Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- firefirefirely
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Ne bih se slozio za motoriku i brzinu, za centra je i vise nego solidan
Vjerujem da će sad u 4. dobiti sigurno 6 minuta 

Imas ovih americkih nizih, brzih i spretnijih igraca od njega koji igraju cetvorke na njih sam mislio. Samo ako Nurkica koristis na pravi nacin. Znaci da mu dodas loptu kada on vec sebi stvori prostor i zagradi se par metara od kosa. Tada im ni ta motorika i brzina nece puno pomoci. Sto se tice centara slazem se da nisu puno brzi od njega. Nurkic je pravi igrac samo mu fali malo iskustva i da se ga vise forsira da se igra vise na njega. On da igra 25-30 minuta i da se ga koristi na pravi nacin on bi vec sada mogao postici 20-tak koseva. Samo nece biti lagano izbaciti tog Mozgova. Cuvati ce on svoju poziciju startera koliko god bude mogaofirefirefirely je napisao/la:Ne bih se slozio za motoriku i brzinu, za centra je i vise nego solidan

Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 dec 2014, 03:08, ukupno mijenjano 1 put.
Nemoj zaboraviti da je on brate još uvijek rookie i da ga trener-igrači još gledaju kao početnika u odnosu na ostale jer nema ni iskustva i ne dolazi iz velike ( poznate) lige i kluba. Ja sam zadovoljan da on dobija priliku i prije nego nastupi BO i da iskoristi svaku loptu koju dobije na pravi način. A biti će vremena za minuta i poena samo je važno da trenira i stiče iskustvo.Ajax je napisao/la: On da igra 25-30 minuta i da se ga koristi na pravi nacin on bi vec sada bi postigao 20 koseva.

Kako ga zalijepi

Banana
Jako je dobar defanzivno za centra posebno u presjecanju dodavanja. Ofanzivno ga ne koriste dovoljno. Play od od jedva 1.90 se zabija pod kos u trojicu igraca umjesto da saceka da se Nurkic namjesti. Ma gube 30 razlike 5 minuta do kraja. Izgleda da ovi igraci koji manje igraju zele da skupe cim vise poena da si pojacaju prosjek **** ga. Nema tu vise nikakave taktike.

Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 dec 2014, 03:16, ukupno mijenjano 2 puta.
Jos da mu ko doda u napadu
guillermo je napisao/la:Jos da mu ko doda u napadu
Pa dodaju mu od bajrama do bajrama.
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
Too Jusufee nema lijepiti pu kaka

Minuta: 19:49
Poena: 8
Skokova: 5
Asistencija: 1
Index: -6
Faulova: 5
Super izdanje treba biti zadovoljan bravo Jusufe
Laku noć raja do sutra navečer Mirza vs. Juka 01.30h

Super izdanje treba biti zadovoljan bravo Jusufe

Laku noć raja do sutra navečer Mirza vs. Juka 01.30h

Laku noc buraz 

- firefirefirely
- Kontakt:
2 ukradeneJanez je napisao/la:Minuta: 19:49
Super izdanje treba biti zadovoljan bravo Jusufe![]()
![]()
Laku noć raja do sutra navečer Mirza vs. Juka 01.30h![]()
![]()

Kakav index?Janez je napisao/la:Minuta: 19:49
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Sta smeta sto slusa baju?!?akisarajevo92 je napisao/la:Juka, pratis li nastupe svojih "Partizana" i Baje?
Sta vam je vise sta ste zatucani svi toliko,nek slusa momka sta god hoce i koga god hoce,svako ima razlicit ukus za muziku.Al kad ti vidim nick i ne cudi me takav komentar.
Samo deri Juka,nek do cece ne dodje ostalo je

Nad tobom sunce najljepše sja
Koliko je Denver bio u minusu dok je on bio na terenu. Znaci da je za njegovih 20 minuta provedenih na terenu, Denver primio 6 poena vise nego sto je dao. Sto je u ovom slucaju odlicno s obzirom da su izgubili 28 razlike.Raul_64 je napisao/la:Kakav index?Janez je napisao/la:Minuta: 19:49
F.K. Željezničar
Liverpool F.C.
Rođen sam 1992. godine i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo !
Liverpool F.C.
Rođen sam 1992. godine i kao svi klinci imao sam prvu ljubav, moja prva ljubav bio je Željo !
Slažem se sa prethodnim komentarom jer je njegov index najmanji poslije indexa G.Harrisa od cijele ekipe:nummaLFCŽ je napisao/la:Koliko je Denver bio u minusu dok je on bio na terenu. Znaci da je za njegovih 20 minuta provedenih na terenu, Denver primio 6 poena vise nego sto je dao. Sto je u ovom slucaju odlicno s obzirom da su izgubili 28 razlike.Raul_64 je napisao/la:Kakav index?Janez je napisao/la:Minuta: 19:49
Denver Charlotte
MIN FGM-A 3PM-A FTM-A +/- PTS
A. Gee 29:47 4-8 0-1 7-7 -23 15
J. Nurkic 19:49 3-9 0-0 2-2 -6 8
N. Robinson 20:53 3-14 0-6 0-0 -19 6
E. Green 14:55 2-6 0-0 0-0 -8 4
G. Harris 16:34 0-4 0-3 4-6 0 4
T. Lawson 31:15 8-15 2-3 0-0 -20 18
A. Afflalo 31:52 4-12 0-3 1-2 -16 9
K. Faried 21:22 2-3 0-1 4-5 -13 8
W. Chandler 25:22 3-4 0-1 0-0 -13 6
J. Hickson 12:51 1-3 0-0 0-2 -16 2
Znam , al to nije nikav "index" korisnosti ekvivalentan onome koji se koristi u Euroligi npr.
+/- statistika koja ponekad daje dobar uvid ..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Zato oni imaju PER koji je čini mi se najbliži tom u Euroligi:Raul_64 je napisao/la:Znam , al to nije nikav "index" korisnosti ekvivalentan onome koji se koristi u Euroligi npr.

To je kod Jusufa prema EPSN-u

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.