Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Kakav je Samsung galaxy 5 mini?
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Sveo sam sav izbor na ove telefone 
Lg l fino ili samsung galaxy core 2
Fino ima jaču kameru (8.0 mp>5.0mp) , više rama (1024>768)
Buni me sad razlikau cijeni jer me lg l fino dodje jeftinije u bh telecomu i kontAm da nije sta s telefonom pa je tako jeftin
Je li iko imao iskustva s lg fino ili ovim core 2 ?

Buni me sad razlikau cijeni jer me lg l fino dodje jeftinije u bh telecomu i kontAm da nije sta s telefonom pa je tako jeftin
Razumije li se ko u ovo ?anell je napisao/la:Možel pomoć ljudi![]()
Dakle rođak mi je dobio Iphone 5C ali je zaključan, pa ga sad zanima može li se taj iphone ovom karticom otključati. http://www.ebay.com/itm/Newest-For-ipho ... 3f431fddf4" onclick="window.open(this.href);return false;
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
Nije nista cudno, Samsung ima vece cijene za iste ili slicne mobitele, misle da na ime uzimaju pare i opet im ide solidno... Uzmi Fino, i meni se taj telefon nekako cini finAA23 je napisao/la:Sveo sam sav izbor na ove telefone

Solidan telefon, no skup u odnosu na ono sto nudi, skuplji je cini mi se od S4 obicne, a ona mi prva pada na pamet kao bolji izbor od S5 minija...Sage je napisao/la:Kakav je Samsung galaxy 5 mini?
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
kako obrisati sve sa samsung mobitela znaci da bude kao nov i slike i aplilacije i sve?
Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA
Vratiš ga na fabričke postavke, postavke-općenito-sigurnosno kopiranje i poništavanje-vraćanje tvorničkih postavki (bar je tako kod mene), prije toga naravno prebaciš sve bitne datoteke na kompjuter
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Microsoft potvrdio Windows Phone 8.1 Update 2
Microsoft radi na nekoliko frontova ovih dana a kada je u pitanju Windows Phone, pored objave Lumia Denim ažuriranja, kompanija priprema i drugo ažuriranje za korisnike ove platforme.
Windows Phone 8.1 Update 2 je trenutno u izradi, a Microsoft je konačno i zvanično potvrdio njegovo postojanje, u isto vreme otkrivajući i neke funkcije koje bi mogle biti deo ovog ažuriranja.
Kako se može pročitati u kompanijinom upisu, što se tiče Bluetooth-a, Windows Phone 8.1 Update 2 dodaje MAP, HID 1.1 , HOGP i Absolute Volume Control podršku.
Na primer, MAP (Message Access Protocol) će omogućiti pametnom satu da pristupi vašim tekstualnim porukama. Sa druge strane, HID 1.1 Host će doneti podršku za Bluetooth tastature.
Pored ovoga, Windows Phone 8.1 Update 2 će doneti i funkcije kao što su prebacivanje podataka u akcionom centru, podršku za nove procesore, dok će Cortana stići u nove regione. Novo ažuriranje bi trebalo da bude objavljeno početkom sledeće godine.
Microsoft radi na nekoliko frontova ovih dana a kada je u pitanju Windows Phone, pored objave Lumia Denim ažuriranja, kompanija priprema i drugo ažuriranje za korisnike ove platforme.
Windows Phone 8.1 Update 2 je trenutno u izradi, a Microsoft je konačno i zvanično potvrdio njegovo postojanje, u isto vreme otkrivajući i neke funkcije koje bi mogle biti deo ovog ažuriranja.
Kako se može pročitati u kompanijinom upisu, što se tiče Bluetooth-a, Windows Phone 8.1 Update 2 dodaje MAP, HID 1.1 , HOGP i Absolute Volume Control podršku.
Na primer, MAP (Message Access Protocol) će omogućiti pametnom satu da pristupi vašim tekstualnim porukama. Sa druge strane, HID 1.1 Host će doneti podršku za Bluetooth tastature.
Pored ovoga, Windows Phone 8.1 Update 2 će doneti i funkcije kao što su prebacivanje podataka u akcionom centru, podršku za nove procesore, dok će Cortana stići u nove regione. Novo ažuriranje bi trebalo da bude objavljeno početkom sledeće godine.
obavio sam sve vec. Hvala svejedno.anonimni je napisao/la:Vratiš ga na fabričke postavke, postavke-općenito-sigurnosno kopiranje i poništavanje-vraćanje tvorničkih postavki (bar je tako kod mene), prije toga naravno prebaciš sve bitne datoteke na kompjuter
DRUG NEBI TI PUNCA
- alan_kardec
- Kontakt:
Zna li neko slučajno koji su u mtel-u telefoni u ponudi za onu student tarifu? Tražio sam na njihovoj stranici,međutim ne mogu tamo da se snađem.
Meni se prije par večeri lumia apdejtovala za lumia denim, ali mi je stizalo i neko obavještenje i za lumia cyan. Cortana je kako sam skontao neki kao kursor koji se kreće po displeju kad tipkamo. Jel cortana dolazi sa lumia cyan, pošto ja to na lumia denim nisam dobio.
semir01 je napisao/la:Pored ovoga, Windows Phone 8.1 Update 2 će doneti i funkcije kao što su prebacivanje podataka u akcionom centru, podršku za nove procesore, dok će Cortana stići u nove regione. Novo ažuriranje bi trebalo da bude objavljeno početkom sledeće godine.
Meni se prije par večeri lumia apdejtovala za lumia denim, ali mi je stizalo i neko obavještenje i za lumia cyan. Cortana je kako sam skontao neki kao kursor koji se kreće po displeju kad tipkamo. Jel cortana dolazi sa lumia cyan, pošto ja to na lumia denim nisam dobio.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Cortana je virtuelni asistent, ali je nažalost dostupna samo u određenim regijama sa razvijenijom jezičkom podrškom.alan_kardec je napisao/la:Zna li neko slučajno koji su u mtel-u telefoni u ponudi za onu student tarifu? Tražio sam na njihovoj stranici,međutim ne mogu tamo da se snađem.
semir01 je napisao/la:Pored ovoga, Windows Phone 8.1 Update 2 će doneti i funkcije kao što su prebacivanje podataka u akcionom centru, podršku za nove procesore, dok će Cortana stići u nove regione. Novo ažuriranje bi trebalo da bude objavljeno početkom sledeće godine.
naprijed rejal
ja imam cortanu, možda je to zato što su mi regionalne postavke postavljene na US?
- Donnie Darko
- Kontakt:
Da. Ja je nisam imao ispočetka, ali kad sam postavio na US dobio sam je.viKK je napisao/la:ja imam cortanu, možda je to zato što su mi regionalne postavke postavljene na US?
Mada stvarno rijetko kad koristim Cortanu. Vrlo rijetko.
- SarajlijaTM
Vidim da se lumia dosta koristi,nisam ocekivao iskreno. Ja nakon 6-7g koristenja samsunga,sony-a,htc-a i ostalih androida nedavno slucajno kupim lumiu 925,prvenstveno zbog kamere,ali sam ostao tako pozitivno iznenadjen mogucnostima telefona,koje btw svi degradiraju,i brzinom,bez ikakvih stopanja(sto se ne bi moglo reci za android)
Kamera je naravno perfektna,ja sam prezadovoljan,pogotovo ako se uzme da ima 8mpx,a predhodni telefon mi je bio z1 compact,znaci nikakve razlike,osim sto nokia ima ljepse i realnije boje.
cortanu sam probao prebacivanjem na us postavke,interesantna dzidza
,Jednu vecer sam proveo,postavljajuci maximalno glupa pitanja i ocekivao da me posalje u 3 lijepe pm na kraju
Samo sto ce pravi ugodjaj doci tek kad dodje za nase govorno podrucije.Mada se i sada na nasim postavkama moze koristiti "call","text","search" i sl...
Moje zamjerke su,nedostatak flash playera,prvenstveno(ako neko zna kako to zaobici,bio bih mu zahvalan da napise),nedostatak T9 na nasim postavkama,koji ce vjerovatno ubrzo doci i to je to.
Brz,pouzdan i max dobro izradjen telefon sa daleko najnaprednijom kamerom,mogu samo zamisliti kakva je kamera u 930 lumii sa 20mpx i u 1020 lumii sa 41mpx
Kamera je naravno perfektna,ja sam prezadovoljan,pogotovo ako se uzme da ima 8mpx,a predhodni telefon mi je bio z1 compact,znaci nikakve razlike,osim sto nokia ima ljepse i realnije boje.
cortanu sam probao prebacivanjem na us postavke,interesantna dzidza

Samo sto ce pravi ugodjaj doci tek kad dodje za nase govorno podrucije.Mada se i sada na nasim postavkama moze koristiti "call","text","search" i sl...
Moje zamjerke su,nedostatak flash playera,prvenstveno(ako neko zna kako to zaobici,bio bih mu zahvalan da napise),nedostatak T9 na nasim postavkama,koji ce vjerovatno ubrzo doci i to je to.
Brz,pouzdan i max dobro izradjen telefon sa daleko najnaprednijom kamerom,mogu samo zamisliti kakva je kamera u 930 lumii sa 20mpx i u 1020 lumii sa 41mpx

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
kad si pohvalio tako slatko nokiu 1020, evo jedna prigodna
evo odnedavno slika sebilja, samo sam ubacio jedan efekat iz creative studia, zao mi je sto sam izbrisao original, iance ovo su auto postavke
ako nisi isprobao (jesi li apdejtovao sistem na zadnju verziju), skini cinemagraph, lumia camera (primjetio sam da mnogi slikaju preko ms camere koja je losija), lumia refocus te creative studio

[youtube][/youtube]
mjenjao sam dosta telefona, svidja mi se Moto X 2014 i Nexus 6, medjutim, kad razmislim opet, s nokiom 1020 imam bolji ljepsi dizajn, o kameri da ne pricam, tu uskoro i dolazi windows 10, uredjaj radi perfektno, display taman, mislim nemam se s cime zaliti osim da memorija ode u vraga kad se zadam slikati i snimati
fakat cu morati ukljuciti skydrive da odmah tamo mi salta slike i videoe
ako si ovako zaljubljenik u slike kao ja, ako hoces mogu ti ovde dati link od nban (nothing but a nokia) gdje vlasnici nokija telefona sirom svijeta postaju slike na tu stranicu, da padnes na guzicu kad vidis kakvih ima slika, i to zna biti predobrih cak sa lumiom 520

evo odnedavno slika sebilja, samo sam ubacio jedan efekat iz creative studia, zao mi je sto sam izbrisao original, iance ovo su auto postavke
ako nisi isprobao (jesi li apdejtovao sistem na zadnju verziju), skini cinemagraph, lumia camera (primjetio sam da mnogi slikaju preko ms camere koja je losija), lumia refocus te creative studio

[youtube][/youtube]
mjenjao sam dosta telefona, svidja mi se Moto X 2014 i Nexus 6, medjutim, kad razmislim opet, s nokiom 1020 imam bolji ljepsi dizajn, o kameri da ne pricam, tu uskoro i dolazi windows 10, uredjaj radi perfektno, display taman, mislim nemam se s cime zaliti osim da memorija ode u vraga kad se zadam slikati i snimati

ako si ovako zaljubljenik u slike kao ja, ako hoces mogu ti ovde dati link od nban (nothing but a nokia) gdje vlasnici nokija telefona sirom svijeta postaju slike na tu stranicu, da padnes na guzicu kad vidis kakvih ima slika, i to zna biti predobrih cak sa lumiom 520
Quraesma trošil se tebi baterija brže nakon ovog denim update... Kod mene imam osjećaj da jede
Pld W D L
38 26 12 0
38 26 12 0
- SarajlijaTM
@quaresma-
strasna kamera jbt
update je na cyan,denim jos nije dosao za 925,a ove sve aplikacije imam i koristim
,mada meni vise sluzi za pravljenje videa,prvenstveno u uslovima slabog osvjetljenja i prezadovoljan sam.
A moze naravno,posalji mi link od nban,bas da vidim.
p.s.-slika je fkt za 10+ jbt

update je na cyan,denim jos nije dosao za 925,a ove sve aplikacije imam i koristim

Tuzla, Zivinice i okolina koja ima radnja da je pouzdana za kupiti telefon. Tacnije Lumia 1020, do 600 KM
Mia San Mia
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jel' Lollipop ko dobio, BHT ga još ne izbacuje izgleda 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa trosila se nakon cyan apdejta, ali sam to uspio rijesitianell je napisao/la:Quraesma trošil se tebi baterija brže nakon ovog denim update... Kod mene imam osjećaj da jede
evo kako, samo ovo su upute bile za cyan update, ali ako tebi denim izbacuje preko Nokia Recovery toola, super

https://www.facebook.com/groups/nothingbutanokia/SarajlijaTM je napisao/la:@quaresma-![]()
![]()
strasna kamera jbt
![]()
update je na cyan,denim jos nije dosao za 925,a ove sve aplikacije imam i koristim,mada meni vise sluzi za pravljenje videa,prvenstveno u uslovima slabog osvjetljenja i prezadovoljan sam.
slobodno uz prvu sliku koju postavis predstavi se, da se upoznamo

zavolices nokiju jos vise, ako nista bar zbog communitya

Sto se tice razlike u kameri izmedju serija sa 8 mpx i ovih vecih, mislim da je razlika samo u sitnim detaljima koji se vide kad se slike zoomiraju, odnosno kropuju. A ovako, na golo oko slicne su, sve su sjajne tacnije
daleko veci ugao slikanja imaju od ostalih uredjaja, mnogo realnije slike i boje, a o kolicini detalja da ne govorim. A Video recording je na nivou nekih skupljih camcodera, pa mozes film snimit njima yebote sunce 

naprijed rejal
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.