Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Policeman
Kontakt:

Re: Manchester United F.C.

Post Postao/la Policeman » 18 dec 2014, 15:33

tajger je napisao/la:Bas tako,treba biti realan i reci da ova igra koju gledamo lose izgleda i stalno govorim da ce takva i biti dok god je fela u sredini,al et kad se svi vrate i ako opet bude u prvoj postavi nema nade za neku lijepu igru,ono sto je istina jeste da nas sreca prati i ovakav golman inace bi bili i mi kao liverpool odaljeni od prve 4 pozicije,tako klanjam da fela ne igra prvu malo brze da ta tranzicija ide ne ko usporeni ;)
bez obzira na puno gresaka koje Fella pravi u toku utakmice posebno u 1 pol. ja ga i dalje ne bih izbacio iz prvih 11 jer ima najvise oduzetih loptu i odrađuje sav prljavi posao u toku utakmice a posebno nam treba u prekidima jer smo bili kriminalni na pocetku sezone na tom polju kad smo kao "igrali lijepo" a gubili bodove(Leicester,West Bromwich)
slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 18 dec 2014, 15:45

Policeman je napisao/la:
tajger je napisao/la:Bas tako,treba biti realan i reci da ova igra koju gledamo lose izgleda i stalno govorim da ce takva i biti dok god je fela u sredini,al et kad se svi vrate i ako opet bude u prvoj postavi nema nade za neku lijepu igru,ono sto je istina jeste da nas sreca prati i ovakav golman inace bi bili i mi kao liverpool odaljeni od prve 4 pozicije,tako klanjam da fela ne igra prvu malo brze da ta tranzicija ide ne ko usporeni ;)
bez obzira na puno gresaka koje Fella pravi u toku utakmice posebno u 1 pol. ja ga i dalje ne bih izbacio iz prvih 11 jer ima najvise oduzetih loptu i odrađuje sav prljavi posao u toku utakmice a posebno nam treba u prekidima jer smo bili kriminalni na pocetku sezone na tom polju kad smo kao "igrali lijepo" a gubili bodove(Leicester,West Bromwich)
slika
Jest policeman sad njegova uloga bitna jer nam je odbrana rastirkana,al kad se stabilizuje mislim da bi bilo dobro zbog igre malo felu na klupu gurnut,ipak da se dokopat lige prvaka pa neka ga sto se tice mene cjelu sezonu u prvoj postavi :D

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 18 dec 2014, 15:55

tajger je napisao/la:
Policeman je napisao/la:
slika
Jest policeman sad njegova uloga bitna jer nam je odbrana rastirkana,al kad se stabilizuje mislim da bi bilo dobro zbog igre malo felu na klupu gurnut,ipak da se dokopat lige prvaka pa neka ga sto se tice mene cjelu sezonu u prvoj postavi :D
i ja bih najvise zelio sredinu s Herrera-Carrick-Di Maria ali dok s Fellom pobjeđujemo nek igra ja zadovoljan a sto se tice Lige P. ona nece doci u pitanje
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
MrUnited,OfficialAgent.

xGGMU
Kontakt:

Post Postao/la xGGMU » 18 dec 2014, 16:10

Pišemo o nekim problemima Uniteda a još uvjek nismo vidili ni najboljih 11 da zaigraju zajedno, samo polako momci ;)

The best football institution in the world [Manchester United] is coming to Yeovil and that is what we wanted. They will be very welcome. We are delighted and Accrington are devastated. This was the game of a lifetime to bring Manchester United to Huish Park.
— Gary Johnson [Manager of the club Yeovil] :kafa:
The little boy inside me was screaming ‘Manchester United’. United breathes football” — Robin van Persie
MUFC - It's a religion!

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 18 dec 2014, 16:18

Ethel je napisao/la:De Gea standardno fenomenalan, ali treba spomenuti i vrhunsku igru jednog igraca koji je neprimjetan a radi fenomenalan posao.

slika

:tokralju:
Upravo o njemu dosta razmisljam ovih dana,definitivno perfektan igrac,uvijek daje maksimum i jako nam je potreban.Otkako se vratio zapoceo je niz od 6 pobjeda.
Michael Carrick!
''Neka me mrze samo da me se boje''

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 18 dec 2014, 17:17

20/12 Aston Villa - Manchester United
26/12 Manchester United - Newcastle
28/12 Tottenham - Manchester United
01/01 Stoke - Manchester United
04/01 Yeovil - Manchester United

4 gostovanja u 15 dana :hmmmmm:
MrUnited,OfficialAgent.

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 18 dec 2014, 17:52

a najveca mina je gostovanje u Birminghamu, Villa je jako podcijenjen tim a ne treba govoriti koliko ce zapet i zaginut protiv Uniteda, ako se tu protutnja neokrznjen, ma hajde...
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 18 dec 2014, 17:58

Moyes je Vilaše riješio rutinski, cak ga je i Kurveli zabio. :kafa:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 dec 2014, 18:19

Nije realno ocekivat sve pobjede. Ocekujem kiks protiv Tottenhama ili Stokea, Villu cemo ja mislim pobjedit. Tottenham nam nesto nikako ne lezi zadnjih godina, a i Stoke dobro igra protiv vecih ekipa na svom uvijek.

Ako pobjedimo sve, to ce biti fantasticno, ali mislim da uzimamo 10 bodova iz sljedece 4 tekme.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 18 dec 2014, 19:22

10 bodova bi bilo odlicno

evo jedan s Villa Parka 2006
:shock:
MrUnited,OfficialAgent.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 dec 2014, 19:42

Kako mi nedostaje ona ekipa iz perioda 2006-2009. :(

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 18 dec 2014, 19:52

Cartman je napisao/la:Kako mi nedostaje ona ekipa iz perioda 2006-2009. :(
Perfektno izbalansiran tim. :cool: Zapravo, falio je kvalitetan desni bek, ali je to mog'o igrat bilo ko uz VdS-a i standardnog trojca pozadi. :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 dec 2014, 19:55

Patrice_Evra_3 je napisao/la:
Perfektno izbalansiran tim. :cool: Zapravo, falio je kvalitetan desni bek, ali je to mog'o igrat bilo ko uz VdS-a i standardnog trojca pozadi. :)
Mozes mislit kad je jedan Wes Brown u onoj sezoni 07/08 izgledao kao Cafu. :bow: Jos asistencija u finalu Lige Prvaka...

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 18 dec 2014, 20:04

Tri uzastopne titule EPL + LP 2008
''Neka me mrze samo da me se boje''

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 dec 2014, 20:18

Ne zaboravite da je i ta ekipa nastala iz jednog opšteg sivila koje je trajalo tri godine.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 dec 2014, 20:22

DukeOfWellington je napisao/la:Ne zaboravite da je i ta ekipa nastala iz jednog opšteg sivila koje je trajalo tri godine.
Istina, mada smo u tim godinama imali Rooneya i Ronalda i cekali smo da eksplodiraju, pogotovo ovaj zadnji jer Rooney je i prije pruzao dobre partije. Sad nemamo bas to, ali ranije sam pisao da vjerujem da cemo osvojit LP u roku od 5 godina. I stojim iza toga. :thumbup:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 dec 2014, 20:28

Cartman je napisao/la: Istina, mada smo u tim godinama imali Rooneya i Ronalda i cekali smo da eksplodiraju, pogotovo ovaj zadnji jer Rooney je i prije pruzao dobre partije. Sad nemamo bas to, ali ranije sam pisao da vjerujem da cemo osvojit LP u roku od 5 godina. I stojim iza toga. :thumbup:
Rooneya i sad imamo i to sve boljeg i to kao kapitena i kluba i državnog tima :D Ovo oko klečanja ću ostaviti Belminu da završi :D

Ronalda nemamo ali u budućnosti bismo mogli imati potrebnu širinu kakvu nismo imali čak ni tad.

Ali ne treba zaboraviti da kada je u pitanju CL da osim vrhunskog tima treba imati i sreće i biti konstantan i svašta nešto, da nije tako do sada bi barem neko osvojio to dva puta u nizu u novom formatu.

ja.neron
Kontakt:

Post Postao/la ja.neron » 18 dec 2014, 22:03

Valencia je napisao/la:Sustinski problem Junajteda je nedefinisan sistem igre i preslab vezni red. Stoperske pozicije je lako rijesiti. Dovedes dva vrhunska stopera, malo se uigraju i eto ga. Razviti igru u veznom redu je visestruko komplikovanija misija. Od veznog reda ovise i stoperi, koliko god bili kvalitetni. Ako ih vezni red ne pokriva adekvatno, bice na streljani koliko god bili kvalitetni. Ja sam forumasu Romariooooo u vremenima najvece Barsine slave govorio da je odbrana daleko najslabiji dio tima i da Pike nije ni blizu dobar kao sto se smatra. Odbrana Barsa nije imala posebna iskusenja zato sto je vezni red i napad radio fantastican presing i protivnik nije mogao doci do gola. Ako bi se probio poneki jadnicak na vrat bi mu se natovarila tri defanzivca Barse. I sta on tu moze? Sada kad protivnici Barsu napadahu sa 5 - 7 igraca vide se slabosti u odbrani, vidi se koliko je Pike supalj, koliko je Buskec spor i statican itd...

Dakle, moze Junajted dovesti Godina i Humelsa i opet biti rupa u defanzivi. Ako nema igre na sredini, dzaba ti sve. Vezni red je spona izmedju odbrane, napada i bocnih pozicija. Pitanje pobjednika se u 90% slucajeva odlucuje na sredini terena.

Junajted se tu uzda u melanholicnog Matu. Lik je uzasno trom, kvalitetne lopte prema naprijed se cekaju kao kisa u pustinji. Herera je dobar igrac ali se nikako ne pronalazi. Momku ocigledno nije jasno sta igra. Svaku utakmicu dobije novu ulogu, nema kontinuiteta. Felaini je los igrac za nivo Junajteda. Izgubit cu dosta vremena ako krenem nabrajati sve njegove nedostatke.... Blind je sporandzija nevidjen i premekan u duelu. Loptu u 99% slucajeva salje nazad ili na bok. Mozda i valja kao bek, al je kao vezni jednostavno los. Kerik koji je daaaleeeekooooo od nekadasnje forme je najbolji veznjak ove ekipe. To govori koliko je vezni red los.

Napadaci su fenomenalni, bocni igraci mogu proci. Ima tu prostora za napredak. I odbrana cak ima potencijal. Ima tu mladih momaka koji nesto mogu napraviti. U veznom redu vidim samo Hereru koji se uopste nije uklopio.

Kao da su znali na soccerlens-u(facebook) da ćeš ti oplesti o Mati

slika
http://www.stretfordend.co.uk/menu.html
http://www.statto.com/football/stats/england/premier-league/all-time-table/pl-years

Motti
Kontakt:

Post Postao/la Motti » 18 dec 2014, 23:52

Tu istu satistiku vi mozete okacit macku o rep, i kagawa je imao priblizno istu statistiku, pa sta bi od njega. Sve sto je @Valencia naveo u vezi Mate je tacno, a sve to najbolje oslikavaju utakmice kad je falio Rooney, tad je Mata morao biti pokretac svega, no njega nije bilo ni na mapi, cak je LVG pokusao sa Januzajem na poziciji Runija.

Realnost je da ljetnim prelaznim rokom nismo rijesili veznjake, Herera jest osvjezenje ali je previse odsutan, jos se privikava i tek cemo u sljedecim sezonama imat vise koristi od njega. Kupili smo buduceg WC lijevog beka i dvije njegove zamjene, s tim da Rojo moze pokrit i stopersku poziciju pa i nije toliko losa kupovina. Blind ce u slucaju dolaska Strootmana bit prikovan za klupu, to je realnost.

Nadam se da cemo uskoro vidjet sredinu sa Hererom Kerikom i Di Marijom te Runjarom Robinom i Radamelom, to je bar sto se ofanzivnog dijela tice najbolje sto imamo. Felaini je bolji nego prosle godine, tako da smo i tu dobili kakvo takvo pojacanje. Uglavnom ostaje nam jos dosta posla sto se formiranja ekipe tice, no ima tu dosta potencijala, dosta mladih i perspektivnih igraca, ali imamo kostur ekipe koji treba nadogradit sa par ekstra igraca i to ce bit to.

LVG radi fantastican posao, pored ozbiljnih problema sa povredama drzi visoku trecu poziciju, bilo je tu provlacenja na iglene usi, ali je bilo i gubljenja bodova iz 2-3 sanse protivnika, tako da je po meni ova pozicija broj 3 realna, te da do kraja sezone mozemo zadrzat istu.
Postao/la Sir Matt dana 23 dec 2012, 22:08

Više uopšte nema užitka gledat utakmice a to zbunjuje , i smeta . Razumiš priku ?

ragazzidelsud1987
Kontakt:

Post Postao/la ragazzidelsud1987 » 19 dec 2014, 02:24

slika

Ko god priča protiv Roja :salut:
GLORY GLORY MANCHASTER UNITED !

Ž E L J E Z N I Č A R Z A Ž I V O T C I J E L I !

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.