FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

champions1921

Re: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 16 dec 2014, 09:42

super je napisao/la:svasta ce se desavati u ova 2 mjeseca,od pozitivnih stvari do raznih diskusija trebalo je ovako ili onako s toga iskljucujem se do pocetka proljetnog dijela sa javnim postovima,moji provjereni forumasi ce dobiti svjeze informacije u pp....pozzz svima
Tvoji forumasi redovno dobijaju mahalske koje se prepricavaju po kafanama.. Zvanicno se mozda ostvarilo 5% od onoga sto si najavljivao.. Svi koji prate desavanja oko kluba, koji odu tenekad na trening i progovore koju sa nekim iz kluba cuju iste mahalske kao i ti pa se ne qrce da su neki insajderi.. Svjestan sam da je raja zeljna nekih pozitivnih desavanja pa im i mahalska vrijedi vise nego nikakva informacija pa te mole da im proslijedjujes price koje cujes..

ontopic: Ako umjesto Ade dodje Sablja meni nebi bilo nimalo krivo ali u isto vrijeme bi to znacilo da je pomenuti razlog Adzemove smjene cista laz.. Adzem je svjestan da ce sa kadrom koji ce vjerovatno biti jos losiji na proljece biti tesko izboriti evropu a nadam se da ce i novi sef biti svjestan te cinjenice te da ce traziti podrsku uprave a na njima je da izmisle rjesenje jer im je to posao.. Ako ovom igrackom kadru oduzmemo Tomica, Kvesica, povrijedjenog Stanica ne mozemo se nadati dobrim rezultatima i to je cinjenica koju nebi ni Murinjo promjenio da sutra sjedne na nasu klupu..
BUDI ŽELJO !!!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 16 dec 2014, 10:11

Neandertalac je napisao/la:Sada se na klupu vraca Amar i usput osvaja titulu u inat onima koji ga ne izabrase za selektora .
Covjek sve skontao,kraj price :thumbup: :thumbup: :thumbup:

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 16 dec 2014, 10:36

NOVI TRENER ALMIR MEMIĆ

Na sjednici predsjednišva Željezničara donesena je iznenađujuća odluka.

Naime, Admir Adžem više nije trener FK Željezničara, a ovu funkciju preuzet će dosadašnji pomoćni trener Almir Memić.

Za pomoćnika Memiću izabran je dosadašnji trener juniorske ekipe Edis Mulalić.

Admir Adžem na ljeto je preuzeo Željezničar i ova odluka će mnogo iznenaditi sve navijače Željezničara.

Kao razlog smjene se navodi činjenica da Adžem ne posjeduje trenersku licencu, a zbog istog razloga ranije ove sezone klupu FK Sarajevo je morao napustiti Dženan Uščuplić.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 16 dec 2014, 11:02

Novi trener ce se znati sutra najdalje prekosutra a sto se tice Amara on ostaje na poziciji koju je i do sada radio.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Buba00
Kontakt:

Post Postao/la Buba00 » 16 dec 2014, 11:13

Skontajte se malo Memic ima licencu , a Mulalic nema... Sad da si postavio adzema ispod Memica nebi to moglo funkcionisati , malo povezite neke stvari... Adzem je puno grijesio u taktickom smislu , ukupan dojam nije los al moglo se vise izvuci al iskreno padao je na sitnicama tipa Slavija , a i kod kuce su nam bodove uzeli Siroki 1 , Zrinjski 3 i Sarajevo 3 ... pa razmislite malo jel to dobro :? :?

logme
Kontakt:

Post Postao/la logme » 16 dec 2014, 11:35

Ne vjerujem u ovakav scenario.
Po meni ovo bi bio korak unazad.

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 16 dec 2014, 12:44

Ja sam neutralan što se vas tiče ali pratim sve teme i gledam malo ovo što pišete sa moje strane gledišta nemore se od govana pita napravit (ne vrijeđam nikog,čisto narodna izreka),ali Adžem je na 'polusezoni napravio dobru pitu !

Nije željo jak i nema igrače ko zadnji par sezona,ja vjerujem da je on imo igrače ko Amar u svojim sezonama da bi i on uzeo titulu bar 1-2,ove godine ste igrački dosta ispod Sa,Šb i Zrinje,tako da mislim da netrebate vele čovjeka razapinjat ....

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 dec 2014, 12:53

Čeka se @super sa informacijama. Sad nam je Amar potrebniji nego ikad i sve osim njega je u ovoj situaciji smiješno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 16 dec 2014, 12:53

Amar vedri i oblaci. Kakva uprava, kakvo predsjednistvo.
Zadnja izmjena: cobefks, dana/u 16 dec 2014, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 16 dec 2014, 13:08

Almir Memić najvjerovatnije novi trener FK Željezničara

Donedavni pomoćni trener FK Željezničar Almir Memić najvjerovatnije će postati novi trener ovog kluba i na toj funkciji naslijediti Admira Adžema.

Almir Memić je u razgovoru za portal Klix.ba izrazio želju da preuzme FK Željezničar.

"Razgovarao sam s čelnicima FK Željezničar, ali ne bih posebno komentarisao prije sutrašnjeg sastanka dok definitivno ne bude sve završeno. Koliko sam blizu te pozicije, najbolje znaju ljudi koji vode klub. Ja sam zainteresovan za tu poziciju", rekao je Memić.

Kada preuzme novu funkciju, Memić će krenuti u realizaciju svojih ideja.

"Mislim da smo ovu polusezoni imali bolje rezultate od igre. Moramo poraditi na kreiranju igre, što je i najteži dio trenerskog poziva. Treneri uglavnom više vole da kvare protivničku igru. No, Željezničar je veliki klub i poznat po dopadljivoj igri, tako da moramo poraditi na posjedu lopte i atraktivnoj igri. Naravno, uz to trebaju ići i dobri rezultati", jasan je bio bh. trener.

O pojačanjima je rano govoriti jer još nije poznato koji će igrači napustiti klub.

"Ne zna se još uvijek ko odlazi. Imamo nekoliko ponuda za naše igrače. Kada se to riješi, vidjet ćemo na kojim nam pozicijama nedostaju igrači. Pauza je duga, ima dovoljno vremena. Prozivka je 10. januara. Ne treba žuriti", završio Memić.
Nova Memićeva funkcija će najvjerovatnije biti zvanično potvrđena na sutrašnjem sastanku čelnika FK Željezničar, a potom će biti i predstavljen na konferenciji za medije, otkrio je za portal Klix.ba direktor FK Željezničara Mirsad Šiljak.

"Memić jedini ima profesionalnu licencu, tako da će najvjerovatnije preuzeti funkciju trenera prvog tima, dok će Adžem ostati u klubu", izjavio je Šiljak.

"Mi smo se opredjelili da rješavamo sve stvari u klubu. Na početku sezone nismo dovodili igrače, nego smo se oslonili na naš omladinski pogon. Također, trenera Dinu Đurbuzovića je zamijenio naš Admir Adžem. Ono što mi školujemo treba da 'ispliva'. I drugi su vidjeli da je jedina ispravna stvar ulagati u svoj pogon. Ovom polusezonom smo zadovoljni, jer smo ostvarili ono što smo planirali", dodao je Šiljak.

Spekulisalo se i o Edisu Mulaliću, no, on neće preuzeti prvi tim, jer, kao i Adžem, nema profesionalnu licencu.

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 16 dec 2014, 14:00

Meša ima licencu, sad će biti svakako tu u gradu.
Ovo bi mogla biti idealna prilika da ga angažujemo, mada mislim da on ne bi radio za sitne pare.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 16 dec 2014, 14:03

Joj raja ne razumijem vas sto lupetate gluposti...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 16 dec 2014, 14:11

Da bi pokazali da smo ipak ozbiljan klub po meni su samo dva rješenja a da se realna: Amar Osim ili Miomir Odović.

Sve ostalo poćinje ličiti na cirkus: telefonska smjena D.Đurbuzovića i sada ovo sa Adžemom sigurno nije odlika kluba koji ima ambiciju da bude ozbiljan. Inače ja lično sam zadovoljan što Adžem više nije trener, a broj osvojenih bodova je samo splet sretnih okolnosti i izuzetno loše lige, a nikakva Adžemova zasluga. Sve manji broj gledalaca na Grbavici dokaz je tome zato što igra toliko neglediva.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 dec 2014, 14:12

Hebo ih Memic, onda je bolje da nisu mjenjali Adzema - prica o licenci je za malu djecu i ko u istu vjeruje onda je stvarno naivan.

Ovaj Memic mozda ima licencu, ali isto tako smatram da nije u stanju motivisati igrace, niti mislim da ima neki sistem u kojem bi Zeljo igrao.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 16 dec 2014, 14:15

amerosm je napisao/la:Hebo ih Memic, onda je bolje da nisu mjenjali Adzema - prica o licenci je za malu djecu i ko u istu vjeruje onda je stvarno naivan.

Ovaj Memic mozda ima licencu, ali isto tako smatram da nije u stanju motivisati igrace, niti mislim da ima neki sistem u kojem bi Zeljo igrao.
Ma upravo..

Nisam nikada volio da se neko ponizava u staru tako necu ni sada.

Ako je Mamic, onda mu treba ukaziti povjerenje.
Eto bio je i Adzem, pa sam onim sto je imao, uradio je mnogo, ali zaista.

Tako da, ako cemo gledati realno na stvari i sitvaciju, ja sam za Odovica...

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 16 dec 2014, 14:26

teatar je napisao/la:Meša ima licencu, sad će biti svakako tu u gradu.
Ovo bi mogla biti idealna prilika da ga angažujemo, mada mislim da on ne bi radio za sitne pare.
Ti mora da se salis? :lol: :lol:

teatar
Kontakt:

Post Postao/la teatar » 16 dec 2014, 15:14

Zip je napisao/la:
teatar je napisao/la:Meša ima licencu, sad će biti svakako tu u gradu.
Ti mora da se salis? :lol: :lol:
Ja skroz ozbiljan.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 16 dec 2014, 15:28

Malo sam u off-u, a nije se ni čuditi kolika je pauza.
Igra li iko FIFA-u 15 na androidu? Zanima me mogu li kako staviti Željin grb. Mali se navuk'o, a ni meni nije mrsko koju razbaciti jer igra razara koliko je dobra.

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 16 dec 2014, 15:33

Valter je napisao/la:Da bi pokazali da smo ipak ozbiljan klub po meni su samo dva rješenja a da se realna: Amar Osim ili Miomir Odović.

Sve ostalo poćinje ličiti na cirkus: telefonska smjena D.Đurbuzovića i sada ovo sa Adžemom sigurno nije odlika kluba koji ima ambiciju da bude ozbiljan. Inače ja lično sam zadovoljan što Adžem više nije trener, a broj osvojenih bodova je samo splet sretnih okolnosti i izuzetno loše lige, a nikakva Adžemova zasluga. Sve manji broj gledalaca na Grbavici dokaz je tome zato što igra toliko neglediva.
Ti znas da je prica o licenci za malu djecu... prcitaj pravilnik pa ces vidjet da nije prica za malu djecu... svi pametuju i svi znaju da je laz a niko od vas nije procitao taj pravilnik... ali pola vas ovde je samo da pljuje tako da me nista ne cudi... A o broju publike ima vise stvari a ne samo da je liga ne zanimljiva ili kvalitetna....

kb80
Kontakt:

Post Postao/la kb80 » 16 dec 2014, 15:52

Alleenn je napisao/la:
Valter je napisao/la:Da bi pokazali da smo ipak ozbiljan klub po meni su samo dva rješenja a da se realna: Amar Osim ili Miomir Odović.

Ti znas da je prica o licenci za malu djecu... prcitaj pravilnik pa ces vidjet da nije prica za malu djecu... svi pametuju i svi znaju da je laz a niko od vas nije procitao taj pravilnik... ali pola vas ovde je samo da pljuje tako da me nista ne cudi... A o broju publike ima vise stvari a ne samo da je liga ne zanimljiva ili kvalitetna....
Kada vidim sta raja sve pise i ja imam potrebu da kazem koju :)
Treba biti realan i reci da je malo neozbiljno ovo desavanje, ali treba biti i objektivan pa pogledati sve, a ne samo ovo zadnje desavanje. Meni se samo svidja to da je Adzem vracen na staru poziciju i da ne pravi nikakvu dramu oko toga, što samo po sebi govori da je to ok potez uprave. Ko god bio ovih pola godine na klupi, a mozda i duze, treba mu dati podrsku, a vrijeme ce reci koliko su u pravu bili potezi uprave. Na kraju krajeva i da pogrijese kakve veze ima, pa nismo real pa da sve stima. Dobro jesmo real u BiH ali polako ljudi, samo se sjetite patnje prije pola decenije.. :evil: :evil:

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Orvel i 37 gostiju.