Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Ramirez5
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la Ramirez5 » 15 dec 2014, 04:49

Još dva skoka i imao bi duble-duble učinak. Sparsi su prejaki na centarskoj liniji. Po meni Juka je pružio i više nego odličnu partiju. Mišljenja kako je momak trebao da se kali još u Evropi su pa meni neutemeljena. Momak se bori lavovski, možda ima još nekih grešcica koje treba popravljati ali ovo što je pružio juče i danas po meni bi moglo i više nego odlično jer kada igra u kontinuitetu obično je i sa koševima u kontinuitetu. Večeras nije bilo Farida a mislim da se ovaj dvojac dobro razumije. Ako Bog da bez povreda i do kraja sezone prava mašina. Ako je Dankan davao koševe preko njega i on je preko Dankana, što znači da ne preza pred velikim imenima. Bravo za Juku.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 15 dec 2014, 04:55

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 15 dec 2014, 05:14

[youtube][/youtube]

:nene: :mrgreen:

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 15 dec 2014, 06:25

Eno harun pise na fb oko nurkica , boga mi posra se na menadzera i to dobro a nije ni prema juki bio bas blag mislim da smo ga definutivno izguvili nakon ovog. Ali nije mi jasno kako juka nije svjestan s kakvim **** ima posla al neka jbg ako mu je vaznija drzava od svega to ce i pokazat... Po meni je glupo os haruna da onako pise to mu najvise zamjerim al eto ocito to on tako radi i nije nu prvi put , nadam se samo jos da nece ona budala otjerat i duska sa klupe mater mu **** menadzersku... Juko tebi sretno ali ti trebas u ovom bit najpametniji al nekako sumnjam da hoces , svi su pali na medijsku hajku oko toga a lijepo se moglo rijesim u cetri oka....

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 15 dec 2014, 06:33

Haruna znam ljudina covjek strumf pravi voli ovu zemlju i sve sto je napisao jeste tako i upravu je covjek neda na savez i svoje kolege u repci ovo je sve kriv jukin menadjer tj jukina nezrelost kao svakog mladog igraca kojim je menadjerova zadnja i punjenje glave glupostima ovdje ce juka najvise izgubiti ako bude drbila slusao a ovako tu ce svi na okupu bit bez juke kojem je mjesto sa njima
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 15 dec 2014, 07:16

Baš ovaj menadžer misli da su ljudi u BiH ovce!

Ja sve šutim, neću da dajem komentar... a ono jedan članak, pa drugi... pa pljuvanje na pljuvanje... a ja sve neka, nemoj, smiri, progutaj, odsaburaj... nije bitno ništa osim da Juka igra...
Ma nekako sam bio spreman i da kažem da sam kriv i da se izvinem i menadžeru i Juki onako javno...samo zbog reprezentacije... pa nek misle ljudi o meni šta hoće...

A kako ja šutim, oni sve više pljuju, sve veći cirkus prave... valjda misle što više pljuju i lažu narod će više vjerovati...
E pa neće moći! Neću da šutim!

Objasni nam svima ovaj menadžer da su sve garniture ljudi u KSBiH u zadnjih 15 godina lopovi (sadašnja garnitura ljudi, koju on pokušava da diskredituje, nije bila u savezu kad su svi njegovi igrači išli u druge reprezentacije)...
Pa zašto onda nisu bježali Marković, Avdić, Firić, Bećiragić...

Objasni nam da su svi treneri i ljudi u BH klubovima nesposobni i glupi jer nisu prepoznali talenat njegovih igrača a on prepoznao...

Te da je on jedan fini čovjek i da baš slučajno igrače koje on zastupa ili je zastupao (Begić, Preldžić, Omić, Rizvić) neko nije volio pa ih je on morao prodati drugim državama!
Gosp. menadžer sve odvraćao djecu da ne igraju za Sloveniju i sve ih molio da igraju za BiH...preklinjao... borio se za BiH...a djeca odlučila da ne žele...! :))

Objasni nam menadžer da on koji živi u Sloveniji a i ovi njegovi BH igrači koji igraju za Sloveniju puno vole BiH i da se boje za njenu budućnost!
A mi ovdje koji se borimo za savez i ovi igrači koji igraju za reprezentaciju valjda više volimo Sloveniju!
E on baš misli da smo mi ovce!

Vjerovatno misli da mi ovdje u BiH ne znamo da su i drugi igrači odlazili da igraju po bijelom svijetu ali nikada nisu okretali leđa Bosni i Hercegovini.
I Teletović i Đedović i Gordić i Kikanović i Mitrović i Bavčić i... a i Marković, Avdić, Alihodžić, Firić, Bećiragić, Mršić... su odlazili još kao djeca i svoju nafaku tražili igrajući za najveće svjetske klubove... ali uvijek dolazili i branili boje svoje BiH!
Njima naklon do poda

A ovi njegovi valjda nisu znali put nazad pa ostajali da igraju za druge države

Objasni nam i da su ljudi iz saveza tjerali Jusufa da igra obzira da li je povrijeđen... kao da ljudi iz saveza određuju ko će igrati a ne selektor Ivanović...
A svi dobro znaju da su ljudi iz saveza ove godine dočekali povrijeđene Todića, Peršića, Coopera i liječili ih mjesec dana bez obzira što su povrede nastale igrajući za klubove...
I svi dobro znaju da ih niko nije tjerao da igraju.

Dobro što nam menadžer objasni da mi u savezu ne valjamo... ali zar ga nije sramota bacati sumnju na Duška Ivanovića?!
Cijeli svijet zna kakva je persona Duško i cijeli svijet zna da kod njega igraju samo najbolji i najspremniji, samo oni koji ostavljaju srce na parketu, a nikako neki "povrijeđeni" i "uvrijeđeni"!

Objasni nam menadžer da je Jusuf bio slomljen igranjem za reprezentaciju U20, a ne rece da se reprezentacija U20 okupila 10.6. a on došao u tu istu reprezentaciju tek 7.7. - 27 dana kasnije!
Ne reče da su se seniori okupili 30.6.! I Mirza i Gorda i Stipe i Kiko...

Da su Mirza i svi ostali već debelo trenirali kad se on priključio 7.7.
Ne reče da su Buza, Vrabac i Glogovac mogli izdržati od 10.6. do 29.8. prvo sa U20 a onda sa seniorima... Valjda ova trojica jaki a Juka onako krhak jedva je izdržao i tih 12 provedenih dana sa mladom selekcijom.
I baš poslije poslednje utakmice za U20 pri slavlju igrača oni mu povrijede koljeno. Baš peh, ali šta ćeš dešava se.
I ne objasni menadžer da ga je nakon te peh povrede on vodio u hitnu... jer kad osjetiš bolove u koljenu onda ideš u hitnu pomoć...
Ili je već tada menadžer počeo da režira svoj "genijalni" plan...

Objasni menažer kako treneri i mi u savezu nismo imali razumjevanja i kako smo ga htjeli slomiti. Sreća pa ga je on zaštitio

A onda nam objasni da je u redu da Teletovića, Đedovića Gordića, Stipanovića... i sve ostale igrače koji su uvijek bili zadovoljni sa liječničkim stafom, treba da liječe naši liječnici... ali da njegov igrač ima svog liječnika i da njegov igrač može otići, kod svog liječnika, kad god hoće bez ikakve obaveze javljanja selektoru Ivanoviću i našim doktorima...

Kako da ne gosp. Trnovčeviću... počašćeni smo prisustvom vašeg igrača!

Ivanović se zahvaljuje što je imao priliku trenirati Nurkića a Mirza i ostali saigrači su oduševljeni što su imali priliku da ga vide te treniraju par dana s njim...
Hvala vam puno i javite se kad uhvatite vremena i vi i vaš igrač!

I objasni nam i da će Jusuf morati igrati ljetnu ligu i da će morati odmarati... kao da smo mi budale i da ne znamo i kad se igra ljetna liga... i ko igra ljetnu ligu... i kad igrači odmaraju i koliko...
Inače kod nas u savezu plan priprema i prijateljskih utakmica pravi moja tetka Bahra! Fina žena, građevinski inžinjer, volim je kao rođenu mater!
Osim ako za njegove igrače, za razliku od svih ostalih igrača, ne vrijede neke nova pravila...

E pa Bogami gosp. Trnovčeviću nismo mi ovdje u BiH baš takve ovce kakvim nas ti smatraš i ne gubimo mi igrače zbog "genijalaca" kako to ti kažeš, već zbog takvih menadžera kao ti! Menadžera kojima je i njihova država na prodaju.

Gospodine menadžeru BiH, Mirza i ostali naši igrači nisu na prodaju!
O.djebite!
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 15 dec 2014, 07:21

Rule_hz je napisao/la:Haruna znam ljudina covjek strumf pravi voli ovu zemlju i sve sto je napisao jeste tako i upravu je covjek neda na savez i svoje kolege u repci ovo je sve kriv jukin menadjer tj jukina nezrelost kao svakog mladog igraca kojim je menadjerova zadnja i punjenje glave glupostima ovdje ce juka najvise izgubiti ako bude drbila slusao a ovako tu ce svi na okupu bit bez juke kojem je mjesto sa njima
Nekao me Harun uvjerio sa ovim, Juku volim kao igraca to ne se ne moze opisati, ali fakat nigdje na svijetu nebi smjeo otici a da pri tome nikom nisa ne kaze, to ne ide pa tamam da je Jordan. I sutio je Harun, i bio spreman se izvinuti i javno rekao da je u kontaktu (dobrom ilio losem nije bitno), da ce ici po njega itd... vidi se da je covjeku stalo, ali vecinom kad pousas da budes svima dobar u zivotu, onda te svi hoce da karaju (to znaju oni koji su bili na celu neke grupe/organizacije) i misle da si budala. E pa nece moci, samo strogo i korektno i ko voli nek izvoli, ko ne neka ceka dok Harun i ostali odu iz repke. Meni su bitniji 10-15 omladinaca koji ce se tek opredjeliti za nas a spadaju u sami vrh evropske kosarke (npr. Sikiras) u slijedecih 5-6 godina, nego jedan igrac koji glumi princezu. Ponavljam, volim Jusufa i svaki njegov poen slavim, ali brate u ovoj prici je donji, ili ako misli da je u pravu onda neka javno kaze sta mu smeta i ko je lopov/nekorektan a ko nije.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 15 dec 2014, 07:24

Neece to seljacic priznati i tacka. On je takvog mentaliteta.
Sto se tice Haruna, svaka mu cast. Ovo treba objaviti na portalima i neka svi znaju sa kakvim gamadima imamo posla (mislim na menadzera),
Allez

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 15 dec 2014, 07:31

vedator je napisao/la:[youtube][/youtube]

Prije bih rekao da nekome dobacuje "You suck too", mojne se gubiti u zelji za pregledima.
Don't believe the hype.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 15 dec 2014, 07:43

akisarajevo92 je napisao/la:

Prije bih rekao da nekome dobacuje "You suck too", mojne se gubiti u zelji za pregledima.

Jusuf hell! To je jedino što sam ja čuo. :urnebes:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 15 dec 2014, 08:02

*p!p!t@* je napisao/la:

Jusuf hell! To je jedino što sam ja čuo. :urnebes:
A ja cuo you suck fool :roll: :roll:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 15 dec 2014, 08:06

Uglavnom fuck you sigurno nije rekla. A šta jeste, ostaje misterija. :mrgreen:

Inače Juka pravo solidan, nije lahko s jednim Duncanom se hrvat, iskustvo je to...
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: AW: Jusuf Nurkić

Post Postao/la _dreamer_ » 15 dec 2014, 08:48

Hombre je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:ocajan je u drugom, stvarno nekad pravi tako glupe poteze. usro je sve sto se moglo usrati

p.s.

zelen je on jos i sto ga vise gledam sve vise mislim da je bilo bolje da je ostao u evropi i radio na tehnici. barem jos god dvije
Ti si druže dosadio i Bogu i narodu s ovim. Da je ostao u Europi, pa da je ostao u Europi. E pa nije i šta ćeš sad.
Saberi se covjece, ja to prvi put spominjem.

Sto se mene tice, sacekacu do EP. Ako kojim slucajem ne bude nastupao, ja cu ga zauvijek prekriziti i pozeliti svasta nesto. Ovo nam je zlatna prilika, a on zna da je vrlo bitan da bi se nesto ostvarilo. Prica njegovog menadzera vezana za ljetnu ligu je jako glupa i providna. Hajde da kazemo da je ta prica o ljetnoj ligi tacna. Ako je to tako, to je juki bilo receno prije nastupa za mlade. on je s tom informacijom morao izaci pred savez i vidjeti sta i kako, pa cak i propustiti repku ove god da bi mogao igrati slijedece. No evo vidimo da se ta prica tek sada pojavljuje sto implicira da nije u julu bila tema... znaci sve i da ne mogne igrati na ep, bice to iskljucivo zbog vlastite greske tj greske menadzera, a meni je to isto kao i da nece da igra. 100 ga voda u mojim ocima nece oprati ako se to desi

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: AW: Jusuf Nurkić

Post Postao/la nerminh74 » 15 dec 2014, 09:39

_dreamer_ je napisao/la:
Hombre je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:ocajan je u drugom, stvarno nekad pravi tako glupe poteze. usro je sve sto se moglo usrati

p.s.

zelen je on jos i sto ga vise gledam sve vise mislim da je bilo bolje da je ostao u evropi i radio na tehnici. barem jos god dvije
Ti si druže dosadio i Bogu i narodu s ovim. Da je ostao u Europi, pa da je ostao u Europi. E pa nije i šta ćeš sad.
Saberi se covjece, ja to prvi put spominjem.

Sto se mene tice, sacekacu do EP. Ako kojim slucajem ne bude nastupao, ja cu ga zauvijek prekriziti i pozeliti svasta nesto. Ovo nam je zlatna prilika, a on zna da je vrlo bitan da bi se nesto ostvarilo. Prica njegovog menadzera vezana za ljetnu ligu je jako glupa i providna. Hajde da kazemo da je ta prica o ljetnoj ligi tacna. Ako je to tako, to je juki bilo receno prije nastupa za mlade. on je s tom informacijom morao izaci pred savez i vidjeti sta i kako, pa cak i propustiti repku ove god da bi mogao igrati slijedece. No evo vidimo da se ta prica tek sada pojavljuje sto implicira da nije u julu bila tema... znaci sve i da ne mogne igrati na ep, bice to iskljucivo zbog vlastite greske tj greske menadzera, a meni je to isto kao i da nece da igra. 100 ga voda u mojim ocima nece oprati ako se to desi

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
ovo i ja mislim

a inače ja sam mišljenja da je trebao ostati još jednu sezonu u cedeviti i da je igrao EL
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 15 dec 2014, 10:01

Juka prvi u ligi po skokovima per 36 minuta racunajuci igrace koji su igrali vise od 12 minuta.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 15 dec 2014, 11:03

Znači jasno je rekla "jusuf f*** you" odnodno FU ako si nekad čuo tu skraćenicu , a kao drugo imam i dovoljno pregleda da ih i tebi mogu dati ako hoćeš, zato mojne hejtati, hvala. ;)

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 15 dec 2014, 11:17

http://sportsport.ba/bh_kosarka/mahmuto ... ite/148005" onclick="window.open(this.href);return false;

Zametica pokidao. Konancno jedan odlican tekst na najcitanijem bh sportskom portalu

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 15 dec 2014, 11:24

Mozambik je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_kosarka/mahmuto ... ite/148005

Zametica pokidao. Konancno jedan odlican tekst na najcitanijem bh sportskom portalu
:tokralju:
apsolutno isto moje mišljenje
:tokralju:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 15 dec 2014, 11:29

Izgubimo li Jusufa, ja prvi lično j.e.b.e.m idiotima iz saveza svu familiju :evil: Logično da Jusuf nije iznad reprezentacije al halo, idioti iz saveza, nismo mi USA da možemo samo tako bukvalno "otjerat" momka koji ima enorman potencijal, potencijal kakav još nismo imali :facepalm: Jusufa se ne smije izgubiti jer će on za 4-5 godina sigurno bit među najboljim centrima u svijetu

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 dec 2014, 11:30

Epidaurus je napisao/la:Izgubimo li Jusufa, ja prvi lično j.e.b.e.m idiotima iz saveza svu familiju :evil: Logično da Jusuf nije iznad reprezentacije al halo, idioti iz saveza, nismo mi USA da možemo samo tako bukvalno "otjerat" momka koji ima enorman potencijal, potencijal kakav još nismo imali :facepalm: Jusufa se ne smije izgubiti jer će on za 4-5 godina sigurno bit među najboljim centrima u svijetu
psuješ familiju idiotima iz Saveza, a ne psuješ ovom majmunu menageru koji cini sve da odvrati Juku od selekcije :shock: ....zanimljivo rezonovanje

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Muumii i 7 gostiju.