FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

selfmade
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la selfmade » 15 dec 2014, 19:25

[youtube][/youtube]

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 15 dec 2014, 20:05

lafomamone je napisao/la:
Schwarz je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:Zato znaju kako je biti drugoligas :urnebes: :urnebes:
U sezoni 1956/57, u prvoj sezoni nakon povlaćenja Brozovića iz aktivnog igranja, FK Sarajevo ispada u drugu ligu :shh:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Prvenstvo_ ... u_nogometu
gledaj rupetine pored vaseg slavnog imena, mozes knjigu napisati koliko prostora ima :urnebes:
Fol udba ih karala od 1946.godine, kad je nastao FCS i busaju se da su nastali 1921. a nigdje nema pisani trag da su igrali kakvu ligu. Evo i na wikipediji mozes naci Slaviju i SAŠK prije 2.svjetskog rata a ovi su mozda kakvu krpenjacu na livadi sutali i mislili da su klub. Jos apsurdnije je to sto je i od tada moralo proci 50 godina do prvog i jedinog trofeja u toj ligi a mi u 20 god.2 puta... Previse se falite strumfovi...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 15 dec 2014, 20:07

Sabinho je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:E'o ovako. U našoj ligi bukvalno nema stopera koji bi bio pojačanje. Stopera definitivno moramo tražiti vani ako hoćemo vise u Europi

Drug ne bih se slozio sa tom konstatacijom. Misljenja sam da na teritoriji BIH mozemo pronaci rjesenje za svaku poziciju, potreban nam je samo neko sa istancanim osjecajem da ih prepozna.
Ja opet ne znam na čiju bih se stranu naklonio.
U našoj ligi u "manjim" klubovima ima veoma kvalitetnih igrača koji možda zbog okvirnog kvaliteta ekipe ne isplivaju, i za to nam treba stručnjak koji to zna pročitati. Da li mi takvog imamo u klubu ne znam baš, nadam se da imamo.

Što se tiče pozicije stopera mislim da nam je liga tu najtanja i da ono što vrijedi i što bi nama bilo od koristi vezano ugovorom za nekog od konkurenta i oni ga sigurno ne bi pustili u FKS tako lako. Znači treba malo u komšiluk prvo.

Pošto znamo kako nam škripi u zadnjoj liniji ne treba nam još jedna avantura ala Kostić. Treba nam igrač koji u Gradačcu može biti starter. Ako razmišljamo ka budućnosti i ako radimo sistemski mi bi smo takvih dva - tri igrača već trebali imati u rokovniku. Znači igrače koje je Meho ili Tufek ili Ermin, pa i Ibraković u nekoliko navrata uživo gledali i uvidjeli o kakvom se igraču radi. Politika oko dovođenja igrača nam treba da bude kao i kod svih ozbiljnih evropskih klubova, praćenje igrača duži period. Ja se iskreno nadam da se tako radi, pa se na ovo prozivanje kojekakvih menadžera, kako se Ibraković ne javlja na telefon, možemo samo nasmijati.

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 15 dec 2014, 20:14

Rustemovića smo pratili godinu dana...
Isto tako, sto se tice štopera, Srbija je jedna od kvalitetnijih evropskih destinacija za stopere. Već godinama izbacuju ekstra igrace na tim pozicijama.
Kod nas je to jako loše, na žalost...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 dec 2014, 20:36

Benko je napisao/la:Rustemovića smo pratili godinu dana...
Isto tako, sto se tice štopera, Srbija je jedna od kvalitetnijih evropskih destinacija za stopere. Već godinama izbacuju ekstra igrace na tim pozicijama.
Kod nas je to jako loše, na žalost...
Rustem bi mogao bit' jedan od tih o kojim sam pisao.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 dec 2014, 20:50

Lijepo je uzivati u mirnom razdoblju i ocekivati samo pozitivne stvari :)
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Bosniacum Lilium
Kontakt:

FK Sarajevo

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 dec 2014, 20:52

Isto kao sto se znalo da će Cimirot biti dobar igrač i da se može očekivati nesto od njega. Tako je bilo i sa Kovačevićem ali se nije snašao. Dobijao pozive u U21 ali totalno podbacio. Ali ko zna šta bi bilo da nije bilo Jajala jer se i Cimi malo pogubio na početku

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 dec 2014, 20:54

Bosniacum Lilium je napisao/la:Isto kao sto se znalo da će Cimirot biti dobar igrač i da se može očekivati nesto od njega. Tako je bilo i sa Kovačevićem ali se nije snašao. Dobijao pozive u U21 ali totalno podbacio. Ali ko zna šta bi bilo da nije bilo Jajala

Pokupi najbolje iz domace lige i u svakoj liniji po 1,maksimalno 2 kapitalca. Uz nase mlade snage recept za velike domete.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

skile
Kontakt:

Post Postao/la skile » 15 dec 2014, 20:58

Kovacevica gurali kako je kome bio cejf u trenutku, pored toga sto je jako bitno za razvoj mladog igraca, imao je nekvalitetnu minutazu. Sluzio je samo da se popune rupe u odredjenom trenutku.

Zbog toga je usporen njegov proces napredovanja, i sto se jos nije pronasao u timu.

Cimirot je suprotno ovome, postao reprezentativac, a zajednicko im je da su dosli u klub kao talenti iz manjih sredina igrajuci u mladoj reprezentaciji. Slazem se da se ne moze uvijek pogoditi sa igracem, ali treba gledati argumente za jednog i drugog igraca.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 15 dec 2014, 21:58

Kad vec imamo ovoliko sponzora ( hvala Bogu ), bilo bi lijepo od proljeca da imamo i digitalne reklame. Zar ne?
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 15 dec 2014, 22:00

njemacka,,,zasto opet njemacka :D :D :D :D :D

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 15 dec 2014, 22:13

farukzidane je napisao/la:njemacka,,,zasto opet njemacka :D :D :D :D :D
Kazi nam da znamo zasto ebo ga ti :D

cobefks
Kontakt:

Post Postao/la cobefks » 15 dec 2014, 22:15

Zahirovic? :P

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 15 dec 2014, 22:15

Reci nam sta neka se malo ova tisina razvali :)
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

farukzidane
Kontakt:

Post Postao/la farukzidane » 15 dec 2014, 22:20

rekao sam koliko znam,,vidjecemo sta ce biti dalje :D

skile
Kontakt:

Post Postao/la skile » 15 dec 2014, 22:28

cobefks je napisao/la:
Zahirovic? :P
Po nekoj logici, nije. Ibrakovic je preko BordoTV-a izjavio da cemo na zimu ojacati konkurenciju na 4 pozicije : golman, stoper, zadnji i ofanzivni vezni. Zadnji vezni se zavrsio, Rustemovic, pa tako spominjanje te pozicije u kontekst nije potreban, jer je zavrsena prica oko toga.

Pored te 3 pozicije koje su na cekanju, 4. varijanta "Njemacke" je prodaja igraca. Ovo bacanje raje po cevape sa njemackim fazonima je neukusno i nepotrebno (neka se napise kako Bog zapovijeda, ili da se suti).

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 15 dec 2014, 22:36

Ja bih iskreno dobro razmislio i provjerio kakva je situacija sa ovim Branislavom Trajkovicem sto je raskinuo ugovor sa partizanom, jer igrac koji ima 25 godina na poziciji stopera i cijenu od 1.25 M nemoze biti los, a sto se tice tih" problema" koje ima, sve se to da navesti i u ugovoru kao osiguranje. Na kraju dobra je investicija i za prodati nakon sezone ili dvije...

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 15 dec 2014, 22:38

1. faruk je rekao da ide ibrak u njemacku i ide... a zasto, ne zna ni on ni niko drugi :D

2. ovaj iz partizana strasno dobar igrac, kakv je u svvlacionici ,... nije bitno, mehi to dovede u red :mrgreen:

alinho
Kontakt:

Post Postao/la alinho » 15 dec 2014, 22:42

Bahrudin Atajic mladi BiH napadac koji je bio u Celticu je slobodan igrac!!!

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 15 dec 2014, 22:43

alinho je napisao/la:Bahrudin Atajic mladi BiH napadac koji je bio u Celticu je slobodan igrac!!!
neka tako i ostane,bar sto se nas tice ... em imamo napadaca toliko da cemo morati slati ih na posudbe, em nije kvalitet ni naseg 4. napadača

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”