Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
glance ti je nesto na sto se naviknes pa kasnije ti prilikom kupovinom novog telefona, postane prvo sto gledas da li taj telefon podrzava taj fičr

nesto sto nokia odavno ima

nesto sto nokia odavno ima

Auu perverzija, elegancija
Odmah da kazem necu ni ja vise telefona bez tog glanca haha

Odmah da kazem necu ni ja vise telefona bez tog glanca haha
Mia San Mia

(open in new tab)
Ono sto raduje je procentualni rast "ostalih" proizvodjaca u poredjenju sa trecim kvartalom prosle godine.
Ipak je Android jos malo porastao a to i nije bas dobro za konkurenciju, ipak manje bitno u odnosu na proizvodjace. To je vazno da ih ima vise i da igraju neku ulogu.
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
windows phone nema neku buducnost, pogotovo nakon sto je ms izbacio nokia ime jer je upravo nokia "uzdigla" wp os
usput citam nesto na pocketnow i naletim na ovo
“MS doesn’t actually have to sell many of them, but it has to exist to show the capabilities of the platform. It’s like a concept car or the crazy unwearable dresses a fashion designer shows in Paris- it makes people notice, and see what is available, and more importantly, for sales it gives the illusion of power and choice to the customer. ”
Sent from my Nokia 909
usput citam nesto na pocketnow i naletim na ovo
“MS doesn’t actually have to sell many of them, but it has to exist to show the capabilities of the platform. It’s like a concept car or the crazy unwearable dresses a fashion designer shows in Paris- it makes people notice, and see what is available, and more importantly, for sales it gives the illusion of power and choice to the customer. ”
Sent from my Nokia 909
slazem se da je Nokia uzdigla wp os ali brate kakve veze ima sto su izbacili ime Nokiawindows phone nema neku buducnost, pogotovo nakon sto je ms izbacio nokia ime jer je upravo nokia "uzdigla" wp os

i ne slazem se da windows phone nema neku buducnost

- schweinsteiger
- Kontakt:
Izbaci s iPhone-a znak Applea i vidio bi kakve veze imasemir01 je napisao/la:slazem se da je Nokia uzdigla wp os ali brate kakve veze ima sto su izbacili ime Nokiawindows phone nema neku buducnost, pogotovo nakon sto je ms izbacio nokia ime jer je upravo nokia "uzdigla" wp ostebi ako sistem odgovara ti ces ga i dalje koristit.... kakve veze ima jbt ako sad na mobitelima pise Lumia ili Microsoft pffffff glupost

Ciljana grupa sa smartphoneima su tinejdzeri,a njima je najbitnije da se vidi da je nesto "markirano",da je to brend.
#miasanmia
Nokia i nije bas ime medju tinejdzerima. Mnogi nisu ni imali mobitele u vremenu kad je Nokia bila gigant.
Najveci Nokia nostalgicari su generacije koje vise nisu tinejdzeri. Ima ih kojima je ime bitno ali mnogi gledaju cijenu. Sve je vise ljudi koji gledaju cijenu, neki priznaju a neki ne. (mene nije sramota priznati da cu gledati vise cijenu nego kvalitet, kad budem kupovao novi mobitel, jer sad ima bas puno izbora)
To da Windows Phone nema neku buducnost sam ja govorio od pocetka i imali smo zestoke diskusije zbog toga. Neki su mislili da ce WP 8 napraviti neku revoluciju! I nema to veze sa kvalitetom WP nego drugim stvarima.
Meni, iskreno, nije zao. WP moze odmah sada propasti sto se mene tice. Ja se svakako nadam nekoj zdravijoj konkurenciji Androidu, a to Microsoft i Apple definitivno nisu. Od tri zla, Google je najmanje zlo.
Najmanje zlo najvise zbog toga sto niko od proizvodjaca ne dominiria. Vidimo kako se lijepo smanjuje udio Samsunga, a i to se dalo prognozirati. Neki su mislili da je Samsung sve a da drugi na Androidu kupe samo mrvice, sto uopste nije istina.
Ocekujem jos veci pad Samsunga. Ljudi su se zasitili njihovih bezveznih aplikacija, Touchwiza, a Boga mi im ni cijene nisu male.
Za nas potrosace je nesto najljepse taj pad Samsunga. Pa nek Samsung i Apple glume nekom drugom i vode nekakve ratove, sve je manje budala koje ce nasjedati na to. Mene sto se tice mogu prestati postojati i jedni i drugi. J*bat ih. (imam Samsung Galaxy S3 i nisam hejter Samsunga ali sebe vise volim)
Huawei Ascend P7 je Smartphone godine (izabrali ljudi koji znaju), a za mene je to bilo ocekivano.
Najveci Nokia nostalgicari su generacije koje vise nisu tinejdzeri. Ima ih kojima je ime bitno ali mnogi gledaju cijenu. Sve je vise ljudi koji gledaju cijenu, neki priznaju a neki ne. (mene nije sramota priznati da cu gledati vise cijenu nego kvalitet, kad budem kupovao novi mobitel, jer sad ima bas puno izbora)
To da Windows Phone nema neku buducnost sam ja govorio od pocetka i imali smo zestoke diskusije zbog toga. Neki su mislili da ce WP 8 napraviti neku revoluciju! I nema to veze sa kvalitetom WP nego drugim stvarima.
Meni, iskreno, nije zao. WP moze odmah sada propasti sto se mene tice. Ja se svakako nadam nekoj zdravijoj konkurenciji Androidu, a to Microsoft i Apple definitivno nisu. Od tri zla, Google je najmanje zlo.
Najmanje zlo najvise zbog toga sto niko od proizvodjaca ne dominiria. Vidimo kako se lijepo smanjuje udio Samsunga, a i to se dalo prognozirati. Neki su mislili da je Samsung sve a da drugi na Androidu kupe samo mrvice, sto uopste nije istina.
Ocekujem jos veci pad Samsunga. Ljudi su se zasitili njihovih bezveznih aplikacija, Touchwiza, a Boga mi im ni cijene nisu male.
Za nas potrosace je nesto najljepse taj pad Samsunga. Pa nek Samsung i Apple glume nekom drugom i vode nekakve ratove, sve je manje budala koje ce nasjedati na to. Mene sto se tice mogu prestati postojati i jedni i drugi. J*bat ih. (imam Samsung Galaxy S3 i nisam hejter Samsunga ali sebe vise volim)
Huawei Ascend P7 je Smartphone godine (izabrali ljudi koji znaju), a za mene je to bilo ocekivano.

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
kako nema veze, naravno da imasemir01 je napisao/la:slazem se da je Nokia uzdigla wp os ali brate kakve veze ima sto su izbacili ime Nokiawindows phone nema neku buducnost, pogotovo nakon sto je ms izbacio nokia ime jer je upravo nokia "uzdigla" wp ostebi ako sistem odgovara ti ces ga i dalje koristit.... kakve veze ima jbt ako sad na mobitelima pise Lumia ili Microsoft pffffff glupost
i ne slazem se da windows phone nema neku buducnostali problem je sto ljudi i previse ne poznaju ovaj sistem a uzmu pametovati kako su od nekoga culi da nevalja i te fore....
i ja sam uzeo wp telefon upravo zbog nokije, kao i vecina dosad, jos je i nokia imala poslastica kod ms.a
jos je i nokia gurala svojim aplikacijama wp os
ja nikad ne bi uzeo telefon zbog imena koje je tu samo tako... jer Nokia vec odavno ne postoji sto se tice mobitela i to vec svi odavno znajuQUARESMA 18<<< je napisao/la:kako nema veze, naravno da imasemir01 je napisao/la:slazem se da je Nokia uzdigla wp os ali brate kakve veze ima sto su izbacili ime Nokiawindows phone nema neku buducnost, pogotovo nakon sto je ms izbacio nokia ime jer je upravo nokia "uzdigla" wp ostebi ako sistem odgovara ti ces ga i dalje koristit.... kakve veze ima jbt ako sad na mobitelima pise Lumia ili Microsoft pffffff glupost
i ne slazem se da windows phone nema neku buducnostali problem je sto ljudi i previse ne poznaju ovaj sistem a uzmu pametovati kako su od nekoga culi da nevalja i te fore....
i ja sam uzeo wp telefon upravo zbog nokije, kao i vecina dosad, jos je i nokia imala poslastica kod ms.a
jos je i nokia gurala svojim aplikacijama wp os
mislim sta ces se ti patiti sa sistemom koji ti ne odgovara ali si ga ti kupio zbog imena koji pise na mobitelu pfffff

ja sam procitao koliko hoces komentara da ce ljudi i dalje kupovati Lumiu bez obzira sto nema vise Nokia na mobitelima tako da.... (ljudima se sviđa ovaj sistem) i vec odavno znaju ponavljam da Nokia ne postoji sto se tice mobitela i da je ime tu bilo samo tako...
negdje sam procitao da su oni mogli samo 2 godine koristiti to ime Nokia a isto tako negdje pise 10 godina pa se sad ne zna sta je istina
Evo men je prvom u ocima pala Lumia od kako nema vise loga od Nokie. Vec bi se sad dobro razmislio da li bi uzeo. Ime mnogo znaci, nisi svjestan toga.
Mia San Mia
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
pa dovoljno je spomenuti dobra kamera, prvo ti na pamet pada nokia, samo ime pureview danas nesto znaci, pa i odlicna izrada
a ko je jos malo vise upucen u telefone i tehnologiju, zna da je nokia i dalje jako ime, pa i kad spomenes here mape, znas da je to nokia
nokia je ostavila dubok trag iza sebe da bi se tek tako olako zaboravila
a ko je jos malo vise upucen u telefone i tehnologiju, zna da je nokia i dalje jako ime, pa i kad spomenes here mape, znas da je to nokia
Evo malo prvi kvartal prošle i ove godine

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
-
- Kontakt:
Ali koje više nisu ekskluziva; https://play.google.com/store/apps/deta ... e.app.maps" onclick="window.open(this.href);return false;QUARESMA 18<<< je napisao/la:pa dovoljno je spomenuti dobra kamera, prvo ti na pamet pada nokia, samo ime pureview danas nesto znaci, pa i odlicna izrada

A ne sumnjam ja u Fince i povratak Nokie ni sekunde a već je krenulo lagano: http://n1.nokia.com/en" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube][/youtube]
R32 je napisao/la:Evo men je prvom u ocima pala Lumia od kako nema vise loga od Nokie. Vec bi se sad dobro razmislio da li bi uzeo. Ime mnogo znaci, nisi svjestan toga.
vidimR32 je napisao/la:Joj 930-ske sto mi se sviđa brate dragi, oblik pogotovu uf.

znam ja da na 930 pise Nokia ali i da pise Lumia koja bi bila razlika
Microsoft se sada pita za sve koliko ja znam pa ne znam sta vam znaci bas toliko "lazna" Nokia da pise na mobitelima.....

-
- Kontakt:
Možda i zbog toga što su ameri otpustili pola radnika iz Nokie, ugl. u Finskoj?!semir01 je napisao/la:znam ja da na 930 pise Nokia ali i da pise Lumia koja bi bila razlikaMicrosoft se sada pita za sve koliko ja znam pa ne znam sta vam znaci bas toliko "lazna" Nokia da pise na mobitelima.....
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.