e mi smo vec cudan slucaj, bit ce reflektori na pomocnom terenu sto se pravi a nema ih na glavnom... mada eto ima i neke logike jer ce se citav dan moc trenirat a utakmica se uvijek moze stavit u termin prije nego sto mrak padne i puno vise koristi imas od toga sto imas reflektore na pomocnom nego na glavnom, vise se isplati! mada bi nama ti refloktori trebali ko budali samar ljeti kad je mostarska zega i kad igraci a i navijaci bukvalno prokuhavaju tokom utakmica...anel81m je napisao/la:mikki21 je napisao/la:bas tako dosta stvari ima koje su vaznije od broja sjedeci mjesta na stadionu! kao prvo bas taj travnjak na kojem se treba igrat, onda poslje toga kakva su ta sjedeca mjesta!!!? vaznije je da su ta postojeca sjedeca mjesta nadkrivena sa krovom da ljudi mogu doc po svakakvom vremenu, bila kisa ili snijeg zimi ili velike vrucine ljeti! onda da stadion ima reflektore da se utakmice nemoraju igrat u smijesnim terminima, naprimjer kup utakmice u 13.00 sati radnim danom! normalno da ce gledanost bit mala! da sam ja u tim komisijama za licenciranje prije bi naredio da svaki stadion mora imat tribinu sa krovom od oko 1000-1500 mjesta, reflektore i dobar travnjak nego da mora imat 3000 ili vise sjedeci mjesta! svaki klub ce lako povecat tribine i napravit vise sjedeci mjesta ako mu je stadion pun svaku tekmu i ako vidi da ima potrebu za to da bi mogao ugostit sve svoje navijace/simpatizere, jer je tu u pitanju zarada!DukeOfWellington je napisao/la:Najvažnije je da se stanje terena počne gurati kao prioritet svih prioriteta, dok god se može igrati u krokodilskoj bari niko ne treba da očekuje da će neko i da kultiviše tu krokodilsku baru. Nevjerovatno je da u ligi u kojoj neke utakmice gleda manje od 100 ljudi ima pravilo o minimalnom broju sjedećih mjesta koje za neka mjesta premašuje lokalnu populaciju dok u isto vrijeme pravilo o stanju terena ne postoji.
Ovo sve stoji.Samo kako sam čuo da su reflektori pravo skupi, nekih 300.000Eura ako hoćeš da zadovoljavaju Uefa standarde.A valjalo bi npr ljeti da se igraju utakmice u noćnim terminima, pogotovo koda nas u Mostaru.Isto tako da je nadkrivena tribina za bar 1000 ljudi, ali....
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Premijer liga BiH - općenito
U vezi licenciranja mene zanima jel sada to na Uefi ili i dalje domaci savez odlucuje o tome?
Pa domaci savez je organizator natjecanja i on kao takav licencira sudionike natjecanja. Je*e se UEFA-i za to. Oni brigu brinu za svoja natjecanja, a mi mozemo igrat na obicnoj njivi, samo da je teren proporcijonalan i da se postuju jos neka pravila oko regularnosti takmicenja koja su za sve lige podjednaka.FairBet je napisao/la:U vezi licenciranja mene zanima jel sada to na Uefi ili i dalje domaci savez odlucuje o tome?
Ne brine ih naš savez i licenciranje pa su poslali 50 hiljada eura kazne istom. Baš ih boli briga za licenciranje.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
Zbog toga i pitam.
Znam da se nesto pricalo da ce Uefa detaljnije pregledati te licence
Znam da se nesto pricalo da ce Uefa detaljnije pregledati te licence
Pa kaznili su ih vjerovatno zbog izdavanja licenci.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
@mikki21
Ti reflektori na pomoćnom terenu će biti dosta manji, predpostavljam kao na igralištu FK Blagaj ako si nekada vidio, tu ide po par sijalica na jedan stub, a ne po 100 komada, plus što dovod struje i sve ostalo nije ni blizu kao kod pravih.
Ti reflektori na pomoćnom terenu će biti dosta manji, predpostavljam kao na igralištu FK Blagaj ako si nekada vidio, tu ide po par sijalica na jedan stub, a ne po 100 komada, plus što dovod struje i sve ostalo nije ni blizu kao kod pravih.
Pa vrlo moguce da nisu vrijedila ista pravila za sve klubove pa su zato dobili kaznu. Rekoh da UEFA brine da se postuju regularnosti, a jednak odnos prema svim klubovima bi trebao biti bit te regularnosti. N/FSBiH pise pravilnik uz naputke UEFA-e.Mancini je napisao/la:Ne brine ih naš savez i licenciranje pa su poslali 50 hiljada eura kazne istom. Baš ih boli briga za licenciranje.
Buduci da se ovdje najcesce pise o infrastrukturi. Da se netko nebi nakacio da bi bilo dobro da nas UEFA pritisne. UEFA ne moze donositi odluke o tome kakvi ce stadioni biti, ne smiju nikoga pritiskati da mu cijela liga ima grijani teren, pet tisuca stolica i krov. To bi se jednostavno kosilo s ovim prvim napisanim. Tim potezom UEFA nebi bila ravnopravna prema svima, a zamisli da izdaju naputak po kojem sve lige moraju imati to navedeno. San Marino, Andora i slicni bi istupili iz saveza.
Ako i imaju neka pravila to su onda osnovne stvari tipa svlacionica, tisucu mjesta bez sjedalica i slicno.
Nema više one teme "Stadioni" (kako se već zvala), ili je ja ne mogu naći, pa sam postavio ovdje.

Svaka čast Travniku koji je dokazao svima kako je moguće izgraditi funkcionalnu tribinu iz dijelova, za čiju izgradnju ne treba mnogo novca. Kamo sreće da se i ostali ugledaju i da krenu u slične projekte da bar imamo koliko-toliko normalne stadione u BiH.
Završena istočna tribina na Piroti
Zahvaljujući pogodnim vremenskim prilikama na stadionu Pirota završena je izgradnja i trećeg dijela istočne tribine.
Tako je firma Vlašić-Gradnja d.o.o. iz Travnika prije roka završila radove, kojima je u sklopu ove tribine urađen i mokri čvor za gledaoce. Odmah po završetku betonskih radova na novoizgrađenom dijelu tribine postavljeno je još 350 novih stolica sa naslonom. Tako istočna tribina sada ima ukupno 1250 stolica, što zajedno sa stolicama na zapadnoj tribini isnosi nešto više od tri hiljade.
Vrijednost ovih radova iznosila je 200.000 KM, koje su obezbijeđene iz sredstava dobijenih od UEFA-e za infrastrukturu stadiona i Općine Travnik. Završetkom kompletne istočne tribine NK Travnik je konačno stekao uslove da dobije potrebnu licencu od NS BiH.

Svaka čast Travniku koji je dokazao svima kako je moguće izgraditi funkcionalnu tribinu iz dijelova, za čiju izgradnju ne treba mnogo novca. Kamo sreće da se i ostali ugledaju i da krenu u slične projekte da bar imamo koliko-toliko normalne stadione u BiH.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
tema je premještena u pdf BH Fudbal Ostalo
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=6940" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... start=6940" onclick="window.open(this.href);return false;
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Ne mogu vjerovat da nisu stavili srce
Salu na stranu. Malo po malo i Travnik izgradi tu tribinu. Mene malo brine cijena. Ako je jedna trecina bila 200 tisuca maraka onda je komplet tribina od 1250 mjesta kostala 600 tisuca maraka. To mi je nekako ipak previse. U Indjiji za tu cijenu napravili tribinu od 2500 mjesta dok je u Cazinu 2000 mjesta kostalo 150 tisuca maraka, al ajde, ne moramo puno sitnicarit, kamo srece da je jos netko ovako krenuo malo po malo i jednom napravio.

Salu na stranu. Malo po malo i Travnik izgradi tu tribinu. Mene malo brine cijena. Ako je jedna trecina bila 200 tisuca maraka onda je komplet tribina od 1250 mjesta kostala 600 tisuca maraka. To mi je nekako ipak previse. U Indjiji za tu cijenu napravili tribinu od 2500 mjesta dok je u Cazinu 2000 mjesta kostalo 150 tisuca maraka, al ajde, ne moramo puno sitnicarit, kamo srece da je jos netko ovako krenuo malo po malo i jednom napravio.
Pyro is not a crime !
Pošteno! Zakuhalo se u vrhu još više a Bijeljina, vrlo vjerovatno, neće imati predstavnika u PL naredne sezone.
-
- Kontakt:
Ma dobro to je Travnik.S obzirom da je na dio oko dvorane potrošeno 5.000.000 ,tako je bar pisalo,Signore je napisao/la:Ne mogu vjerovat da nisu stavili srce![]()
![]()

http://sportsport.ba/bh_fudbal/pocinje- ... rote/78853" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo ja sam našao text sa ovog portala iz 2012 godine,a svagdje se pisalo kako je dato 5.000.000 KM,za uredjenje Pirote.Od tada je saniran doduše i uradjen kolektor potoka i nasut i poravnat,plato oko dvorane sa odvodima i razvedena je potrebna strujna i kanalizaciona mreža.Pa naka je sve koštalo i 2.000.000 a nema teoretske šanse da je bilo više .Svi znamo šta je uradjeno,a postavlja se pitanje gdje je ODLEPRŠALO još 3 miliona od 5 koje je dato.Pa niko nije baš tolika budala.I svi šute jbg...
Što se tribine tiče realno je betonska konstrukcija veoma dobra to su svi koji su vidjeli kako se radi mogli zaključiti...
Svi znamo da pljačkaju gdje god mogu, da nisu sebe vidjeli u tome nikad ne bi "izglasali" da se izdvoji tih "5 000 000" za rekonstrukciju. Dobro je da su i to uradili! Nas svakako pljačkaju a ništa ne grade
, još nam zabranjuju kada mi pokušavamo graditi, jer ih "nema u tome".
To neka istražuju političari i "njihovi" mediji, neka objašnjavaju narodu, "mi" smo zadovoljni tribinom jer na sve to gledamo sa sportske strane. 

Nažalost, 95% ljudi na pozicijama su za zatvora u ovoj zemlji minimalno.Mislim da smo već stigli afričke zemlje po korupciji, ovde nema boljitka!slobodnjak je napisao/la:Ma dobro to je Travnik.S obzirom da je na dio oko dvorane potrošeno 5.000.000 ,tako je bar pisalo,Signore je napisao/la:Ne mogu vjerovat da nisu stavili srce![]()
![]()
Salu na stranu. Malo po malo i Travnik izgradi tu tribinu. Mene malo brine cijena. Ako je jedna trecina bila 200 tisuca maraka onda je komplet tribina od 1250 mjesta kostala 600 tisuca maraka. To mi je nekako ipak previse. U Indjiji za tu cijenu napravili tribinu od 2500 mjesta dok je u Cazinu 2000 mjesta kostalo 150 tisuca maraka, al ajde, ne moramo puno sitnicarit, kamo srece da je jos netko ovako krenuo malo po malo i jednom napravio.,a nije ni asvaltirano ovo je još dobra cjena.Realno tu je uloženo cirka 1.500.000Ja bi stvarno volio da neko istraži ,bilo bi stvarno zanimljivo radove na Sportsko- Rekreativnom centru Pirota.To je znaju svi Travničani pljačka decenije.Evo dobre teme za novinare koji traže takve stvari.Normalno ako smije ko.
U tom slučaju mogao bi još koji kantonalni premijer praviti društvo Lipovači.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/pocinje- ... rote/78853" onclick="window.open(this.href);return false;
Evo ja sam našao text sa ovog portala iz 2012 godine,a svagdje se pisalo kako je dato 5.000.000 KM,za uredjenje Pirote.Od tada je saniran doduše i uradjen kolektor potoka i nasut i poravnat,plato oko dvorane sa odvodima i razvedena je potrebna strujna i kanalizaciona mreža.Pa naka je sve koštalo i 2.000.000 a nema teoretske šanse da je bilo više .Svi znamo šta je uradjeno,a postavlja se pitanje gdje je ODLEPRŠALO još 3 miliona od 5 koje je dato.Pa niko nije baš tolika budala.I svi šute jbg...
Što se tribine tiče realno je betonska konstrukcija veoma dobra to su svi koji su vidjeli kako se radi mogli zaključiti...
Navijac-chelseaja-dobio-pismo-upozorenja-jer je golove proslavljao stojeći.
Jedan navijač Chelseaja dobio je pismo upozorenja od strane kluba, nakon što je na 'nepropisan' način proslavljao golove Plavaca.
Njegovo slavlje je 'uhvatila' kamera, pa je naknadno pregledanim snimkom zaključeno da je ono nepropisno, te da se više neće tolerisati.
'Gospodine Mccoy, otkrili smo da ste tokom proslave Chelseajevih pogodaka vi, kao i neke osobe pored vas, reagovali na nepropisan način, te tako direktno ometali ostale gledaoce', stoji u pismu.
'Provjerili smo snimak sa utakmice, i jasno se vidi da mala grupa navijača tokom proslave pogodaka stoji na stolicama, nedaleko od reklama na travnjaku. To je u potpunosti neprihvatljivo, i to ne samo zbog sigurnosni ostalih gledalaca, nego i zbog mogućnosti oštećenja stolica i reklama.
'Trenutno protiv Vas neće biti pokrenut nikakav postupak, ali će prostor oko Vašeg mjesta za sjedenje biti konstantno nadgledan, a u slučaju ponavljanja incidenta biće Vam izrečene određene sankcije.'
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Naslov je tendenciozan.
Jedno pitanje. Da li neko zna koji se trener najduže zadržao u našim klubovima. Barem nekih prvih pet. 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.