FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kelava bi bio veliko pojacanje za Sarajevo. Iskusan i rpovjeren golman,e sad pitanje je na koliko bi potpisao ugovor!? sve ispod 18 mjeseci nije dobro rjesenje.... Gledao sam ga dosta puta u dresu Dinama,realno golman koji bi prekucao ovu ligu!.. uz dobre pripreme,on bi za Sarajevo bio ogromno pojacanje!
Džaba objasnjavas kada odvje misle da je nasa liga neki level, a huseinovic sa 15+ kila se zajebavao sa komplet ligombosnas_ je napisao/la:Kelava bi bio veliko pojacanje za Sarajevo. Iskusan i rpovjeren golman,e sad pitanje je na koliko bi potpisao ugovor!? sve ispod 18 mjeseci nije dobro rjesenje.... Gledao sam ga dosta puta u dresu Dinama,realno golman koji bi prekucao ovu ligu!.. uz dobre pripreme,on bi za Sarajevo bio ogromno pojacanje!
Pantic.SarajlijaTM je napisao/la:Ako se ne varam,na kosevu je ne tako davno bio golman koji je skidao udarce figu,ronaldu,zidanu i ostalim galaktikosima?A u fks se nije bas naigrao,osim sto je,mislim,jednom primio 4 ili 5 komada od nekog drugoligasa
Vjerovatno ovaj djecurlija,nemaju pojma o cemu pricam

Mislim da sad pjeva ili je manadjer nekom pjevacu.

1946
Eh, konacno nesto o cemu mozemo diskutovati iako sam misljenja da necemo nista znati do iza nove godine.
Kelava je u ovome trenutku vjerovatno najbolji golman kojega mozemo dovesti, ali 100 posto sam siguran da je u pitanju posudba do kraja sezone stoga sam misljenja da je bolje dovesti Pirica na duzi ugovor i pustiti ga da se "pofajta" sa Dejom za 1 golmana.
Meni licno djeluje kao puno bolji gospodar kaznenog prostora od Deje, a to je upravo ono sto nama treba i zbog cega smo i primili 60 posto golova. Realno nama je urijetko ko i stvarao sanse ove polusezone i najvise golova smo primali unutar peterca. Dati mu sansu da se nametne do ljeta. U slucaju pogotka sa Piricem, imamo naseg golmana na duze staze. Odmah jos jedno mjesto otvoreno za stranca
U slucaju fule imamo rezervu narednih nekoliko godina
Moja prva opcija je i dalje Borjan, ali Ludogorec trazi pare jer je njihov do kraja sezone.
Znaci kad saberes i oduzmes, Kelava nece biti nas igrac i napustit ce nas prije ljeta i evrope skoro sigurno i njega bih otpisao.
Ako se Piric moze dovesti, potpisao bih ga na duze staze. Ako se pokaze, to bi nam bio najveci plus. Ako se nepokaze, dovesti Borjana na ljeto kad mu istekne ugovor. U svakom slucaju, odlicna konkurencija Deji. Daleko je Plakalo jos uvjek od toga. Njega na posudbu.
Kelava je u ovome trenutku vjerovatno najbolji golman kojega mozemo dovesti, ali 100 posto sam siguran da je u pitanju posudba do kraja sezone stoga sam misljenja da je bolje dovesti Pirica na duzi ugovor i pustiti ga da se "pofajta" sa Dejom za 1 golmana.
Meni licno djeluje kao puno bolji gospodar kaznenog prostora od Deje, a to je upravo ono sto nama treba i zbog cega smo i primili 60 posto golova. Realno nama je urijetko ko i stvarao sanse ove polusezone i najvise golova smo primali unutar peterca. Dati mu sansu da se nametne do ljeta. U slucaju pogotka sa Piricem, imamo naseg golmana na duze staze. Odmah jos jedno mjesto otvoreno za stranca

Moja prva opcija je i dalje Borjan, ali Ludogorec trazi pare jer je njihov do kraja sezone.
Znaci kad saberes i oduzmes, Kelava nece biti nas igrac i napustit ce nas prije ljeta i evrope skoro sigurno i njega bih otpisao.
Ako se Piric moze dovesti, potpisao bih ga na duze staze. Ako se pokaze, to bi nam bio najveci plus. Ako se nepokaze, dovesti Borjana na ljeto kad mu istekne ugovor. U svakom slucaju, odlicna konkurencija Deji. Daleko je Plakalo jos uvjek od toga. Njega na posudbu.
Numquam Desistemus!
-
- Kontakt:
Allaha mi vi isto djeca.
Ko je treniro ucio za trenera il nešto više radio sa fudbalom od gledanja istog na tv-u znat će o čemu pričam.
Prvi put kad sam gledo Cimi-ja u bordo dresu vidio sam da mali ima talenat u nogama i nije uopšte bio loš da se moglo reći ko je doveo ovu letvu iz leotara, baš naprotiv.
Također, stvarno mi nije jasno da stalno potencirate priču kako je mali naučio od Jajala jes al u žutom možda malo al ne toliko koliko vi mislite pa nije Jajalo trener je.bem ga da je učio od njega čim je ovaj otišo Cimi bi grohno. Ništa od te priče Cimi je talenat zato je dobar igrač i zato ga Majnc hoće.
Kevala ima psiho problema u Italiji nije dobro savladao jezik voli se **** i ne odgovoran je, ovaj drugoligaš ga je posudio da im bude drugi golman zato slabo brani. Ima puno boljih golmana od njega sa našeg govornog područja.
Što se tiče Pirića mlad je ako su Ibro i ovi saradnici iz Cardifa ( reko mi Avdić da se pošalju klipovi, u Cardif, igrača za kojeg su naši zainteresovani) uvidili u njemu nešto dovesti ga (pored iskusnijeg golmana) stavit na posudbu uz klauzulu da se može odmah vratiti u matični klub i nastupati za isti u slučaju povrede prvog golmana...
I da, sinoć lola na ulazu u kamp turira bager kaže ja stao u red za poso pa da zagrijem motor...
Ko je treniro ucio za trenera il nešto više radio sa fudbalom od gledanja istog na tv-u znat će o čemu pričam.
Prvi put kad sam gledo Cimi-ja u bordo dresu vidio sam da mali ima talenat u nogama i nije uopšte bio loš da se moglo reći ko je doveo ovu letvu iz leotara, baš naprotiv.
Također, stvarno mi nije jasno da stalno potencirate priču kako je mali naučio od Jajala jes al u žutom možda malo al ne toliko koliko vi mislite pa nije Jajalo trener je.bem ga da je učio od njega čim je ovaj otišo Cimi bi grohno. Ništa od te priče Cimi je talenat zato je dobar igrač i zato ga Majnc hoće.
Kevala ima psiho problema u Italiji nije dobro savladao jezik voli se **** i ne odgovoran je, ovaj drugoligaš ga je posudio da im bude drugi golman zato slabo brani. Ima puno boljih golmana od njega sa našeg govornog područja.
Što se tiče Pirića mlad je ako su Ibro i ovi saradnici iz Cardifa ( reko mi Avdić da se pošalju klipovi, u Cardif, igrača za kojeg su naši zainteresovani) uvidili u njemu nešto dovesti ga (pored iskusnijeg golmana) stavit na posudbu uz klauzulu da se može odmah vratiti u matični klub i nastupati za isti u slučaju povrede prvog golmana...
I da, sinoć lola na ulazu u kamp turira bager kaže ja stao u red za poso pa da zagrijem motor...
Nije Sarajevo kao DInamo pa da moze uzimati tako igrace na 4-5godina i tako nekih 10tak igraca i onda kad jedan od njih uspije i utuše ga za dobre pare on otplati sve ove ostale ugovore još i ostane brdo para u kasi..Jel i dalje Sarajevo treba da bude intenzivna njega u kojoj će dolaziti igrači na oporavak u koga je karijera na ivici propasti ili zapušteni igrači ili nedokazani mladi talenti pa onda po 25 igrača u rosteru njih 10 igra ostali uzimaju lovu zahvaljujuci menadzerima koji ih utrpaju..molotovljev je napisao/la:Pirica obavezno, uz ugovor od 5 godina, da li kao jedinicu ili rezervu, nije vazno, neka ga tu, nek se druzi sa nama.
Bas suprotno, jaako, jako puno je naucio od jajala i ko god zna cimija i radovca privatno je to potvrdio...Sarajevo22 je napisao/la: Također, stvarno mi nije jasno da stalno potencirate priču kako je mali naučio od Jajala jes al u žutom možda malo al ne toliko koliko vi mislite pa nije Jajalo trener je.bem ga da je učio od njega čim je ovaj otišo Cimi bi grohno. Ništa od te priče Cimi je talenat zato je dobar igrač i zato ga Majnc hoće.
ne samo cimi i radovac nego i odbrana nase ekipe i napad... svi su imali jako puno toga nauciti od Mate...
Koliko je samo nasim stoperima objasnjavao kako da dodaju lopte bekovima i zadnjem veznom da im ne presjecaju lopte...
Koliko je ucio cimija da ne gleda gdje su stoperii i bekovi nego da prebaci loptu na protivnicki dio terena.. kako da pravi finte tijelom... isto to i radovcu.. vjeruj, ko je pratio treninge zna o cemu pricam... Mato Jajalo je proveo pola godine u FKS i nismo dali feninga za njega a donio nam je veliki profit.. koliki znat cemo u iducih godinu dana
-
- Kontakt:
Oprosti al pričaš gluposti...Benko je napisao/la:Bas suprotno, jaako, jako puno je naucio od jajala i ko god zna cimija i radovca privatno je to potvrdio...Sarajevo22 je napisao/la: Također, stvarno mi nije jasno da stalno potencirate priču kako je mali naučio od Jajala jes al u žutom možda malo al ne toliko koliko vi mislite pa nije Jajalo trener je.bem ga da je učio od njega čim je ovaj otišo Cimi bi grohno. Ništa od te priče Cimi je talenat zato je dobar igrač i zato ga Majnc hoće.
ne samo cimi i radovac nego i odbrana nase ekipe i napad... svi su imali jako puno toga nauciti od Mate...
Koliko je samo nasim stoperima objasnjavao kako da dodaju lopte bekovima i zadnjem veznom da im ne presjecaju lopte...
Koliko je ucio cimija da ne gleda gdje su stoperii i bekovi nego da prebaci loptu na protivnicki dio terena.. kako da pravi finte tijelom... isto to i radovcu.. vjeruj, ko je pratio treninge zna o cemu pricam... Mato Jajalo je proveo pola godine u FKS i nismo dali feninga za njega a donio nam je veliki profit.. koliki znat cemo u iducih godinu dana
U tom slučaju npr. Real bi imao 11 CR a ne jednog, i ne bi bilo trenera nego bi svaki tim imao jednog Jajala da im uči ne afirmisane igrače, već sam reko da može ga nešto malo naučiti osloboditi dati mu sigurnost itd itd al da ga nauči igrati niđe veze...
-
- Kontakt:
I to što ti pričaš da ih je učio to se nauči još dok si kadet, dečko moj...
J.ebo tog igrača koji dođe u veći klub da nauči osnovne stvari, ti pričaš o osnovnim stvarima...
J.ebo tog igrača koji dođe u veći klub da nauči osnovne stvari, ti pričaš o osnovnim stvarima...
Gledja brata sto pjeva
http://.ba/novost/175463/veliki-talent-bh-fudbala-istakao-se-kao-pjevac-anid-travancic-u-kafani-video" onclick="window.open(this.href);return false;
XXXXXRaadioarajevoXXXX...
Pjeva Trava ko veliki
http://.ba/novost/175463/veliki-talent-bh-fudbala-istakao-se-kao-pjevac-anid-travancic-u-kafani-video" onclick="window.open(this.href);return false;
Pjeva Trava ko veliki
šta se bolan uči kod nas, kod nas treneri imaju poznavanje fudbala kao sto ja poznajem atomsku fiziku...Sarajevo22 je napisao/la: Oprosti al pričaš gluposti...
U tom slučaju npr. Real bi imao 11 CR a ne jednog, i ne bi bilo trenera nego bi svaki tim imao jednog Jajala da im uči ne afirmisane igrače, već sam reko da može ga nešto malo naučiti osloboditi dati mu sigurnost itd itd al da ga nauči igrati niđe veze...
drugo, igraci koji idu u real su igraci koji sve znaju o fudbalu jer prolaze akademije, prolaze velike klubove, kod nas je Cimirot igrao u jednom Leotaru, ne podscjenjujem trenere leotara, ali oni nemaju blage veze naspram trenera klubova iz italije i njemacke...
Jajalo je igrao u velikim klubovima i velikim ligamaa protiv velikih igraca i sigurno ima jako puno toga da prenese na igrace...posebno mlade kao cimirot i radovac...
a dolaz koliko nasi igraci i treneri ne znaju je to da fks od škore nije izbacilo igraca da valja... NI JEDNOG!
Ja pricam gluposti a to sto cimirot sam kaze da je vise naucio od jajala nego za citavu karijeru, eto , on laze
-
- Kontakt:
ne treba te stvari bukvalni shvatati ,norrmalno da ga nije Jajalo ucio dodavati i trcati
al sigurno da mu je mogao prenjeti neka iskustva a i lakse je mladjim igracima kad pored sebe imaju nekog starijeg da povuce pa tako mladjem igracu bude lakse igrati nema pritiska .mislim da je to neki nas i sistem rada da imamo 4-5 iskusni kvalitetni igrac a ostali mladji da stasaju uz njih ,mislim da je negdje i ibrakovic o tome govorio . sto se tice golmana
nije lako kad bi mi neko rekao biraj iz premijer lige stvarno ne znam koga bi uzeo sve je to u rangu deje u par deka
,a vani imas kelava i slicni njemu upitno koliko bi bas bio pojacanje ,tako da to strucni stab treba dobro izvagati sta je dobro a sta ne .

ma strucni stab je vec izvrsio izbor samo mi to ne znamo ko je ...bordobijeli je napisao/la:ne treba te stvari bukvalni shvatati ,norrmalno da ga nije Jajalo ucio dodavati i trcatial sigurno da mu je mogao prenjeti neka iskustva a i lakse je mladjim igracima kad pored sebe imaju nekog starijeg da povuce pa tako mladjem igracu bude lakse igrati nema pritiska .mislim da je to neki nas i sistem rada da imamo 4-5 iskusni kvalitetni igrac a ostali mladji da stasaju uz njih ,mislim da je negdje i ibrakovic o tome govorio . sto se tice golmana
nije lako kad bi mi neko rekao biraj iz premijer lige stvarno ne znam koga bi uzeo sve je to u rangu deje u par deka
,a vani imas kelava i slicni njemu upitno koliko bi bas bio pojacanje ,tako da to strucni stab treba dobro izvagati sta je dobro a sta ne .

Momciluci cestit bozic svima koji slave
-
- Kontakt:
Cimi i Radovac su se opustili uz Jajala.Sazreli igracki, tj psihicki i prije svega takticki.Nece njega Jajalo nauciti da dodaje loptu ili da trci ali hoce kako i gdje da se krece, kako da se postavlja itd itd ...
-
- Kontakt:
OPUSTILI je ključna riječ ovdje, konkretno Mato je bukvalno preuzeo svu odgovornost za sredinu terena tako da su ova dvojica mogla opušteno igrati i sticati prijeko potrebno samopouzdanje. Vjerujem da bi još više napredovali da je kojim slučajem ostao, jer uz onakvog igrača i prije svega profesionalca (u svakom pogledu, pa i van terena) možeš samo gaziti naprijed i jačati. Moliti samo Boga da nam pošalje još 'Jajala' u budućnosti.samosarajvo je napisao/la:Cimi i Radovac su se opustili uz Jajala.Sazreli igracki, tj psihicki i prije svega takticki.Nece njega Jajalo nauciti da dodaje loptu ili da trci ali hoce kako i gdje da se krece, kako da se postavlja itd itd ...

U slucaju potpisa, i te posudbe.. ne treba ga ni slati u svakakvu ekipu, vec u ekipu u kojoj moze napredovati, gdje se radi, trenira i gdje bi slusali savjete nasih trenera kako i na koji nacin ga treniratiBenko je napisao/la:apsolutno, 90% klubova bi ga prihvatilo da im bude prvi golman a da ga mi plaćamo... jednu sezonu na posudbi dok mi ne izguramo godinu-godinu i pol sa kvalitetnim i iskusnim i onda ga vratitiEvolution87 je napisao/la:ako ga kaparisemo, po meni bi to bila najbolja solucija. ostavimo ga slobodi barem do kraja sezone, jer jos je on zelen da nam bude prva opcija na golu.Bosniacum Lilium je napisao/la:Ma kakva crna posudba, nista od te ljubavi
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- franklampard8
- Kontakt:
Jedan od najodvratnijih igraca u nasem klubu ikada.macahz je napisao/la:Gledja brata sto pjeva
Pjeva Trava ko veliki
1946
- bordoakapitar
Slazem se! Dodao bih jos melunovica...i nervira me sto se ovom papcicu posveti i jedno slovo na ovom forumu. Taman papcic padne u zaborav i onda se nadje neko da ga spomene. Treba zaboraviti da je papak ikad igrao za FCS!franklampard8 je napisao/la:Jedan od najodvratnijih igraca u nasem klubu ikada.macahz je napisao/la:Gledja brata sto pjeva
Pjeva Trava ko veliki
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne pratiš raspravu oko ove priče.Niko nije rekao da je Mato naučio Cimija da igra fudbal, ali su i Cimi i Samir sazreli kao igrači uz Jajala.To je više nego očigledno.Sama postavka na terenu obojice prije i poslije Mate,ogromna razlika.Donio im je samopouzdanje, rutinu, postavku na terenu da ne trče samo ko muhe bez glave i još puno toga.Sarajevo22 je napisao/la:Oprosti al pričaš gluposti...Benko je napisao/la:Bas suprotno, jaako, jako puno je naucio od jajala i ko god zna cimija i radovca privatno je to potvrdio...Sarajevo22 je napisao/la: Također, stvarno mi nije jasno da stalno potencirate priču kako je mali naučio od Jajala jes al u žutom možda malo al ne toliko koliko vi mislite pa nije Jajalo trener je.bem ga da je učio od njega čim je ovaj otišo Cimi bi grohno. Ništa od te priče Cimi je talenat zato je dobar igrač i zato ga Majnc hoće.
Očigledan je svima njihov napredak poslije samo pola godine na terenu sa Matom.
Nije to floskula i bezveze kada se kaže spoj mladosti i iskustva, svaki trener,a boga mi i igrač vole da imaju takvu situaciju u timu.
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
de vam je budet, yeboti obitelj
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, bosnas_, Mourinhokilledbarca, stokastoka23, Toxin, Velaxsa i 40 gostiju.