Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Modic je kilometrima daleko od toga da zaigra za AC Milan neku sluzbenu utakmicu. Ako dobije par minuta u nekoj prijateljskoj utakmici to bi bila premija. Cak ni u kup utakmici nema sanse da zaigra. On je jos jako daleko od prvih 15,16 igraca AC Milana. Jedan Halilovic je bio 5x veci potencijal od Modica naprimjer pa je prema nekima bilo rano da debituje. Neka Modica u U21 reprezentaciji neka prvo tu bude jedan od boljih igraca.Ammare je napisao/la: A Modić u Milanu nikada neće dobiti priliku. Možda ako ga Inzaghi stavi na klupu i to je maksimum, ali mislim da neće Inzaghi dugo u Milanu ostati.
Italijani ne pružaju priliku mladim igračima, a veliki klubovi posebno. Jedino ako si Italijan, pa možda.
Nase komsije su u samom svijetskom vrhu u tim mladim selekcijama i na kraju od tih odlicnih igraca i rezultata dobiju samo 3,4 igraca za seniorsku selekciju. Ne mislim da bi on njima bio zanimljiv bar dok ne bude igrao bar malo u Milanu. Neka on u mladoj selekciji prvo dokaze da je puno bolji od Radovca i slicnih igraca ima vremena jos za seniore.Goalgetter je napisao/la:Modic se tek treba pokazati u U21 repki, pa onda mozemo pricati o A-Repci. Sto se tice Milana, dobro ste primjetili, on je jos miljama daleko od prvog tima.
Upravo tako. Ako si u omladinskom timu Milana i slicnih klubova, ne znaci da ce te oni i uzeti pod svoje na kraju. Igrao je i mali Hajrovic u 2. timu Arsenala, pa evo ga sada u drugoj Svicarskoj ligi. Iako, kod Modica sam optimistican da ce od njega postati jako dobar igrac, ima stvarno jako dobru tehniku, samo sto ga ''fizika'' zeza, previse je mrsav za svoju visinu, ali to nije nista na cemu se ne moze raditi. Za 2 do 3 godine, bice on A-Reprezentativac aBd.Ajax je napisao/la:Nase komsije su u samom svijetskom vrhu u tim mladim selekcijama i na kraju od tih odlicnih igraca i rezultata dobiju samo 3,4 igraca za seniorsku selekciju. Ne mislim da bi on njima bio zanimljiv bar dok ne bude igrao bar malo u Milanu. Neka on u mladoj selekciji prvo dokaze da je puno bolji od Radovca i slicnih igraca ima vremena jos za seniore.Goalgetter je napisao/la:Modic se tek treba pokazati u U21 repki, pa onda mozemo pricati o A-Repci. Sto se tice Milana, dobro ste primjetili, on je jos miljama daleko od prvog tima.
Mateo Susic bi trebao biti pozvan zbog?Goalgetter je napisao/la:Ne treba to ni biti neka A2-Reprezentacija po meni, jer tesko je razrjesiti te sve igrace obaveza u klubu, ali mi kao repka po obicaju minimum jedan termin za prijateljske u godini ne iskoristimo, evo i sad ovaj termin u novembru kad je bila tekma za Izraelom, svi su igrali prijateljsku samo mi nismo.
Zasto npr. tada uzet jednu prijateljsku u godini, i pozvati dosta potencijalnih igraca, pa i probati Cimirota, Zakarica koji u A-Timu ne dolaze do prilike, u toj utakmici probati? Pa zatim Hadzica, Djurica, Hajradinovica, Mateo Susica, i jos njih hrpu, djelom i jos nekoliko njih iz PL pozvati, dati im sansu.
Mislim da to nije previse zahtjevno, ugostis neki tim poput Lichtensteina, Azerbejdzana, Makedonije ili sl. u BiH, ne mora ni biti gostujuca, i odigras tekmu.
U nedostatku desnih bekova, trenutno mi on jedini naumpada (a da ima i nase drzavljanstvo). Bivsi clan mlade reprezentacije, trenutno i standardan igrac u Cluju (sad mozemo naravno diskutovati o toj jacini Rumunske lige, koliko je Cluj oslabio u odnosu na prije itd.), ali u ovoj situaciji gdje je Mujdza stalno povrijedjen ili ne igra, ne vidim zasto se ne bi isprobao kad bi igrali utakmicu takvog karaktera.Sabinho je napisao/la: Mateo Susic bi trebao biti pozvan zbog?
Razumi čovjeka.Ovdje se velikoj većini diže kosa sa glave pri samom pomenu prezimena SušićGoalgetter je napisao/la:U nedostatku desnih bekova, trenutno mi on jedini naumpada (a da ima i nase drzavljanstvo). Bivsi clan mlade reprezentacije, trenutno i standardan igrac u Cluju, ne vidim zasto se ne bi isprobao kad bi igrali utakmicu takvog karaktera.Sabinho je napisao/la: Mateo Susic bi trebao biti pozvan zbog?
Dva puta sam ga gledao, protiv Steaue i U.Cluja, nit' smrdi nit' mirise. Siguran sam da postoje bolje opcije, ja bi odmah Memiju probao prije njega.Goalgetter je napisao/la:U nedostatku desnih bekova, trenutno mi on jedini naumpada (a da ima i nase drzavljanstvo). Bivsi clan mlade reprezentacije, trenutno i standardan igrac u Cluju, ne vidim zasto se ne bi isprobao kad bi igrali utakmicu takvog karaktera.Sabinho je napisao/la: Mateo Susic bi trebao biti pozvan zbog?
Ako mogu igrati Avdija,Tino,Anel,Kvesić,Zakarić zašto nebi dao priliku Sušiću?Sabinho je napisao/la:Mateo Susic bi trebao biti pozvan zbog?Goalgetter je napisao/la:Ne treba to ni biti neka A2-Reprezentacija po meni, jer tesko je razrjesiti te sve igrace obaveza u klubu, ali mi kao repka po obicaju minimum jedan termin za prijateljske u godini ne iskoristimo, evo i sad ovaj termin u novembru kad je bila tekma za Izraelom, svi su igrali prijateljsku samo mi nismo.
Zasto npr. tada uzet jednu prijateljsku u godini, i pozvati dosta potencijalnih igraca, pa i probati Cimirota, Zakarica koji u A-Timu ne dolaze do prilike, u toj utakmici probati? Pa zatim Hadzica, Djurica, Hajradinovica, Mateo Susica, i jos njih hrpu, djelom i jos nekoliko njih iz PL pozvati, dati im sansu.
Mislim da to nije previse zahtjevno, ugostis neki tim poput Lichtensteina, Azerbejdzana, Makedonije ili sl. u BiH, ne mora ni biti gostujuca, i odigras tekmu.
kakav MemijaSabinho je napisao/la:Dva puta sam ga gledao, protiv Steaue i U.Cluja, nit' smrdi nit' mirise. Siguran sam da postoje bolje opcije, ja bi odmah Memiju probao prije njega.Goalgetter je napisao/la:U nedostatku desnih bekova, trenutno mi on jedini naumpada (a da ima i nase drzavljanstvo). Bivsi clan mlade reprezentacije, trenutno i standardan igrac u Cluju, ne vidim zasto se ne bi isprobao kad bi igrali utakmicu takvog karaktera.Sabinho je napisao/la: Mateo Susic bi trebao biti pozvan zbog?