Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Hombre
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Hombre » 15 dec 2014, 16:16

Blago rečeno, pišete gluposti. Ja da sam na Jukinom mjestu ne bi nikada više zaigrao za ovu bagru.
Just to settle it once and for all: Which came first, the chicken or the egg? The egg, laid by a bird that was not a chicken.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 15 dec 2014, 16:16

nerminh74 je napisao/la:
save je napisao/la:
“Ubacio sam Nurkića u igru. Sviđa mi se njegova snaga i fizička sprema.”, kazao je Shaw. “Naravno, on je napravio dosta grešaka kao što je to normalno za jednog rookieja, ali on se bori i ne preza ni od čega. Spreman je za svaki duel i zato je bio na terenu tako dugo.”

“Nedostaje nam čvrstine u reketima i mislim da sinoć, kao i večeras upravo je Nurkićeva snaga ono što nam treba. Kao što rekoh, ne iznenađuje me što pravi dosta grešaka, ipak je tek stigao u ligu, ali pored njega niko nije lagano prošao i na njega se i ostali naši visoki igrači trebaju ugledati žele li veću minutažu na terenu.”, dodao je Shaw.
samo da se zna za 'poznavaoce'
ti iz krajnosti u krajnost
prvo juka glupostima sebe izbacio iz tima
a onda staviš tekst koji govori obrnuto
Point je da kako vi kažete da on ne igra iz razloga što drugi moraju da igraju da bi se prodali - e kao što vidiš čovjek igra + što trener kritikuje druge centre.

Druga stvar - ti ne znaš zašto on nije igrao, pošto ovo prvo ne pije vode, a imao je obečano vrijeme i rotaciju. Skontajte se

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 dec 2014, 16:18

Virtu4l je napisao/la:Šta se tu ima shvatiti. Pošalješ mu poziv na okupljanje, ako dođe - dobro došao, ako ne dođe, sretno mu. Naši igrači su poznati po tome da se veoma često ponašaju kao uvrijeđene mlade, fudbaleri su nam to više puta pokazali. Niko nije iznad reprezentacije, ni Mahmutović, ni Begić, ni Džeko, Bešić, Nurkić. Za kompromis obično obje strane moraju napraviti neke ustupke, a ako jedna strana tjera inat i tvroglavost, onda od te ljubavi nema ništa.

Harun je za našu košarku važan isto kao Jusuf i nema smisla stavljati se na jednu stranu u ovim 'sukobima'. To što je Nurkić 'mlad i zelen' je totalno nebitno, bitno je da li on želi igrati za BiH ili ne želi. Ja sam siguran da želi i da ga niko u tome ne može spriječiti, ako ga neko i sprječava, jer opet smo od muhe napravili slona, tj. naši mediji, koji su uvijek žedni krvi.
:thumbup: :thumbup:

i još bi dodao jednu stvar, koja je psiho-socijološki fenomen vezan za bosance kao narod

evo ja sam bosanac, ali mi bosanci se golemi lažovi :!: možda među najvecim u svijetu....lažno se kunemo u patriotizam (duša se zakleti na patriotizam :lol: ), a zapravo smo država sa najviše sportskih "izdajnika"...na desetine fudbalera i košarkaša sa podrucja BiH je u zadnjih 20 godina izabralo druge selekcije - toliko u cuvenom bosanskom patriotizmu ;) ....najnoviji/najsviježiji primjeri su Emir Preldžić i Mirza Begić (inace tipicno slovenačko ime i prezime :mrgreen: )

dijaspora se posebno kune u lažni patriotiram, a zaboravljaju da su pobjegli od te iste Bosne kad joj je bilo najteže 92-95, politicari se kunu u patriotizam dok gule narodu kožu sa leđa, evo i sportisti.
ukratko, lažemo kad zinemo.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 15 dec 2014, 16:20, ukupno mijenjano 2 puta.

karajlo
Kontakt:

Post Postao/la karajlo » 15 dec 2014, 16:19

nerminh74 je napisao/la:
karajlo je napisao/la:ove konstrukcije jukinog menadžera da su ga ucjenjivali, forsirali da mu upropaste karijeru itd su neslana laž
reakcija haruna je iznudžena i opravdama, ne najbolje sročena
jusufu poslati poziv kao i svima ostalima, ako se ne odazove to i nece biti prevelik problem i do sada smo igrali bez njega a on trenutno nije puno bolji od kikanovica i stipanovica ako je uopste bolji
samo moram ovo dodati

vidim ova dvojica deru u NBA, ovaj EL, ovaj Eurocupu, ma u stvari gdje ono deru :crazy:

inače ispade stipanović koji je igrao za mlade hrvatske veči patriota od juke :wtf:
pa gdje je do juce igrao nurkic...i to ni u cedeviti nije bio starter...nije valjda da je sa sakupjenih 60 minuta u nba u garbage time postao toliko superioran da ga se ne moze staviti ni u istu recenicu sa kokanovicem i stipanovicem

to sto ga dizete u nebesa mu sigurno nece pomoci da zaigra za reprezentaciju a ni da iskoristi potencijal... potencijal i mladost a ne trenutni kvalitet su jedini razlog zasto on igra u nba a ne stipanovic i kikanovic

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 dec 2014, 16:21

save je napisao/la:
Point je da kako vi kažete da on ne igra iz razloga što drugi moraju da igraju da bi se prodali - e kao što vidiš čovjek igra + što trener kritikuje druge centre.

Druga stvar - ti ne znaš zašto on nije igrao, pošto ovo prvo ne pije vode, a imao je obečano vrijeme i rotaciju. Skontajte se
šta je point?
inače igra jer su drugi povrijeđeni
dva u kojem SF filmu je on imao zagarantovane minute :?:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

sanelmasetic
Kontakt:

Post Postao/la sanelmasetic » 15 dec 2014, 16:23

Nema potrebe da ga se tretira drugacije nego ostale, poslati mu poziv i iz cijele diskusije menadjera iskljucit a Jusuf sta odluci neka i radi, patriotizma mu nikad nije manjkalo a sad je samo pitanje kako dolari djeluju na njega ..
Jᴜᴠᴇ, sᴛᴏʀɪᴀ ᴅɪ ᴜɴ ɢʀᴀɴᴅᴇ ᴀᴍᴏʀᴇ

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 dec 2014, 16:24

nerminh74 je napisao/la:
save je napisao/la:

šta je point?
inače igra jer su drugi povrijeđeni
dva u kojem SF filmu je on imao zagarantovane minute :?:
kako bi on mogao znati da su drugi povrijeđeni..

raznih padobranaca ovdje ima
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 dec 2014, 16:25

juka je kvalitet o tome nema rasprave ,ali sto virtual rece dobit ce poziv od selektora Ivanovica i samo na njemu je da li ce se odazvati ili ne nema tu ni harun ,dino ni bilo ko da ga moli ili razgovra s njim . Juka dobit ces poziv Harun javno rekao da zeli juku u reprezentaciji ,ivanovic ga zeli ,navijaci zele da on igra znaci nema nikakve prepreke osim njeg samog ,vrijeme ce pokazati sta ce on odluciti :bih: :bih: :bih:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 dec 2014, 16:30

karajlo je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
karajlo je napisao/la:ove konstrukcije jukinog menadžera da su ga ucjenjivali, forsirali da mu upropaste karijeru itd su neslana laž
reakcija haruna je iznudžena i opravdama, ne najbolje sročena
jusufu poslati poziv kao i svima ostalima, ako se ne odazove to i nece biti prevelik problem i do sada smo igrali bez njega a on trenutno nije puno bolji od kikanovica i stipanovica ako je uopste bolji
samo moram ovo dodati

vidim ova dvojica deru u NBA, ovaj EL, ovaj Eurocupu, ma u stvari gdje ono deru :crazy:

inače ispade stipanović koji je igrao za mlade hrvatske veči patriota od juke :wtf:
pa gdje je do juce igrao nurkic...i to ni u cedeviti nije bio starter...nije valjda da je sa sakupjenih 60 minuta u nba u garbage time postao toliko superioran da ga se ne moze staviti ni u istu recenicu sa kokanovicem i stipanovicem

to sto ga dizete u nebesa mu sigurno nece pomoci da zaigra za reprezentaciju a ni da iskoristi potencijal... potencijal i mladost a ne trenutni kvalitet su jedini razlog zasto on igra u nba a ne stipanovic i kikanovic
pa eto toliko je loše igrao da su ga tek kao 16 draftovali :salut:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 15 dec 2014, 16:33

e majko moja kikanovic i stipanovic u rangu nurkica :rol: :rol: :rol: :rol:
e ovo je izvala svaka ti cast :tokralju: :tokralju:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 dec 2014, 16:33

o kvaliteti ne treba raspravljati on je veliki potencijal odnosno vec je jako kvalitetan igrac to je kristalno cisto ,ovdje se radi o drugoj prici o tome da je on kao nesto uvrijedjen i ne zeli igrati za reprezentaciju to je problem ,sve je do njeg

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 dec 2014, 16:33

Prvo se u pitanje doveo Jukin patriotizam, a sad je na red došao i kvalitet.

go on, go on
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 15 dec 2014, 16:38

Clutch je napisao/la:Prvo se u pitanje doveo Jukin patriotizam, a sad je na red došao i kvalitet.

go on, go on
nije u pitanju ni jedno ni drugo nego je u pitanju njegova glava ,odnosno nasi igraci kad osjete da su bitni i potrebni zele da se mole podignu nos ,nas papanski mentalitet

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 dec 2014, 16:39

Ima kvalitetnog trenera i isti tretman ko i drugi igraci...pozvat ga pa ako dodje svaka mu cast , a ako ne dodje ne zvat ga vise i to je to. Trebo je dzeko rec ne svidja mise susic i necu doc, nije ni Juka bas tako naivan i cist ko sto neki misle. Uostalom sve je na njemu...
=\_1921_/=

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 dec 2014, 16:42

invincible1921 je napisao/la:Ima kvalitetnog trenera i isti tretman ko i drugi igraci...pozvat ga pa ako dodje svaka mu cast , a ako ne dodje ne zvat ga vise i to je to. Trebo je dzeko rec ne svidja mise susic i necu doc, nije ni Juka bas tako naivan i cist ko sto neki misle. Uostalom sve je na njemu...
pa ovdje se predlaže da Mahmutović odmah prvim letom odleti za Denver, dođe na noge Jusuf-agi (decku koji nije odigrao ni minute za A tim, niti postigao koša), malo mu se Harun sagne na donju pipu i tako odobrovolji potencijala da se smiluje i da dođe na okupljanje.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 15 dec 2014, 16:44

"sagne na donju pipu.."

Boze sacuvaj. Da su isli Ibrahimovicu na vrijeme mozda ne bismo u 2014 godini prvi put igrali na nekom velikom fudbalskom takmicenju. Ne mozda, nego sigurno.
Sport je lijek za tijelo i duh.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 dec 2014, 16:46

Trnovcevic, mutan lik. Ne moze biti slucajnost da vecina njegovih igraca ide igrati za druge reprezentacije, dok vecina ostalih bez problema igra za nas.
Juka mi ipak djeluje da je covjek od karaktera, ne sumnjam u njega i njegov patriotizam. Kvalitet znamo da ima.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 15 dec 2014, 16:47

let3, ocigledno je da ne pratiš BH reprezetaciju jer da pratiš znao bi da je Juka već igrao za naše seniore, nije bez minuta kako ti kažeš.. ;)
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 dec 2014, 16:48

Željooooo je napisao/la:let3, ocigledno je da ne pratiš BH reprezetaciju jer da pratiš znao bi da je Juka već igrao za naše seniore, nije bez minuta kako ti kažeš.. ;)
malo smo bukvalno sve to shvatili, ali dobro ;) nije frka

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 15 dec 2014, 16:51

Ibrahimovic je totalno jedna stvar , a juka druga. Njegov otac je javno rekao da je molio celnike savez da ga gledaju itd i da su na kraju usanovic i slicni trazili pare da bi ovaj zaigro. Juka sa druge strane je rodjen u nasoj drzavi, kao sto rekoh ima isti tretman kao i drugi igraci u rep, ni u cemu nece bit zakinut jos ima i dobrog trenera jednostavno sve uslove....i u cemu je problem sad ? Jednostavno fraer j.ede **** jer i ja sam bio na njegovoj strani, ali kako vrijeme prolazi vidim da celnici saveza prelaze preko nekih stvari preko kojih drugim igracima ne bi sigurno samo da bi juka zaigro, a on opet glumi princezu
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 3 gosta.