[youtube][/youtube]
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
firefirefirely je napisao/la:Ne bih se slozio za motoriku i brzinu, za centra je i vise nego solidan
_dreamer_ je napisao/la:
I onda kažu nije patriota.._dreamer_ je napisao/la:
I ja sam to posao napisati pa se sjetih da je igrao vec za amere. No Lawson bi nam dobro dosao...legenda reala je napisao/la:To Juka dovedi nam Ferida da igra za nas
Ako bude nastavio dobijati ovu minutazu i digne jos malo statistiku, onda su vrlo dobre... Sada je ja mislim na granici, cak mislim da nebi ni upao trenutno, jer igraju i rookie-ji i sophomore-i.Hajmo je napisao/la:Kakve su šanse da Juku gledamo na All staru rising star?
legenda reala je napisao/la:To Juka dovedi nam Ferida da igra za nas
filip13 je napisao/la:http://www..com/eu-kosarka/dva-hrvata-srbin-i-reprezentativac-bih-u-izboru-za-najboljeg-mladog-igraca-europe/
Kao i sve godine, tako i ove krovna organzacija košarke u Europi organizira izbor za najboljeg mladog igrača starog kontinenta. Na listi se nalazi deset imena, a tko će ponjeti titulu najboljeg mladog igrača ostaje nam za vidjeti.
Od nama, posebno zanimljivih imena su ona: Darija Šarića i Dragana Bendera koji nastupaju za Hrvatsku, Stefana Pena koji brani boje Srbije i Jusufa Nurkića koji je uz Šarića i Antetokounmpa svakako najrenomiraniji među ovim mladim igračima i Jusufa koji brani čast Bosne i Hercegovine.
Prošle godine najbolji mladi igrač bio je Dario Šarić koji će ove godine moći obraniti stečenu titulu, a dvije godine prije njega titula najboljeg je pripala Litvancu Jonasu Valanciunasu koji trenutno igra u najjačoj ligi svijeta – NBA ligi, za Toronto Raptorse.
Glasati za svoje favorite možete na službenoj stranici FIBA-e:
http://www.fibaeurope.com/cid_xomKo3xWH ... QLzi2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A u konkurenciji su još, osim onih koje smo već spomenuli: Aleksandar Vezenkov – Aris Thessaloniki, Cedi Osman – Anadolu Efes, Domantas Sabonis – Gonzaga University, Federico Mussini – Reggio Emilia, Giannis Antetokounmpo – Milwaukee Bucks i Sviatoslav Mykhailuk – Kansas University.
Nek nastavi s ovom minutazom, i ovom statistikom od nekih 8+5 vjerovatno ce biti na All-Staru, jer je najbolji centar u ovoj generaciji, osim ako ne budu htjeli Noela progurati kao prvog pika...A ako ce ikog sa sobom dovesti iz Denvera, dobro bi bilo da to bude Harris, tako bi Nihad mogao na 3, a ovaj ima ekstra sut i igra pravo dobru odbranu..._dreamer_ je napisao/la:Ako bude nastavio dobijati ovu minutazu i digne jos malo statistiku, onda su vrlo dobre... Sada je ja mislim na granici, cak mislim da nebi ni upao trenutno, jer igraju i rookie-ji i sophomore-i.Hajmo je napisao/la:Kakve su šanse da Juku gledamo na All staru rising star?