Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

SafetSajo
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la SafetSajo » 12 dec 2014, 13:08

SafetSajo je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:
SafetSajo je napisao/la: ne vidim, sta sam pogresno napiso ? ne vidim razlog sto bi on trebo da bude selektor ? ima podrsku "strumpfova" i od nikog vise know how je mu plitak da bi vodio jednu reprezentaciju :) bio trener u zeljeznicaru i hajd odma budi selektor ... pa bolje nam je resenje barbarez koji nema trenersko iskustvo ali svakako ima Know How jer je igrao u zemlji koja svake godine igra u polu finalu velikih takmicenja

radio je u zemlji u kojoj se cijeni " RED RAD I DISCIPLINA"

samo mogu rec: HSV, Hansa, Dortmund, Leverkusen

znam da je rizicno sergeja odma za selektora stavit ali kao pomocni bi bio idealan !

PS: a ti si ocigledno neki strumpf cim si naso neku bezveznu zamjerku na moj post ... :)
Naravno da ne vidiš kad si osuđen na neke limite na koje ne možeš da utičeš.

To što je on 'radio' (ustvari igrao) u zemlji u kojoj se cijene red, rad i disciplina je možda nešto bolja preporuka za selektora od onih koji su tamo išli da beru jagode, a nikad i nikako bolja preporuka od čovjeka koji je sa Željom (dakle ne sa Barcelonom) osvojio pet titula šampiona BiH, četiri kupa BiH, a u ono ostalo sezona nikad nije završio niže od trećeg mjesta i nije ispao prije finala kupa, pa je još osvojio i kup Japana. To nije nikakva referenca samo nekom poput tebe koji imaš groznih problema sa razumijevanjem fudbala i silno se mučiš sa donošenjem ispravnih zaključaka uopšte. Čovjek koji gdje god je radio osvojio je nešto nije dobar, a čovjek koji u svojoj specijalnosti, Texas hold'em pokeru, ne može bolje od 16. mjesta je odličan izbor.

Istinska tuga je to što ti nisi u stanju da razumiješ ovo o čemu ti ja govorim, prije svega zbog frustracija koje ti je nanio Amar Osim, ali i zbog ranije pomenutih limita.

jest tesko osvojit kup BiH i Premijer Ligu kad igras protiv klubova koji igraju na livadama sirom bosne
iskreno navijaj za koga hoces al nemozes meni nadmetnut da je amar osim bolji izbor od hadzibegica, bazdarevica pa cak i od barbareza

eto ja sto ne simpatizujem amara osima ja nemam pojma o fudbalu :D hahah bravo genije
texas holdem .... pa jel on tebi skodi sto igra ? boli te tuki ne trosi tvoje pare to mu je hobbi i covjek se zanima tako

al opet izvinjujem se nisam znao da je amar osim veligi MAG FUDBALA !

i da je sport nogomet upravo izmisljen na grbavici :) ;)

naravno "veliki " ..... da nemas razloga da me izpravljas :)
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 12 dec 2014, 13:09

moj prijatelj SafetSajo je potpuno u pravu!!!!! prijatelju imas moju podrsku!!!!! Barbarez i niko vise!!!!! :bih:

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 12 dec 2014, 13:11

Gdje su sad oni Tuzlaci sto su tvrdili da Barbarez ima najvecu podrsku :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Amar Osim je najkompletniji kandidat od ponuđenih i nadam se njegovom odabiru. Samo on nas moze spasiti. Amar Osim BRKO. :kafa: :bih: :bih: :bih: :bih:
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 12 dec 2014, 13:15

normalaba je napisao/la:Gdje su sad oni Tuzlaci sto su tvrdili da Barbarez ima najvecu podrsku :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Amar Osim je najkompletniji kandidat od ponuđenih i nadam se njegovom odabiru. Samo on nas moze spasiti. Amar Osim BRKO. :kafa: :bih: :bih: :bih: :bih:
ako smo na to spali onda smo stvarno top reprezentacija

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 12 dec 2014, 13:16

Od ovih sto su ostali ja bi volio 1. Osim 2. Faruk.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 12 dec 2014, 13:17

Elegant je napisao/la:Meni nikako nije jasno da samo Barbarez moze da motivise igrace i vrati atmosferu a kao drugi selektori ne mogu.

Koga je on to prije motivisao i ono najvaznije KAKO !!! Kako ce to on motivisati udarni tim i vratit atmosferu a drugi kandidati za selektora to ne mogu.

Covjek koji nema trenerskog iskustva, sto znaci da nije ni mogao nikoga da motivise, podigne atmosferu to MOZE, a drugi kandidati koji svi imaju trenersko iskustvno to NE MOGU.

Znaci ovi sto furaju Barbareza imaju genijalno razmisljanje a logika im je na nivou.
Kod tebe jarane svaki post je vezan za Barbareza :roll: . Da te nije slucajno odero na onom turniru pokera u Pragu
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 12 dec 2014, 13:18

samoposteno je napisao/la:
normalaba je napisao/la:Gdje su sad oni Tuzlaci sto su tvrdili da Barbarez ima najvecu podrsku :urnebes: :urnebes: :urnebes:
ako smo na to spali onda smo stvarno top reprezentacija

amar osim jest najkompletni kandidat za prvljave radnje u savezu ... jer on kad bi doso na mjesto selektora bio bi marioneta jer valja nesto i radit posle reprezentacije :) i sve bi radio sta mu savez kaze

tako je bar moje misljenje al sad ce vjerovatno ovaj DUKE OF KURINGTON nesto da komentira u vezi ovog komentara :)

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 12 dec 2014, 13:20

Moja top lista je
1. Barbarez
2. Mesa
3. Osim
4. Rajevac
5. Hadzija

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 dec 2014, 13:21

SafetSajo je napisao/la:ne vidim, sta sam pogresno napiso ? ne vidim razlog sto bi on trebo da bude selektor ? ima podrsku "strumpfova" i od nikog vise know how je mu plitak da bi vodio jednu reprezentaciju :) bio trener u zeljeznicaru i hajd odma budi selektor ... pa bolje nam je resenje barbarez koji nema trenersko iskustvo ali svakako ima Know How jer je igrao u zemlji koja svake godine igra u polu finalu velikih takmicenja

znam da je rizicno sergeja odma za selektora stavit ali kao pomocni bi bio idealan !

PS: a ti si ocigledno neki strumpf cim si naso neku bezveznu zamjerku na moj post ... :)
:clap: :clap: :clap: :facepalm:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 dec 2014, 13:26

SafetSajo je napisao/la: naravno "veliki " ..... da nemas razloga da me izpravljas :)
Ispravljaš.

Imam razloga.
SafetSajo je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:
SafetSajo je napisao/la: ne vidim, sta sam pogresno napiso ? ne vidim razlog sto bi on trebo da bude selektor ? ima podrsku "strumpfova" i od nikog vise know how je mu plitak da bi vodio jednu reprezentaciju :) bio trener u zeljeznicaru i hajd odma budi selektor ... pa bolje nam je resenje barbarez koji nema trenersko iskustvo ali svakako ima Know How jer je igrao u zemlji koja svake godine igra u polu finalu velikih takmicenja

Naravno da ne vidiš kad si osuđen na neke limite na koje ne možeš da utičeš.

To što je on 'radio' (ustvari igrao) u zemlji u kojoj se cijene red, rad i disciplina je možda nešto bolja preporuka za selektora od onih koji su tamo išli da beru jagode, a nikad i nikako bolja preporuka od čovjeka koji je sa Željom (dakle ne sa Barcelonom) osvojio pet titula šampiona BiH, četiri kupa BiH, a u ono ostalo sezona nikad nije završio niže od trećeg mjesta i nije ispao prije finala kupa, pa je još osvojio i kup Japana. To nije nikakva referenca samo nekom poput tebe koji imaš groznih problema sa razumijevanjem fudbala i silno se mučiš sa donošenjem ispravnih zaključaka uopšte. Čovjek koji gdje god je radio osvojio je nešto nije dobar, a čovjek koji u svojoj specijalnosti, Texas hold'em pokeru, ne može bolje od 16. mjesta je odličan izbor.

Istinska tuga je to što ti nisi u stanju da razumiješ ovo o čemu ti ja govorim, prije svega zbog frustracija koje ti je nanio Amar Osim, ali i zbog ranije pomenutih limita.

jest tesko osvojit kup BiH i Premijer Ligu kad igras protiv klubova koji igraju na livadama sirom bosne
iskreno navijaj za koga hoces al nemozes meni nadmetnut da je amar osim bolji izbor od hadzibegica, bazdarevica pa cak i od barbareza

eto ja sto ne simpatizujem amara osima ja nemam pojma o fudbalu :D hahah bravo genije
texas holdem .... pa jel on tebi skodi sto igra ? boli te tuki ne trosi tvoje pare to mu je hobbi i covjek se zanima tako

al opet izvinjujem se nisam znao da je amar osim veligi MAG FUDBALA !

i da je sport nogomet upravo izmisljen na grbavici :) ;)
Ne možeš.

Nametnuti.

Izvinjavam.

Veliko slovo ti je misaona imenica.

Na kraju bih te zamolio da koristiš jedan od tri zvanična jezika Bosne i Hercegovine, kako je navedeno u pravilima foruma i kako bi te brojni forumaši ipak razumjeli, mada želim da ih upoznam da neće ništa važno da propuste.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 12 dec 2014, 13:30

Ovo sto se ovdje pise,nece ni u kom smislu uticati na izbor selektora.
Amar osim nece biti selektor. I to nije ni vazno. Nevjerovatno je koliko ljudi nisu u stanju diskutovati,saslusati,razmisliti... Amaru Osimu se spocitavaju neke nevjerovatne stvari. Ispade da bi trebao da se stidi zbog toga sto je u sest sezona rada u Zelji osvojio pet titula,cetiri kupa i jedan superkup. I sto je u jos jednoj sezoni rada u Japanu kao sef struke,osvojio kup Japana.
Obrazlozenje ljudi koji,prije svega ne zele da ulaze u sustinu,jeste da je to livada liga,kukuruz liga...
Sad kad bi pitali ljude,ko je bolji trener,Amar ili Baka,rekli bi kakav Amar,on je samo u kukuruz ligi osvajao trofeje. Ne bi uopce razmislili pa skontali da je najduzi trenerski angazman Bakin bio u premier ligi,dvije sezone u Zrinjskom.ostali angazmani se mjere mjesecima. I sta je osvojio? Ali to nije bitno u tom slucaju,bitno je samo kad je Amar u pitanju. Sta to znaci? Znaci da nije sustina objasnjenja u kukuruz ligi vec u slabostima onih koji tako komentarisu. Ljudi imaju problem da promjene misljenje.Ili cak i da ga koriguju. Radje ce nastaviti sami sebe lagati da je nesta tako i tako,podastiruci sami sebi iracionalna objasnjenja.
Onaj neki kaze, postao je sef struke u Japanu zato sto je sin Ivice Osima. Ok,mozda i jeste. Ali taj ko to kaze vjerovatno zna i to da je Amar osvojio stom ekipom kup Japana kao sef struke. Al ne,taj to nece napisati. Prije svega zbog sebe,jer mu je tako malo lakse.

normalaba
Kontakt:

Post Postao/la normalaba » 12 dec 2014, 13:34

FKZ1921 je napisao/la:Ovo sto se ovdje pise,nece ni u kom smislu uticati na izbor selektora.
Amar osim nece biti selektor. I to nije ni vazno. Nevjerovatno je koliko ljudi nisu u stanju diskutovati,saslusati,razmisliti... Amaru Osimu se spocitavaju neke nevjerovatne stvari. Ispade da bi trebao da se stidi zbog toga sto je u sest sezona rada u Zelji osvojio pet titula,cetiri kupa i jedan superkup. I sto je u jos jednoj sezoni rada u Japanu kao sef struke,osvojio kup Japana.
Obrazlozenje ljudi koji,prije svega ne zele da ulaze u sustinu,jeste da je to livada liga,kukuruz liga...
Sad kad bi pitali ljude,ko je bolji trener,Amar ili Baka,rekli bi kakav Amar,on je samo u kukuruz ligi osvajao trofeje. Ne bi uopce razmislili pa skontali da je najduzi trenerski angazman Bakin bio u premier ligi,dvije sezone u Zrinjskom.ostali angazmani se mjere mjesecima. I sta je osvojio? Ali to nije bitno u tom slucaju,bitno je samo kad je Amar u pitanju. Sta to znaci? Znaci da nije sustina objasnjenja u kukuruz ligi vec u slabostima onih koji tako komentarisu. Ljudi imaju problem da promjene misljenje.Ili cak i da ga koriguju. Radje ce nastaviti sami sebe lagati da je nesta tako i tako,podastiruci sami sebi iracionalna objasnjenja.
Onaj neki kaze, postao je sef struke u Japanu zato sto je sin Ivice Osima. Ok,mozda i jeste. Ali taj ko to kaze vjerovatno zna i to da je Amar osvojio stom ekipom kup Japana kao sef struke. Al ne,taj to nece napisati. Prije svega zbog sebe,jer mu je tako malo lakse.
Bravo. Sve je receno.
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 12 dec 2014, 13:34

U mom postu Baka je posluzio samo kao pogodan primjer za adekvatnu korelaciju.Nisam htio ocjenivati Baku. On je po meni vrlo pozitivan i dobar lik.

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 12 dec 2014, 13:37

po meni od ovih 7 sto je ostalo , da ne kazem da treba izabrati manje zlo ali definitivno niko ne ulijeva neku sigurnost , barem na prvu....po meni bazdarevic bi bio opet najbolja opcija, evo i zasto

...mislim da je lose rjesenje bilo ko sa strane , mada je mozda ovaj rajevac dobar trener ...stimac je dokazana neznalica..hadzibegic i sliskovic su vec bili i mislim da je bilo kakvo vracanje na staro lose rjesenje .da ne pricam o njihovicm egzibicijama tipa susica (barba libero , varesanovic krilo , faruk ihtijarevic , spomenko bosnjak i sl.)

osim i barbarez otpadaju jer nemaju neko iskustvo , posebno ovaj drugi koji nema nikakvo..zasto im ne ponude rad u mladjim selekcijama i jednom i drugom, pa polako do A reprezentacije..

eliminacijom dodjemo do mehmeda bazdarevica kojeg se sjecam u strucnim analizama utakmica prije desetak godina gdje je uvijek izvlacio pravilne zakljucke u toku utakmice , iskustva ima dovoljno po francuskoj i arapskim zemljama a djeluje i nekakav odlucan da nesto napravi...veliki igrac je bio svakako a mozda i zasluzuje kao prvi kapiten suverene bih selektorski posao prije svih. :bih:

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 dec 2014, 13:40

FKZ1921 je napisao/la:Ovo sto se ovdje pise,nece ni u kom smislu uticati na izbor selektora.
bravo ,bravo ovdje svi tako pisu vade iz konteksa sta im je volja i samo onda o tome razglabaju .primjer kad je pozvao kvrzica kaze samo poziva iz hnl katastrofa liga itd a kad se pojavio leovac isto kao i kvrzic igra u Rijeci kaze Pape kriv uzeli nam hrvati leovca ispred nosa ,pa tako u krug uzimaju ono sto im se svidja kad im to treba a kad treba pljuvati onda uzmu onu drugu stranu medalje .Da dodam jos pitar sam al amar bi bio najbolji izbor

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 12 dec 2014, 13:41

dobro jarane sve ja razumijem to, al ne mozes mi reci da grijesim ako kazem da amar osim ima ogromnu podrsku od navijaca zeljeznicara i oni svi prizeljkuju da on bude selektor ...
po meni on nije bolji izbor od hadzibegica i bazdarevica to je sve sto sam zelio da kazem

nekom to zvuci nelogicno al O.K. svako ima hvala bogu svoje misljenje :) :)

to vezano za livada i kukuruz ligu jest malo extremno al de navedi mi klubove osim SARAJEVA, ZELJE, ZRINSKOG, SIROKOG koji bi mogli igrat u europskim takmicenjima to jest Liga Prvaka i Euro Liga ( ma da i ovi navedeni klubovi tesko dolaze do grupne faze)

klubovi poput FKS, Zelje, veleza su hajmo rec "simbol" BH sporta jer gdje god kazes zeljeznicar, fk sarajevo, velez mostar svi znaju o cemu pricate

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 dec 2014, 13:46

Ajax je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Radije bih stavio Barbareza i kockao se. Ima karizmu, omiljen je kod javnosti. Mozda bi se pokazao kao dobar trener, mozda ne. Od ovih gore se ne moze ocekivati nista posebno. Od Susica bolji nece biti 100%.
Safet sve do zadnje godine to bi jos mogao da tvrdis da je bolji od Mese, Osima i Hadzibegica. Ali ovo sto je covjek uradio u zadnjih 7 utakmica ovo cak ni oni nebi uradili. Umjesto da ide utakmicu po utakmicu i da bira uvijek najbolje igrace. On si je umislio da je nekakav trener poceo da ne skautira protivnika. Poceo je da igra sa Avdijom ( umjesto Mujdze ) i Lulicem kao bekovima koji bi trebali da pokrivaju cijelu stranu mada je evidentno da oni nemaju taj kvalitet. Sa trojicom centralnih veznih u sredini. Da ne govorimo o forsiranju pet godina samo dvojice napadaca i znamo sta se je desilo na kraju sto je uvijek bila realna mogucnost. I ja mislim da bi Barbarez bio najbolje rijesenje samo nista od toga najvjerovatije. Niko se nece kockati jer je previse u igri a pojedinci bi jedva docekali da se uhvate za to da Barbarez nije nikoga prije trenirao kod prvog losijeg rezultata. A sto je mogao Niko Kovac i sada nize uspjehe to je ocigledno druga stvar.
Sta je uradio?

BiH je protiv Francuske odigrala najbolju utakmicu ikada. Sve je upropastio momak sa tvog avatara idiotskom greskom.

Odveo nas je na SP. Samo to je dovoljno da ima kredit kao Jirgen Klop.

Na SP smo igrali odlicno. Protiv Argentine smo bili jako dobri. Protiv Nigerije smo bili dobri (nije nam se dalo, nesnosljivi vremenski uslovi koji su isli u prilog Afrikancima). Protiv Irana jako dobro. S obzirom da smo mikro drzavica, to je za mene sasvim dobar nastup. Nigerija je pojam u fudbalu za nas. Lagos je tri puta veci od ove mikro drzavice sa ljudima koji se precjenjuju u svakoj prilici.

Uoci kvalifikacija smo odigrali dvije najbolje prijateljske ikada, protiv Obale i Meksika. Nikad bolje nismo igrali, nikad veca angazovanost i disciplina.

I onda, nakon SP, krece sabotaza..... Mahalski klanovi u kojim je jedan od glavnih kolovodja i idiota momak sa tvoga avatara. Svaka mu cast za borbenost na terenu i patriotizam, ali je lik cisti idiot. To je dokazao nebrojeno puta. Cijela javnost se obrusila na Susica kada da je krahirao sa reprezentacijom Spanije poput Boskea? Jbt, limitirana ekipa, jedva skuckana, a mi ocekujemo sad nesto? :crazy:

Protiv Kipra se desio peh. Kriv je Susic kao i igraci. Protiv Velsa smo igrali solidno i prilicno borbeno. Protiv Belgije koja je tri puta bolja ekipa opet smo igrali dosta solidno. I na kraju krah u Izraelu. Sve okolnosti su doprinijele tome.

Susic ima u sebi poganstine tipicne za ljude sa ovih prostora. Pozivanje Tine Susica je bila losa odluka, cisto oportunisticka. Mali nije zasluzio poziv iako se pokazao sasvim dobro. To sto je Susic trebala je biti otezavajuca a ne olaksavajuca okolnost. Prema Zukanovicu je postupio jako lose kao i smradovi iz saveza. Imao je i pogresnih odluka.

I opet, kada se sve uzme u obzir, Susic je napravio jako puno za reprezentaciju. Konacno je neko profilisao ovu ekipu i nametnuo ofanzivan i prilicno dopadljiv stil igre. Nismo ni protiv koga igrali bunker. Sa svakim smo se pokusali nadigravati. Otisli smo konacno na SP. PAPE HVALA!

Dakle, iznositi pojedine greske i krive takticke odluke je besmisleno. Greske se desavaju svima, posebno trenerima koji oskudjevaju sa kvalitetom. Sta bi trebali reci za Boske ili Klopa? Smijesno!

Hadzibegic ima odredjenu karizmu i kriminalne trenerske rezultate. Ocigledno da nema predispozicije za trenera. Osim je baja za lokalnu upotrebu. Bazdarevic jedva da zna sastaviti dvije recenicu. E na sta smo spali..... Umjesto da napravimo iskorak i dovedemo nekoga ko je reputacijom na vecem nivou, mi Susica mijenjamo losijim trenerskim opcijama.

Zapamtite, **** ce te sve po spisku bilo kome od ove trojke veoma brzo, brze nego mislite. U to sam 100% siguran. Nista oni nece napraviti! Bice ovo korak unazad!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 12 dec 2014, 13:55

Otprilike ovako nekako. Ali bezveze pokusavas objasnjavati, jer nam je svima jasno ko omalovazava Amara. Ono sto bi rekli, Sizifov posao radis prijatelju...
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 12 dec 2014, 13:57

Valencia je napisao/la:
Ajax je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Radije bih stavio Barbareza i kockao se. Ima karizmu, omiljen je kod javnosti. Mozda bi se pokazao kao dobar trener, mozda ne. Od ovih gore se ne moze ocekivati nista posebno. Od Susica bolji nece biti 100%.
Safet sve do zadnje godine to bi jos mogao da tvrdis da je bolji od Mese, Osima i Hadzibegica. Ali ovo sto je covjek uradio u zadnjih 7 utakmica ovo cak ni oni nebi uradili. Umjesto da ide utakmicu po utakmicu i da bira uvijek najbolje igrace. On si je umislio da je nekakav trener poceo da ne skautira protivnika. Poceo je da igra sa Avdijom ( umjesto Mujdze ) i Lulicem kao bekovima koji bi trebali da pokrivaju cijelu stranu mada je evidentno da oni nemaju taj kvalitet. Sa trojicom centralnih veznih u sredini. Da ne govorimo o forsiranju pet godina samo dvojice napadaca i znamo sta se je desilo na kraju sto je uvijek bila realna mogucnost. I ja mislim da bi Barbarez bio najbolje rijesenje samo nista od toga najvjerovatije. Niko se nece kockati jer je previse u igri a pojedinci bi jedva docekali da se uhvate za to da Barbarez nije nikoga prije trenirao kod prvog losijeg rezultata. A sto je mogao Niko Kovac i sada nize uspjehe to je ocigledno druga stvar.
Sta je uradio?

BiH je protiv Francuske odigrala najbolju utakmicu ikada. Sve je upropastio momak sa tvog avatara idiotskom greskom.

Odveo nas je na SP. Samo to je dovoljno da ima kredit kao Jirgen Klop.

Na SP smo igrali odlicno. Protiv Argentine smo bili jako dobri. Protiv Nigerije smo bili dobri (nije nam se dalo, nesnosljivi vremenski uslovi koji su isli u prilog Afrikancima). Protiv Irana jako dobro. S obzirom da smo mikro drzavica, to je za mene sasvim dobar nastup. Nigerija je pojam u fudbalu za nas. Lagos je tri puta veci od ove mikro drzavice sa ljudima koji se precjenjuju u svakoj prilici.

Uoci kvalifikacija smo odigrali dvije najbolje prijateljske ikada, protiv Obale i Meksika. Nikad bolje nismo igrali, nikad veca angazovanost i disciplina.

I onda, nakon SP, krece sabotaza..... Mahalski klanovi u kojim je jedan od glavnih kolovodja i idiota momak sa tvoga avatara. Svaka mu cast za borbenost na terenu i patriotizam, ali je lik cisti idiot. To je dokazao nebrojeno puta. Cijela javnost se obrusila na Susica kada da je krahirao sa reprezentacijom Spanije poput Boskea? Jbt, limitirana ekipa, jedva skuckana, a mi ocekujemo sad nesto? :crazy:

Protiv Kipra se desio peh. Kriv je Susic kao i igraci. Protiv Velsa smo igrali solidno i prilicno borbeno. Protiv Belgije koja je tri puta bolja ekipa opet smo igrali dosta solidno. I na kraju krah u Izraelu. Sve okolnosti su doprinijele tome.

Susic ima u sebi poganstine tipicne za ljude sa ovih prostora. Pozivanje Tine Susica je bila losa odluka, cisto oportunisticka. Mali nije zasluzio poziv iako se pokazao sasvim dobro. To sto je Susic trebala je biti otezavajuca a ne olaksavajuca okolnost. Prema Zukanovicu je postupio jako lose kao i smradovi iz saveza. Imao je i pogresnih odluka.

I opet, kada se sve uzme u obzir, Susic je napravio jako puno za reprezentaciju. Konacno je neko profilisao ovu ekipu i nametnuo ofanzivan i prilicno dopadljiv stil igre. Nismo ni protiv koga igrali bunker. Sa svakim smo se pokusali nadigravati. Otisli smo konacno na SP. PAPE HVALA!

Dakle, iznositi pojedine greske i krive takticke odluke je besmisleno. Greske se desavaju svima, posebno trenerima koji oskudjevaju sa kvalitetom. Sta bi trebali reci za Boske ili Klopa? Smijesno!

Hadzibegic ima odredjenu karizmu i kriminalne trenerske rezultate. Ocigledno da nema predispozicije za trenera. Osim je baja za lokalnu upotrebu. Bazdarevic jedva da zna sastaviti dvije recenicu. E na sta smo spali..... Umjesto da napravimo iskorak i dovedemo nekoga ko je reputacijom na vecem nivou, mi Susica mijenjamo losijim trenerskim opcijama.

Zapamtite, **** ce te sve po spisku bilo kome od ove trojke veoma brzo, brze nego mislite. U to sam 100% siguran. Nista oni nece napraviti! Bice ovo korak unazad!
Ovo da je Deni Sušić napisao, opet bih se zapitao je l' dobar u glavi?!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 14:02

Valencia je napisao/la:
Protiv Argentine jesmo odigrali jako dobro. Protiv Nigerije je Safet postavio katastrofalnu taktiku gdje je na desnoj strani imao i beka i krilo a po lijevoj strani ( po kojoj je bila vecina napada ) je imao samo jednog igraca Lulica. Iran je reprezentacija ne puno jaca od Kipra koja jedina na SP nije imala svoj kamp i morali su se otvoriti po prvi put na SP nebi li postigli taj gol plus mal izbor igraca - umor.
Hrvatska je isto mala pa je u top10. Sada smo poceli gledati i velicinu drzave i to se poredit cak sa africkim drzavama. Bitan je jedino kvalitet a igracki je Bosna bila jaca od Nigerije i favorit po svim jacim strucnjacima kao i kladionicama.
Valencia je napisao/la:
Ne postoji nijedan normalan razlog zasto Pape tu taktiku protiv Obale, Meksika i Argentine ( 4-2-3-1 ) nije nastavio i protiv Nigerije. Posebno jer je nama odgovarao i nerjesen rezultat i jer smo igrali super na taj nacin. 4-5-1 nije odnosno nemora da znaci uvijek defanzivnu taktiku to je rekao i Ivica Osim.
Valencia je napisao/la:
Susic ima u sebi poganstine tipicne za ljude sa ovih prostora. Pozivanje Tine Susica je bila losa odluka, cisto oportunisticka. Mali nije zasluzio poziv iako se pokazao sasvim dobro. To sto je Susic trebala je biti otezavajuca a ne olaksavajuca okolnost.
Tino jeste zasluzio poziv samo nikako nije zasluzio da bude u prvih 11. I formacija je trebala da ostane ona gdje si sam konstatovao da smo dobro igrali a ne ova 4-4-2 dijamant.
Valencia je napisao/la:
Umjesto da napravimo iskorak i dovedemo nekoga ko je reputacijom na vecem nivou, mi Susica mijenjamo losijim trenerskim opcijama. Zapamtite, **** ce te sve po spisku bilo kome od ove trojke veoma brzo, brze nego mislite. U to sam 100% siguran. Nista oni nece napraviti! Bice ovo korak unazad!
Ove se slazem zato bi Barbarez trebao da bude bar pomocnik jer ako nista to bi znacilo 100% angazman igraca kao i neke nove igrace iz dijaspore.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 dec 2014, 14:06, ukupno mijenjano 3 puta.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Google Adsense [Bot], kakarut i 61 gost.