Koga nakon Sušića?

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Jeste li zadovoljni izborom novog selektora?

Da
60
73%
Ne
22
27%

Ukupno glasova: 82

Micron
Kontakt:

Re: Koga nakon Sušića?

Post Postao/la Micron » 11 dec 2014, 17:44

Baka i Barbarez na klupu i tjt poslije nek Sergej sam nastavlja, a i mislim da bi imali opasnu igru, strasno napadacki orijentisanu, opasni su to kockari :D "aj tinks det iz best solušn" :D

Bahtic7
Kontakt:

Post Postao/la Bahtic7 » 11 dec 2014, 17:48

Nista ni sa cim. Pisi propalo, sto smo igrali, igrali smo.
Pripremiti se za cetvrti sesir i deceniju metiljanja.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 11 dec 2014, 17:48

Po xy put, nemam nista protiv Osima , bio bi pristojan selektor, ali pricatio o njegovim trenerskim dostignucima je komedija.
Baka Slioskovic ima osvojenu titulu sampiona Hravtske i sampiona Albanije, jedini stranac koji je to uspio, pa niko ne spominje njegove uspjehe.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 dec 2014, 17:50

tuzlak1987 je napisao/la:Izbor Hadzibegica ili nekog drugog Sarajlije je dokaz licemjerstva glavnog grada ove drzave i dokaz njene nefunkcionalnosti.

Nisam ogorcen, vise me i boli briga. Cak mi je i drago jer uzivam kada bogalji iz glavnog grada kvare sve zivo, uzivam u njihovoj nesposobnosti.

Jedan momak napisa reprezentacija ispred nekih interesa i svi se sloziste, e pa nije tako. Pogotovo od ovih koji guraju svoje pa onda prodaju pricu kako treba dati podrsku novom selektoru, uvali pa onda palamudi.
Licemjerstvo ti je sto vecina kandidata dolazi iz Sarajeva i sto su Sarajlije ? :facepalm: Pa gdje su ti strucnjaci iz Tuzle i Zenice, sto se nisu kandidirali ?

Ja bi samo radi tebe i slicnih volio da se Grbavica ili Kosevo renoviraju pa da i reprezentaciju premjestimo u glavni grad. Ako Bog da renovirat ce se prvenstveno radi Zelje i Sarajeva a i radi reprezenacije, pa da imate jos jedan komplesks da klubovi iz glavnog grada igraju na modernim stadionima + reprezentacija !

Dao bi ti sve da zivis u glavnom gradu ali nije to za svakoga.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 dec 2014, 17:53

Elegant je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Izbor Hadzibegica ili nekog drugog Sarajlije je dokaz licemjerstva glavnog grada ove drzave i dokaz njene nefunkcionalnosti.

Nisam ogorcen, vise me i boli briga. Cak mi je i drago jer uzivam kada bogalji iz glavnog grada kvare sve zivo, uzivam u njihovoj nesposobnosti.

Jedan momak napisa reprezentacija ispred nekih interesa i svi se sloziste, e pa nije tako. Pogotovo od ovih koji guraju svoje pa onda prodaju pricu kako treba dati podrsku novom selektoru, uvali pa onda palamudi.
Licemjerstvo ti je sto vecina kandidata dolazi iz Sarajeva i sto su Sarajlije ? :facepalm: Pa gdje su ti strucnjaci iz Tuzle i Zenice, sto se nisu kandidirali ?

Ja bi samo radi tebe i slicnih volio da se Grbavica ili Kosevo renoviraju pa da i reprezentaciju premjestimo u glavni grad. Ako Bog da renovirat ce se prvenstveno radi Zelje i Sarajeva a i radi reprezenacije, pa da imate jos jedan komplesks da klubi iz glavnog grada igraju na modernim stadionima + reprezentacija !

Dao bi ti sve da zivis u glavnom gradu ali nije to za svakoga.
Mah pusti, sve im je Sarajevo krivo.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Bahtic7
Kontakt:

Post Postao/la Bahtic7 » 11 dec 2014, 17:53

Elegant je napisao/la:Ja bi samo radi tebe i slicnih volio da se Grbavica ili Kosevo renoviraju pa da i reprezentaciju premjestimo u glavni grad. Ako Bog da renovirat ce se prvenstveno radi Zelje i Sarajeva a i radi reprezenacije, pa da imate jos jedan komplesks !
Nece se to renovirati, sadake vise nema a vi to sami niti znate niti imate cime.
Elegant je napisao/la:A inace svi bi vi dali da zivite u Sarajevu, metropoli glavnom gradu ! SVE !
Volim Sarajevo, nemam apsolutno nikakav problem sa tim sto je to glavni grad moje drzave, al' to, budimo
objektivni, nije vidjelo metropole. Malo veca evropska kasaba i kapak.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 11 dec 2014, 17:54

Elegant je napisao/la:

Ja bi samo radi tebe i slicnih volio da se Grbavica ili Kosevo renoviraju pa da i reprezentaciju premjestimo u glavni grad. Ako Bog da renovirat ce se prvenstveno radi Zelje i Sarajeva a i radi reprezenacije, pa da imate jos jedan komplesks !

A inace svi bi vi dali da zivite u Sarajevu, metropoli glavnom gradu ! SVE !

Naravno da je licemjerstvo jer ste sve sposobne izbacili iz konkurencije bez ikakvog jasnog obrazlozenja. Ostavili ove ostale na sirem spisku reda radi i onda cete ostaviti 2 Sarajlija na kraju i biti ce jedan od njih. Zivi bili pa vidjeli...
Licemjerno je jer oni nemaju pojma u odnosu na neke druge koji su bili u konkurenciji, to je licemjerno. Jer se bira na osnovu nekih drugih stvari, a ne na osnovu sposobnosti.

Ovaj drugi dio ne bih ni komentarisao, boli me vise briga za vas. Stavite i Bracu ako hocete nek bude selektor... :thumbup:
Kompleksa nemam nikakvih, jednostavno ste providni. Samo sto neko ne vidi dalje od nokta pa ce mene kritikovati sada, ali cete zavrsiti i ovu svoju jadnu pricu tako sto cete narednog selektora braniti kao sto ste branili Susica. A znamo kako se to zavrsilo..pa onda jel here we go again?

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 11 dec 2014, 17:55

DragonGirl je napisao/la:
Schwarz je napisao/la:Ko god da dodje za selektora treba da ima podrsku navijaca pa bio to Faruk,Mesa,Amar,Rajevac,Barbarez ili neko sesti.I to je najvaznije u ovom trenutku Ako ga budemo docekali na noz tesko ce uspjeti da izvuce maksimum iz ovih kvalifikacija koje je unistio nas najbolji igrac svih vremena svojom tvrdoglavoscu.Moju podrsku ce imati pa ko god bio :bih:
Slažem se, samo što je to problem dokazati ovima koji neke druge stvari stavljaju ispred reprezentacije. Jedni bi da bude bilo ko samo eto da ne bude komšija, jer je kod nas najveći fazon biti bolji od komšije, drugi bi da bude bilo ko, samo da ne bude tamo neki pokeraš koji, po njima, nije lopte vidio godinama a znaju naravno da 24 sata dnevno provodi za pokeraškim stolom, treći bi da bude bilo ko samo da nije iz Sarajeva itd... Čudni smo mi itekako, tako da ne očekuj potpunu podršku bilo kome. :nene:
Ma svako od ovih ima materijala da se sa njim može nešto uraditi. Jedino koga definitivno treba odstraniti sa užeg spiska je Igor Štimac. Ne zbog imena ili drugih banalnih razloga, nego što je na kormilu Hrvatske pokazao da nije materijal za selektora. Jednostavno ne treba nam neko ko je možda čak i gori od Sušića.

@Elegant evo odnedavno radim za jednu stranu kompaniju u Sarajevu i moram ti reći da me ni najmanje ne vuče da živim u tom gradu. Potpuno sam zadovoljan trenutačnim aranžmanom po kojem sjednem ujutro u auto i za nekih sat vremena iz Zenice dođem na posao u Sarajevo i isto se tako vratim. Živio sam ili posjetio mnoge gradove i za samo dva sam ostao vezan i u ta dva živim, to su rodni grad, Zenica i Rijeka, grad u kojem sam naučio šta znači živjeti kao odrasla osoba.

Raja vas i podbada za Sarajevo toliko jer mislite da ste nešto unikatni ili iznad drugih. Vjeruj da ima puno boljih mjesta za život. Nemoj me pogrešno shvatiti, nemam ništa protiv Sarajeva ili Sarajlija ali u tom gradu nikada ne bih želio živjeti.
Zadnja izmjena: revan, dana/u 11 dec 2014, 18:03, ukupno mijenjano 1 put.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Bahtic7
Kontakt:

Post Postao/la Bahtic7 » 11 dec 2014, 17:56

tuzlak1987 je napisao/la:Naravno da je licemjerstvo jer ste sve sposobne izbacili iz konkurencije bez ikakvog jasnog obrazlozenja.
A koji su to, ako nije tesko da nabrojis sposobne izbacene iz konkurencije?

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 dec 2014, 17:58

FaraonTM je napisao/la:Upravo tako, svakom nešto fali. Barbarez recimo po meni ne ispunjava ovaj prvi uslov nikako, vjerovatno se misli na trenersku karijeru jer fudbalska i ne igra baš neku veliku ulogu u trenerskom poslu...
uzmimo za primjer neke trenere s dobrim CV-jem:

- šta je Capello napravio s Rusijom?
- šta je Vaha napravio s Trabzonom?
- šta je Villas-Boas napravio s Chelseajem i Tottenhamom?
- šta je napravio Moyes s Man Utd?
- šta je Advocaat napravio sa Sbijom?

uzmimo za primjer neke od onih koji se nekog trenirali bez iskustva:

- Klinsmann je vodio jednu Njemačku, pa jedan Bayern, pa je sad s Amerikom odradio dobro SP
- Klopp je bez iskustva vodio Mainz, sad Dotmund i znamo kakav trener je postao
- Guardiola je vodio Barcu B jednu sezonu, pa preuzeo jednu Barcu i znamo šta je napravio
(ima ih još sigurno, al' da ne istažujem beze)

svi ovi treneri su u svojim klubovima ono što je Sergej za nas!

dobar ili odličan CV ne znači automatski i uspjeh, isto kao što se nekome bez CV-ja ne može automatski prilijepit' etiketa flopa! mi smo takav narod da nam najviše treba čovjek koji će podić' atmosferu u i oko ekipe, među novinarima, među navijačima repke, u državi, a najbolji kandidat je čovjek sa karizmom, Sergej Barbaez!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 dec 2014, 17:58

Bahtic7 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Ja bi samo radi tebe i slicnih volio da se Grbavica ili Kosevo renoviraju pa da i reprezentaciju premjestimo u glavni grad. Ako Bog da renovirat ce se prvenstveno radi Zelje i Sarajeva a i radi reprezenacije, pa da imate jos jedan komplesks !
Nece se to renovirati, sadake vise nema a vi to sami niti znate niti imate cime.
Elegant je napisao/la:A inace svi bi vi dali da zivite u Sarajevu, metropoli glavnom gradu ! SVE !
Volim Sarajevo, nemam apsolutno nikakav problem sa tim sto je to glavni grad moje drzave, al' to, budimo
objektivni, nije vidjelo metropole. Malo veca evropska kasaba i kapak.
Budimo objektivni, ti bi jedva cekao da iz tog sela se maknes u ovu metropolu. Nije Bec naravno, ali nije ni selendra. Ako vec nisi dosao naravno.

Bahtic7
Kontakt:

Post Postao/la Bahtic7 » 11 dec 2014, 18:01

storm_raider je napisao/la:Budimo objektivni, ti bi jedva cekao da iz tog sela se maknes u ovu metropolu. Nije Bec naravno, ali nije ni selendra. Ako vec nisi dosao naravno.
Nema potrebe za ovakvim tonom, ja protiv Sarajeva nemam nista, rekoh da volim taj grad.
Sto se tice moje zelje za selidbom iz mog sela koje je odokativno velicine 20 Sarajeva, o tome zaista nisam
razmisljao. Ako nekad budem imao potrebu za tim, zasto da ne? Ko zna sta zivot nosi...

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 11 dec 2014, 18:04

revan je napisao/la: Ma svako od ovih ima materijala da se sa njim može nešto uraditi. Jedino koga definitivno treba odstraniti sa užeg spiska je Igor Štimac. Ne zbog imena ili drugih banalnih razloga, nego što je na kormilu Hrvatske pokazao da nije materijal za selektora. Jednostavno ne treba nam neko ko je možda čak i gori od Sušića.
On mi je i najveće iznenađenje na ovom "suženom" spisku i iskreno ne razumijem šta je to što ga je ostavilo u izboru. Niti je neka želja navijača, niti se nešto specijalno iskazao kao trener, niti ima iza sebe neke respektabilne rezultate. :hmmmmm:

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 11 dec 2014, 18:05

Bahtic7 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Budimo objektivni, ti bi jedva cekao da iz tog sela se maknes u ovu metropolu. Nije Bec naravno, ali nije ni selendra. Ako vec nisi dosao naravno.
Nema potrebe za ovakvim tonom, ja protiv Sarajeva nemam nista, rekoh da volim taj grad.
Sto se tice moje zelje za selidbom iz mog sela koje je odokativno velicine 20 Sarajeva, o tome zaista nisam
razmisljao. Ako nekad budem imao potrebu za tim, zasto da ne? Ko zna sta zivot nosi...
Pogresno si shvatio, nije nimalo negativan ton. Vidis i ja sam trenutno u selu koje je vece 50tak puta od SA.
Poenta je da za malu drzavu kakva je BiH, Sarajevo i jeste metropola. Ne mozes ocekivati Istanbul u BiH.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 dec 2014, 18:06

Trebali su odmah smjeniti i Pecikozu, kad su i Susica. Mrsko mi je vise gledati. :lol:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 dec 2014, 18:07

Goalgetter je napisao/la:Trebali su odmah smjeniti i Pecikozu, kad su i Susica. Mrsko mi je vise gledati. :lol:
ko će bolan nju smjenit', ona vedri i oblači :lol:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 dec 2014, 18:08

Chinaglia je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Trebali su odmah smjeniti i Pecikozu, kad su i Susica. Mrsko mi je vise gledati. :lol:
ko će bolan nju smjenit', ona vedri i oblači :lol:
:lol:

Ja sam za onu Dzevadu, sto je bila sa Papetom u St. Louisu. :ljepota:

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 11 dec 2014, 18:10

momčino, nije mi poznata, al' et', vjeujem ti da je lijepa :D

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 11 dec 2014, 18:10

Iskreno me iznenadjuje da jedan Barbarez uopste ima mjesto medju zadnjih 7 ako se uzmu u obzir komentari koji mnogi, ukljucujuci i mene, stavljaju da osoba bez trenerske karijere nemoze na kormilo reprezentacije. Ipak trebaju se uzeti u obzir dva interesantna detalja.

1. Komisija je navela uvijet da selektor mora imati "respektabilnu karijeru" a da pri tome nisu specificirali da se mora raditi o trenerskoj karijeri. Neznam da li je opaska ili se to podrazumjeva ali se otvara opcija u kojoj i Barbarezova fudbalska karijera moze da udje u obzir.
2. Situacija oko Barbareza kao trenera se okrece jos od famoznog bojkota saveza i kad je Baka zadnji put dobio otkaz. Tad se govorilo o opciji igrac-trener. Najuspjesniji slucaj sistema igrac-trener, dakle trener bez iskustva, je bio sa Kenny Dalglish koji je ’85. preuzeo Liverpul nakon katastrofe u Hayselu i donio Liverpulu titulu. Mada se treba uzeti u obzir da se tu radilo o klubskom fudbalu a ne reprezentativnom gdje se greske bas nemogu absorbovati jer je broj utakmica malen. Da ne govorim da je to bilo prije 30 godina

Na kraju svega ne bi me iznenadilo i da Barbarez bude novi selektor, mozda nebi bilo ni lose rizikovati, ali u najmanju ruku imacemo jos jedan ringispil :mrgreen:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 11 dec 2014, 18:11

Selektori dolaze i dolaze, igrači dolaze i odlaze, ljudi u savezu dolaze i odlaze, ali Slavica je uvijek tu. Sada joj se konačno ukazala prilika da postane najdugovječniji simbol ove reprezentacije pošto joj se Borče maknuo s puta. :lol:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos, RaZuti i 21 gost.