Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Sage
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Sage » 21 dec 2014, 13:34

Kakav je Samsung galaxy 5 mini?
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 21 dec 2014, 16:58

Sveo sam sav izbor na ove telefone :D

Lg l fino ili samsung galaxy core 2

Fino ima jaču kameru (8.0 mp>5.0mp) , više rama (1024>768)

Buni me sad razlikau cijeni jer me lg l fino dodje jeftinije u bh telecomu i kontAm da nije sta s telefonom pa je tako jeftin

Je li iko imao iskustva s lg fino ili ovim core 2 ?

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 21 dec 2014, 16:59

anell je napisao/la:Možel pomoć ljudi :)
Dakle rođak mi je dobio Iphone 5C ali je zaključan, pa ga sad zanima može li se taj iphone ovom karticom otključati. http://www.ebay.com/itm/Newest-For-ipho ... 3f431fddf4" onclick="window.open(this.href);return false;
Razumije li se ko u ovo ?
Pld W D L
38 26 12 0

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 dec 2014, 17:25

AA23 je napisao/la:Sveo sam sav izbor na ove telefone :D

Lg l fino ili samsung galaxy core 2

Fino ima jaču kameru (8.0 mp>5.0mp) , više rama (1024>768)

Buni me sad razlikau cijeni jer me lg l fino dodje jeftinije u bh telecomu i kontAm da nije sta s telefonom pa je tako jeftin

Je li iko imao iskustva s lg fino ili ovim core 2 ?
Nije nista cudno, Samsung ima vece cijene za iste ili slicne mobitele, misle da na ime uzimaju pare i opet im ide solidno... Uzmi Fino, i meni se taj telefon nekako cini fin :mrgreen: u odnosu na Core...
Sage je napisao/la:Kakav je Samsung galaxy 5 mini?
Solidan telefon, no skup u odnosu na ono sto nudi, skuplji je cini mi se od S4 obicne, a ona mi prva pada na pamet kao bolji izbor od S5 minija...

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 dec 2014, 20:56

kako obrisati sve sa samsung mobitela znaci da bude kao nov i slike i aplilacije i sve?

Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 dec 2014, 20:58

Vratiš ga na fabričke postavke, postavke-općenito-sigurnosno kopiranje i poništavanje-vraćanje tvorničkih postavki (bar je tako kod mene), prije toga naravno prebaciš sve bitne datoteke na kompjuter
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 21 dec 2014, 21:18

Microsoft potvrdio Windows Phone 8.1 Update 2

Microsoft radi na nekoliko frontova ovih dana a kada je u pitanju Windows Phone, pored objave Lumia Denim ažuriranja, kompanija priprema i drugo ažuriranje za korisnike ove platforme.

Windows Phone 8.1 Update 2 je trenutno u izradi, a Microsoft je konačno i zvanično potvrdio njegovo postojanje, u isto vreme otkrivajući i neke funkcije koje bi mogle biti deo ovog ažuriranja.

Kako se može pročitati u kompanijinom upisu, što se tiče Bluetooth-a, Windows Phone 8.1 Update 2 dodaje MAP, HID 1.1 , HOGP i Absolute Volume Control podršku.

Na primer, MAP (Message Access Protocol) će omogućiti pametnom satu da pristupi vašim tekstualnim porukama. Sa druge strane, HID 1.1 Host će doneti podršku za Bluetooth tastature.

Pored ovoga, Windows Phone 8.1 Update 2 će doneti i funkcije kao što su prebacivanje podataka u akcionom centru, podršku za nove procesore, dok će Cortana stići u nove regione. Novo ažuriranje bi trebalo da bude objavljeno početkom sledeće godine.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 dec 2014, 21:54

anonimni je napisao/la:Vratiš ga na fabričke postavke, postavke-općenito-sigurnosno kopiranje i poništavanje-vraćanje tvorničkih postavki (bar je tako kod mene), prije toga naravno prebaciš sve bitne datoteke na kompjuter
obavio sam sve vec. Hvala svejedno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
DRUG NEBI TI PUNCA

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 21 dec 2014, 23:56

Zna li neko slučajno koji su u mtel-u telefoni u ponudi za onu student tarifu? Tražio sam na njihovoj stranici,međutim ne mogu tamo da se snađem.

semir01 je napisao/la:Pored ovoga, Windows Phone 8.1 Update 2 će doneti i funkcije kao što su prebacivanje podataka u akcionom centru, podršku za nove procesore, dok će Cortana stići u nove regione. Novo ažuriranje bi trebalo da bude objavljeno početkom sledeće godine.

Meni se prije par večeri lumia apdejtovala za lumia denim, ali mi je stizalo i neko obavještenje i za lumia cyan. Cortana je kako sam skontao neki kao kursor koji se kreće po displeju kad tipkamo. Jel cortana dolazi sa lumia cyan, pošto ja to na lumia denim nisam dobio.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 22 dec 2014, 10:12

alan_kardec je napisao/la:Zna li neko slučajno koji su u mtel-u telefoni u ponudi za onu student tarifu? Tražio sam na njihovoj stranici,međutim ne mogu tamo da se snađem.

semir01 je napisao/la:Pored ovoga, Windows Phone 8.1 Update 2 će doneti i funkcije kao što su prebacivanje podataka u akcionom centru, podršku za nove procesore, dok će Cortana stići u nove regione. Novo ažuriranje bi trebalo da bude objavljeno početkom sledeće godine.

Meni se prije par večeri lumia apdejtovala za lumia denim, ali mi je stizalo i neko obavještenje i za lumia cyan. Cortana je kako sam skontao neki kao kursor koji se kreće po displeju kad tipkamo. Jel cortana dolazi sa lumia cyan, pošto ja to na lumia denim nisam dobio.
Cortana je virtuelni asistent, ali je nažalost dostupna samo u određenim regijama sa razvijenijom jezičkom podrškom.
naprijed rejal

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 22 dec 2014, 10:46

ja imam cortanu, možda je to zato što su mi regionalne postavke postavljene na US?

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 dec 2014, 12:24

viKK je napisao/la:ja imam cortanu, možda je to zato što su mi regionalne postavke postavljene na US?
Da. Ja je nisam imao ispočetka, ali kad sam postavio na US dobio sam je.

Mada stvarno rijetko kad koristim Cortanu. Vrlo rijetko.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 22 dec 2014, 13:00

Vidim da se lumia dosta koristi,nisam ocekivao iskreno. Ja nakon 6-7g koristenja samsunga,sony-a,htc-a i ostalih androida nedavno slucajno kupim lumiu 925,prvenstveno zbog kamere,ali sam ostao tako pozitivno iznenadjen mogucnostima telefona,koje btw svi degradiraju,i brzinom,bez ikakvih stopanja(sto se ne bi moglo reci za android)
Kamera je naravno perfektna,ja sam prezadovoljan,pogotovo ako se uzme da ima 8mpx,a predhodni telefon mi je bio z1 compact,znaci nikakve razlike,osim sto nokia ima ljepse i realnije boje.
cortanu sam probao prebacivanjem na us postavke,interesantna dzidza ;) ,Jednu vecer sam proveo,postavljajuci maximalno glupa pitanja i ocekivao da me posalje u 3 lijepe pm na kraju :lol: :lol: :lol:
Samo sto ce pravi ugodjaj doci tek kad dodje za nase govorno podrucije.Mada se i sada na nasim postavkama moze koristiti "call","text","search" i sl...

Moje zamjerke su,nedostatak flash playera,prvenstveno(ako neko zna kako to zaobici,bio bih mu zahvalan da napise),nedostatak T9 na nasim postavkama,koji ce vjerovatno ubrzo doci i to je to.

Brz,pouzdan i max dobro izradjen telefon sa daleko najnaprednijom kamerom,mogu samo zamisliti kakva je kamera u 930 lumii sa 20mpx i u 1020 lumii sa 41mpx :crazy:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 22 dec 2014, 14:08

kad si pohvalio tako slatko nokiu 1020, evo jedna prigodna :)

evo odnedavno slika sebilja, samo sam ubacio jedan efekat iz creative studia, zao mi je sto sam izbrisao original, iance ovo su auto postavke
ako nisi isprobao (jesi li apdejtovao sistem na zadnju verziju), skini cinemagraph, lumia camera (primjetio sam da mnogi slikaju preko ms camere koja je losija), lumia refocus te creative studio

slika

[youtube][/youtube]

mjenjao sam dosta telefona, svidja mi se Moto X 2014 i Nexus 6, medjutim, kad razmislim opet, s nokiom 1020 imam bolji ljepsi dizajn, o kameri da ne pricam, tu uskoro i dolazi windows 10, uredjaj radi perfektno, display taman, mislim nemam se s cime zaliti osim da memorija ode u vraga kad se zadam slikati i snimati :mrgreen: fakat cu morati ukljuciti skydrive da odmah tamo mi salta slike i videoe

ako si ovako zaljubljenik u slike kao ja, ako hoces mogu ti ovde dati link od nban (nothing but a nokia) gdje vlasnici nokija telefona sirom svijeta postaju slike na tu stranicu, da padnes na guzicu kad vidis kakvih ima slika, i to zna biti predobrih cak sa lumiom 520

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 23 dec 2014, 00:11

Quraesma trošil se tebi baterija brže nakon ovog denim update... Kod mene imam osjećaj da jede
Pld W D L
38 26 12 0

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 23 dec 2014, 09:49

@quaresma- :thumbup: :thumbup: :thumbup: strasna kamera jbt :crazy:
update je na cyan,denim jos nije dosao za 925,a ove sve aplikacije imam i koristim :thumbup: ,mada meni vise sluzi za pravljenje videa,prvenstveno u uslovima slabog osvjetljenja i prezadovoljan sam.
A moze naravno,posalji mi link od nban,bas da vidim.

p.s.-slika je fkt za 10+ jbt

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 23 dec 2014, 12:52

Tuzla, Zivinice i okolina koja ima radnja da je pouzdana za kupiti telefon. Tacnije Lumia 1020, do 600 KM
Mia San Mia

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 dec 2014, 13:09

Jel' Lollipop ko dobio, BHT ga još ne izbacuje izgleda :?
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 23 dec 2014, 13:10

anell je napisao/la:Quraesma trošil se tebi baterija brže nakon ovog denim update... Kod mene imam osjećaj da jede
pa trosila se nakon cyan apdejta, ali sam to uspio rijesiti
evo kako, samo ovo su upute bile za cyan update, ali ako tebi denim izbacuje preko Nokia Recovery toola, super
- Napuni telefon 100% (sa punjačem, ne preko PC-a)
- Skini Nokia Recovery Tool (Download link) i instaliraj ga
- Meni je prikazao: You can install software version 3051.50009.1424.0004 dakle WP 8.1 Cyan > instaliraj
- Kada završi instalaciju, ponovo ponovi proces i instaliraj još jednom
- Kada završi instalaciju i dođe u meni da biraš "Region/Language" ugasi telefon i uradi hard reset (How to - link)
- Ja sam odabrao UK English (ne treba mi Cortana)
- Poslije toga postavi sve postavke Manually (NE RADI Restore backup-a)
- Podesi telefon
- Restart telefona kad sve apps i sl podesiš
zanemari ovo sto je cyan, ti samo gledaj denim verziju, malo se cini komplikovano ali nije, a za bateriju bih svasta ucinio da duze traje :wave:
SarajlijaTM je napisao/la:@quaresma- :thumbup: :thumbup: :thumbup: strasna kamera jbt :crazy:
update je na cyan,denim jos nije dosao za 925,a ove sve aplikacije imam i koristim :thumbup: ,mada meni vise sluzi za pravljenje videa,prvenstveno u uslovima slabog osvjetljenja i prezadovoljan sam.
A moze naravno,posalji mi link od nban,bas da vidim.

p.s.-slika je fkt za 10+ jbt
https://www.facebook.com/groups/nothingbutanokia/

slobodno uz prvu sliku koju postavis predstavi se, da se upoznamo :) iznenadices se koliko ima dobrih nokijasa fotografa s ovih prostora, i vidjeces jos vise ces zavoliti nokia, jer zna se ciji je slogan "connecting people"
zavolices nokiju jos vise, ako nista bar zbog communitya :thumbup:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 23 dec 2014, 13:46

Sto se tice razlike u kameri izmedju serija sa 8 mpx i ovih vecih, mislim da je razlika samo u sitnim detaljima koji se vide kad se slike zoomiraju, odnosno kropuju. A ovako, na golo oko slicne su, sve su sjajne tacnije ;) daleko veci ugao slikanja imaju od ostalih uredjaja, mnogo realnije slike i boje, a o kolicini detalja da ne govorim. A Video recording je na nivou nekih skupljih camcodera, pa mozes film snimit njima yebote sunce :lol:
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.