Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Ammare
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Ammare » 12 dec 2014, 10:36

Ajax je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Radije bih stavio Barbareza i kockao se. Ima karizmu, omiljen je kod javnosti. Mozda bi se pokazao kao dobar trener, mozda ne. Od ovih gore se ne moze ocekivati nista posebno. Od Susica bolji nece biti 100%.
Safet sve do zadnje godine to bi jos mogao da tvrdis da je bolji od Mese, Osima i Hadzibegica. Ali ovo sto je covjek uradio u zadnjih 7 utakmica ovo cak ni oni nebi uradili. Umjesto da ide utakmicu po utakmicu i da bira uvijek najbolje igrace. On si je umislio da je nekakav trener poceo da ne skautira protivnika. Poceo je da igra sa Avdijom ( umjesto Mujdze ) i Lulicem kao bekovima koji bi trebali da pokrivaju cijelu stranu mada je evidentno da oni nemaju taj kvalitet. Sa trojicom centralnih veznih u sredini. Da ne govorimo o forsiranju pet godina samo dvojice napadaca i znamo sta se je desilo na kraju sto je uvijek bila realna mogucnost. I ja mislim da bi Barbarez bio najbolje rijesenje samo nista od toga najvjerovatije. Niko se nece kockati jer je previse u igri a pojedinci bi jedva docekali da se uhvate za to da Barbarez nije nikoga prije trenirao kod prvog losijeg rezultata. A sto je mogao Niko Kovac i sada nize uspjehe to je ocigledno druga stvar.
Google je najbolji prijatelj.
2009–2011 Red Bull Salzburg (academy)
2011–2012 Red Bull Salzburg (assistant)
2013 Croatia U21
:shh:
U laži su krakte noge. :zviz:
Allez

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 12 dec 2014, 10:38

Zagor je napisao/la:Navijački gledano volio bih Sergeja, a mislim da će biti na kraju il Meša il Faruk. Po meni Osim ne dolazi u obzir nikako. Prije bi volio da dođe ponovo Baka nego Amar da bude selektor.
Slazem se!!!
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 12 dec 2014, 10:40

Slomi ovo razvlačenje oko izbora selektora, prije će se sve ove turske serije okončat...
#Salihović

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 10:40

Ammare je napisao/la: 2011–2012 Red Bull Salzburg (assistant)
2013 Croatia U21
Ne pricaj gluposti ja sam na ovom forumu napisao prije 20-tak dana da je bio asistent ( ne trener ) u Salzburgu i da je trenirao mladu Hrvatsku reprezentaciju. Prije nego sto si ti to izguglao. To sa mladom mu nije nesto puno pomoglo niti je pokupio neko veliko trenersko iskustvo tu. Jedino ako je kao asistent u Salzburgu nesto naucio i mislim da jeste. I slazem da je steta sto Barbarez nije bio bar asistent u HSV-u. Mada ipak mislim da su Kovac i Barbarez pokupili puno toga u svojim klubovima u Bundesligi. Nisam ni ja rekao da je Barbarez idealan samo nije ni Amar a kamoli ovi ostali sto se nude.

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 12 dec 2014, 11:02

Ajax je napisao/la:
Ammare je napisao/la: 2011–2012 Red Bull Salzburg (assistant)
2013 Croatia U21
Ne pricaj gluposti ja sam na ovom forumu napisao prije 20-tak dana daje bio asistent ( ne trener ) u Salzburgu i da je trenirao mladu Hrvatsku reprezentaciju. Prije nego sto si ti to izguglao. To sa mladom mu nije nesto puno pomoglo niti je pokupio neko veliko trenersko iskustvo tu. Jedino ako je kao asistent u Salzburgu nesto naucio i mislim da jeste. I slazem da je steta sto Barbarez nije bio bar asistent u HSV-u. Mada ipak mislim i da su Kovac i Barbarez pokupili puno toga i u svojim klubovima u Bundesligi. Nisam ni ja rekao da je Barbarez idealan samo nije ni Amar a kamoli ovi istali sto se nude.
Momak, nisi toliko zanimljiv da pratim tvoje postove. :salut:
On kaže da mu je pomoglo što je bio selektor i U21, ti kažeš nije. Kome vjerovati?! :hmmmmm:
'Godinu i pol bio sam trener druge momčadi Red Bulla, ne juniora, godinu dana pomoćnik u prvoj momčadi kada smo osvojili dvostruku krunu, bio sam izbornik mlade reprezentacije. Dakle, ne može se reći da nemam iskustvo.'
2009–2011 Red Bull Salzburg (academy)
2011–2012 Red Bull Salzburg (assistant)
2013 Croatia U21
Allez

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 11:11

Ammare je napisao/la: Momak, nisi toliko zanimljiv da pratim tvoje postove. :salut:
Momak ti si jako klubski obojen ne ja :nene: to se ti vidi cak i iz tvog nicka. Meni je totalno nebitno ko dolazi iz kojeg kluba samo dali taj neko ima ili nema dovoljan trenerski kvalitet. Sto se mene tice moze i Amar + Barbarez kombinacija neka imamo dvojicu selektora kao sto je Svedska imala naprimer.

Ammare
Kontakt:

Post Postao/la Ammare » 12 dec 2014, 11:24

Ajax je napisao/la:
Ammare je napisao/la: Momak, nisi toliko zanimljiv da pratim tvoje postove. :salut:
Momak ti si jako klubski obojen ne ja :nene: to se ti vidi cak i iz tvog nicka. Meni je totalno nebitno ko dolazi iz kojeg kluba samo dali taj neko ima ili nema dovoljan trenerski kvalitet. Sto se mene tice moze i Amar + Barbarez kombinacija neka imamo dvojicu selektora kao sto je Svedska imala naprimer.
Nikakve veze nema moj nik sa Amarom Osimom, ali baš nikakve. :nene:
Bio sam za Vahu, a sada mi je više u 5 deka ko će biti.
A Barbarez ne bih volio samo radi njegove neozbiljnosti. Prvi posao u životu i odmah hoće da je direktor. A o ostalom da ne govorim. Drugi su rekli.
Veliki fudbaler, patriota, ali prvo se fudbalu posveti, pa onda apliciraj za selektora.
Allez

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 dec 2014, 11:33

@Ammare dobro nemamo skroz isto misljenje, desava se.

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 12 dec 2014, 11:34

kao i ocekivano :) ostali treneri koji su po interesu saveza

neznam kako amar osim moze da bude kandidat za trenera reprezentacije covjek bio trener u domacoj ligi i u japanu u klubu kojeg je vodio ivica osim, i samo zbog cinjenice sto je ivicin sin dobio je taj poso ... tako da taj kandidat za mene odpada svakako, znam neki navijaci zelje gledaju to nekako previse navijacki i daju njemu podrsku al iskreno mislim da bi se "izgubio" na toj poziciciji

dusko bajevic i vaha odbili savez jer ne zele da im oni odredjuju ko ce im bit pomocni dopomocni ko ce im da grije stolicu dok oni ne dodju na stadion etc. etc. zato su za mene od prvog dana i odpali

sad nam preostaje da vidimo ko ce bit il mesa ili rukfas :)

iskreno ja bi volio da sergej bude selektor ako ne moze to neka bude barem "desna ruka selektora" jer on najbolje zna situaciju nasih igraca i sigurno da moze sa njima dobro
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 dec 2014, 12:18

Prvo ovo:
SafetSajo je napisao/la: neznam kako amar osim moze da bude kandidat za trenera reprezentacije covjek bio trener u domacoj ligi i u japanu u klubu kojeg je vodio ivica osim, i samo zbog cinjenice sto je ivicin sin dobio je taj poso ... tako da taj kandidat za mene odpada svakako, znam neki navijaci zelje gledaju to nekako previse navijacki i daju njemu podrsku al iskreno mislim da bi se "izgubio" na toj poziciciji
Pa ovo:
SafetSajo je napisao/la: iskreno ja bi volio da sergej bude selektor ako ne moze to neka bude barem "desna ruka selektora" jer on najbolje zna situaciju nasih igraca i sigurno da moze sa njima dobro
Silovanje logike.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 dec 2014, 12:19

Meni nikako nije jasno da samo Barbarez moze da motivise igrace i vrati atmosferu a kao drugi selektori ne mogu.

Koga je on to prije motivisao i ono najvaznije KAKO !!! Kako ce to on motivisati udarni tim i vratit atmosferu a drugi kandidati za selektora to ne mogu.

Covjek koji nema trenerskog iskustva, sto znaci da nije ni mogao nikoga da motivise, podigne atmosferu to MOZE, a drugi kandidati koji svi imaju trenersko iskustvno to NE MOGU.

Znaci ovi sto furaju Barbareza imaju genijalno razmisljanje a logika im je na nivou.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 12 dec 2014, 12:33

DukeOfWellington je napisao/la:Prvo ovo:
SafetSajo je napisao/la: neznam kako amar osim moze da bude kandidat za trenera reprezentacije covjek bio trener u domacoj ligi i u japanu u klubu kojeg je vodio ivica osim, i samo zbog cinjenice sto je ivicin sin dobio je taj poso ... tako da taj kandidat za mene odpada svakako, znam neki navijaci zelje gledaju to nekako previse navijacki i daju njemu podrsku al iskreno mislim da bi se "izgubio" na toj poziciciji
Pa ovo:
SafetSajo je napisao/la: iskreno ja bi volio da sergej bude selektor ako ne moze to neka bude barem "desna ruka selektora" jer on najbolje zna situaciju nasih igraca i sigurno da moze sa njima dobro
Silovanje logike.
ne vidim, sta sam pogresno napiso ? ne vidim razlog sto bi on trebo da bude selektor ? ima podrsku "strumpfova" i od nikog vise know how je mu plitak da bi vodio jednu reprezentaciju :) bio trener u zeljeznicaru i hajd odma budi selektor ... pa bolje nam je resenje barbarez koji nema trenersko iskustvo ali svakako ima Know How jer je igrao u zemlji koja svake godine igra u polu finalu velikih takmicenja

radio je u zemlji u kojoj se cijeni " RED RAD I DISCIPLINA"

samo mogu rec: HSV, Hansa, Dortmund, Leverkusen

znam da je rizicno sergeja odma za selektora stavit ali kao pomocni bi bio idealan !

PS: a ti si ocigledno neki strumpf cim si naso neku bezveznu zamjerku na moj post ... :)

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 12 dec 2014, 12:36

SafetSajo je napisao/la:dusko bajevic i vaha odbili savez jer ne zele da im oni odredjuju ko ce im bit pomocni dopomocni ko ce im da grije stolicu dok oni ne dodju na stadion etc. etc. zato su za mene od prvog dana i odpali
dusko je, ako se ne varam, odbio jer je zapoceo nesto u AEK-u sto zeli ispostovati do kraja jer taj klub mu je ipak dao daleko vise nego ova reprezentacija tj sve u odnosu na nista. vaha je mogao biti pocetak neceg velikog, pocetak promjene, renesanse ali ima neke svoje principe koje nije htio pogaziti i to treba postovati . . . ja recimo da sam trenutno bez posla kao trener njegovog renomea i da dolazim iz ovoliko sjebane drzave sa isto tako sjebanom reprezentacijom koju vodi sjebani savez vjerovatno ne bih isto postupio. ipak se radi tek o par mjeseci posla u kojima bi pokusao pomoci na sve moguce nacine i nema sanse da bi me politika mogla omesti u tome ali boze moj - ne razmisljamo svi isto.

sto se tice teme konkretno tj koga nakon susica? pojma nemam :problem:

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 12 dec 2014, 12:36

Samo Milovan Rajevac :thumbup: :mrgreen:

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 12 dec 2014, 12:37

Ne moze niko garantovati da ce Barbarez izgraditi pobjednicki duh i atmosferu, a da Mesa ili Hadibegic nece, medjutim, i igraci su , najvjerovatnije, kao i dosta navijaca, skepticni prema dovodjenju nekoga iz Susiceve generacije, sa slicnom filoziofijom, retorikom, ne puno boljom trenerskom karijerom, vezama i talovima u savezu itd. Meni sve to izgleda kao blagi update onoga sto smo imali.
S druge strane, Barbarez bi , u tom smislu, bio nesto novo, svjeza krv, mlad , beskompromisan, s drugacijim pristupom od te "jugoslovenske"(ne mislim nista uvredljivo) generacije. Po svemu sudeci, imao bi podrsku igraca, sto je najvaznije.
Opet, stoji cinjenica da je Barbarez bez iskustva i , sto je gore, nije se bavio fudbalom od kraja igracke karijere...ipak , ja sam za Barbu, treba nesto novo , pa makar i rizikovali, svakako smo u sferi lutrije.
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 12 dec 2014, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 12 dec 2014, 12:38

DukeOfWellington je napisao/la:Prvo ovo:
Pa ovo:
Silovanje logike.
Osim logicniji izbor mnogo od Barbareza.
1946

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 12 dec 2014, 12:56

Bakir Slišković!

To je moja želja.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 dec 2014, 12:57

SafetSajo je napisao/la: ne vidim, sta sam pogresno napiso ? ne vidim razlog sto bi on trebo da bude selektor ? ima podrsku "strumpfova" i od nikog vise know how je mu plitak da bi vodio jednu reprezentaciju :) bio trener u zeljeznicaru i hajd odma budi selektor ... pa bolje nam je resenje barbarez koji nema trenersko iskustvo ali svakako ima Know How jer je igrao u zemlji koja svake godine igra u polu finalu velikih takmicenja

znam da je rizicno sergeja odma za selektora stavit ali kao pomocni bi bio idealan !

PS: a ti si ocigledno neki strumpf cim si naso neku bezveznu zamjerku na moj post ... :)
Naravno da ne vidiš kad si osuđen na neke limite na koje ne možeš da utičeš.

To što je on 'radio' (ustvari igrao) u zemlji u kojoj se cijene red, rad i disciplina je možda nešto bolja preporuka za selektora od onih koji su tamo išli da beru jagode, a nikad i nikako bolja preporuka od čovjeka koji je sa Željom (dakle ne sa Barcelonom) osvojio pet titula šampiona BiH, četiri kupa BiH, a u ono ostalo sezona nikad nije završio niže od trećeg mjesta i nije ispao prije finala kupa, pa je još osvojio i kup Japana. To nije nikakva referenca samo nekom poput tebe koji imaš groznih problema sa razumijevanjem fudbala i silno se mučiš sa donošenjem ispravnih zaključaka uopšte. Čovjek koji gdje god je radio osvojio je nešto nije dobar, a čovjek koji u svojoj specijalnosti, Texas hold'em pokeru, ne može bolje od 16. mjesta je odličan izbor.

Istinska tuga je to što ti nisi u stanju da razumiješ ovo o čemu ti ja govorim, prije svega zbog frustracija koje ti je nanio Amar Osim, ali i zbog ranije pomenutih limita.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 12 dec 2014, 12:59

Ajax je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:ajax te stvari su povezane birtno je i jedno i drugo mozes imati perfektnu taktiku ako igraci nemaju motiva nisu zadovoljni djaba sve ,takodje taktika i motivisani igraci to donosi rezultat a to moze samo postici trener koji ima autoritet.
Jarane previse pojednostavljujes stvari. Normalno da igraci imaju motiv. Dzeko, Pjanic i Spahic dolaze da pomognu svojoj drzavi njima ne treba veci motiv od toga - znaci to je ta tvoja famozna disciplina. Spahicu je reprezentacija u ovim godinama samo teret i to radi samo zbog patriotizma. Motivacija je nesto sasvim drugo kako da motivises igraca da da sve od sebe. Naprimjer Ciro je bio doktor sto se tice toga. Normalno da je sve bitno samo imaju stvari koje su manje ili vise bitne. U ovom trenutku je najbolje da se izabere neki veliki dokazani strucnjak koji ima to sve takvog ja od ovih kandidata nevidim i mislim da se je trebalo prije razgovarati sa Cirom i sa Prosineckim. Ovo je sada neke vrste lutrija jer nijedan od njih ne odskace puno kvalitetom i ako je tako ja bi izabrao Barbareza jer taktiku nebi mogao puno promasiti ako bi uopste. Imao bi tu tvoju disciplinu kao kod nijednog drugog kandidata i motivacija bi bila vrhunska. Cak mislim i da bi bio aktivan kod skutinga i nagovaranja nasih mladih igraca iz dijaspore. Samo to je neko moje misljenje. To bi moglo biti pravo rijesenje samo mislim da su jako mala sanse za nesto takvo. Trazit ce se neko sa vecim trenerskim "iskustvom". A nijedan od ovih stu su ostali nije bas puno iskusan trener. Samo ipak to se moze i nekako objasniti javnosti kao logicno rijesenje dok bi kod Barbareza u slucaju losih rezultata bilo puno pitanja zasto je bas on izabran. I zato mislim da ce se ici na sigurnije rijesenje koje ne zaci uvijek i najbolje.
procita danas interviju s ivicicom osimom kaze gospodin treba nam neko drcan ko ima veliki autorite djaba nam trener i ako zna ako mu igraci nevjeruju u to sto on zna .

SafetSajo
Kontakt:

Post Postao/la SafetSajo » 12 dec 2014, 13:05

DukeOfWellington je napisao/la:
SafetSajo je napisao/la: ne vidim, sta sam pogresno napiso ? ne vidim razlog sto bi on trebo da bude selektor ? ima podrsku "strumpfova" i od nikog vise know how je mu plitak da bi vodio jednu reprezentaciju :) bio trener u zeljeznicaru i hajd odma budi selektor ... pa bolje nam je resenje barbarez koji nema trenersko iskustvo ali svakako ima Know How jer je igrao u zemlji koja svake godine igra u polu finalu velikih takmicenja

Naravno da ne vidiš kad si osuđen na neke limite na koje ne možeš da utičeš.

To što je on 'radio' (ustvari igrao) u zemlji u kojoj se cijene red, rad i disciplina je možda nešto bolja preporuka za selektora od onih koji su tamo išli da beru jagode, a nikad i nikako bolja preporuka od čovjeka koji je sa Željom (dakle ne sa Barcelonom) osvojio pet titula šampiona BiH, četiri kupa BiH, a u ono ostalo sezona nikad nije završio niže od trećeg mjesta i nije ispao prije finala kupa, pa je još osvojio i kup Japana. To nije nikakva referenca samo nekom poput tebe koji imaš groznih problema sa razumijevanjem fudbala i silno se mučiš sa donošenjem ispravnih zaključaka uopšte. Čovjek koji gdje god je radio osvojio je nešto nije dobar, a čovjek koji u svojoj specijalnosti, Texas hold'em pokeru, ne može bolje od 16. mjesta je odličan izbor.

Istinska tuga je to što ti nisi u stanju da razumiješ ovo o čemu ti ja govorim, prije svega zbog frustracija koje ti je nanio Amar Osim, ali i zbog ranije pomenutih limita.

jest tesko osvojit kup BiH i Premijer Ligu kad igras protiv klubova koji igraju na livadama sirom bosne
iskreno navijaj za koga hoces al nemozes meni nadmetnut da je amar osim bolji izbor od hadzibegica, bazdarevica pa cak i od barbareza

eto ja sto ne simpatizujem amara osima ja nemam pojma o fudbalu :D hahah bravo genije
texas holdem .... pa jel on tebi skodi sto igra ? boli te tuki ne trosi tvoje pare to mu je hobbi i covjek se zanima tako

al opet izvinjujem se nisam znao da je amar osim veligi MAG FUDBALA !

i da je sport nogomet upravo izmisljen na grbavici :) ;)

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: eldo, Google Adsense [Bot], HariTz, s4mke i 46 gostiju.