@FKZ1921 prije sam mislio da imaš dobre informacije i dobre namjere, a u stvari sada vidim da samo pravdaš šta god da se dogodi u klubu. Kakvo dugoročno razmišljanje, kad haman svako pola godine mjenjamo trenera. Nemamo pojma sa kakvom ekipom (u stvari znamo, igrace svi koji ne traže pare) ulazimo u nastavak prvenstva niti imamo kakve ciljeve ni ambicije. Molimo boga da neko kupi za bilo kakve pare ovaj naš škart od igrača i sve se to prodaje pod pričom podmlađivanja. Tomić može biti igrač jedino u našoj ligi i to pod uslovom da igra sa 6-7 odličnih igrača. U ovoj polusezoni se vidi sva njegova nemoć. Slično i sa Stanićem. Kvesića možemo komotno otpisati. Što je valjalo, to se i prodalo, bolje da se ne zamaramo i ne trpimo ovu patnju nadajući se nekoj crkavici.
Ova smjena Adžema pokazuje nemoć kluba da se nosi sam sa sobom. Prodaju nam priču koju je FKS prodao svojim navijačima, da bi smjenili Uščuplića.
Jasno da su se pravila pooštrila, al to se znalo od početka sezone, kad su smjenili Dinu Đurbuzovića bez ikakvog razloga (vjerovatno što ga nisu mogli plaćati), iako je ostvario cilj koji je uprava pred njega postavila i igrao skroz korektno. Ne znam da li Dino ima profi licencu, ali su u klubu sigurno znali da je Adžem nema i da je neće ni uskoro imati. Ako Željo nema informaciju da će se uslovi za par mjeseci uslovi pooštriti, onda stvarno ne želim dalje išta o klubu da znam.
Nisam oduševljen Adžemom ni u kom pogledu, al ovo što radi klub je smješno.
@Aleksandar_veliki, apsolutno se slažem! Najveći moraju postavljati standarde, a ne na mala vrata švercati svoje nesposobne kadrove. Nisu ni Uščuplić ni Adžem treneri od jučer, bave se tim poslom već sigurno 10 godina, a kao nisu stigli završiti profi licencu. Jadni su klubovi koji misle da takvi treneri mogu nešto ozbiljno napraviti. Posebno boli takav način razmišljanja i što mi očekujemo od Želje i Sarajeva da budu primjer drugima.
Također, jadno se i Sarajevo i Željo odnose prema svojim bivšim igračima. Rado će zavaliti svog bivšeg igrača, jer on nema izbora nego prihvatiti da bude prvi trener, iako znaju da niti je spreman za to i uz to će mu naći zamjenu čim budu imali više para i drugih opcija (Uščuplić) ili će ubaciti drugu budalu ako ne budu imali para (Đurbuzović i Adžem).
Almir Memić kao trener

ne znam stvarno šta da kažem. Tolike godine je u klubu i bio je trener samo kad nije imao ko drugi. To dovoljno govori o povjerenju koje uživa, o tome koliko klub dugoročno razmišlja i koliko dugo će trajati. Sjećam se komentara na nekom forumu kad je Memić prvi put izabran za vd trenera: "Pa gdje će nam Memija biti trener. Taj na TV kaže utakNica..."