Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Goalgetter
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Goalgetter » 11 dec 2014, 22:20

Meni su Amar i Sergej najpozeljniji, kao i Rajevac. Ove ostale je pregazilo vrijeme, u Hadzijine i Bakine (ne)kvalitete smo se vec uvjerili, Mesa me je razocarao namecanjem po medijima, te Igor Stimac za mene nije ozbiljan kandidat.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 11 dec 2014, 22:22

Batko je napisao/la:Ja mislim da ce biti Hadzija, Mesa ili Osim... Nisam zadovoljan ali bi najlakše prihvatio Hadziju....

Sent from Angelina's bed
Reci mi,podrzavao si Susica? E taj gospodin jeste i to bezuslovno,bez ijedne kritike!Ja u njemu vidim novog Safeta(bas zbog toga sto je prijateljstvo stavljao iznad profesije u tolikoj mjeri da nije digao glas ni kad je bilo lose i kad smo svi to vidjeli). Nikada se ne bih mogao pomiriti s tim da je on najbolja opcija.Uostalom,imao je vec svoju sansu,zasto bi on bio selektor 2 puta,a ovi nijednom!?

JerryLouis
Kontakt:

Post Postao/la JerryLouis » 11 dec 2014, 22:27

Jedino sto ovom cirkusu nedostaje jeste to da Jasmin Bakovic na jednoj od iducih sjednica pocne da se dere (kao onaj sto drzi/vodi onu emisiju Zvezde Granda): "Dalje ide, dalje ide, dalje idee .." :-D

Batko
Kontakt:

Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Batko » 11 dec 2014, 22:30

NEZALAGANJE je napisao/la:
Batko je napisao/la:Ja mislim da ce biti Hadzija, Mesa ili Osim... Nisam zadovoljan ali bi najlakše prihvatio Hadziju....

Sent from Angelina's bed
Reci mi,podrzavao si Susica? E taj gospodin jeste i to bezuslovno,bez ijedne kritike!Ja u njemu vidim novog Safeta(bas zbog toga sto je prijateljstvo stavljao iznad profesije u tolikoj mjeri da nije digao glas ni kad je bilo lose i kad smo svi to vidjeli). Nikada se ne bih mogao pomiriti s tim da je on najbolja opcija.Uostalom,imao je vec svoju sansu,zasto bi on bio selektor 2 puta,a ovi nijednom!?
Podržavao Sušica nisam nikada u normalnom životu a na forumu ga podržavao od sep 2013 do juna 2014....

Safeta sada iskreno ne da ne poštujem nego ga mrzim...

Inače od njegovih kolega Hadzija je jedini koji je konstantno kritikovao Safeta od Egipta pa do jučer , ne znam kako ti je to promaklo...

Sent from my iPad using Tapatalk

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 11 dec 2014, 22:48

DragonGirl je napisao/la:Ako je tačno da je Ivica Osim nahvalio Štimca kad je ovaj izbor u pitanju, onda stvarno ne znam šta da mislim.
Igor Štimac bi odveo ovu ekipu na Evropsko. To što se njegov rad gleda kroz par kikseva sa Hrvatskom je prilično glupo. On je tamo bio pod pritiskom javnosti više zbog toga što se pričalo da je u talu s Mamićem preuzeo reprezentaciju, odnosno da je to bio dogovora kojim Štimac prestaje sa svojim aktivnostima unutar njihovog Saveza, predaje potpunu vlast Mamiću a ovaj mu zauzvrat daje Bilićevu poziciju.
Otišao je sa klupe iako je izborio drugo mjesto iza Belgije, što je bio sasvim realan domet Hrvatske. Da li bi prošao Island ili ne bi može se pričati, mada ni Kovač nije nešto briljirao poslije iako se govorilo da će im poteći med i mlijeko kad Igor ode.

Štimac je dobar lider, glasan, ne boji se reći svoje mišljenje, nije u fazonu naših 'stručnjaka' koje zovneš u novine ili na TV a oni pričaju da nisu kompetentni i nemaju ni damu ni znanje bilo šta suvislo reći. Slušajući Štimca kada je radio na HTV-u vidjelo se da prati dešavanja i da je moderan stručnjak. Za Hađiju je svemirski brod recimo.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 11 dec 2014, 22:53

ma savez je privatni i takav ce biti i izbor selektora ;)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 dec 2014, 22:55

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma savez je privatni i takav ce biti i izbor selektora ;)
I zato smo i dosli do ovog gdje smo sada, a u sljedecim kvalifikacijama cemo biti u 4 skupini za svjetsko, u grupi sa 00,2 % sansi za prolaz pored velikih ekipa.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 11 dec 2014, 22:56

Slušajući Štimca kada je radio na HTV-u vidjelo se da prati dešavanja i da je moderan stručnjak
Slusajuci Branimira Tulica na TV-u stice se dojam da je Ferguson za njega djak prvak :crazy:
Ivica Osim treba da se odluci hoce li i dalje sa sigurne udaljenosti popovati svakome ko mu na um padne, ili ce ostaviti konacno na miru ove malo mladje i pametnije da pokusaju nesto konkretno i korisno uraditi

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 dec 2014, 22:59

lafomamone je napisao/la:
Slušajući Štimca kada je radio na HTV-u vidjelo se da prati dešavanja i da je moderan stručnjak
Slusajuci Branimira Tulica na TV-u stice se dojam da je Ferguson za njega djak prvak :crazy:
Ivica Osim treba da se odluci hoce li i dalje sa sigurne udaljenosti popovati svakome ko mu na um padne, ili ce ostaviti konacno na miru ove malo mladje i pametnije da pokusaju nesto konkretno i korisno uraditi
:urnebes: :urnebes: :facepalm:

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 11 dec 2014, 23:01

Ivica Osim nikome ne popuje, cak sta vise silno izbjegava skakljiva pitanja u to se svako mogao uvjeriti, ali novinari ga salijecu na svakom koraku i mora progovoriti.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la calcio » 11 dec 2014, 23:03

NoName je napisao/la:
calcio je napisao/la:Od ovih preostalih, ovo je moj redoslijed.
Osim, Barbarez, Bazdarevic, Rajevac, Hadzibegic, Sliskovic, bilo ko sa trenerskom diplomom, Slavica Pecikoza, pokupiti nekog slucajnog prolaznika sa ulice,..........., Stimac.
:) Joj da hoće odabrati Štimca pa da ga ja malo branim po forumu a ti i Virtual napadate...
:lol: Hocemo li ikada biti na istoj strani hehe...

U subotu navodno u Sarajevo stize Gianni Infantino da izvuce pobjednika.
And the new head coach of Bosnia is... :mrgreen:
slika

Wisey
Kontakt:

Post Postao/la Wisey » 11 dec 2014, 23:03

Tulić ne zna povezati 5 pametnih rečenica o taktici i modernim metodama u fudbalu i kad bi mu dao sat vremena da ih smisli. Tako da ne znam šta si ti slušao.
Ne kažem ja da je to mjerilo kakav je ko kao trener, ali može se vidjeti da li on nešto od toga zna ili ne zna, kao što se kod Sušića vidjelo.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 dec 2014, 23:04

Harrison je napisao/la:
Ivica Osim nikome ne popuje, cak sta vise silno izbjegava skakljiva pitanja u to se svako mogao uvjeriti, ali novinari ga salijecu na svakom koraku i mora progovoriti.
Ma ovaj gore nije ni procitao intervju samo lupa.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 11 dec 2014, 23:05

Pa ne mora niko ga ne vuce za jezik, neka se jasno distancira od tema koje su osjetljive, ili neka se ukljuci :crazy:
Ovo isto ko kada Pelea slusam, malo malo, ima nekome nesto da kaze. Dosadni su mi brate, prosao voz niste vise kao nekada imaju mladji, jaci i pametniji i vozdra

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 11 dec 2014, 23:05

Wisey je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Ako je tačno da je Ivica Osim nahvalio Štimca kad je ovaj izbor u pitanju, onda stvarno ne znam šta da mislim.
Igor Štimac bi odveo ovu ekipu na Evropsko. To što se njegov rad gleda kroz par kikseva sa Hrvatskom je prilično glupo. On je tamo bio pod pritiskom javnosti više zbog toga što se pričalo da je u talu s Mamićem preuzeo reprezentaciju, odnosno da je to bio dogovora kojim Štimac prestaje sa svojim aktivnostima unutar njihovog Saveza, predaje potpunu vlast Mamiću a ovaj mu zauzvrat daje Bilićevu poziciju.
Otišao je sa klupe iako je izborio drugo mjesto iza Belgije, što je bio sasvim realan domet Hrvatske. Da li bi prošao Island ili ne bi može se pričati, mada ni Kovač nije nešto briljirao poslije iako se govorilo da će im poteći med i mlijeko kad Igor ode.

Štimac je dobar lider, glasan, ne boji se reći svoje mišljenje, nije u fazonu naših 'stručnjaka' koje zovneš u novine ili na TV a oni pričaju da nisu kompetentni i nemaju ni damu ni znanje bilo šta suvislo reći. Slušajući Štimca kada je radio na HTV-u vidjelo se da prati dešavanja i da je moderan stručnjak. Za Hađiju je svemirski brod recimo.
Nisam toliko upoznata sa njegovim radom, ali ono što znam mi ne ulijeva baš neku ogromnu nadu u njegov uspjeh, osim toga, mnogo puta je dokazano da pričati nešto i to nešto primijenjivati u praksi može biti dijametralno suprotno urađeno, tako da to ne mogu uzeti kao neki suviše ozbiljan parametar pri procjeni. U svakom slučaju, ako se čak desi i to da on bude izabran, od mene će dobiti istu podršku baš kao i Faruk, Meša, Amar, peti ili deseti...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 11 dec 2014, 23:06

1. Rajevac (daleko najbolji CV, jako dobar takticar, najmanji eventualni rizik od svih kandidata jer najvise provjeren)
2. Osim (moze biti hit a moze biti i flop, veliki rizik)
3. Barbarez (moze dignuti atmosferu ali nema nikakvo iskustvo, moze tesko flopirati a moze isto tako biti hit, ipak ogroman rizik).

Stimac je presmijesan lik i nije vrijedan uopste pomena. Mesa i Faruk jednostavno djeluju iscrpljeno prije nego sto su preuzeli klupu i nisu jednostavno TO rijesenje koje nama sada treba.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

AlterEgo
Kontakt:

Re: Odg: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la AlterEgo » 11 dec 2014, 23:11

Harrison je napisao/la:
Tako je Harrisone, svojevremeno su mu novinari nakačili da je rekao kako su pojedinci u odboru da bi sebi kupili odijelo, a dotični na sjednice dolaze sa ferarijem ili porscheom, btw..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 11 dec 2014, 23:12

lafomamone je napisao/la:Pa ne mora niko ga ne vuce za jezik, neka se jasno distancira od tema koje su osjetljive, ili neka se ukljuci :crazy:
Ovo isto ko kada Pelea slusam, malo malo, ima nekome nesto da kaze. Dosadni su mi brate, prosao voz niste vise kao nekada imaju mladji, jaci i pametniji i vozdra
Nema razloga za nervozu.
Ivica Osim je bio specijalni gost na zasjedanju asocijacije trenerskih udruga Evrope,koja se odrzavala u Zagrebu. Dao je intervju za Gol.hr. Pitanja su bila uglavnom o nogometu u Hrvatskoj,o Kovacu,o Mamicu...Naravno,neizbjezna je tema ireprezentacija BiH. U tom kontekstu je odgovorio na pitanje o Stimcu.
Znas,normalnim ljudima je jako vazno sta o necemu misli Ivica Osim!

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 11 dec 2014, 23:14

Rajevac + Barbarez (kao pomocnik) = idealna kombinacija sa takticke strane i podizanja atmosfere u timu i na tribinama.

A mog oca Midu mogu staviti zbog nacionalnog kljuca. Jbg, materijalno ce mu pomoci, a i covjek je pogodio masu toga vezano za rezultat i Susica. A ni grah ni kasike mu nisu trebale. Zna matori, zna.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

lafomamone
Kontakt:

Post Postao/la lafomamone » 11 dec 2014, 23:16

FKZ1921 je napisao/la:
lafomamone je napisao/la:Pa ne mora niko ga ne vuce za jezik, neka se jasno distancira od tema koje su osjetljive, ili neka se ukljuci :crazy:
Nema razloga za nervozu.
Ivica Osim je bio specijalni gost na zasjedanju asocijacije trenerskih udruga Evrope,koja se odrzavala u Zagrebu. Dao je intervju za Gol.hr. Pitanja su bila uglavnom o nogometu u Hrvatskoj,o Kovacu,o Mamicu...Naravno,neizbjezna je tema ireprezentacija BiH. U tom kontekstu je odgovorio na pitanje o Stimcu.
Znas,normalnim ljudima je jako vazno sta o necemu misli Ivica Osim!
Ja nemam nista protiv Ivice, samo mi se nekada cini i previse naporan sa nekakvim svojim doskocicama i savjetima koji se cesto ispostave da su nidje veze

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 71 gost.