Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

Goodison
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la Goodison » 07 dec 2014, 23:38

Nek sisa jajca Mirallas ako je tačna ta izjava.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 12 dec 2014, 00:41

Kao što je moglo i da se očekuje, protiv Krasnodara igrao drugi sastav koji je eto izgubio ali nema se za čim žaliti. Prolazak osiguran, idemo dalje. COYB !
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 12 dec 2014, 11:13

Kevin Mirallas tells Everton: 'If we don't get into the Champions League, I'm off'
http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... if-4762428" onclick="window.open(this.href);return false;

Suska se da ga zele Totenhem i Lpool..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 15 dec 2014, 13:25

U 16-tini finala Evropske Lige smo dobili BSC Young Boys (Švicarska) :salut: Nisam ni razočaran niti sam je oduševljen.
Solidni i zahebani klub za igrati. Prva utakmica je u Bernu 19. februara 2015. (19h) a uzvrat na Goodisonu P. 26.feb. (21:05)
Sad samo stisnuti zube i idemo ;)
COYB
Zadnja izmjena: obi-punk-kenobi, dana/u 15 dec 2014, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Everton F.C.

Post Postao/la JoseMourinho » 15 dec 2014, 13:27

Ma prelagan protivnik, prolaze sa drugom postavom, super ždrijeb dobili ;)

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 15 dec 2014, 14:42

Čuj frende...koga su zmije grizle i guštera se boji...i neznači da smo se sad "usrali" ili obrnuto, da smo več prolaz upisali ali jedna zdrava doza opreza i ozbiljnosti nebi nam bila na odmet. Sa takvim stavom sigurno ideš uvjek korak dalje nego što suštinski možeš. ;)
Nešto gledao sam parove i vidim da komšije nam dobile Bešiktaš koji vodi Slaven Bilić ( ex-Everton i WHU igrać) a napadač mu je Demba Ba pa nekako mi to golica maštu :P Neče im biti lako, još kad znamo da Bešiktaš čeka da opere onaj odvratni ukus od 8:0 protiv istih na Enfildu. A ima tu još parova "za probrati".
Ok, malo sam Off topic ali ali, malo zagrijavanje pred večerašnji susret sa QPR i sad več "pod moranjem" ta pobjeda i micanjem sa tog *ebenog 13 mjesta. Jer Evropu smo arhivirali do polovine februara, sad se uhvatiti PL i ubiranjem bodova u istoj. Ko voda na mlin, ide nam i taj podatak da se pomalo vračaju poslje povreda i Stone, Oviedo, Kone, Pienaar, a ni McCarthy i Gibbo nisu daleko. Uglavnom, odlično tempirano za ovaj hektični dio igranja oko Božića /Nove godine. ( a več 06.01. je susret trečeg predkola FA Cupa na Goodisonu sa WestHamUtd.)
Znači, pred nama je uzbudljivi period veselja, razočarenja, pive i gina, kolača razni a i rižinih za gastritis, Aspirna i Gastala,maa saso mange. :lol:
Idemo sad samo jače i jače ;)
COYB

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 15 dec 2014, 16:47

E večeras sam nešto ubijeđen u pobjedu, nadam se da me osjećaj ne vara. Bolji smo, nema razloga da drugačije razmišljamo.

Što se tiče EL, dobar žrijeb ali nimalo za opustiti. Komšije su slomili zube na Švicarcima, imaju tu konstantu igranja evropskih utakmicu i nisu za opustiti se totalno iako smo za njih neki drugi svijet. Kako god, vjerujem u ovu ekipu uprkos padu forme. COYB !
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Capp
Kontakt:

Post Postao/la Capp » 15 dec 2014, 21:33

Barkley je budućnost engleskog fudbala. Odličan pogodak !
Oh me lads,
You should have seen us coming,
Fastest team in the League,
Just to see us running,
All the lads and lasses,
With smiles upon their faces,
Walking down the Warwick Road,
To see Matt Busby’s aces!

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 15 dec 2014, 21:34

Rossss :bow: :bow: :clap:

Capp
Kontakt:

Post Postao/la Capp » 15 dec 2014, 21:43

Wau, zaista prelijepi golovi večeras. Svaka čast Mirallasu !
Oh me lads,
You should have seen us coming,
Fastest team in the League,
Just to see us running,
All the lads and lasses,
With smiles upon their faces,
Walking down the Warwick Road,
To see Matt Busby’s aces!

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 15 dec 2014, 21:47

Ovaj drugi gol je cista sreca. Al zato Barkleyu svaka cast

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 15 dec 2014, 23:13

Uuff, dobroo je. Tri bobe na kontu, večeras smo i "male komšije " preskočili na tabeli, i...*ebi ga-ponovo neka gadna povreda Mirallasa (baš nije nafakali ovu sezonu sa tim povredama :facepalm: )
Pozitivno je da neki su se igrači vratili (Kone), tri gola ( ok, sva tri gola su bili od igrača QPR-a, ama baš svi...mi niti jedna nismo dali realno! ;) ..znači QPR 4 Everton 0 ovu utakmicu), Mume k'o na speedu-maaa pit bull terrier=u oči ljudima skače :kralj: i ovo sve mora biti puuuno puno bolje za subotu i Svetce :nedam: malo smo igrali u panici-ma, malo više, ali večeras smo bili miljenici sreče...pa neka tako i ostane.
Subota i Southtempton u gostima-samo u glavu.
COYB

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 15 dec 2014, 23:28

Dobra i jako važna pobjeda, ali igra daleko od zadovoljavajućeg.Ovaj QPR je blago rečeno katastrofa.Mume, po meni, najbolji igrač večeras.Očigledna želja za dokazivanjem, trka na obe strane i perfektna uklizavanja.Naismitha bi također pohvalio, kao i McGeadya između ostalih i naravno Barkleya.Bilo je dosta kikseva u obrani, stoga mislim da je čista sreća što smo primili "samo" jedan gol.Kone napokon malo zaigrao, čak da je bio malo brži možda bi i zabio ( :mrgreen: )...Iduće kolo Sveci u gostima, teška utakmica ali mislim da imamo dobru šansu ;)

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 15 dec 2014, 23:32

johnnyyK je napisao/la:Dobra i jako važna pobjeda, ali igra daleko od zadovoljavajućeg.Ovaj QPR je blago rečeno katastrofa.Mume, po meni, najbolji igrač večeras.Očigledna želja za dokazivanjem, trka na obe strane i perfektna uklizavanja.Naismitha bi također pohvalio, kao i McGeadya između ostalih i naravno Barkleya.Bilo je dosta kikseva u obrani, stoga mislim da je čista sreća što smo primili "samo" jedan gol.Kone napokon malo zaigrao, čak da je bio malo brži možda bi i zabio ( :mrgreen: )...Iduće kolo Sveci u gostima, teška utakmica ali mislim da imamo dobru šansu ;)
Stoji sve, Kone gori od zelje vidjelo se to u one nekolike minute, ali malo mi ne lezi to za McGeadya, na trenutke djeluje dosta smuseno i izgubljeno, povratkom McCarthya bi mogao otpasti iz prvih jedanaest, zna lumi se koliko je ozbiljno za Mirallasa, i sta mislis o Lukakuu i njegovoj igri

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 16 dec 2014, 00:00

McGeady danas po meni više nego solidan.Nekoliko odličnih prodora i ubačaja te perfektna asistencija Naismithu.Lukaku danas nije lopte vidio, ali ne bojim se za njega, bljesnut će on kad trebalo.Samo mi je krivo što nije ušao onaj šut Eto'a pred kraj kad je plasirao unutrašnjim u stativu :damn:

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 16 dec 2014, 00:07

Dobro poentirano to za Kone-a, stvarno je "gorio od želje" da odigra i šteta što mu je falilo tih "pola koraka" da zabije na povratku u prvih XI.
McGeady baš kako si ga i opisao-odličan rad i vlada loptom, ali u omjeru 70%-30% protiv sebe i svojih suigrača. Pogubi se sad pa sad-no po meni više timski igrač nego Miralaas koji je "uužaasno škrt" i petlja sa loptom isuviše.
A Lukaku... :damn: :facepalm: ...uhh, pomislim u posljednje vrijeme sve češče i češče onu "Žali Bože para koje bacismo za njega"...lopta k' o od kameni zid se odbije-nikad neznaš u kojem pravcu ode ta lopta, ali nikad. A i kad je uspije smirit, onda nezna što s njom, čini mi se. A i nije teško protivničkim odbrambenima fizički ga izbaciti iz balansa :hmmmm: -a kao gromada je .
Tako.
Protiv Svetaca...mora biti znatno bolje, ovo je bila sreča .
Nikako dočekati da se McC vrati.
COYB

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 16 dec 2014, 00:16

pa dobro...Nisam baš ni očekivao da lomi obrambene i dribla kao Aguero ali u svakom slučaju jako loše igra.Eto'o mi djeluje neopisivo bolje na terenu ali jednostavno nemožeš izostaviti igrača koji može u bilo kojem trenutku zabiti i koji je jači od ostalih 20 igrača na terenu duplo, a također je tu i cijeli transfer u pitanju jer ne možeš ga samo tako izbaciti iz početnog sastava igrača koji je toliko plaćen i od kojeg se toliko očekuje.Ostaje nam nadat se da će se razbudit, a uostalom tu je i Kone sad na klupi (ako je spreman uopće odigrati više od 45 minuta :roll: ) ;)

Bit će bolje, ako ništa imamo Europu :njanjanja: :thumbup:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 dec 2014, 00:42

Barkley ima potencijal da postane jedan od najvecih igraca engleske, nesto poput Runija
=\_1921_/=

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 16 dec 2014, 00:52

Lukaku igra izuzetno skromnu sezonu.
Stavio je on opet 5-6 golova,ali nije to onaj igrač iz prošle sezone.

Vjerovatno je breme velike odštete koju je Everton platio ostavilo trag na njemu.
Veća očekivanja su očigledno proizvela kontra efekat . A ni Everton ne igra neku bajnu sezonu,pa se i on tu negdje 'uklopio'
A.F.C. Bournemouth!

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 16 dec 2014, 22:59

Kakva golčina Barkleya. :D

Igra nije na nivou ali 3 boda su tu. Što se tiče pojedinaca, McGeady mi se nimalo ne sviđa. Petlja previše s loptom i kasni sa upošljavanjem drugih i nikako da se popravi. Uvijek isti. Za Lukakua se ne brinem, trpat će on kad nam igra bude ličila na prošlosezonsku. Mume pravi nazad ali smo s njim ograničeni kad se krene kroz sredinu naprijed ali vrijeme je pred njim, napredovat će i u tom segmentu. Trenutno mi najviše leži Naismith, bez puno pametovanja i hladno i što je najvažnije uspješno.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 0 gostiju.