novih igrača? O čemu vi pričate? Kakve će to on igrače dovesti? Štilića, Đurića, Mahmutovića? Daj mi te igrače koji će praviti razliku, a da do sad nismo računali na njih? Svi su u pet deka, niko se ne izdvaja ni po čemu.

Ta Mešina priča o rosteru od 30-35 igrača je samo dodvoravanje navijačima. Pametan čovjek će shvatiti da nemamo ni 15 igrača ukupno na koje se možemo osloniti, daj Bože i toliko.
Slažeš li se da je nepozivanje igrača koji su pravili razliku u negativnom smjeru, odnosno pozivanje umjesto njih onih igrača koji u najmanju ruku neće praviti taj deficit, zapravo značajan kvalitativni pomak?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 dec 2014, 20:47

Virtu4l je napisao/la:Kojih novih igrača? O čemu vi pričate? Kakve će to on igrače dovesti? Štilića, Đurića, Mahmutovića? Daj mi te igrače koji će praviti razliku, a da do sad nismo računali na njih? Svi su u pet deka, niko se ne izdvaja ni po čemu.

Imamo mi makar 5-6 igraca koji bi itekako pomogli ovoj repki i zamijenili onaj dzumbus koji je tvoj idol nakupio u njoj. Ovaj broj su igraci koji bi bili na rubu prvog tima a neki po meni i u njemu. Ne znam ja na koga on misli ali sam uvjeren da nece biti bez napadaca u momcadi ili bez stopera a ponekad i bez bekova. To se valjda samo jednom strucnjaku dogadjalo i to redovno.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 dec 2014, 20:54

DukeOfWellington je napisao/la:Slažeš li se da je nepozivanje igrača koji su pravili razliku u negativnom smjeru, odnosno pozivanje umjesto njih onih igrača koji u najmanju ruku neće praviti taj deficit, zapravo značajan kvalitativni pomak?
Trebao bi biti pomak, ali mislim da ćemo to vrlo brzo vidjeti na djelu. Ja sam govorio čisto o kvalitetu i o tome da mi imamo veoma malo igrača na koje se možemo osloniti i da ovi koje sam gore nabrojao neće napraviti nikakvu kvalitativnu razliku kad je teren u pitanju.
dubrovnik je napisao/la:Ovaj broj su igraci koji bi bili na rubu prvog tima a neki po meni i u njemu. Ne znam ja na koga on misli ali sam uvjeren da nece biti bez napadaca u momcadi ili bez stopera a ponekad i bez bekova.
Svi igrači osim 4-5 standardnih su na rubu prvog tima, to je po meni više negativno nego pozitivno. Jedini igrač koji kvalitetom može odmah uskočiti je Zukanović, a ostali su svi u pet deka.
Voli te tvoje Sarajevo.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 27 dec 2014, 22:05

Bravo Meša. Na crijevne parazite bivšeg selektora se ne treba obazirati, psi laju, karavani prolaze.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 dec 2014, 22:06

Zukanovic, Vrancic, Martic, Tankovic, Hadzic, Stilic svi ovi igraci bi kucali na vrata prvog tima ili imali mjesto u njemu. Nekoliko jos ih ima za pojacati klupu. A Vrsajevic,Vranjes,Dujkovic, Hadzic pa i instant otkrica iz Premier lige su tu samo u korist nase stete. Ne mogu pomoci niti sa klupe. Ali eto dalekovidnost naseg proslog strucnog staba je ogoljena do srzi u utakmici sa Izraelom. Smjesteni smo u dno Evropskih ekipa u toj utakmici kao i u onoj sa Ciprom.
Od ovih nabrojanih igraca u gornjem dijelu teksta poprilicno sam uvjeren svi bi bili prvotimci tih momcadi. Nismo mi losi kako nas neki ovdje pokusavaju pokazati. Vec smo lose igrali radi neznalice na celu nase repke.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 dec 2014, 22:19

Nismo loši, niko to nije rekao, ali nabrojani igrači nisu oni koji prave razliku na terenu. Vrančić i Tanković su bespotrebno na toj listi, Vrančić je završena priča i nije nikakvo otkrovljenje, Tanković nas je otkačio i to nije ničija greška.

Mi trenutno zavisimo od samo jednog igrača, a on se zove Edin Džeko. Sve dobro što smo uradili u prošlosti uradili smo preko njega, učestovao je u svakom bitnom golu i rješavao je svaku bitnu utakmicu. Riješio bi i Nigeriju da ga sudija nije zaustavio.

Odlaskom Misimovića, Edin je postao manje opasan, a paradoksalno je to da se sad mnogo više trudi i zalaže od kako je dobio kapitensku traku. Njegova forma u Cityju nikad nije bila važna za reprezentaciju, jer za nas je zabijao i kad je bio na klupi u Manchesteru. Bez pravog Edina Džeke mi se ne možemo mnogo nadati, a za pravog Džeku nam trebaju prave lopte i pravi centaršutevi. Posljednji kvalitetan centaršut naših igrača bio je onaj Avdije Vršajevića kad je Vedo zabio gol Kipru.

Kad bih ja mogao da biram, više bih volio da se npr Stevanović i Zahirović ponovo nametnu, nego da izmišljamo toplu vodu. To nije nemoguće, prvi je napokon našao klub po mjeri, a drugi je počeo igrati nakon dugo vremena. Oni su provjereni igrači i samo im trebaju utakmice da dođu u pravu takmičarsku formu.
Voli te tvoje Sarajevo.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 27 dec 2014, 22:25

Zukanovic, Stilic, M.Susic, Scuk, Mahmutovic, Hodzic, Letic, Hajradinovic, Djuric, Buric igraci koji bi trebali biti dio reprezentacije, u najmanju ruku sireg spiska ...uciniti sve da pridobijemo Tankovica, Martica, Arslanagica, Husica

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 27 dec 2014, 22:31

Virtu4l je napisao/la:Nismo loši, niko to nije rekao, ali nabrojani igrači nisu oni koji prave razliku na terenu. Vrančić i Tanković su bespotrebno na toj listi, Vrančić je završena priča i nije nikakvo otkrovljenje, Tanković nas je otkačio i to nije ničija greška.

Mi trenutno zavisimo od samo jednog igrača, a on se zove Edin Džeko. Sve dobro što smo uradili u prošlosti uradili smo preko njega, učestovao je u svakom bitnom golu i rješavao je svaku bitnu utakmicu. Riješio bi i Nigeriju da ga sudija nije zaustavio.

Odlaskom Misimovića, Edin je postao manje opasan, a paradoksalno je to da se sad mnogo više trudi i zalaže od kako je dobio kapitensku traku. Njegova forma u Cityju nikad nije bila važna za reprezentaciju, jer za nas je zabijao i kad je bio na klupi u Manchesteru. Bez pravog Edina Džeke mi se ne možemo mnogo nadati, a za pravog Džeku nam trebaju prave lopte i pravi centaršutevi. Posljednji kvalitetan centaršut naših igrača bio je onaj Avdije Vršajevića kad je Vedo zabio gol Kipru.

Kad bih ja mogao da biram, više bih volio da se npr Stevanović i Zahirović ponovo nametnu, nego da izmišljamo toplu vodu. To nije nemoguće, prvi je napokon našao klub po mjeri, a drugi je počeo igrati nakon dugo vremena. Oni su provjereni igrači i samo im trebaju utakmice da dođu u pravu takmičarsku formu.
Ti uvijek sviras istu tamburu. Nismo igrali sa Argentinom da nam treba 10 igraca Dzekove kvalitete vec sa Ciprom i Izraelom. Ovi bi igraci tu mogli pomoci a oni koje je Susic doveo nisu pomogli. I tu prica zavrsava. A upravo radi ovoga cijenim prve istupe Bazdarevica sto za razliku od prethodnika govori da se mi nikoga ne trebamo odricati. Susic nas je puno kostao a Bazdarevic na pocetku dobro izgleda. A ti govori sta hoces. Tankovic je jos uvijek legitiman napadac BIH. Dzeko ne igra i sta onda, koga? Nemoj biti tako iskljuciv nema puno Evropskih ekipa 2 napadaca Dzekove kvalitete u momcadi. A skoro sve repke imaju makar 4 napadaca. Pa zasto covjece?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 dec 2014, 22:38

Ne možeš ti da shvatiš poentu jer se vodiš predrasudama i kontriranjem.
Voli te tvoje Sarajevo.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 27 dec 2014, 22:40

Virtu4l je napisao/la:Nismo loši, niko to nije rekao, ali nabrojani igrači nisu oni koji prave razliku na terenu. Vrančić i Tanković su bespotrebno na toj listi, Vrančić je završena priča i nije nikakvo otkrovljenje, Tanković nas je otkačio i to nije ničija greška.

Glupost pises vec duze vrijeme, svi mi znamo da nema tog igraca koji ce doci i napraviti razliku , pa trebao bi nam Aguero, Messi ,Ronaldo ili netko takav!
Nama treba 3-4 solidna igraca da se ispravi lose stanje u repki da se nade prava (ona stara) hemija u ekipi da budemo EKIPA, bez zvijezda (zvijezdica) ali da se bore kao lavovi da im svaka tekma bude kao zadnja!!!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 24 gosta.