FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la super » 15 dec 2014, 20:11

ljuljalo mu se mjesto od metalurga a kap koja je prelila casu je borac i sarajevo,samo se cekao kraj polusezone da nebi cirkus bio za vrijeme sezone,ja sam od pocetka navijao da mulalica jer mislim da ce to bolje izgledati na terenu mada se Adi treva skinuti kapa za osvojeni broj bodova na polusezoni
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 15 dec 2014, 20:11

Pa nema ni Mulalic licencu. Koji cirkus jbt, za njegovu smjenu nisu imali apsolutno nikakvog razloga. Sve sto je trazeno to je i ucinjeno.
Jedino da ovo nije Adzemova odluka.
Dopunise tekst.
I Adzem neozbiljan. Ono sto mu je najvaznije za posao kojim se bavi on to nema.
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 15 dec 2014, 20:16, ukupno mijenjano 1 put.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 dec 2014, 20:16

možda je aldin član uprave? :hmmmmm:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 15 dec 2014, 20:19

Ne mogu da vjerujem :o
Don't believe the hype.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 15 dec 2014, 20:22

Direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, istakao je da je glavi razlog za ovakav potez činjenica da Admir Adžem nema potrebnu profi licencu za vođenje utakmica, a uslovi NS/FS BiH to striktno zahtijevaju.

Problem sa ovom tehničkom činjenicom nismo imali do oktobra do kada je Adžem imao uslovnu licencu koju je stekao upisom kursa za profi licencu. Međutim pooštrenim kriterijima NS/FS BiH morali smo nešto učiniti po tom pitanju. Iako su ove formalno-pravne stvari trebale biti riješene još u oktobru, nismo željeli mijenjati šefa stručnog štaba u toku sezone, tako da smo sačekali ovu prvenstvenu pauzu u kojoj će ova promjena biti najbezbolnija, naveo je Šiljak te dodao da su svi uslovi prekida saradnje već dogovoreni i da Klub u svakom slučaju računa na Adžemove usluge u budućnosti.

- Dogovorili smo sporazumni prekid saradnje i zaista nismo imali nikakvih problema u komunikaciji, jer smo svi svjesni da je ova odluka najbolja za Klub. Adžem će se vratiti na svoju prethodnu poziciju u Omladinskom pogonu, a Klub će nastaviti finansirati njegovu edukaciju za profi licencu, istakao je Šiljak
ista stvar sto su pitari uradili sa dzenom
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 15 dec 2014, 20:22

Iskreno, bez ikakve provokacije ili nesto slicno, mene je ova vijesta bas, bas iznenadila. Apsulutno neocekivano.
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 15 dec 2014, 20:23

Stvarno sramota.. Prvo su Dzurbuzovića otjerali bez ikakvog objašnjenja, sad Adzema :S Ako sljedeći trener ne bude neko provjereno ime, treba se zapitati ko pije, a ko plaća u ovom klubu..
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 15 dec 2014, 20:24

Na sjednici predsjedništva FK Željezničar održanoj večeras u Plavom Salonu Stadiona Grbavica, donesena je odluka u sporazumnom prekidu saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba, Admirom Adžemom. Ime novog šefa stručnog štaba bit će objavljeno na vanrednoj konferenciji za medije koja će se održati u srijedu u prijepodnevnim satima na Stadionu Grbavica.

Direktor FK Željezničar, Mirsad Šiljak, istakao je da je glavi razlog za ovakav potez činjenica da Admir Adžem nema potrebnu profi licencu za vođenje utakmica, a uslovi NS/FS BiH to striktno zahtijevaju.

- Problem sa ovom tehničkom činjenicom nismo imali do oktobra do kada je Adžem imao uslovnu licencu koju je stekao upisom kursa za profi licencu. Međutim pooštrenim kriterijima NS/FS BiH morali smo nešto učiniti po tom pitanju. Iako su ove formalno-pravne stvari trebale biti riješene još u oktobru, nismo željeli mijenjati šefa stručnog štaba u toku sezone, tako da smo sačekali ovu prvenstvenu pauzu u kojoj će ova promjena biti najbezbolnija, naveo je Šiljak te dodao da su svi uslovi prekida saradnje već dogovoreni i da Klub u svakom slučaju računa na Adžemove usluge u budućnosti.

- Dogovorili smo sporazumni prekid saradnje i zaista nismo imali nikakvih problema u komunikaciji, jer smo svi svjesni da je ova odluka najbolja za Klub. Adžem će se vratiti na svoju prethodnu poziciju u Omladinskom pogonu, a Klub će nastaviti finansirati njegovu edukaciju za profi licencu, istakao je Šiljak.

Šiljak je dodao i da će odluka o imenovanju novog šefa stručnog štaba biti saopštena već u srijedu.

- Nema potrebe da odugovlačimo sa tim s obzirom da već imamo ljude koji poznaju situaciju u Klubu i ekipi. Velikih promjena u sistemu rada neće biti, naveo je Šiljak.

FK Željezničar se ovom prilikom najsrdačnije zahvaljuje Admira Adžemu na njegovom doprinosu u svim rezultatima postignutim u proteklom periodu i želi mu mnogo uspjeha u radu sa Omladinskim selekcijama našeg kluba.
Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 15 dec 2014, 20:25

Ako su ga vec morali otjerati,njegova zamjena sigurno ne moze biti Memic,covjek koji ne moze recenicu sastaviti kako treba.Moja zelja je Odovic ili Mulalic
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

Nydalen
Kontakt:

FK Željezničar

Post Postao/la Nydalen » 15 dec 2014, 20:28

Kako sam ja shvatio? Smjena trenera koji nema licencu, da bi postavio trenera koji ima licencu, al u biti on nece biti sef, nego trener koji nema licencu?

Ko je ovdje lud? Je.bo ti nas!
Zadnja izmjena: Nydalen, dana/u 15 dec 2014, 20:30, ukupno mijenjano 1 put.

Urbinato
Kontakt:

Post Postao/la Urbinato » 15 dec 2014, 20:29

Seljačina Šiljak misli da je namazan. Zašto npr. nisi na vrijeme obavijestili navijače da može biti problema s time?

Ili zašto nisu čovjeka poslali na taj kurs? Čuj morali su nešto napraviti,a to nešto je dati čovjeku otkaz. kakva gomiula nesposobnjakovića vodi Želju. Svugdje gdje se ulaže u svoje kadrove, ovdje boli **** ljude za svoje ljude.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 15 dec 2014, 20:31

za borac ti govorim jer je stav uprave bio da na kup protiv sirokog odmara igrace za borac gdje je bio prioritet i znamo da je izgubio obje utakmice,receno mu je veceras da mora raditi na licenci
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

ludomanija
Kontakt:

Post Postao/la ludomanija » 15 dec 2014, 20:32

Pravi potez uprave :thumbup:

Napokon da su ga otjerali. Hvala ti Bože. Sad trebamo naći pravi izbor, pa možda čak da se Amar vrati na klupu. :thumbup:

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 15 dec 2014, 20:34

EDIS MULALIĆ!

Šteta za Adžema, iznenadila me ova vijest
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Alleenn
Kontakt:

Post Postao/la Alleenn » 15 dec 2014, 20:34

Urbinato je napisao/la:Seljačina Šiljak misli da je namazan. Zašto npr. nisi na vrijeme obavijestili navijače da može biti problema s time?

Ili zašto nisu čovjeka poslali na taj kurs? Čuj morali su nešto napraviti,a to nešto je dati čovjeku otkaz. kakva gomiula nesposobnjakovića vodi Želju. Svugdje gdje se ulaže u svoje kadrove, ovdje boli **** ljude za svoje ljude.
Adzem je vec na kursu ali za profi A licencu, a kurs traje haman dvije godine.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 15 dec 2014, 20:37

Adzem nije nigdje otjeran. Godinama je u Zelji i vjerujem da ce jos godinama biti. Kao rijetko kojem mladom treneru,pruzena mu je sansa da iz kadeta preuzme prvi tim. Pokazao je odredjeni kvalitet ali i odredjene nedostatke.
U medjuvremenu je doslo do zaostravanja kriterija vezano za profi licence.Cinjenica je da se to moglo do kraja sezone pokrivati Meminom profi licencom,ali je odluceno da se to vise ne radi tako. Ado ce preuzeti juniore,nastaviti sa skolovanjem za profi. To skolovanje je pocelo u oktobru,traje 1,5 godina,uz odredjeno staziranje koje j e Ado vec odradio. Njegovo i sabljino skolovanje za profi licencu placa klub. I to je dokaz da klub dugorocno racuna na ovu dvojicu trenera. Narednu godinu ce Sablja asistirati memicu,a nakon toga ce se odluciti hoce li Ado ili Sablja preuzeti prvi tim.
Po meni je ovo sasvim ok. Skolujes svoje trenere,dajes im priliku i dugorocno racunas na njih.
O ovome se sa Adom prica od zavrsetka sezone. Sto se njega tice sve je ok. Jasno mu je da je u procesu skolovanja i da je ova polusezona veoma korisna za njega. Ostvario je solidan rezultat,ostavio solidan dojam,ostavio sirom otvorena vrata u klubu.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 dec 2014, 20:39

fula jeste bilo i to svi znamo, ali da mu se da otkaz nakon pola godine i sa ovakvim sastavom? ne mislim da je mulalić slabiji kandidat - ali kad se već imenovalo adžema mislim da ga se moralo pustiti bar da završi godinu pa onda ocjenjivati. kad se već ne dovodi neko provjeren.

ludomanija
Kontakt:

Post Postao/la ludomanija » 15 dec 2014, 20:40

Ma kakav crni Memić. Vratiti Amara ili naći drugog trenera.

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 15 dec 2014, 20:44

Ovo ima samo smisla ako ce Amar na klupu...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 15 dec 2014, 20:49

bistrikboy je napisao/la:Ovo ima samo smisla ako ce Amar na klupu...
Nema smisla, Adžem je odradio poprilično dobar posao sa timom kakav ima! Da je imao Amarovu generaciju oplodio bi lik ligu hladno! Ovo saopštenje je udarac na moju inteligenciju, ko ovome vjeruje nije dobar nikako! Pa svi će ostali imati trenere bez licenci, pa im Savez neće ništa, pogotovo ovima iz manjeg entiteta koji su zaštićeni kao koale!
Zadnja izmjena: RiverPlate, dana/u 15 dec 2014, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.
Grbavica naš je Hram!!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Proximic i 61 gost.