Koga nakon Sušića?
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: Koga nakon Sušića?
Izborom Hadzibegica se moze postaviti pitanje zasto je smjenjen Susic. Neki kazu da su dva slicna covjeka, po meni nisu ali sto se tice karijera moze se reci da su na istom nivou. U reprezentaciju dolaze na isti nacin, posao ne mogu naci u klubovima ali mogu u reprezentaciji koja dobro kotira sto je normalno cudno.
Safet nakon niza malih ekipa u kojima se nije dugo zadrzao topa Cannes, Ankaraguchu, Istanbulspor, Ankaraspor, Rizespor dolazi na jedno tako vazno mjesto. Moze se reci da je to u svakom slucaju islo na ruku njemu, a ne uspjehu reprezentacije u buduce vrijeme.
Hadzibegic ako dodje dolazi u reprezentaciju nakon Troyesa, Betisa, niza manjih turskih klubova, Dijona, Bastije, Arlesa sto isto govori da njemu dolazi reprezentacija kao kec na desetku. Nakon nikakvih uspjeha prakticno dobijati ce platu visine Safeta Susica koju u nekom klubu sada sigurno ne bi mogao dobiti jer su to visine placa u nekim dosta jakim EU klubovima koji se takmice u ligi petice, a to Safet i Faruk ne mogu dobiti sada i nisu mogli dobiti..
Pa recite dal ima neki argument za takve poteze saveza? Zasto je Safet smjenjen ako ce se dovesti covjek istog trenerskog renomea kao on.
A zasto se nije zapelo vise oko nekih drugih ljudi koji imaju bolju trenersku historiju.
Sta to Hadzibegic nudi? Vjerovatno nista posebno, vjerovatno i nema plan.
Cime on to moze osvjeziti reprezentaciju? U ovom trenutku kada je poznato da covjek nije neki motivator i neko ko moze izvuci 100% iz igraca bas kao i Susic.
Njegova jedina prednost u odnosu na ostale kandidate je sto poznaje Francusku, ali sta vrijedi to. Poznavao je i Susic kada mi u Francusku necemo otici..
U ovakvoj zavrsnici kada imas Osima, Hadzibegica, Bazdarevica i Barbareza bilo bi super kada bi bio Osim ili Barbarez. Neko ce reci Barbarez nema trenerskog iskustva. Ja cu odgovoriti, a to Bazdarevic i Hadzibegic nesto vise znaju? Sigurno da ne znaju kao ni Safet. Jedno je voditi klubcice sa manjim ambicijama, a drugo voditi reprezentaciju. Znaci Barbarez je macak u vreci kao i Osim, dok sa Hadzibegicem dobijas sigurno neki prosjek, ni gore ni dole. Tesko gore od Susica ali uz to opet ostajes na nikakvom strucnjaku..
Ja sam bio za Rajevca, Magatha ili Vahu. Ti su se spominjali, Vaha nece dobro. Rajevac i Magath imaju finu trenersku historiju, za razliku od ostalih vodili su jace igrace i velike igrace. Nisu popustljivi, imaju plan..Imao sam neke argumente. Zato nisam mogao shvatiti zasto neko hoce Osima ispred njih, naravno za to ljudi i nisu imali argumente vec su isli za svoje. Ali u ovoj konkurenciji koja je ostala vise bih volio Osima nego jos jednog Francuza. Barbareza ispred njih svih jer bi dobili na moralu 110%
Safet nakon niza malih ekipa u kojima se nije dugo zadrzao topa Cannes, Ankaraguchu, Istanbulspor, Ankaraspor, Rizespor dolazi na jedno tako vazno mjesto. Moze se reci da je to u svakom slucaju islo na ruku njemu, a ne uspjehu reprezentacije u buduce vrijeme.
Hadzibegic ako dodje dolazi u reprezentaciju nakon Troyesa, Betisa, niza manjih turskih klubova, Dijona, Bastije, Arlesa sto isto govori da njemu dolazi reprezentacija kao kec na desetku. Nakon nikakvih uspjeha prakticno dobijati ce platu visine Safeta Susica koju u nekom klubu sada sigurno ne bi mogao dobiti jer su to visine placa u nekim dosta jakim EU klubovima koji se takmice u ligi petice, a to Safet i Faruk ne mogu dobiti sada i nisu mogli dobiti..
Pa recite dal ima neki argument za takve poteze saveza? Zasto je Safet smjenjen ako ce se dovesti covjek istog trenerskog renomea kao on.
A zasto se nije zapelo vise oko nekih drugih ljudi koji imaju bolju trenersku historiju.
Sta to Hadzibegic nudi? Vjerovatno nista posebno, vjerovatno i nema plan.
Cime on to moze osvjeziti reprezentaciju? U ovom trenutku kada je poznato da covjek nije neki motivator i neko ko moze izvuci 100% iz igraca bas kao i Susic.
Njegova jedina prednost u odnosu na ostale kandidate je sto poznaje Francusku, ali sta vrijedi to. Poznavao je i Susic kada mi u Francusku necemo otici..
U ovakvoj zavrsnici kada imas Osima, Hadzibegica, Bazdarevica i Barbareza bilo bi super kada bi bio Osim ili Barbarez. Neko ce reci Barbarez nema trenerskog iskustva. Ja cu odgovoriti, a to Bazdarevic i Hadzibegic nesto vise znaju? Sigurno da ne znaju kao ni Safet. Jedno je voditi klubcice sa manjim ambicijama, a drugo voditi reprezentaciju. Znaci Barbarez je macak u vreci kao i Osim, dok sa Hadzibegicem dobijas sigurno neki prosjek, ni gore ni dole. Tesko gore od Susica ali uz to opet ostajes na nikakvom strucnjaku..
Ja sam bio za Rajevca, Magatha ili Vahu. Ti su se spominjali, Vaha nece dobro. Rajevac i Magath imaju finu trenersku historiju, za razliku od ostalih vodili su jace igrace i velike igrace. Nisu popustljivi, imaju plan..Imao sam neke argumente. Zato nisam mogao shvatiti zasto neko hoce Osima ispred njih, naravno za to ljudi i nisu imali argumente vec su isli za svoje. Ali u ovoj konkurenciji koja je ostala vise bih volio Osima nego jos jednog Francuza. Barbareza ispred njih svih jer bi dobili na moralu 110%
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 09 dec 2014, 17:59, ukupno mijenjano 1 put.
Bilo bi smisleno obnoviti anketu da je Amar Osim kao prvi na listi zelja forumasa odustao od kandidature.Ali covjek je i sad kandidat tako da nevidim sta bi se promjenilo.Da me se nebi pogresno protumacilo nemam nista protiv da se postave jos 3 ankete jer mi je bas zabavno citati pokusaje omalovazavanja uspjesnog covjeka.Nekako mi to poznato za ovo nase podnebljeZamora je napisao/la:avenija je napisao/la:Zbog cega se ne obnovi anketa , pa sigurno najjaci trenutno kandidat medju rajom se ne nalazi na listi .
Sergej Barbarez.
Barbareza ni nema na anketia neka ima dva puta spomenuti Scifo i Trapatoni
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
Kako si ti zalostan... Na stranu sto ne navijamo za iste timove ali stvarno, kako si ti zalostan "insan" i svi taki kao sto si ti, ma kako god se zvali i kojoj nacionalnosti pripadali.Head je napisao/la:Naletih na klixu
![]()
![]()
![]()
![]()
I ako nemam nista protiv da Amar ne bude selektor, ali za takve pacenike kao ti, iskreno se nadam da ce biti u kombinacijama.

Zadnja izmjena: sajo10, dana/u 09 dec 2014, 18:04, ukupno mijenjano 1 put.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- Probisvjet
- Kontakt:
Navijaci sigurno u 95% slucajeva zele da ponovo vide Barbareza sa nacionalnim grbom na prsima. Navijaci hoce da im prorade emocije, da zadrhte, da opet imaju nekoga kome ce uzvikivati ime. Za to pravi pogodak je Sergej Barabarez.
Mnogi bi sigurno Barbu zeljeli vidjeti na mjestu selektora bez obzira na rezultat ovih kvalifikacija.
Mjesta za kalkulacije nema. Zaigrao bih na kartu Sergeja, pa neka bude sta bude. Sreca prati hrabre i neustrasive.
I savezu mora biti jasno koga vecina zeli i za koga se igra fudbal.
Mnogi bi sigurno Barbu zeljeli vidjeti na mjestu selektora bez obzira na rezultat ovih kvalifikacija.
Mjesta za kalkulacije nema. Zaigrao bih na kartu Sergeja, pa neka bude sta bude. Sreca prati hrabre i neustrasive.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Da li to znači da, ako Sergej ne bude sad izabran, neće se prihvatiti nikakvog kluba, a na ljeto 2016. pri završetku EP, on će opet biti kandidat za selektora (ako ne produže novom/starom) i tako dok 'nas smrt ne rastavi'?gost je napisao/la: A što se tiče ove trenerske karijere, mislim da sam već napisao, ne želi Barba biti fudblaski trener, on želi biti samo selektor reprezentacije BiH.
Edit:
Inače, ne bih rekla da je ovo tvoje tačno u velikoj mjeri, jer čovjek posjeduje trenersku licencu, i to kaže nešto. Naravno, i to što godinama nema angažmana govori nešto, ali vjerujem da će Sergej ipak uskoro da se pozabavi svojom trenerskom karijerom.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zadnja izmjena: BaDa12, dana/u 09 dec 2014, 18:27, ukupno mijenjano 1 put.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Pise se svakodnevno kako je sve izgubljeno. Zasto je onda problem Sergejovo iskustvo?? Ima rok do svjetskog da se nauci, s tim kako se vec pise, ove kvale smo donji.. Ne vidim ko ne bi mogo stec iskustvo za 2 i po godine dok ne pocnu kvalifikacije za svjetsko..
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Pa kad većina vas ovdje sve zna, zna koga od igrača treba zvati, zna sve o taktici, kako odigrati protiv kojih ekipa, znate prostudirati protivnike i sve saznati o njima, a niste 10 puta u životu šutnuli loptu, zašto onda ne bi Sergej mogao isto, ili barem pola? Jer vi bi osvojili EP i SP, on neka nas barem odvede na EP.
Lično mislim da ako sada ne bude Barba izabran, da je priča o njemu završena. Al ja mislim, dakle ne znamBaDa12 je napisao/la:Da li to znači da, ako Sergej ne bude sad izabran, neće se prihvatiti nikakvog kluba, a na ljeto 2016. pri završetku EP, on će opet biti kandidat za selektora (ako ne produže novom/starom) i tako dok 'nas smrt ne rastavi'?gost je napisao/la: A što se tiče ove trenerske karijere, mislim da sam već napisao, ne želi Barba biti fudblaski trener, on želi biti samo selektor reprezentacije BiH.

A nema ambiciju da bude trener,trenersku školu je završio samo zbog reprezentacije
- Probisvjet
- Kontakt:
Mislim da mijesas neke stvari. Ne znam ko ovdje govori o znanju, vecina govori o zeljama.nele-BHF je napisao/la:Pa kad većina vas ovdje sve zna, zna koga od igrača treba zvati, zna sve o taktici, kako odigrati protiv kojih ekipa, znate prostudirati protivnike i sve saznati o njima, a niste 10 puta u životu šutnuli loptu, zašto onda ne bi Sergej mogao isto, ili barem pola? Jer vi bi osvojili EP i SP, on neka nas barem odvede na EP.
Ja ne procjenjujem sta Barbarez zna, ja znam da mi je zelja da on bude selektor.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Hvala na odgovoru, taman sam tamo editovala post. Izrazila sam nadu da će se se on ipak posvetiti trenerskoj karijeri.
Ne bih ja bila sigurna u vezi njega. Ja mislim da on može mnogo uraditi na sebi do narednog izbora (ako sad ne bude izabran). Tad bi mogao biti jedan ravnopravan kandidat, bez da se iko zapita šta on tu radi kao sad. Nadam se da neće pokleknuti, jer bi bilo krasno da svoju reprezentativnu priču nastavi na taj način. Već sam ovdje spominjala Nenu Markovića. Nekako njih dvojicu uvijek kompariram. Nadam se da će se obojica naći na klupama svoje zemlje nekad u budućnosti.
Ne bih ja bila sigurna u vezi njega. Ja mislim da on može mnogo uraditi na sebi do narednog izbora (ako sad ne bude izabran). Tad bi mogao biti jedan ravnopravan kandidat, bez da se iko zapita šta on tu radi kao sad. Nadam se da neće pokleknuti, jer bi bilo krasno da svoju reprezentativnu priču nastavi na taj način. Već sam ovdje spominjala Nenu Markovića. Nekako njih dvojicu uvijek kompariram. Nadam se da će se obojica naći na klupama svoje zemlje nekad u budućnosti.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
Re: Re : Koga nakon Sušića?
Susic je otjeran iskljucivo zbog losih rezultata..2 boda iz 4 tekme,zvuci kao uspjeh ???Benko je napisao/la:ako je susic otjeran izmedju ostalog zbog tog nepotizma (u najmanju ruku je pljuvan zbog toga) onda bi i biranje Osima juniora također bio jedan oblik nepotizma...
Stimac ni u kom slucaju
Barbabrez kao pomocnik, sasvim ok
- zeljeznicar1
- Kontakt:
Ako izaberu Hadzibegica, bolje da su telecu glavusu onda ostavili.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!
- storm_raider
- Kontakt:
A dobro, popisao se Amar toliko puta po tebi, nije ni cudo sto nisi za njega.Head je napisao/la:Naletih na klixu
![]()
![]()
![]()
![]()

Inace, Amar Osim je novi selektor. Sretno sefe!

Sport je lijek za tijelo i duh.
- DragonGirl
- Kontakt:
Ne znam za vas, ali ako ništa, meni su na ovoj temi bar dvije stvari kristalno jasne:
Ako Faruk pobijedi, niko sretniji od @Heada
Ako Sergej kojim čudom pobijedi, niko razočaraniji od @Eleganta
Rezime sapunice: "Koga nakon Sušića" - dan 22.
And to be continued...

Ako Faruk pobijedi, niko sretniji od @Heada
Ako Sergej kojim čudom pobijedi, niko razočaraniji od @Eleganta
Rezime sapunice: "Koga nakon Sušića" - dan 22.

And to be continued...

Zadnja izmjena: DragonGirl, dana/u 09 dec 2014, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.
Cartman je napisao/la:Naleti na facebook stranicu onog Juke slavnog, Jusuf Becirovic. Svaki put se iznenadim kako je nevjerovatno nepismen, glup i totalno izgubljen u vremenu i prostoru. Kakve samo gluposti taj covjek pise, i to sebi umislja da je on neki faktor i da on nesto znaci u izboru novog selektora.
Tom covjeku treba zakonski zabranit da se priblizava potencijalnim reprezentativcima, samo ih moze otjerat.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Neko napisa da on vec obnasa neku duznost u savezu , znaci savez ce ga i izabrati jer je njihov covjek radice kako oni kazu i po njihovim instrukcijama, i repka ce mu doci da izgradi ime kao i susicu

U ovo ni sam ne vjerujes.storm_raider je napisao/la:A dobro, popisao se Amar toliko puta po tebi, nije ni cudo sto nisi za njega.Head je napisao/la:Naletih na klixu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Inace, Amar Osim je novi selektor. Sretno sefe!
Dakle, ide meza, malo bijelih buberega.

1946
Yebiga ne trebaju nam ni scene kao protiv Norveške u gostima,baklje prekidi utakmica i sl.Mislim da je puno bolje kada se piše o pozitivnim stvarima,pogotovo navijačima.Jer puno znači kad strani novinari pišu pozitivno o nama kao protiv Slovačke u gostima.Jer ljudi vani shvataju onda kad igraju protiv BiH da im ne dolaze huligani i divljaci sa brdovitog balkana,kao kad igraju protiv susjeda sa jedne ili druge strane.Pogledajte št Italijani sad pišu o HR navijačima ili Srbijanskim?Probisvjet je napisao/la:Navijaci sigurno u 95% slucajeva zele da ponovo vide Barbareza sa nacionalnim grbom na prsima. Navijaci hoce da im prorade emocije, da zadrhte, da opet imaju nekoga kome ce uzvikivati ime. Za to pravi pogodak je Sergej Barabarez.
Zato je Barbarez potreban u reprezentaciji,jer bi se ta atmosfera podigla u ekipi ali i na tribinama 120%,rizik jest da bude selektor ali bez rizika nema ni dobitka.Savez je igr'o na sigurno i produžio papetu ugovor misleći da ćemo se prošetati grupom(osim Belgije)ali ih je pape na.g.u.zio sa svojim idejama i familijom,pa smo sad gdje jesmo.
Ali ko god dođe nće biti 100% podržan iz ovog ili onog razloga jer smo mi najpametniji na svijetu i znamo sve zanate raditi najbolje i zato nam je dobro kako u državi tako i u sportu.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Normus90, Proximic i 32 gosta.