sergejevic je napisao/la:@Baja
Ja bih rekao da ti ne razmisljas svojom gavom. Klasicna prica svakog lobotomca, nikakav argument nisi iznio, samo supljiras i pises ono sto bih i ja sada mogao napisati. Sve ovo ne znaci da sam ja na nekoj "tudjoj" strani. Nadam se da ti nije tesko shvatiti da i ja volim Zelju, ali isto tako moram postaviti neka pitanja, jer mi mnoge stvari nisu jasne. Ne znam sto ti tako tesko pada da neko ima svoje misljenje i da postavlja pitanja. Ako ne mozes odgovoriti na njih nemoj mi pisati o utopiji koje nazalost nema.
Nigdje nisam tvrdio da su moje rijeci jedina istina, stavise, sve sam ostavio podloznim diskusiji i vise sam postavljao pitanja nego sto sam nesto tvrdio. Nisam ja kriv pa je klub ostavio svako moguce pitanje otvorenim za diskusiju i razne interpretacije kako mene tako i bilo koga na svijetu.Naravno toga nema kod nas. Najrelevantniji izvor informacija iz kluba je neki salabajzer koji misli da sve zna. Nadam se da ces mi odgovoriti da li smatras ozbiljnim klub koji nema sluzbenu stranicu, nema intervijua sluzbenih lica, sve sto se sazna dolazi od izvjesnog supera koji pise na nekom forumu. Bas tako se ostavlja prostor raznim spekulacijama i nagadjanjima na koja i ja imam pravo. Nazalost, ali tako je.
Nisam nigdje spomenuo Amara a ti svaku drugu rijec pises o Amaru.Ne znam kakve to veze ima s bilo cime, njegova funkcija u klubu je zasebna i mozemo naravno, ako zelis, i o njoj raspravljati.
Dobro, Guso, Buki, Dzelo su lose radili i doveli klub u tesku situaciju. Ovaj nas tuzi, ovaj trazi pare, a mi samo nagadjamo. Zasto neko iz kluba ne izadje u javnost i kaze taj i taj nas je ostetio tako i tako za taj i taj iznos. Idemo ga tuziti, imamo pravo na to. Tada cu ja, kao i ostali, znati da ovi ljudi nisu krivi sto dug raste, isto tako cu znati da se nesto radi na tome, ko je kriv i da ce krivicno odgovarati za stetu koju je napravio. Tako se postize odredjena ozbiljnost, to bi bilo transparentno poslovanje i tako se stekne naklonost obicnih ljudi. Ovo je za mene samo lov u mutnom, obecanja i obecanja, pusta i lazna.
Kazes da moramo trpiti ovaku ekipu i sve sto se desava, a onda da se nadas da su sve te price istinite. Zanima me ko ti je rako da vjerujes u sve to i koga tako slijepo slijedis. Mutavo klimanje glavom i odobravanje nikome nece pomoci.
Posto si pisao samo ono sto ti odgovara i uzmao rijeci na koje bi kao mogao nesto reci vecinu mojih pitanja si obisao. Pa te pitam:
-Da li si zadovoljan trenutnim igrackim kadrom?
-Da li mislis da je trener izvukao malo ili puno bodova iz trenutnog kadra?
-Ko je kriv zasto nam ekipu vodi covjek bez lincence?
-Ko je kriv sto ce nam ekipu dalje voditi covjek bez licence(Mulalic)?
-Sta smo dobili sto smo zamjenili Mulalica i Adzema?
-Znas li koji su igraci trenutno clanovi naseg kluba?
-Znas li sta je s kapitenom Stanicem, sta je s Tomicem, Kvesicem, Colicem, Hasanovicem?
-Koliko smo bili duzni kada je dosao Gredic, a koliko sada dugujemo?
Za pocetak.
Nisi objektivan.Cak su neke stvari zlonamjerne ovdje. Recimo pitanje: ko je kriv sto ce nam ekipu i dalje voditi covjek bez licence(Mulalic). Ne vjerujem da ne znas da niko nije rekao da ce ekiu voditi Mulalic. Eto,kaze direktor da ce je voditi Memic koji ima profi licencu.Pomocnik ce mu biti Mulalic koji ima A licencu.
Napisao si da klub nema zvanicnu internet stranicu? Sta to znaci?
Pitas se koji su igraci clanovi naseg kluba.Na toj stranici koje po tebi nema,ima spisak igraca sa slikama.
Sta znaci pitanje sta je sa Stanicem? Malo navijaca Zelje ne zna da je Stanic povrijedjen,da je operisao meniskus i da se trenutno oporavlja.
Sta znaci pitanje sta je sa Tomicem,Colicem,Kvesicem,Hasanovicem. Nista. Navedeni igraci imaju ugovore sa FK Zeljeznicarom.Posto im isticu u junu naredne godine(a sve ti je to dostupno ako te zanima),praksa je da se ili ugovori produzavaju ili se igraci,ako ima ponuda adekvatnih,prodaju.
U proteklih dvije sedmice,predsjednik kluba je medijima dao dva intervjua u kojima je govorio,izmedju ostalog i o finansijama kluba. Pocetkom januara je skupstina kluba na kojoj ce se podnijeti finansijski izvjestaj kao i svake godine,i to ce se objaviti na stranici kluba,koje ipak ima,ivrlo je azurna.