Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
jamislim da je meho ljudina nevjerujem da ce dozvoliti neke stvari ko susic.ipak je on podrinjac nema snama zajebancije
džabe Mesa prica i napominje ako Nogometni Savez ne izdvoji neophodnu lovu za formiranje sakutske mreže širom Evrope - piši propalo....a mi to nikad nismo imali
npr. onaj neki entuzijasta po imenu Juka je nafatao Hajrovića, Kolašinca i Bičakčića.....Safet nije pojma imao o tim igracima 

Zadnja izmjena: let3, dana/u 14 dec 2014, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Nakon tolko gluposti, konacno nesto pametno da se procita na ovom forumu.BlueIsTheColor je napisao/la:Eto kakvi smo mi ljudi... Tacno se zapitam zasluzujemol mi uopste ista...
Mesa Bazdarevic - nije proslo ni 24 sata od njegovog imenovanja, a vec ima kenjatora koji jedva cekaju nerijesenu protiv Austrije pa da opletu onu staru na temu "Ja sam govorio da on nije za selektora"... nevjerovatno... covjek je radio u Francuskoj... napravio je da mali klub Istres prvi put u historijatu igra prvu ligu, dobio priznanje najboljeg trenera druge lige... Pape nije imao ni blizu rezultate, a pa nas je odveo u Brazil... zasto onda ne dati Mesi vremena da pokaze sta moze... a covjek ima volju i motivisan je, pa pozelimo mu srecu...
Da je dosao Vaha - covjek im svoj nacin rada i poprilicno je strog... dodje do situacije stavi Dzeku ili Vedada na klupu (dajem samo primjer imena) i BiH ne pobijedi, bilo bi sranja po njemu, tipa gdje ce Dzeku na klupu, ne mozemo bez Dzeke, ko ce dati gol itd...
Da je dosao Mourinho - bilo bi yebo ovu ekipu, igrali smo atraktivnije sa Papetom, **** rezultat, daj da gledam dobru utakmicu, daj da dajemo 5 golova, yebo 1:0 pobjede...
Da je dosao Klopp - on forsira mladje igrace, pa nije obdaniste... ko je on da ne zove Spahica, covjek je zaduzio reprezentaciju, igra u NJemackoj (opet samo primjer)
Da je dosao Amar - yebo njega, osvajao titule u ovoj kukuruz ligi, to moze svako... pola je kupio... babo ga proguro...
Da je dosao Rajevac - Lako mu se bilo kvalifikovat u Africi, a ima u ekipi Boatenga, Muntarija, Asamoaha... oni dole nemaju za jesti, a ne da igraju fudbal...
Da je dosao Barbarez - sta ce on, nikad nikog nije vodio, upropastice nam ovako dobru generaciju... ko zna kad cemo opet imati ovako dobru generaciju... dosao ovdje da se uci...
zbog ovakvih zalim sto internet nije milja mjesecno... Mesi zelim da ovakvim zacepi usta i pokusa naprviti cudo, ali i ako ne uspije ima jos jedan ciklus i da krene sam od starta, jer ovako je u nezahvalnoj poziciji, ali vjerujem da mi to ipak mozemo, samo da nas zaobidju povrede... MESA, SRETNO MAJSTORE!!!!!!!!!

- ficobahtic
- Kontakt:
Ne znam sta si ti pratio do sad i ako je 2-8-0 formacija tebi uigrana ekipa sa Sunjicem, Susicem i Hadzicem onda zaista nema potrebe nista mjenjati vec samo nastaviti gdje je pape stao, jer smo kao vec strasno uigrani...Upravo promjene su ono sto nam je neophodno a one ce se desiti samom rokadom igraca na svoje prirodne pozicije i pozivanjem nekoliko igraca koje je Susic zbog pravljenja mjesta u timu svojoj bratiji doslovno bio prekrizio.emir79 je napisao/la: Ovo sto Mesa govori je jedno, ono sto je savez u stanju prihvatiti je nesto sasvim drugo. Da bi Mesa imao skauting tim savez mora izdvojiti sredstva. Pare za ljude koji ce lutati po Evropi , pare za smjestaj, avionske karte, sredjivanje papirologije i hiljadu razlicitih stvari.
Mesa izgleda jos nije svijestan gdje dolazi.
A cisto sumnjam, da ce u ovom momentu dovoditi novajlije, jer mu je dozvoljen samo jedan kiks vise ne, mora ostaviti uigranu ekipu i nema mjesta za eksperimentisanje.
Sto se tice ovih kvalifikacija, prva i zadnja recenica mu se nikako ne podudaraju, jedino ako je dobio od saveza potvrdu da ce mu produziti ugovor i nakon ovih kvalifikacija.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Dovoljno je da pocnu koristiti internet kako treba i eto ti bolje skautske mreze nego kod Safeta. Na internetu trazis potencijalne, nakon dobrih utakmica odes i pogledas trening i koju utakmicu i eto. Ne mora to biti na nivou najvecih klubova(tipa gledas igraca nekoliko mjeseci pa i godina). Uz to sve, iskoristis maksimalno prijateljske i vec si bolji selektor od Safeta(od SP-a pa do danas).
Celik!3,2,2.
- Goalgetter
- Kontakt:
Jedna od stvari koje se od njega zahtjevaju je jednostavno da izbalansira ovo sto je Susic u ovim kvalifikacijama uradio, a to je da dolazis u situaciju da u sastavu imas 4 defanzivca, 14 veznjaka i 2 napadaca. Ne mjesajte mi ovdje sada Viscu i Hajrovica medju napadace, kad oni to nisu. Ne trebaju radikalne promjene u sastavu, ali jednostavno ovo je smijesno kakav je Susic kadar poveo u Izrael, i kako se prvi put u svojoj karijeri u repci snasao da mu fale vise povrijedjenih igraca.
Ojacati klupu, vratiti ekipi onaj pobjednicki mentalitet, i promjeniti sistem igre u reprezentaciji i prije svega, sto efikasnije iskoristiti Pjanica. Necu sad da ovdje zalazim u tu diskusiju oko Pjanica, vodili smo je na njegovoj temi, i napisao sam svoj stav o tome, ali na Mesi je uglavnom da i njemu dadne jasno definisanu ulogu u timu, i vidjecemo kako ce se snaci.
Isto tako, nadam se da nas u 2015 nece pratiti peh sa povredama i neigranjem igraca kao u ovoj godini, nadam se potpunom oporavku Dzeke, Ibisevica, Salihovica i Kolasinca, koji su nam prijeko potrebni.
Ojacati klupu, vratiti ekipi onaj pobjednicki mentalitet, i promjeniti sistem igre u reprezentaciji i prije svega, sto efikasnije iskoristiti Pjanica. Necu sad da ovdje zalazim u tu diskusiju oko Pjanica, vodili smo je na njegovoj temi, i napisao sam svoj stav o tome, ali na Mesi je uglavnom da i njemu dadne jasno definisanu ulogu u timu, i vidjecemo kako ce se snaci.
Isto tako, nadam se da nas u 2015 nece pratiti peh sa povredama i neigranjem igraca kao u ovoj godini, nadam se potpunom oporavku Dzeke, Ibisevica, Salihovica i Kolasinca, koji su nam prijeko potrebni.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 14 dec 2014, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.
Zanimljivo je ovo sto kaze da ce iz Francuske dovesti pomocnike, vjerovatno neki njegovi saradnici dok je jos radio u Sochou, a sto se tice novih igraca i to raduje da ce skauting poceti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Idemo Meša! 

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
ma jarane, moraš otici i gledati te igrace uživo, pratiti ih, ne donositi sud na osnovu jedne utakmice - to je posao skauta....bez obzira što neki podcijenjuju, to je ipak ozbiljan posao koji zahtjeva dosta putovanja po raznim stadionima i pracenje mnogih potencijalih igraca....ima i u nižim ligama potencijala, ali o tome ne se vodi racuna.AllGunsBlazing je napisao/la:Dovoljno je da pocnu koristiti internet kako treba i eto ti bolje skautske mreze nego kod Safeta. Na internetu trazis potencijalne, nakon dobrih utakmica odes i pogledas trening i koju utakmicu i eto. Ne mora to biti na nivou najvecih klubova(tipa gledas igraca nekoliko mjeseci pa i godina). Uz to sve, iskoristis maksimalno prijateljske i vec si bolji selektor od Safeta(od SP-a pa do danas).
Nije ni Vedad Ibišević došao "ko grom iz vedra neba" vec se pratio još iz perioda neke americke koledž lige.
Idemo mesa punu podrsku imas.
- DonCorleone
- Kontakt:
Naravno da je ovo jedini pravi put. Vratiti igrace na prirodne pozicije, izbalansirati ekipu a ne da dodjes u situaciju da eksperimentises u mozda najvaznijoj utakmici u kvalifikacijama. Takve avanture nam sigurno vise ne trebaju.Goalgetter je napisao/la: Ojacati klupu, vratiti ekipi onaj pobjednicki mentalitet, i promjeniti sistem igre u reprezentaciji i prije svega, sto efikasnije iskoristiti Pjanica. Necu sad da ovdje zalazim u tu diskusiju oko Pjanica, vodili smo je na njegovoj temi, i napisao sam svoj stav o tome, ali na Mesi je uglavnom da i njemu dadne jasno definisanu ulogu u timu, i vidjecemo kako ce se snaci.
Kao sto si i sam naveo, Pjanic mora imati jasno definisanu ulogu, ne treba se previse trositi na defanzivnim zadacima, njegov primarni zadatak treba da bude povezivanje nase igre iz sredine prema napadu i u najboljem slucaju proigravanje napadaca kao i obadva krila a zato sto manje zadataka u odbrani. Nikako da leta ko muha bez glave po citavom terenu.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Meša treba samo da ispravi propuste ''onog čije se ime više ne spominje'' i odradio je 90% posla.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
To je ok za klub koji ima stalna finansiranja i koji ima od cega slati te skaute, nama treba sto efikasnije, a za sto manje para. Internet fakat nije lose rjesenje, daleko od toga da je idealno.let3 je napisao/la: ma jarane, moraš otici i gledati te igrace uživo, pratiti ih, ne donositi sud na osnovu jedne utakmice - to je posao skauta....bez obzira što neki podcijenjuju, to je ipak ozbiljan posao koji zahtjeva dosta putovanja po raznim stadionima i pracenje mnogih potencijalih igraca....ima i u nižim ligama potencijala, ali o tome ne se vodi racuna.
Nije ni Vedad Ibišević došao "ko grom iz vedra neba" vec se pratio još iz perioda neke americke koledž lige.
Na kraju krajeva Susic ni to nije radio. On prepozna talenat u Schalkeu i to nakon jedne dobre sezone, a sjecam se da je Principatus pisao o Sei jos kad je ovaj igrao i bio kapiten mladih reprezentacije Njemacke(bila slika sa dresom on broj 3).
Ne treba biti genije da skontas da je takav igrac solidan. Naravno ne uspije svaki takav.
Nama dosta da se prate ove glavne reprezentacije i nasi igraci u njima, a to nije ni skupo niti tesko. A sad da ce nasi izvlaciti igrace iz pete Litvanske lige nece

Celik!3,2,2.
Upravo ovo. Znaci samo da postavi iole normalnu taktiku i igrace na prirodne pozicije i pola posla je odradio. Do sad zvuci ko da bas zna sta radi i zeli.voltron30 je napisao/la:Meša treba samo da ispravi propuste ''onog čije se ime više ne spominje'' i odradio je 90% posla.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Cudi me da ovako nisi pisao dok je SAFET SUSIC PAPE bio selektor.Goalgetter je napisao/la:
Pogotovo ovog podebljanog.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Iako ga nisam ocekivao..opet dobar izbor..Mesa je uvijek bio temperamentan, skolovan trener..ima jako dobro znanje o fubalskim ligama i nasim igracima, za razliku od prethodnika..i tip je s kojim nema zajebancije..a to nam u ovom trenutku treba..ako ga bude pratilo malo srece bie to sve dobro
Unica grande amore
- Goalgetter
- Kontakt:
Pisao sam Emire, ali sta je Safet poduzeo protiv toga? Ignorisanjem igraca koji su mozda i mogli pomoci u tom momentu? Tvrdoglavo forsiranje jednog sistema koji jednostavno ne funkcionise.emir79 je napisao/la:Cudi me da ovako nisi pisao dok je SAFET SUSIC PAPE bio selektor.Goalgetter je napisao/la:
Pogotovo ovog podebljanog.
Eto otisao je u Izrael bez centrafora, rotirao Lulica Hajrovica i Kvrzu u spicu, pa si vidio na kakvu je katastrofu licilo, kad nijedan od njih trojice ne moze praznog gola pogoditi.
Safet je sebi pred kraj sam skocio u stomak, i pored neigranja igraca, debakl protiv Kipra i Izraela se nije smio desiti.
Neki nikako da se pomire sa sudbinom. Pa i na temi novog selektora Mehmeda Bazdarevica spominju ruznu prošlost. Nije im lako
Ako nista, napokon cemo imat selektora koji zna kako da se oblaci! Eh, moj suskavac...

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Nadam se da je ovo kraj za germanskom otpadu.