FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
ovako će biti borba, a da nije poništena odluka ne bi bila, dva boda bi nam garantovala da ćemo biti ispred i 15 kola kasnije.
stvarno neki test moraš pasti da bi upao među njih.
stvarno neki test moraš pasti da bi upao među njih.
Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas će bh. klubovima koji su igrali u evropskim takmičenjima u prošloj sezoni (Zrinjski, Sarajevo, Željezničar, Široki) prebaciti po 31.000 eura.
Evropska nogometna federacija sve svoje učesnike dobro novčano nagrađuje, a za klubove iz BiH, koji su nastupali u UEFA-inim takmičenjima u sezoni 2013/14, stižu sjajne vijesti.
Naime, već ranije smo pisali da je UEFA odlučila dodatno nagraditi klubove koji su učestvovali u takmičenjima pod njenin okriljem, pa tako i Željezničar, Sarajevo, Široki i Zrinjski.
Evropska nogometna federacija sve svoje učesnike dobro novčano nagrađuje, a za klubove iz BiH, koji su nastupali u UEFA-inim takmičenjima u sezoni 2013/14, stižu sjajne vijesti.
Naime, već ranije smo pisali da je UEFA odlučila dodatno nagraditi klubove koji su učestvovali u takmičenjima pod njenin okriljem, pa tako i Željezničar, Sarajevo, Široki i Zrinjski.
-
- Kontakt:
hajradinovic 3oo.ooo, bice dio i za nas 

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
jel eura ili KMfedeltafrotta je napisao/la:hajradinovic 3oo.ooo, bice dio i za nas
-
- Kontakt:
€terabajt je napisao/la:jel eura ili KMfedeltafrotta je napisao/la:hajradinovic 3oo.ooo, bice dio i za nas
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
Super, tamam ce biti dovoljno da vodu platimo da nam pitari ne nabijaju vise.
-
- Kontakt:
FOTO / SAHM: Benjamin Čolić dočekao navijače u Plavoj kućici
http://fkzeljeznicar.ba/foto-sahm-benja ... ici/12782/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/foto-sahm-benja ... ici/12782/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontakt:
U ovom video čika Osim nam je fino sve objasnio o ćemu se radi. Ima jedna istina za dovođenja novog trenera da bi bio rizik dok upozna ekipu, sve ostalo. Zato je pametan potez što je Memić trener. Upoznat je sa ekipom, kao što čika Osim reće osvojio se sve sto se može osvojiti. Bio je jedan segment tih uspjeha. Tako da smo mi malo prenaglili što nismo za Memića. Bolje da svi skupa sacekamo kraj sezone, vidim šta će se desiti pa onda kritikovati ili pohvaliti. Samo se ne slažem s Osimom činjenica kao da su zadovoljni. Nemaju čime biti zadovoljni jer igramo kriminalno, ekipa je loše posložena tako da samo je tu zamjerka ovog videa. Ali vidjet ćemo...
- ficobahtic
- Kontakt:
Ako cemo gledati realno Adzem je sasvim solidno (cak i vise od toga) odradio polusezonu i jos je tu sa novim zadacima i klub sigurno racuna na njega kad ispuni odredjene uslove. Ko zna mozda vrlo brzo ponovo zauzme mjesto na klupi.
Citam da mnogi nisu zadovoljni sa ovim izborom ali ja cu cak i pohvaliti ovaj potez. Prvo sto necemo raditi mimo pravila a drugo je to sto vjerovatno ni u upravi nisu bili zadovoljni ni jednim drugim segmentom na terenu osim broja sakupljenih bodova. Sto nije nikakva garancija da ih neces duplo manje osvojiti u drugom dijelu ako igra bude tu negdje kao jesenas.
Memic je vec jako dugo tu na klupi i mislim da nije lose rjesenje u ovom trenutku ako se uzme u obzir da vec dugo poznaje sve igrace.
Po meni motivacija je mozda najveci problem ali sigurno je da Memic nece moci "uzivati" kao pomocnik vec ce ga odgovornost podsticati na sto kvalitetniji rad i morat ce naci snage i volje da odgovori zadatku! On ce ovaj put biti odgovoran i za dobre i lose stvari a ima dovoljno godina i iskustva da na ekipu prenese ono najvaznije.
Bilo kako bilo samo nek' ih kondiciono i fizicki sto bolje pripremi a samim tim ce se valjda i igra popraviti jer su momci iskusniji iz dana u dan i to bi svakako trebalo da doprinese napretku u njihovoj individualnoj a samim tim i kolektivnoj igri.
Sretno novom sefu..
Citam da mnogi nisu zadovoljni sa ovim izborom ali ja cu cak i pohvaliti ovaj potez. Prvo sto necemo raditi mimo pravila a drugo je to sto vjerovatno ni u upravi nisu bili zadovoljni ni jednim drugim segmentom na terenu osim broja sakupljenih bodova. Sto nije nikakva garancija da ih neces duplo manje osvojiti u drugom dijelu ako igra bude tu negdje kao jesenas.
Memic je vec jako dugo tu na klupi i mislim da nije lose rjesenje u ovom trenutku ako se uzme u obzir da vec dugo poznaje sve igrace.
Po meni motivacija je mozda najveci problem ali sigurno je da Memic nece moci "uzivati" kao pomocnik vec ce ga odgovornost podsticati na sto kvalitetniji rad i morat ce naci snage i volje da odgovori zadatku! On ce ovaj put biti odgovoran i za dobre i lose stvari a ima dovoljno godina i iskustva da na ekipu prenese ono najvaznije.
Bilo kako bilo samo nek' ih kondiciono i fizicki sto bolje pripremi a samim tim ce se valjda i igra popraviti jer su momci iskusniji iz dana u dan i to bi svakako trebalo da doprinese napretku u njihovoj individualnoj a samim tim i kolektivnoj igri.
Sretno novom sefu..

Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
-
- Kontakt:
Ako pišemo o bodovnom saldu i mjestu na tabeli može se reći da je odradio korektno. Ako ćemo gledati na postavku, našu igru općenito što se tiće terena tu smo mnogo loši, ali baš. Najgore od svega što nije ekipu fizički spremio. Ono najvažnije..
-
- Kontakt:
avlami97 je napisao/la:Treba imati strpljenja. Sve će doći na svoje. Sad nešto gledam i vidim da su u ovoj polusezoni postepeno dobijali šansu mladi igrači i ne samo dobijali nego su neki od njih postali i nosioci igre.
1. Rijad Bajić -1994. - 14 nastupa
2. Damir Sadiković - 1995. - 13 nastupa
3. Kerim Memija - 1996. - 13 nastupa
4. Enis Sadiković 1993. - 7 - nastupa
5. Amir Hadžiahmetović - 1997. - 6 nastupa
6. Edi Baša - 1993. - 5 nastupa
7. Anes Nuspahić - 1993. - 4 nastupa
8. Josip Grebenar - 1995. - 1 nastup
9. Vedran Kjosevski - 1995. - 1 nastup
Rijad Bajić je i prvi strijelac lige, dok su D. Sadiković i Kerim Memija postali standardni prvotimci, te su svojim golovima i asistencijama odlučili neke veoma važne utakmice. Najmlađi među njima (fizički-još dijete), Amir Hadžiahmetović je već ubilježio asistenciju i pokazao da se radi o velikom talentu. Treba još da se fizički razvije kako bi se ravnopravno nosio sa "krkanima" iz naše lige.
Neke od pobrojanih su i povrede spriječile da imaju više nastupa u plavom dresu.
Memića nema pravo niko napadati, jer čovjek još nije ni počeo raditi kao ŠSŠ. Želim mu svu sreću i uspješan rad.
Ignorišite Jurišićku, a ovi se podaci odnose samo na prvenstvene utakmice u jesenjem dijelu, naravno bez Evrope i Kupa.
Amir Hažiohmetović 7 nastupa 136 minuta, evo jer nije matematika nekim jača stranato je u prosjeku 9 minuta po utakmici, ili ti ga jedna utakmica i 46 minuta dakle , jedna i po utakmica
Edin Baša 160 minuta, fali mu još 20 minuta za dvije utakmice
Anes Nuspahic 120 minuta dakle manje od jedne i po utakmice
Josip Grebenar pune 4 minute, igro je kolko sam i nja...
Vedran Kjosevski 34 minute
Sva ova djeca imaju ukupno 454 minute
Paralele radi... Samir Radovac rođen Jan 25, 1996, 18 godina, 1267 minuta... 14 cijelih utakmica, standardni prvotimac, npr on je odigrao 3 puta više minuta nego ovi svi zajedno, a čini mi se da je od nekih mlađi i po 3 godine....
Haris Duljević Nov 16, 1993, 1342 minute ili ti ga 3 puta više nego ovi pobrojani zajedno i još ostane
Gojko Cimirot Dec 19, 1632 minute ili ti ga 4 puta više nego pobrojani zajedno
Za MEmiju i Bajića svaka čast, igraju momci, i to jako kvalitetno, al lagati se o djeci ne vidim smisao....
Bajić 1198 minuta
Memija 858 minuta
Eh ovako Bajiić+Memija + ove nebuloze gore što si napisao, a ukupno ih je sedmorica, iznose 2510 minuta, A Samir i Haris imaju 2609 minuta ove sezone, Cimirota nećemo brojati jer bi otišlo u dva puta više minuta a i momak puni 22 godine sutra tako da nije fer...
Dakle naše jedno dijete Samir Radovac ima minuta ko vaša dva najbolja zajedno ili ko vaših ostalih 5 pa puta 2 ...
To što si rekao da ne pikaš euro kupove i kup da samo premijer ligu gledaš, da ste odigrali koje kolo možda bi i mogli nastupiti, ovako kad ispadnete gdje da nastupe??
Ponavljam Bajić i Memija bi zasigurno imali i veći broj minuta ali nisu imali pirliku da im klub igra toliki broj utakmica, a ovo ostalo nije vrijedno pomena...
Ne vrijeđam nikog, samo ovo su službeni podaci i kad već navijač Želje hoće da obmane ljude koji vole taj klub, red je da vam neko kaže da podmladili ekipu niste, Bajić je odigrao skoro 800 minuta i prošle godine, Zolotić je odigrao 808 minuta prišle godine, Armin Hodžić 2085 minuta prošle godine, Da ne nabrajam ove igrače koji su tad imali 23 godine recimo ,pametnom dosta, Zolu i Aru su zamijenili Memija i Bajić, ništa vi podmladili niste, čak ako se dublje u statistiku zarovimo shvatićete da prošle sezone igrači koji su imali 23 godine ili manje imaju jedno 10 puta više minuta nego sadašnji što imaju 23 i manje... I opet će se sad naći neko da kaže kako ja serem i jedem **** i kako je ovo šuplja i tako dalje, al nažalost nije, **** tako vam je kako vam je....
sadikovici sudeci po vama bolje da nisu igrali a i njih kad racunamo daleko mladju ekipu cak 5 puta vise minuta igraci u23 prosle sezone su imali nego ove sezone, sve najljepse zdravim i normalnim navijacima Zelje.
Zadnja izmjena: duskajurisic, dana/u 18 dec 2014, 03:38, ukupno mijenjano 3 puta.
-
- Kontakt:
ha ha ha, znam da je podatak koji sam iznio u tebi probudio to da ga posmatras ko "opcu teoriju relativiteta" jer si nafilovan lazima o podmlađivanju zelje, a u biti niđe veze, statistika ne laže i neumoljiva je...ceze je napisao/la:Einstein, jesi to ti ?
Stručnjak, podatak u meni ne može ništa probuditi, pobuditi možda, tako da mi te teško uopće shvatiti ozbiljno, ali potrudit ću se.
Prvo, hvala ti na toj iscrpnoj statistici, ovo ozbiljno mislim, lijepo od tebe što se u slobodno vrijeme baviš najvećim klubom u državi. Željo ti je hobi, pohvalno.
Drugo, pomlađivanje ekipe niko nikada nije spomenuo, afirmaciju igrača da, ali to su dva različita termina.
Nije dovoljno staviti igrača da odigra 20 prvenstvenih utakmica i ti si završio svoj posao, to je daleko složeniji proces koji se daleko većim dijelom odvija na treninzima i pripremama. A na jednom treningu Želje imaš desetak U21 igrača.
Ukratko, ti možeš na terenu imati 11 igrača i prosjek godina od 35, a opet afirmisati jednog mladog igrača.
Ako ne znaš kako, tvoj problem.
Prošle sezone su Sadiković i Bajić imali ulogu kao Hadžiahmetović ove, periodičnu, dok ove imaju daleko veću ulogu, rekao bih ključnu. Memija je od ove sezone standardan igrač. Dakle, Željezničar je počevši od prošle i zaključno sa ovom polusezonom, afirmisao tri nova i mlada igrača iz svog pogona. Potpuno ih afirmisao. Od ničega stvorio nešto.
Ove sezone prošlogodišnju ulogu Bajića i Sadikovića imaju Hadžiahmetović, Kjosevski (koji je za tvoju informaciju branio cijelu utakmicu u kupu) i Grebnar, bar za sad, jer još par igrača je jako blizu te uloge.
Bašu, Nuspahića i ostale ne ubrajam ovdje.
Tako da ta priča oko afirmacije mladih igrača itekako pije vode.
Laku noć, Einstein.
Prvo, hvala ti na toj iscrpnoj statistici, ovo ozbiljno mislim, lijepo od tebe što se u slobodno vrijeme baviš najvećim klubom u državi. Željo ti je hobi, pohvalno.
Drugo, pomlađivanje ekipe niko nikada nije spomenuo, afirmaciju igrača da, ali to su dva različita termina.
Nije dovoljno staviti igrača da odigra 20 prvenstvenih utakmica i ti si završio svoj posao, to je daleko složeniji proces koji se daleko većim dijelom odvija na treninzima i pripremama. A na jednom treningu Želje imaš desetak U21 igrača.
Ukratko, ti možeš na terenu imati 11 igrača i prosjek godina od 35, a opet afirmisati jednog mladog igrača.
Ako ne znaš kako, tvoj problem.
Prošle sezone su Sadiković i Bajić imali ulogu kao Hadžiahmetović ove, periodičnu, dok ove imaju daleko veću ulogu, rekao bih ključnu. Memija je od ove sezone standardan igrač. Dakle, Željezničar je počevši od prošle i zaključno sa ovom polusezonom, afirmisao tri nova i mlada igrača iz svog pogona. Potpuno ih afirmisao. Od ničega stvorio nešto.
Ove sezone prošlogodišnju ulogu Bajića i Sadikovića imaju Hadžiahmetović, Kjosevski (koji je za tvoju informaciju branio cijelu utakmicu u kupu) i Grebnar, bar za sad, jer još par igrača je jako blizu te uloge.
Bašu, Nuspahića i ostale ne ubrajam ovdje.
Tako da ta priča oko afirmacije mladih igrača itekako pije vode.
Laku noć, Einstein.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
- Kontakt:
Mnogo ovih negativnih misljenja oko ovih smjena. Mislim da ne treba tako. Tacno Mema nije Mourinjo al je nas i "jeftin". Pa i o Dini smo isto mislili a sve do par kola pred kraj je bio dobar.
Ajmo se podsjetiti sta smo svi pisali na pocetku ove sezone, kako mladi trebaju dobiti sansu, da se strpimo ovu sezonu, da je vrijeme stednje tj, vracanja dugova i akobogda evropa. Pa ja kolk'o vidim sve to fercera, za evropu ce mo vidjeti na kraju, mada ne vidim da bi to trebao biti neki veliki problem, naravno zavisi od odlazaka i dolazaka u narednom periodu.
Svi znamo da moze bolje-teoretski. Ali iz prazne ne puca. Ja podrzavam ovu stabilizaciju, uz sve moguce negativne nus-pojave. Niko od nas nije u sve 100% upucen, da li uprava moze i bolje,vjerovatno ali koliko sa strane vidimo rade momacki.Ovo sto se sada desava nije stvar za jednu sezonu, u pitanju je zdravije postojanje i poslovanje najsvetijeg nam kluba. Ovo sve je u interesu buducnosti, a ta vizija je vrlo bitna. Do skoro smo gledali samo pet-sest mjeseci unaprijed i zaduzivali se, jeste bilo je trofeja sto nam je odvlacili paznju od tih egzistencijalnih pitanja. E sad je doslo do naplate pa je malo sve nategnutije nego sto mi hocemo i zelimo. K'o i svako kad mu dodje vrijeme da vrati lovu koju je posudio a nema je. Sve u svemu "BIT CE ZELJO OPET SAMPION'.
Ajmo se podsjetiti sta smo svi pisali na pocetku ove sezone, kako mladi trebaju dobiti sansu, da se strpimo ovu sezonu, da je vrijeme stednje tj, vracanja dugova i akobogda evropa. Pa ja kolk'o vidim sve to fercera, za evropu ce mo vidjeti na kraju, mada ne vidim da bi to trebao biti neki veliki problem, naravno zavisi od odlazaka i dolazaka u narednom periodu.
Svi znamo da moze bolje-teoretski. Ali iz prazne ne puca. Ja podrzavam ovu stabilizaciju, uz sve moguce negativne nus-pojave. Niko od nas nije u sve 100% upucen, da li uprava moze i bolje,vjerovatno ali koliko sa strane vidimo rade momacki.Ovo sto se sada desava nije stvar za jednu sezonu, u pitanju je zdravije postojanje i poslovanje najsvetijeg nam kluba. Ovo sve je u interesu buducnosti, a ta vizija je vrlo bitna. Do skoro smo gledali samo pet-sest mjeseci unaprijed i zaduzivali se, jeste bilo je trofeja sto nam je odvlacili paznju od tih egzistencijalnih pitanja. E sad je doslo do naplate pa je malo sve nategnutije nego sto mi hocemo i zelimo. K'o i svako kad mu dodje vrijeme da vrati lovu koju je posudio a nema je. Sve u svemu "BIT CE ZELJO OPET SAMPION'.
seminarski rad čovjek napisa o našim mladim igračima.
Željo je u jesenjem dijelu prvenstva postigao 26 golova. Od toga, tačno polovinu (13 golova) su postigli Rijad Bajić-8 (prvi strijelac lige; Damir Sadiković-3 i Kerim Memija-2.
Pored toga:
Bajić 1 asistencija
D. Sadiković 3 asistencije
K. Memija 2 asistencije
Znači da su ova tri igrača bila direktni učesnici kod 19 Željinih golova. Jednu asistenciju ima i A. Hadžiahmetović.
Napomenuo bih da se radi samo o prvenstvu i da ni jedan od ovih igrača nije pucao penale.
Igrači, 1994., 1995., 1996. i 1997. godište. Samo hrabro
Pored toga:
Bajić 1 asistencija
D. Sadiković 3 asistencije
K. Memija 2 asistencije
Znači da su ova tri igrača bila direktni učesnici kod 19 Željinih golova. Jednu asistenciju ima i A. Hadžiahmetović.
Napomenuo bih da se radi samo o prvenstvu i da ni jedan od ovih igrača nije pucao penale.
Igrači, 1994., 1995., 1996. i 1997. godište. Samo hrabro

Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- champions1921
@duska
Kod vas je samo Radovac iz vaseg omladinskog pogona.. Kod nas su Bajic, Sadikovic, Memija standardni prvotimci, dok su Kjosevski, Hadziahmatovic, Grebenar dobijali prilike.. Ne znam sto si uporan ali ovo su cinjenice i ispadas poprilicno glup zato sto ih zelis opovrgnuti.. U pauzi ce se prikljuciti jos neki omladinci..
Kod vas je samo Radovac iz vaseg omladinskog pogona.. Kod nas su Bajic, Sadikovic, Memija standardni prvotimci, dok su Kjosevski, Hadziahmatovic, Grebenar dobijali prilike.. Ne znam sto si uporan ali ovo su cinjenice i ispadas poprilicno glup zato sto ih zelis opovrgnuti.. U pauzi ce se prikljuciti jos neki omladinci..
BUDI ŽELJO !!!
Dobijao je i Faris Handzic priliku kao i golman Plakalo, te prije Aganspahic i Muharemovicchampions1921 je napisao/la:@duska

A sad se iz akademije prikljucuju Andjusic i Mihojevic
-
- Kontakt:
Zna li netko kad je Tomic u kucici?
Trenutno korisnika/ca: napoleon72 i 38 gostiju.