Bosanske piramide

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Bosanske piramide

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2014, 13:38

FaraonTM je napisao/la:
Završio ga boŠva, ja neku noć bezveze napravio krug sa autom po gradu i oko grada kad vidim yebote nešta na vrhu piramide svjetli, u prvi mah učiniše mi se kandilji al' reko otkud gore džamija :lol:

I kasnije mi rekoše napravio Švabo hotel :mrgreen:

sve sam saznao,ko pravi mahalas. :D znam sve koji su radili,jos samo nisam upoznao gazdu.Sada imaju gdje spavati oni sa pletenicama sto hodaju bosi po gradu. :urnebes: Ne moraju se gurati u postojecim hotelima,motelima itd.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 10 dec 2014, 14:00

Kako bolan na vrh piramide? :D Kako napreduje kopanje?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2014, 14:16

BaDa12 je napisao/la:Kako bolan na vrh piramide? :D Kako napreduje kopanje?

nije bas na vrhu posto je tu stari grad,ali je odmah ispod.Nista se ne kopa na piramidi,jedina aktivnost je na tunelu.

treba mijenjati ime teme u visocke piramide.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 10 dec 2014, 15:07

Ja već složila u glavi da se odustalo od priče o piramidama, ne možeš to. :D
Već samu sebe pitam kako je Sam to dozvolio.
A, dobar je naziv, svakako su ovako 'zvanično' nazvane. Vala ih nemamo u svakom gradu pa da razvijemo takav sistem imenovanja. :)

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 10 dec 2014, 15:18

Ma kako stalo,svakim danom sve vise ljudi dolazi.Ljeti ima vise stranaca u carsiji,nego nas domacih.Naziv ne valja,nema para na guz...
Visocki projekat-Visocka dolina-visocke piramide. :D
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 10 dec 2014, 15:22, ukupno mijenjano 2 puta.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 10 dec 2014, 15:21

Ja samo znam da su ove piramide u Njemačkoj ili nekoj drugoj ozbiljnoj zemlji mi bi sad isli kao turisti njima i divili se tim piramidama, a kod nas se sve radi da od ovoga ne bude nista. :salut:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 10 dec 2014, 15:59

Ja znam da je Batko najbolje rekao, mislim da sam to već ovdje pisala, "furati ćemo priču, ako se dokaže da nisu, reći ćemo da smo se samo malo zezali". Svakako nas povezuju za taj neki humor, pa nam ne bi uzeli za zlo. :)
I meni je žao što se ne izvlači maksimum iz ovog, bez obzira bile to piramide ili ne.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 jan 2015, 19:39

U Ukrajini je nedavno otkriven 6000 godina star hram tripiljske kulture.
http://www.sci-news.com/archaeology/sci ... 02223.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tripiljska kultura je izgleda bila prilicno napredna, obradjivali su zemlju, obradjivali su metale, keramiku, pravili hramove, kuce itd.
Ovako su otprilike izgledale njihove kuce i sela (slike sa wikipedije)
slika
slika

Znaci prije 6000 godina pravili su kuce skoro na isti nacin kao danas. Kada gledate ove slike ne bi rekli da su ovo modeli kuca i sela od prije 6 hiljada godina nego mozda prije nekih 50-100 godina.
Hocu da kazem da nije nemoguce da su ljudi prije 6-7 ili vise hiljada godina bili toliko napredni da su mogli obraditi neko brdo da izgleda kao piramida. Mozda su za njih piramide imale neko vjersko znacenje.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 04 jan 2015, 23:46

calcio je napisao/la: Znaci prije 6000 godina pravili su kuce skoro na isti nacin kao danas. Kada gledate ove slike ne bi rekli da su ovo modeli kuca i sela od prije 6 hiljada godina nego mozda prije nekih 50-100 godina.
Hocu da kazem da nije nemoguce da su ljudi prije 6-7 ili vise hiljada godina bili toliko napredni da su mogli obraditi neko brdo da izgleda kao piramida. Mozda su za njih piramide imale neko vjersko znacenje.
Dobro ti porediš 50-100 kuća sa masivnim čudima koje po teoriji arheologa Osmanagića su najstarije piramide (oko 12.000 god. p.n.e.) na planeti što je totalna nebuloza jer u tom periodu je i dalje bilo zadnje ledeno doba tzv. pleistocen te na ovom prostoru je bilo nemoguće razviti veću privrednu kulturu uslijed klime a pri tome i civilizaciju jer valja hraniti od nečega ljude koji će napraviti taj monumentni spomenik ... Uostalom razlika 6000 godina u staroj eri je zaista velika...

Neće pleme od 100 ljudi praviti piramidu visoku više od 200 m i neće je završiti za 5-10 godina :facepalm: Civilizacija na ovim prostorima nije mogla postojati jer nije bilo izvora hrane ... Ajd eto uzmite i da je postojala civilizacija, gdje su brojni leševi, brojni alati, mora ostati nešto iza nje ili ćemo po logici Srba "Pobjednici kroje istoriju i zato nema traga o antičkoj Srbiji" -.-

Pogledajte malo dokumentarce o egipatskim piramidama ili pročitajte kakvu literaturu da dobijete imalo zaokruženu sliku o tome šta je sve trebalo za pravljenje piramide ...

Ja se sjećam predavanja kod profesora Envera Imamovića (svako ko je imao bilo kakvog dodira ili se zanimao arheologijom/historijom zna ko je taj čovjek i kakav je stručnjak) i kada smo ga pitali o piramidama, koje su u to vrijeme bile aktuelne pravo, govori da je to naselje Gradac iz srednjeg vijeka ... I objasnio je natenane što tamo ne može biti piramida od 200 m visine i šta je sve potrebno da se to izgradi

Samo koristiš logiku ... Uostalom arheologija i jeste korištenje logike u prvu ruku ...
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 04 jan 2015, 23:51, ukupno mijenjano 2 puta.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 04 jan 2015, 23:50

Sheyi je napisao/la:Ja samo znam da su ove piramide u Njemačkoj ili nekoj drugoj ozbiljnoj zemlji mi bi sad isli kao turisti njima i divili se tim piramidama, a kod nas se sve radi da od ovoga ne bude nista. :salut:
BaliNski mentalitet šta ćeš :(
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 05 jan 2015, 21:11

thulkazal je napisao/la:
Dobro ti porediš 50-100 kuća sa masivnim čudima koje po teoriji arheologa Osmanagića su najstarije piramide (oko 12.000 god. p.n.e.) na planeti što je totalna nebuloza jer u tom periodu je i dalje bilo zadnje ledeno doba tzv. pleistocen te na ovom prostoru je bilo nemoguće razviti veću privrednu kulturu uslijed klime a pri tome i civilizaciju jer valja hraniti od nečega ljude koji će napraviti taj monumentni spomenik ... Uostalom razlika 6000 godina u staroj eri je zaista velika...

Neće pleme od 100 ljudi praviti piramidu visoku više od 200 m i neće je završiti za 5-10 godina :facepalm: Civilizacija na ovim prostorima nije mogla postojati jer nije bilo izvora hrane ... Ajd eto uzmite i da je postojala civilizacija, gdje su brojni leševi, brojni alati, mora ostati nešto iza nje ili ćemo po logici Srba "Pobjednici kroje istoriju i zato nema traga o antičkoj Srbiji" -.-

Pogledajte malo dokumentarce o egipatskim piramidama ili pročitajte kakvu literaturu da dobijete imalo zaokruženu sliku o tome šta je sve trebalo za pravljenje piramide ...

Ja se sjećam predavanja kod profesora Envera Imamovića (svako ko je imao bilo kakvog dodira ili se zanimao arheologijom/historijom zna ko je taj čovjek i kakav je stručnjak) i kada smo ga pitali o piramidama, koje su u to vrijeme bile aktuelne pravo, govori da je to naselje Gradac iz srednjeg vijeka ... I objasnio je natenane što tamo ne može biti piramida od 200 m visine i šta je sve potrebno da se to izgradi

Samo koristiš logiku ... Uostalom arheologija i jeste korištenje logike u prvu ruku ...
Egipatske piramide su masivno cudo jer su napravljene na praznom prostoru, od temelja do vrha su zidali i napravili ogromne gradjevine. Ovo kod nas je, koliko sam ja shvatio, prema Semirovoj teoriji, brdo koje je obradjeno i stesano da izgleda kao piramida. Starost je vjerovatno procjenio odokativno, koja hiljada godina gore ili dole.
Uopste ne ulazim u to da li su ovo u Visokom ljudskom rukom gradjene piramide ili ne, hocu da kazem da ideja da se to moglo napraviti nije toliko nevjerovatna. Cesto potcjenjujemo ljude koji su zivili prije 4-5 hiljada godina. Nisu imali tehnologiju, nisu znali mnogo stvari koje mi danas znamo, ali bili su jednako inteligentni i sposobni kao danasnji ljudi. Mozda cak i sposobniji, valjalo je ziviti i prezivljavati bez svih ovih komfornih stvari koje mi danas uzimamo zdravo za gotovo, kao sto su struja, medicina, gotova hrana u samoposluzi, itd.

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 05 jan 2015, 21:41

E čuj piramide :lol:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 jan 2015, 21:43

CapoDiTuttiCapi je napisao/la:E čuj piramide :lol:
Ja ba jesi vidio jesmo levati :lol: :roll:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 05 jan 2015, 21:45

FaraonTM je napisao/la:
Ja nisam. Ne znam za vas :D

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 jan 2015, 21:47

CapoDiTuttiCapi je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:
Ja nisam. Ne znam za vas :D
Pa što se rasipaš sa zaključcima onda? :D

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

CapoDiTuttiCapi
Kontakt:

Post Postao/la CapoDiTuttiCapi » 05 jan 2015, 21:50

Zato što nema piramida :lol:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 05 jan 2015, 21:56

Ima. Mozda ne piramida kao onih egipatskih ali ima nesto.

90% Bosanaca je glupo i zatucano i misle da zive u pm gdje nema niceg osim potoka i dobrih mjesta za rostiljanje za 1. maj.

Ostalih 10% zna da nesto ima.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 jan 2015, 22:05

Otelo je napisao/la:Ima. Mozda ne piramida kao onih egipatskih ali ima nesto.

90% Bosanaca je glupo i zatucano i misle da zive u pm gdje nema niceg osim potoka i dobrih mjesta za rostiljanje za 1. maj.

Čak i da se priča o piramidama samo potencira treba je furati da ljudima uđe u glavu. Pa kad Međugorje postade sveto katoličko mjesto onda može i Visoko imati piramide. I to za Visoko još imaš živi dokaz, tri brda koja fakat liče na piramidu i još nekakvih podzemnih tunela, građevina...

Al' eto kad je naš čovjek glup :thumbdown:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 05 jan 2015, 22:08

FaraonTM je napisao/la:

Čak i da se priča o piramidama samo potencira treba je furati da ljudima uđe u glavu. Pa kad Međugorje postade sveto katoličko mjesto onda može i Visoko imati piramide. I to za Visoko još imaš živi dokaz, tri brda koja fakat liče na piramidu i još nekakvih podzemnih tunela, građevina...

koji ste vi Visocani lopovi,samo neka je prevariti.Cuj piramide izmislili. :lol: :mrgreen:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 05 jan 2015, 22:10

samo_lijevo je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:

koji ste vi Visocani lopovi,samo neka je prevariti.Cuj piramide izmislili. :lol: :mrgreen:
Mafija žestoka :mrgreen:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca, Jabroni, JackW i 10 gostiju.