Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la geronimo » 20 mar 2010, 00:43

S obzirom kako je Magath ptica selica, ne bih me cudilo da opet spakuje kofere. Ali ipak mislim da ce on jos neko vrijeme grijati klupu u Schalkeu.
Opklada prihvacena, daBogda ja ovaj put izgubio. :P
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 mar 2010, 17:28

Eto dragi Bavarci ostavili smo Vas na prvoj poziciji. Sto se tice utakmice (mislio sam da ovu necu nikad napisati) Schalke je bio bolji i imao zrelije prilike, i kada se sve sabere mislim da remi realan ishod jer su na pocetku drugogo poluvremena Trochowski i RvN mogli rjesiti pitanje pobjednika. Nama zajedno s Bremenom i Dortmundom preostaje borba za poziciju broj pet i jos pokusati doci do finala EL na domacem terenu.

Rozehnalu ko tebe plati 5 miliona eura, da Bog da mu za hljeba zatrebalo. I onaj Barbarez sjedi u onom nadzornom odboru i klima glavom mogao je predloziti Spahica, i ovo danas se ne bih desavalo. :shock: :shock:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 mar 2010, 01:09

jaro nemoj kleti, od hamburga se mnogo vise ocekivalo ove sezone, pa i to da zaprijeti bayernu.
ekipa ko ekipa nije losa, da vas nisu povrede sjebale, sada bi se borili za mjesto koje vodi u ligu prvaka.

dinosaurus bundeslige se konacno probudio, stalno je tu negdje u vrhu, ali za nesto vise...treba otvoriti salajbuk.
prodali ste nekoliko kvalitetnih igraca i zato uzeli pozamasnu sumu (city), i "uboli" par dobrih igraca (elia).
pored osnovnog problema, glavni je trener, koji po meni, nikad nece biti veliki.

stalne promjene trenera (uostalom kao i u bayernu) nikad nisu napravili nesto veliko. ako dodje vrijeme da se
legenda hamburga magath konacno vrati na mjesto zlocina, onda bi se taj post koji hsv ima gotovo 3 decenije, mogao prekinuti.
Vom Jäger zum Gejagten

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 22 mar 2010, 01:24

amerosm je napisao/la:Eto dragi Bavarci ostavili smo Vas na prvoj poziciji. Sto se tice utakmice (mislio sam da ovu necu nikad napisati) Schalke je bio bolji i imao zrelije prilike, i kada se sve sabere mislim da remi realan ishod jer su na pocetku drugogo poluvremena Trochowski i RvN mogli rjesiti pitanje pobjednika. Nama zajedno s Bremenom i Dortmundom preostaje borba za poziciju broj pet i jos pokusati doci do finala EL na domacem terenu.

Rozehnalu ko tebe plati 5 miliona eura, da Bog da mu za hljeba zatrebalo. I onaj Barbarez sjedi u onom nadzornom odboru i klima glavom mogao je predloziti Spahica, i ovo danas se ne bih desavalo. :shock: :shock:
Ma Spahi je dodijalo hladnoce,kise i snijega.
On bi i djabe presao u Monpelier brat bliznac njegovog rodnog dubrovnika.
A ima i stan kupljen u blizini Caena ako se ne varam.
Sa Spahom bi svako profitirao ali kad dolazi iz male Bosne tako nam je to.
Magath i Ragnick su jedini koji su skontali dupli a ponekad desetodupli dobitak u Bosnji.
A sto se naseg naroda tice pa i Maric nije prstom mrdnuo kad su Salihovica huknuli u treceligasa.
Kad je ovaj svoje dokazao onda bi ga mogli uzeti e klinac sad.
Hambo mi lici ko ono mlo grogiran.mozda Evropa i ne proleti tek tako.
Standard je inace u haza krizi i ako ga nebi digli.Onda ebiga.
Nema ko drui da se umijesa za sesto mjesto.Wolfsi su bili blizu ali sada s daleko.
samo u polufinalu Evopskog ako budete igrali.Ove ce izaprati u hiljau voda zbog poraza.tako dace opet zapei.
kad zapnu jedan samo da proradi bilo grafite,Martins,Dzeko ili Miske pisi po odijelo odmah.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 mar 2010, 23:19

geronimo je napisao/la:jaro nemoj kleti, od hamburga se mnogo vise ocekivalo ove sezone, pa i to da zaprijeti bayernu.
ekipa ko ekipa nije losa, da vas nisu povrede sjebale, sada bi se borili za mjesto koje vodi u ligu prvaka.

dinosaurus bundeslige se konacno probudio, stalno je tu negdje u vrhu, ali za nesto vise...treba otvoriti salajbuk.
prodali ste nekoliko kvalitetnih igraca i zato uzeli pozamasnu sumu (city), i "uboli" par dobrih igraca (elia).
pored osnovnog problema, glavni je trener, koji po meni, nikad nece biti veliki.

stalne promjene trenera (uostalom kao i u bayernu) nikad nisu napravili nesto veliko. ako dodje vrijeme da se
legenda hamburga magath konacno vrati na mjesto zlocina, onda bi se taj post koji hsv ima gotovo 3 decenije, mogao prekinuti.
Ma drug nisam imao prije vremena da odgovorim ali si 100 % upravu. Ove godine svi eksperti su rekli da je ovo pored Bayerna najaca ekipa sto se igraca tice, i na pocetku sezone je islo odlicno dok nisu pocele povrede kljucnih igraca, ovi igraci koji su zdravi su na dva fronta morali iznijeti cjeli pritisak i bio je ocekivan pad, no s moje strane ne ovako drastican. I ako na sve to dodamo efekat zvani Labbadia onda se ne moze ni bolje ocekivati. Ove sezone se nadam da ce se izvuci maksimum, tj. pozicija sest ili pet (zavisno od Smetljara u kupu), i finale EL na nasem stadionu, jer ukoliko se ovo dvoje ne desi Labbadia leti u to sam 100 % siguran (mada bi i ovako trebao letiti). Mozda se neki sjecaju odlaska Dietmara Beirsdorfera s pozicije sportskog direktora HSV-a. Razlog njegovog odlaska je bio na kraju analiza sezone, kada je predjesdniku rekao da je ovaj zadovoljan pozicijom broj pet i s dva polufinala, a ovaj drugi popizdio i rekao mu da nema pojma o fudbalu, i sada malo bolje kada sagledam Hoffmann je bio upravu i ako covijek nema veze o fudbalu za mnoge stvari. Sto se tice kese HSV je otvara onoliko koliko je u mogucnosti, i treba imati na umu da Hoffmann nije tip koji ce ici poziciju vise a da ima dugove, nego ce radije biti poziciju nize plasiran ali da ima dobit sto mu neki u klubu i zamjeraju. HSV svoj koncept bazira na talnetima od kojih ce napraviti odlicne igrace, i o tome govori cinjenica da su doveli Siegenthalera za sportskog direktora, da imaju sve veci ugled kod tih mladih momaka, a za velike transfere koje ti spominjes trebat ce jedno dvije-tri godine zaredom budemo ucesnici LP-a.
Sto se Magatha tice mislim da je on jedini trener u Njemackoj koji moze donijeti titulu ponovo u Hamburg. On je sam rekao da nakon Schalke-a ima da odradi jos jednu stvar srca (Herzensangelegenheit) i onda ce se oprostiti od fudbala ili preuzeti neku reprezentaciju. Eh sada je pitanje hoce li Magath ispostovati dogovr s Schalkeom, ili ce nakon mozda osvojene titule otici da odradi gore pomenuto, to ostaje da vidimo. Pored Magatha jedini dva trenera koja bi nama dobro dosla su van Gaal i Klopp. Kada je odlazio Stevens Hoffmann je htio vidjeti Kloppa na klupi Hamburga ali se Beirsdorfer nije slozio koji je zelio vidjeti Ruttena i na to je od Hoffmanna dobio odgovor: "Nur ueber meine leiche" sto znaci samo preko mene mrtvog. Eh sta bi bilo kad bi bilo, ostavimo za neki drugi put Beiersdorfera vise nema Hoffmann zeli titule Bruno kloc to nije u stanju i opet nas ocekuje burno ljeto kada je HSV u pitanju.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 mar 2010, 00:00

Hsv je nakon produženja ugovora sa Wolfgangom Heslom počeo tragati za prvim golmanom.Prvi izbor je jedinica Holandije Maarten Stekelenburg.

http://www.nusport.nl/voetbal/2210445/h ... nburg.html
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 mar 2010, 01:23

O kako je taj golman samo kritičan. :roll:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 mar 2010, 00:26

Ova sedmica je bila turbulentna i puna dogadjaja u i oko Hamburga. Pa krenimo redom.

Ponedeljak: Na uzvratnoj utakmici EL u Briselu na poluvremenu je doslo umalo do fizickog obracuna izmedju Toruna i RvN, jer Ruud nije bio zadovoljan njegovim odnosom na terenu i pored kritike trenera on mu je akodjer par uputio, i ovaj mislio da je mangup. Torun je dobio opomenu od kluba.

Utorak: Elia je za Hamburger Abendblatt izjavio da se odmah nakon povrede trebao operisati i da bi sada bio spreman, ali da mu to klub nije dozvolio, ali je u tome smijesno sto je on bio kod doktora Holandske reprezentacije i on je taj koji mu je rekao da operacija nije potrebna. Nakon sadasnje operacije je izjavio da ga niko iz kluba nije zvao, ali je opet smijesno sto je HSV u Amderdam posalao svog prvog doktora i dva fizoterapeuta.

Srijeda: Uwe Seeler (legenda kluba) je izjavio da igraci ne pruzaju svoj maksimum i da treba da se zahvale Smetljarima sto su izborili finale kupa, pa pozicija sest vodi u EL, i dalje smatra da je sve neuspjeh ukoliko HSV ne dodje do finala EL. Bernd Hoffmann je isti dan imao razgovor s Eliom i njegovim svajtnikom, i Elia je izjavio da su mediji to pogresno prenijeli i da se slaze s svakom kaznom kluba, koja iznosi 10.000 €. Ovaj isti dan je procurila informacija da je Boateng pred prelaskom u Manchester City, koji ce platiti tih 12,5 miliona eura, i da je Elia dogovorio sve s Bayernom ukoliko Ribery napusti Bayern.

Cetvrtak: Prvi put u medijima je procurila informacija da HSV ima ozbiljne kontakte s Joachimom Loewom koji bi navodno nakon SP-a trebao preuzeti HSV. Labbadia je rekao da on samo vjeruje u stvari koje mu se kazu u lice, a Hoffmann je indirektno rekao da se nesto "kuha" izjavom da nema diskusije o treneru ukoliko se ispune ciljevi, plasman u EL naredne godine i finale EL u Hamburgu. Isti dan je Hoffmann preko televizije u Hamburgu zaprjetio Bayernu FIFA-om, i pozvao svajetnika Elie na razgovor koji je ovo sve demantovao, a Hoffmann je odgovorio ukoliko nekome bude pocetna cjena 35 miliona eura da je spreman na razgovor, i na kraju razgovora ka slag na tortu sljedeca izjava: "Mi smo poznati po tome da vrsimo odlicne zamjene uz malu doplatu, kao sto je bio slucaj Petric-Zidan, pa mozda Bayernu predlozimo doplatu uz zamjenu Robben-Elia :D :D . Isto je poznato da je prema BIldu gotovo sigurno postignut dogovor izmedju Boatenga i Manchester City-a, a da ce HSV zauzvrat dovesti Hoewedesa cija se cjena procjenjuje izmedju osam i deset miliona eura.

Moje misljenje: Sto se Boatenga tice mislim da je gotova stvar i da HSV pokusava dovesti Hoewedesa kako to prenosi Bild. Eh sada dolazimo do Elie, mislim da ovdje nece nista ici ispod cifre koju je postavio Hoffmann, covijek zna sta radi i tesko ga ko moze zahebati. On zeli vratiti titule i uspjeh i Hamburg, ali to moze jedino postici ukoliko u ekipi bude imao kvalitetne igrace, a Elia je jedan od njih, i u tome ide u prilog da je "popizdio" kada je Beiersdorfer rekao da je zadovoljan s pozicijom broj pet i dva polufinala. Isto vazi i za Labbadiu, ukoliko ovaj ne zna citati izmedju redova onda je stvarno glup.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 26 mar 2010, 00:39

Najjača je ova vijest sa Löw-om. :D :D
A što se tiče Höwedes-a, nedaj Bože da se to desi. Pa zar Hamburg ne može dovesti nekog igrača iz BL a da nije od Schalke-a i Dortmunda? :D :D

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 mar 2010, 00:56

Zdena04 je napisao/la:Najjača je ova vijest sa Löw-om. :D :D
A što se tiče Höwedes-a, nedaj Bože da se to desi. Pa zar Hamburg ne može dovesti nekog igrača iz BL a da nije od Schalke-a i Dortmunda? :D :D
Ne znam kako Vi na to gledate, ali je Loew za mene odlican trener. Za razliku od kloca koji trenutno sjedi na klupi zna postaviti ekipu, ima takticke zamisli, dokazao je svoj kvalitet i u Stuttgartu, i Rapidu iz Beca, pa isto tako i u Njemackoj repki, gdje su nekim njegovim potezima i zamislima pobjedili objektivno jace selekcije u tom trenutku, i vecina Njemackih novinara njemu prepisuje uspjeh 2006.godine i ne bih imao nista protiv da ga vidim na klupi HSV-a.
Sto se Hoewedesa tice, njemu je receno ukoliko nadje klub koji moze ponuditi izmedju pomenute cifre da moze ici. HSV je i dalje u kontaktu s njim, a mislim da je sve dogovoreno i ceka se odluka Boatenga, jer je Labbadia izjavio da mi nismo glupi i da smo spremni u slucaju da nas Boateng napusti.

Sto se financija tice HSV je odmah i za Bayerna, i oni pokupe sto je nije se pokazalo u Bayernu pa im ti igraci poslje zagorcaju zivot, igraci Smetljara ne bih nikad presli u HSV, isto vazi i obrnuto, eh ostaju jos samo dva kluba koja imaju u BL kvalitet, a to su Dortmund i Schalke. Najpametniji potez Hoffmanna je taj sto je otvorio trziste prema Holandiji i Belgiji gdje je HSV veoma cjenjen i vecina talenata zeli igrati za nas, prije nego li pokusa stepenicu vise.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 26 mar 2010, 01:03

Jel' Loew vodio neki klub do sada. Nekako nisam siguran. Ustvari ne znam odakle se uopste pojavio. :mrgreen: Nisam cuo za njega ni dok je bio igrac.
#divovi

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 mar 2010, 19:36

Definitivno ova sezona za nas je ukleta. Jansen je zavrsio ovu sezonu jer ima tezu povredu clanka, a isto tako za utakmicu protiv Borussie M`Gladbach su upitni Jarolim, Mathijsen i Baoteng. No ne preostaje nista drugo nego izaci na teren i pokusati dati sve od sebe, naravno s prioritetom na EL. Jedina pozitivna vijest je ta sto se vraca Guerrero. Danas je jos takodjer savjetnik Elie demantovao da ima dogovor s Bayernom i da su to izmisljotine medija.

Sto se tice Joahhima Loewa evo nekih podataka. 1996.godine je preuzeo kao pomocnik Stuttgarta tada prvi tim i odmah osvojio kup Njemacke i zavrsio nakon loseg starta na pocetku sezone na poziciji broj cetiri - sto je tada znacilo plasman u LP, a iste je godine VfB igrao finale Kupa pobjednika kupova. Sljedece godine je ponovio isti uspjeh, tj. pozcija broj cetiri i polufinale kupa, no tada to nije bilo dovoljno Gerhardu Meyeru Worfelderu koji mu je urucio otkaz. Nakon toga je preuzeo Fenerbahce i napustio ga samo nakon jedne sezone, i ako je na kraju sezone zavrsio na poziciji broj dva. Zatim je imao jednu neuspjesnu sezonu s Karlsruheom gdje je pobjedio od 18 utakmica samo jednu i dobio otkaz. Zatim je pauzirao dvije godine nakon cega je preuzeo Wacker Tirol i s njima osvojio titulu prvaka Austrije. Nakon titule odlazi u glavni grad gdje preuzima Austriu Wien (ja sam sinoc pogresio kada sam napisao Rapid) i napusta ih u toku sezone na poziciji broj jedan i prihvaca funkciju pomocnika Klinsmanna u stabu Njemacke reprezentacije, gdje i dan danas vazi kao glavni "krivac" za uspjeh "Elfa" na SP-u 2006.godine i Klinsmannu se samo prepisuje motivacioni dio. Nakon odlaska Klinsmanna preuzima Njemacku repku s kojom je osvojio drugo mjesto na EP-u 2008.godine. Inace vazi za dobrog takticara i dobro analizira svoje protivnike, i jedan je od trenera koji gleda samo na rezultat a ne toliko na igru. Sve u svemu bolji nego onaj kloc koji trenutno sjedi na klupi Hamburga, kome je samo vazno da je igra dobra a rezultat u drugom planu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 26 mar 2010, 19:45

To je jedan od razloga što ga je spriječavalo da postane svjetska klasa. Stalne povrede...naravno mislim na Jansena.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 mar 2010, 19:24

Cista pobjeda Gladbacha i sasvim zasluzena. Nadam se da ce Hoffmann nakon ovoga reagovati i smijeniti Labbadiu, ali u to cisto sumnjam i treba jos sest kola izdrzati s ovim klocem na klupi. Da se hoce vratiti Jol, ili da dovedu neko zvucno trenersko ime, a ovaj nek ide da uci u petu ligu Njemacke. Mozda mi neko nece vjerovati ali sam stvarno sretan zbog poraza danas, er jedini je to nacin da on ode s klupe HSV-a.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 28 mar 2010, 20:39

Bas mi je drago da si sretan. :mrgreen: :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 apr 2010, 18:49

Veceras utakmica protiv Standarda, i ocekujem sve osim pobjede HSV-a. Igraci su imali ove sedmice sastanak s upravom i s trenerom gdje je svako rekao svoje misljenje, i oni se nadaju da ce veceras ostvariti pobjedu za miran revans, a moj osjecaj mi govori da ce biti na kraju 2-2. Isto tako predsjednik Hoffmann je onog kloca kojeg neko naziva trenerom upoziorio da ce izgubiti posao ukoliko ne dodje do finala i ne kvalifikuje se za EL nardene sezone, a njemu nije vazno kako ce to uspjeti.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 apr 2010, 20:57

Ma dobit će HSV
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 apr 2010, 23:04

Na kraju pobjeda kojom nisam nikako zadovoljan. Nisam gledao utakmicu jer sam imao neke obaveze, ali opet je kod gola odbrana reagovala glupo kako sam mogao zakljuciti iz izvjestaja. 2-1 je opasan rezultat i morat cemo postici gol ukoliko zelimo polufinale, i ukoliko kloc zeli ostati na klupi HSV-a.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 apr 2010, 23:05

Dobit će HSV i u uzvratu
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 02 apr 2010, 12:10

sigurno prolazite u polufinale europske lige, ovo će biti kraj europske priče standarda :D

p.s. ruud u svakoj tekmi pokazuje da je još odličan napadač i da nije zaboravio zabijati golove
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.