FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

BoskoAntic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la BoskoAntic » 16 dec 2014, 19:40

RiverPlate je napisao/la:@Boško :lol:

Kako si prešao sa Memije na Statut :wtf:
Zato što vas iz govana može izvući samo jaka investicija, koja je jedino moguća sređivanjem statuta kluba, što je i tema unazad nekoliko postova prije dizanja neke imaginarne titule sa Memijom :eh:

Nebitno ne želim fkt da granamo bezveze , da se ja pitam bilo bi banom kažnjavano svako pisanje vas na našoj temi, i nas na vašoj...jer su te diskusije bez kraja sve samo ne konstruktivne diskusije...Ne bih ni pisao, nikad niti jesam, ali ne mogu da vjerujem da neko može javno pričati o legalnom i zakonskom prelasku kluba sa UG na DD, nemamo zakon o sportu ljudi dragi šta je vama...Ne moraš biti pravnik da bih neke stvari OPŠTE kulture znao o zemlji u kojoj živiš i djeluješ...

P.S. Izvinjavam se još jednom što pišem na tuđoj temi :kafa:
U INAT SVIMA 1946

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 16 dec 2014, 19:50

BoskoAntic je napisao/la:
RiverPlate je napisao/la:@Boško :lol:

Kako si prešao sa Memije na Statut :wtf:
Zato što vas iz govana može izvući samo jaka investicija, koja je jedino moguća sređivanjem statuta kluba, što je i tema unazad nekoliko postova prije dizanja neke imaginarne titule sa Memijom :eh:

Nebitno ne želim fkt da granamo bezveze , da se ja pitam bilo bi banom kažnjavano svako pisanje vas na našoj temi, i nas na vašoj...jer su te diskusije bez kraja sve samo ne konstruktivne diskusije...Ne bih ni pisao, nikad niti jesam, ali ne mogu da vjerujem da neko može javno pričati o legalnom i zakonskom prelasku kluba sa UG na DD, nemamo zakon o sportu ljudi dragi šta je vama...Ne moraš biti pravnik da bih neke stvari OPŠTE kulture znao o zemlji u kojoj živiš i djeluješ...

P.S. Izvinjavam se još jednom što pišem na tuđoj temi :kafa:
Ovdje samo jedan lik piše na temu Statuta, zašto množinu koristiš kad mi se obraćaš :wtf:
Grbavica naš je Hram!!!

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 16 dec 2014, 19:54

super je napisao/la:
Benko je napisao/la:ne super, nego je govorio o statutu FKS, jedino ako vi necete neki drugi statut napraviti?
(bez uvreda molim, normalno diskutujem sa cinjenicama)
samo mogu reci da su skoro zavrsili i da je skroz drugacije od vaseg,to je sto znam,svi zakoni su procesljani i najbolji su upotrebljeni i bit ce zakonski moguce ulaganje,cak nisam citao hajdukov al momak koji radi na tome mi kaze da ce biti slican njihovom
Cuj platini,kad ce se dugovi rijesiti za mjesec dana,bicete na nuli,izmiriti sve obaveze,zasto amar ne sjedne na klupu kad zna da ce biti taj scenarij ili on jos nezna a ti prije njega skontao,zasto idu neki igraci koji se mogu iole prodati,a ne produze kad ih ceka med i mlijeko,kad cete prekucat komsije i zavladat ligom kao dinamo u hrvatskoj,ili mozda mislite zavladati ligom sa svojim podmlatkom bez ulozene marke u pojacanja ili pokusat ostaviti ovu ekipu na okupu,mislim fakat ovo sto pricas nema smisla,vazda uletis i gasis pozar ,ili te neko salje ilir adis za nekoga,govorio si o generalnom sponzoru,govorio si o pojacanjima,o sehinim parama da nepricamo,sad nakon ove smijurije opet satro nesto znas,aletic je mala maca za tebe

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 16 dec 2014, 20:07

@Zeljooooo @terabajt Jes, ali mi bi ban dobili u roku od 10 minuta i to trajni. Trolaju i naši nekad na njihovoj temi, al ni u pola kolko njihovi pojedinci na našoj.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 16 dec 2014, 20:20

Nidje veze super, tako momku reci. Ocigledno nemas argumente, pa se tako ponasas. Demantuj momka argumentima, a ne tako kocijaski.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 16 dec 2014, 20:27

Jeli ovo kitari opet traze odgovore na pitanja vezana za Zelju :lol: :lol: Ne izlazi im Zeljo iz glava niti jedne sekunde.. Bude se, provode dane i zaspu sa Zeljom u mislima..
BUDI ŽELJO !!!

pastore
Kontakt:

Post Postao/la pastore » 16 dec 2014, 20:28

Ako ja zasluzujem ban radi ovog posta onda ti zasluzujes mnogo vise,mislim sve i da si upravu i da budes ok,mozda drugom prilikom objasnis,ali ovo do sada si fulio i mozes naci svoje postove kad si pisao i gasio pozare,i sada si to isto uradio,nebitno,kultura ti je boze me sacuvaj

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 16 dec 2014, 20:28

super je napisao/la:
cobefks je napisao/la:Nidje veze super, tako momku reci. Ocigledno nemas argumente, pa se tako ponasas. Demantuj momka argumentima, a ne tako kocijaski.
za kraj:vrijeme ce pokazati jesam li bio upravu,pozzz svim zeljovcima i nadam se da ce me admin odstraniti s foruma trajno
Argumenti momak, argumenti?

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 dec 2014, 20:34

lafomamone je napisao/la:
Benko je napisao/la:ne super, nego je govorio o statutu FKS, jedino ako vi necete neki drugi statut napraviti?
(bez uvreda molim, normalno diskutujem sa cinjenicama)
Njima statut prepravljaju Dino i Edis, ali ne smije super o tome da prozbori :kafa:[/quote

Moderatori , vec mjesecima dopustate da ova dva štakora orgijaju po temi FK.Zeljeznicar , dok ste moj jedan post napisan na temi Sarajeva izbrisali u roku pet min , iako je bio korektan i konkretan !!!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 16 dec 2014, 20:42

Danas im je pazarni dan.

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 16 dec 2014, 20:42

Ne kontam stvarno takav nacin komunikacije. Covjek ti je naveo neke cinjenice, ako nisu istinite potkrijepis to argumentima, a ne na takav nacin. Ocigledno da nemas argumenata. Halalite na smetnji, povlacim se.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 16 dec 2014, 20:43

cobefks je napisao/la:Ne kontam stvarno takav nacin komunikacije. Covjek ti je naveo neke cinjenice, ako nisu istinite potkrijepis to argumentim, a ne na takav nacin. Ocigledno da nemas argumenata. Halalite na smetnji, povlacim se.
ovo je jedini moguci nacin komunikacije s vama
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 16 dec 2014, 20:45

Super jarane sad si ih zabrinuo ovom pricom o novom statusu a koju sam i sam cuo ja mislim ako se ovo ostvari a sto je veoma realno da ce pitari pocrkati od muke taman su dosli sebi poslije dugih dugih godina jada i bjede od njihovog kluba
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 16 dec 2014, 20:54

Na zalost super zna sta se desava.na zalost malih malenih naravno

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

aS_Roma

Post Postao/la aS_Roma » 16 dec 2014, 20:59

ne fakat popustite ljude ba i pisanja i provociranja , pišite o Sarajevu tamo ili šutite

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 16 dec 2014, 21:01

sergejevic je napisao/la:@Baja
Ja bih rekao da ti ne razmisljas svojom gavom. Klasicna prica svakog lobotomca, nikakav argument nisi iznio, samo supljiras i pises ono sto bih i ja sada mogao napisati. Sve ovo ne znaci da sam ja na nekoj "tudjoj" strani. Nadam se da ti nije tesko shvatiti da i ja volim Zelju, ali isto tako moram postaviti neka pitanja, jer mi mnoge stvari nisu jasne. Ne znam sto ti tako tesko pada da neko ima svoje misljenje i da postavlja pitanja. Ako ne mozes odgovoriti na njih nemoj mi pisati o utopiji koje nazalost nema.

Nigdje nisam tvrdio da su moje rijeci jedina istina, stavise, sve sam ostavio podloznim diskusiji i vise sam postavljao pitanja nego sto sam nesto tvrdio. Nisam ja kriv pa je klub ostavio svako moguce pitanje otvorenim za diskusiju i razne interpretacije kako mene tako i bilo koga na svijetu.Naravno toga nema kod nas. Najrelevantniji izvor informacija iz kluba je neki salabajzer koji misli da sve zna. Nadam se da ces mi odgovoriti da li smatras ozbiljnim klub koji nema sluzbenu stranicu, nema intervijua sluzbenih lica, sve sto se sazna dolazi od izvjesnog supera koji pise na nekom forumu. Bas tako se ostavlja prostor raznim spekulacijama i nagadjanjima na koja i ja imam pravo. Nazalost, ali tako je.

Nisam nigdje spomenuo Amara a ti svaku drugu rijec pises o Amaru.Ne znam kakve to veze ima s bilo cime, njegova funkcija u klubu je zasebna i mozemo naravno, ako zelis, i o njoj raspravljati.

Dobro, Guso, Buki, Dzelo su lose radili i doveli klub u tesku situaciju. Ovaj nas tuzi, ovaj trazi pare, a mi samo nagadjamo. Zasto neko iz kluba ne izadje u javnost i kaze taj i taj nas je ostetio tako i tako za taj i taj iznos. Idemo ga tuziti, imamo pravo na to. Tada cu ja, kao i ostali, znati da ovi ljudi nisu krivi sto dug raste, isto tako cu znati da se nesto radi na tome, ko je kriv i da ce krivicno odgovarati za stetu koju je napravio. Tako se postize odredjena ozbiljnost, to bi bilo transparentno poslovanje i tako se stekne naklonost obicnih ljudi. Ovo je za mene samo lov u mutnom, obecanja i obecanja, pusta i lazna.

Kazes da moramo trpiti ovaku ekipu i sve sto se desava, a onda da se nadas da su sve te price istinite. Zanima me ko ti je rako da vjerujes u sve to i koga tako slijepo slijedis. Mutavo klimanje glavom i odobravanje nikome nece pomoci.

Posto si pisao samo ono sto ti odgovara i uzmao rijeci na koje bi kao mogao nesto reci vecinu mojih pitanja si obisao. Pa te pitam:
-Da li si zadovoljan trenutnim igrackim kadrom?
-Da li mislis da je trener izvukao malo ili puno bodova iz trenutnog kadra?
-Ko je kriv zasto nam ekipu vodi covjek bez lincence?
-Ko je kriv sto ce nam ekipu dalje voditi covjek bez licence(Mulalic)?
-Sta smo dobili sto smo zamjenili Mulalica i Adzema?
-Znas li koji su igraci trenutno clanovi naseg kluba?
-Znas li sta je s kapitenom Stanicem, sta je s Tomicem, Kvesicem, Colicem, Hasanovicem?
-Koliko smo bili duzni kada je dosao Gredic, a koliko sada dugujemo?

Za pocetak.
Nisi objektivan.Cak su neke stvari zlonamjerne ovdje. Recimo pitanje: ko je kriv sto ce nam ekipu i dalje voditi covjek bez licence(Mulalic). Ne vjerujem da ne znas da niko nije rekao da ce ekiu voditi Mulalic. Eto,kaze direktor da ce je voditi Memic koji ima profi licencu.Pomocnik ce mu biti Mulalic koji ima A licencu.
Napisao si da klub nema zvanicnu internet stranicu? Sta to znaci?
Pitas se koji su igraci clanovi naseg kluba.Na toj stranici koje po tebi nema,ima spisak igraca sa slikama.
Sta znaci pitanje sta je sa Stanicem? Malo navijaca Zelje ne zna da je Stanic povrijedjen,da je operisao meniskus i da se trenutno oporavlja.
Sta znaci pitanje sta je sa Tomicem,Colicem,Kvesicem,Hasanovicem. Nista. Navedeni igraci imaju ugovore sa FK Zeljeznicarom.Posto im isticu u junu naredne godine(a sve ti je to dostupno ako te zanima),praksa je da se ili ugovori produzavaju ili se igraci,ako ima ponuda adekvatnih,prodaju.
U proteklih dvije sedmice,predsjednik kluba je medijima dao dva intervjua u kojima je govorio,izmedju ostalog i o finansijama kluba. Pocetkom januara je skupstina kluba na kojoj ce se podnijeti finansijski izvjestaj kao i svake godine,i to ce se objaviti na stranici kluba,koje ipak ima,ivrlo je azurna.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 16 dec 2014, 21:12

Head je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:
Head je napisao/la:Mene zanima jedna stvar, kad vec svi pisete da je Amar Osim veliki strucnjak i od gov.ana pravi pitu koji je razlog sto Amar Osim ne preuzme trenersku poziciju. Da li je strah od neuspjeha ili nesto drugo.
Posto sve upucuje na to da je ocito strah od neuspjeha, bio je tu dok je bilo love, cim je nestalo love s guzicom u kraj a ostale otjero od kluba.
Ja cu ti reci da nije ušao u upravu i rastjerao parazite, Željo bi doživio sudbinu KK Bosne.Željo ima približno isto novca kao kad su se osvajale titule, samo je sad novac raspoređen u vraćanje dugova. Amar Osim je najtrofejniji BH trener, neko ko ima više titula nego tvoj klub u čitavoj historiji. Čovjek je još uvijek u Želji i radi fantastične stvari na poziciji na kojoj je sad. Amar je TITO u Želji, ljudi mu vjeruju jer nikad ništa ne bi uradio na štetu kluba, donio nam je dosta radosti i radi u najboljem interesu kluba. ;)
Znaci Uprava = Amar.
Uprava dala otkaz Adzemu, da li to znaci da je Amar otjero Adzema?
I šta je to vama pačenicima problem. Jest Amar je sve uklubu, božiji sin a mi smo mu poklonici. U čemu je problem.

reks
Kontakt:

Post Postao/la reks » 16 dec 2014, 21:38

"Super" Odličan post,naravno ne mislim na ovaj prethodni nego onaj u kojem taksativno pobrojavaš šta i kako se radi bar po tvojim info.Nisam ljubitelj onog ""pp"povlaštenog dopisivanja ,radije čitam postove forumaša fkz 1921 jer su korektni ,nemaju status strogo pov .itd.No ovi zadnji postovi obojice su za čistu desetku-Mada ako ćemo pošteno ko god je zaista čitao šta je fkz 1921 pisao u zadnje vrijeme sve ovo se nekako moglo i naslutiti.Od apsolutne podrške kursa mladom treneru do dosta kritičkih osvrta barem u nekim zadnjim postivima kad se analizirala polusezona.Adžem je kao i svaki drugi trener podložan sudbini trenera.Ne mislim da je ovim "ponižen"Naprotiv može iz ovoga proizaći dobrih stvari,naravno mislim na licencu a iskustvo koje je stekao je nemjerljivo.Nekako se prešlo preko činjenice da mu Željo plaća školu govori dosta i o Želji o o Admiru.Željo definitivno računa na njega.Danas je i Mimo imao emisiju o smjeni.Puno negativnih tonova .Urednik jednog nazovi sportskog glasa je čak ustvrdio da se nije ništa uradilo sa infrastrukturom,spominjani su talovi,načelnik čije ime neću ni da spomenem itd.Naravno preporuka da se ugledamo na kone i da se na Grbavici jedino i samo gleda koliki je tal i đe sam tu ja kako Mimo reče.
Ja se zaista pitam ima li iko normalan da proda bud zašto.zemlju ,atraktivnu lokaciju i naravno brend.Im li iko normalan može pomisli da je onaj utrpani uletio milione nako.Pravno moj "super"kod nas a vjeruj i vani je sve moguće,modusi postoje,samo je pitanje koja je cijena.Bavi se Željom a ne provokacijama ovih gostiju na našoj temi.Rekoše znalo se da Adžem nema licencu a sad kao mora.Nj.V.Savez je tada to tolerisao sad više nemere.Još da oni hoće počistiti ispred svojih vrata pa da nema cirkusa sa igranjima u Foči,na kaljužama Obarske ili da smanje ligu gdje bi nam bio kraj.
Mi vjerovatno veći dio novca dajemo na dugove i taj kurs je dobar,Glavni terenn nam je jedan od boljih u ligi,evo legao je i pomoćni .Trenažni proces nije trpio.Pripreme obezbjeđene na visokom nivou.Rezultat na kraju dobar ali oćito je nešto škripalo u igri i naravno trener ide .Tako je to i od toga ne treba praviti čudo
Očito se neće ništa spektakularno desiti.Mi nastavljamo ovim kursom kako u organizacionom tako i u sportskom .Nije sjajno ali ne sumnjam da je ovo dobar pravac

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 16 dec 2014, 21:43

Stvarno ne volim ulaziti u rasprave ni sa kim na forumu, ali mislim da je forum javno misljenje. Gdje ljudi mogu doci i napisati sta god hoce. Hoce li neko tome vjerovati ili ne njegova stvar, hoce li neko slagati pa od iste lazi misliti da je istina i to je njegova stvar. Licno sam dobio informacija od @super-a koje su mi i drugi ljudi koji su u klubu potvrdili tako da je bezveze prica sta je istina, a sta ne. Znaju mnogi forumasi sta se pozitivno desava, taman i da idemo u propast s Amarom ici cemo. Zasto? Pa covjek je Zelji donio vise titula nego sto ce bilo koji drugi klub imati u narednih 10 godina. Da li je neko dobio nogu, ili su neke druge stvari u pitanju mislim da nema potrebe da to nas (Manijake) treba pretjerano zanimati, a kamoli nekoga drugog. Kao ni sto mene ne zanima sta se desava u Celiku, Zrinjskom, Sirokom, Sarajevu i sl. Uho me zaboli, iskreno. Lijep pozdrav dobroj raji!!!
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Elegant
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Elegant » 16 dec 2014, 21:51

super je napisao/la:nisam htio al nemogu da ne napisem par stvari:
1:statut ce promjeniti klub u potpunosti(u doradi je i bit ce gotov za najdalje mjesec)
2:skupstina ako podrzi statut(nadam se da hoce)klub ce u potpunosti bit ociscen od dugove i dici ce se iznad komplet lige
3:vecina navijaca ovdje je posle utakmice sa travnikom tjerala Adzema a sada kao lafo im zao sto ide(preuzima juniore,znaci tu je)
4:klub finansira i Adi i Edisu profi licencu(oko 60k km za obojicu)neznam sta je tu tjeranje,ja cak mislim ako se vec bavis tim poslom sam trebas ulagati u sebe a ne cekati 10 godina da ti to neko drugi uradi al eto tako je kakvo je
5:almir memic i edis mulalic preuzimaju ekipu,jedino ako Amar ne odluci preko noci da se vrati u sta cisto sumnjam,znaci naglabanja bit ce ovaj ili treba ovaj su bespotrebna
6:znaci postoji ogromni interes stranog novca da se ulozi u Zelju (samo treba da prodje statut jer zele da rade posteno a ne da ih neko tamo iz skupstine koji nije bio na utakmici 10 godina sutne nakon sto uloze ponavljam ogromne pare)
7:najveci dug prema radnicima i igracima je napravljen za doba samira ahmetbegovica(22 mjeseca doprinosa nije uplacivano od mogucih 24 mjeseca),ova uprava je te doprinose svela mjesec za mjesec upravo mjerama stednje
8:ne kazem da je kljucno vrijeme podrske ovoj upravi doslo al ako statut prodje dugi niz godina cemo dominirati ligom, znaci svi mi ako zelimo da nam se klub digne u potpunosti iznad svih trebamo podrzati statut koji ce biti predocen na sledecoj skupstini kluba(nadam se da ce do tad bit zavrsen)
9:ja da se pitam nakon brojnih pokusaja ove uprave i ljudi koji vole klub da naprave stadion(koldzo sve blokirao) tom covjeku bih zabranio da udje u stadion pa ga makar ne napravili dok je on na celu opstine
nadam se da mi necete zamjeriti sto sam iznio neke stvari koje nisam smio al nemogu vise da gledam pojedine ljude u klubu koji nerade nista i cak opstruiraju momke koji zele bolje nasem klubu...pozz
Koliko se uradilo po pitanju ovog statuta ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11, ristagrad i 26 gostiju.