Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la calcio » 26 mar 2010, 20:54

omerbavarac je napisao/la:
calcio je napisao/la:
ma daj, cuj zvati igrace iz nekakvog Oberhausena pored Zelje, Sarajeva, Veleza... to je glupost nevidjena.
Nisam rekao da ne treba zvati igrace iz nase lige. Ako neko ima potencijala i moze zadovoljiti, dobrodosao je u repku. Ali prema iskustvu iz proslih godina, gdje su sansu dobijali igraci iz PL, i nisu bas zadovoljili. Mozda se selektor ne zeli opeci kao sto je bio slucaj sa njegovim prethodnicima.
Slazem se da svak ko ima potencijal treba dobiti sansu bez obzira gdje igra. Ali malo mi prekipilo jer vidim pocesto tendencije, kao npr neki lik odigra poluvrijeme u trecoj njemackoj ligi i odmah je potencijal za repku, dok s druge strane ima igraca koji iz kola u kolo dominiraju u premijer ligi ali niko ih ne spominje.
To je mit da igraci iz premijer lige nisu dovoljno dobri za reprezentaciju. Ako pogledas sadasnju reprezentaciju vecina igraca je proizvod bh klubova.
Evo zadnjeg spiska protiv Gane, podebljani su igrali u premier ligi ili nizim bh ligama prije odlaska vani:

Kenan Hasagić, Asmir Begović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Boris Pandža, Džemal Berberović, Zvjezdan Misimović, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Dario Damjanović, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Admir Vladavić, Ermin Zec, Senijad Ibričić.

A ima i slucajeva kao sto su Ibisevic i Muslimovic koji su kao djeca igrali u nasim klubovima pa onda otisli vani.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 26 mar 2010, 21:14

calcio je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:
calcio je napisao/la:
ma daj, cuj zvati igrace iz nekakvog Oberhausena pored Zelje, Sarajeva, Veleza... to je glupost nevidjena.
Nisam rekao da ne treba zvati igrace iz nase lige. Ako neko ima potencijala i moze zadovoljiti, dobrodosao je u repku. Ali prema iskustvu iz proslih godina, gdje su sansu dobijali igraci iz PL, i nisu bas zadovoljili. Mozda se selektor ne zeli opeci kao sto je bio slucaj sa njegovim prethodnicima.
Slazem se da svak ko ima potencijal treba dobiti sansu bez obzira gdje igra. Ali malo mi prekipilo jer vidim pocesto tendencije, kao npr neki lik odigra poluvrijeme u trecoj njemackoj ligi i odmah je potencijal za repku, dok s druge strane ima igraca koji iz kola u kolo dominiraju u premijer ligi ali niko ih ne spominje.
To je mit da igraci iz premijer lige nisu dovoljno dobri za reprezentaciju. Ako pogledas sadasnju reprezentaciju vecina igraca je proizvod bh klubova.
Evo zadnjeg spiska protiv Gane, podebljani su igrali u premier ligi ili nizim bh ligama prije odlaska vani:

Kenan Hasagić, Asmir Begović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, BorisPandža, Džemal Berberović, Zvjezdan Misimović, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Dario Damjanović, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Admir Vladavić, Ermin Zec, Senijad Ibričić.

A ima i slucajeva kao sto su Ibisevic i Muslimovic koji su kao djeca igrali u nasim klubovima pa onda otisli vani.
Sve je to uredu, ali nama treba lijevi bek????
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

neznalica
Kontakt:

Post Postao/la neznalica » 26 mar 2010, 21:45

kao sto sam napisao...pokusati....ako covjek zadovolji( ne znaci da hoce a niti da nece)POKUSATI ako covjek vec igra na toj poziciji...a to sto ima 27 godina, stvarno mi nije jasno kakava je to prepreka :? :? :? ...isto tako mislim da su prijateljske utakmice mjesto gdje treba isprobati pojedince( kao MIKELLINI npr protiv slovenije)i onda ga se rjesis jednom za sva vremena- vidis na licu mjesta vrijedi li ili ne.....samo da podsjetim da je Sliskovic pozvao Spahica kad je ovaj bio clan Zagreba...po meni klub u kojem igrac automatski ne odredjuje kvalitet tog igraca u potpunosti...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 mar 2010, 21:46

Jest kao onaj u naslovnoj staranici zvati Silica.pa nije Silicu 18 godina ili neki ekstra talent.I drugi su negdje otisli nesiljeci preko repke ako je imalo bio kvalitet.
A i dobro znamo kako smo sa tim premier ligasima padobrancima prosli.U prijateljskim.
Ako neko misli da ce se sa takvim igarcima moci uigravati tekme protiv Francuske ili takvih nije normalan.
Nekad bas ima nebuloznih pisanja po ovom portalu.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 mar 2010, 21:52

harishp je napisao/la:Jest kao onaj u naslovnoj staranici zvati Silica.pa nije Silicu 18 godina ili neki ekstra talent.I drugi su negdje otisli nesiljeci preko repke ako je imalo bio kvalitet.
A i dobro znamo kako smo sa tim premier ligasima padobrancima prosli.U prijateljskim.
Ako neko misli da ce se sa takvim igarcima moci uigravati tekme protiv Francuske ili takvih nije normalan.
jok nego ce nam neki oberhausenovci pobjediti francuze. fakat pocinjem shvatati onog bh_hrvata. pojedincima na forumu je draze svabsko go.vno nego bosanska pita. ne shvatam to nikako.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 mar 2010, 22:01

calcio je napisao/la:
harishp je napisao/la:Jest kao onaj u naslovnoj staranici zvati Silica.pa nije Silicu 18 godina ili neki ekstra talent.I drugi su negdje otisli nesiljeci preko repke ako je imalo bio kvalitet.
jok nego ce nam neki oberhausenovci pobjediti francuze. fakat pocinjem shvatati onog bh_hrvata. pojedincima na forumu je draze svabsko go.vno nego bosanska pita. ne shvatam to nikako.
Najgore od toga sto ni jedni ni drugi na pitu nisu nalik nego lice na ovo prvo.
Radije uigravati ovo sto ima nego se preseravati sa nekim ha-hu gracima 25 ili 30 godisnjim talentima.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 26 mar 2010, 22:10

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-33634.htm

Meni nije jasno zašto guraju nekog Ubiparipovića iz američke lige, koja nije ništa slabija od naše, ili Dalibora Šilića (31) iz Širokog Brijega, kada na lijevom boku imamo na primjer Muhameda Subašića iz Olimpika, imamo Edina Cocalića, a ne bi im trebao predstavljati problem ni da osiguraju Jasmina Sudića...

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 26 mar 2010, 22:16

Jackie_Chan je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbalp-33634.htm

Meni nije jasno zašto guraju nekog Ubiparipovića iz američke lige, koja nije ništa slabija od naše, ili Dalibora Šilića (31) iz Širokog Brijega, kada na lijevom boku imamo na primjer Muhameda Subašića iz Olimpika, imamo Edina Cocalića, a ne bi im trebao predstavljati problem ni da osiguraju Jasmina Sudića...
Sta igra taj Ubiparipovic i koje je godiste.Americka liga uopste nijeza bataliti pa i Beckham je tamo.
Za Silica zaboravi nije los ali 31 godina a on i dalje trlja muda u premier ligi, svakome normalnom dovoljno.
Cocalic sto da ne.Ako po lijevoj strani moze odigrati kvalitetno.iako on to u Panionisu ne igra.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 26 mar 2010, 22:21

Silic je jako dobar igrac, jedan od najboljih u PL. Ako ce dobiti zadatak da privremeno popuni neku rupu u ekipi onda mu godine mogu biti samo plus. Radije on nego neko mlad i neiskusan.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 mar 2010, 22:54

Dalibor sigurno ima doru plaču u svom klubu, za naše uslove prdobru. U to sam uvjeren, tamo je kapiten, i mislim da se zbrinuo za svoju egzestenciju, i kada ode u penziju biti će nešto u Širokom. Što da ode. Iskusan je, odigrao je par tekmi za BiH, i mislim da je dobar igrač. I u našoj ligi ima dobrih igrača, nije ni ona za odbaciti.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 26 mar 2010, 23:26

neznalica je napisao/la:kao sto sam napisao...pokusati....ako covjek zadovolji( ne znaci da hoce a niti da nece)POKUSATI ako covjek vec igra na toj poziciji...a to sto ima 27 godina, stvarno mi nije jasno kakava je to prepreka :? :? :? ...isto tako mislim da su prijateljske utakmice mjesto gdje treba isprobati pojedince( kao MIKELLINI npr protiv slovenije)i onda ga se rjesis jednom za sva vremena- vidis na licu mjesta vrijedi li ili ne.....samo da podsjetim da je Sliskovic pozvao Spahica kad je ovaj bio clan Zagreba...po meni klub u kojem igrac automatski ne odredjuje kvalitet tog igraca u potpunosti...
Jarane,
svako ima pravo na misljenje.
Sto se mene tice, lik 27 godina igra u Oberhausenu, to jest ne igra(klupa) nema sta trazit u repci. Uzeti naj igrace iz PL sto imaju oko 20 godina. Njih treba isprobati da se ustele, mladji momci plus pomoci im da se prodaju. Znaci ove zecse igrace sto imaju talenta. Dzekin talent je tek dosao do izrazaja kad je otisao van. Imamo te prijateljske ti momci nek malo se pokazu nebili ovi iz bundesa se zaintresovali. A tu je Cocalic, Bundoza i Vranjes koji bi itekao mogli da pomognu.
Kao sto je Pape rekao, ako ne igraju nemaju sta traziti u repci.

pirotehnik
Kontakt:

Post Postao/la pirotehnik » 26 mar 2010, 23:59

Sudica i Cocalica sto prije pozvati.. treba ih uigrati pa da vidimo koliko mogu.
Tog jutra, na sam dan vječitog derbija, probudio sam se mnogo ranije nego obično...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 mar 2010, 02:48

Hajde dobro, ko god igrao neka odigrao što bolje. Nadam se pobijedi u prijateljskoj utakmici , ma ko god igrao.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 mar 2010, 16:12

Ibricic pogodio za 2-0
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 28 mar 2010, 19:25

Jao kakav šut Cocalića tik pored stative. AEK-Panionios 0:1 trenutno. 20 min do kraja. Cocalić i Jahić od početka. Prvi u vezi, drugi na desnom boku.

http://www.atdhe.net/16211/watch-aek-at ... ios-athens
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 28 mar 2010, 19:45

Berberovic odigrao 90 minuta i zabio gol u remiju njegove ekipe protiv Kasimaspora,utakmica zavrsila rezultatom 3-3
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 28 mar 2010, 19:52, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 28 mar 2010, 19:51

Zabi ga AEK u 93. Završilo 1:1. Naši odigrali cijelu utakmicu. Jahić odličan, Cocalić predobar. Bolji bio Panionios.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Legenda_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Legenda_BiH » 28 mar 2010, 19:56

Eno Custovic zabio za gent
It ain’t about how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. . It’s How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 28 mar 2010, 20:06

Željovac je napisao/la:Zabi ga AEK u 93. Završilo 1:1. Naši odigrali cijelu utakmicu. Jahić odličan, Cocalić predobar. Bolji bio Panionios.
Coca će biti iduće veliko bosanskohercegovačko otkrovenje u Evropi, poslije Džeke i Pjanića. Hvala bogu konačno jedan defanzivac da ispliva. :D
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 28 mar 2010, 21:38

harishp je napisao/la:
Jackie_Chan je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbalp-33634.htm

Sta igra taj Ubiparipovic i koje je godiste.Americka liga uopste nijeza bataliti pa i Beckham je tamo.
Za Silica zaboravi nije los ali 31 godina a on i dalje trlja muda u premier ligi, svakome normalnom dovoljno.
Cocalic sto da ne.Ako po lijevoj strani moze odigrati kvalitetno.iako on to u Panionisu ne igra.
Samo je šteta što je lik ´83 godište a počeo karijeru 2007 a jedan je od boljih u NY Red Bullsima prošle sezone 30 nastupa 8-) možda bi bio bolji da je ranije počeo
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.