FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 09 dec 2014, 09:11

FCS je napisao/la:Zamisli novinara, kralj:

Kažu da je amar osiiim kočničar
Gredić; šta mislite konkretno,
Pa nema ništa konkretno priča se

HAHAHAHAHA
Nevjerovatno kako glupo pitanje. Inače je taj novinar katastrofa blaga bez obzira što navija za Želju. Jednostavno ne raumije sport frajer, a nije ni neka pamet pa da to time nadoknadi. I ja sam oplakao sinoć slušajući ga.

Ja sam koliko vidim jedan od rijetkih koji bi volio vidjeti Đelmića kod nas. Elaborirao sam to malo dužim postom, ali moram dodati i to da je nama bio najveći problem to što su zakazali iskusni igrači. Moramo zamijeniti par iskusnih, pogotovo Bučana. Uz to Đelmić je jako pokretan i pomaže i odbrani. POnovit ću, mislim da nam pored Baše i Anesa trbaju još dva krila. Ako Stana ili Memija budu jedno, drugo bi mogao biti Đelmić. Trka gore dole koju od njih očekujem bi pomogla da smo i u odbrani jači. To ove polusezone nismo imali. Ostali igrači su bili nekad mnogo bolji nego sada i mislim da je razlog tome pored stvari koje sam nabrojao u ranijem postu i ovo što je FKZ1921 objasnio a vezano za fizičku spremu.
SA druge strane rekao sam da je Ado odlično psihički odradio pripremu. KOckao se sa spremom ali je i dobio. Mešđtim sad u drugoj polusezoni nema kockanja. Imamo samo 15 tekmi i mora se svaka igrati na maksimumu, a i trenitnzi moraju biti aktivniji, ako je tačno ovo što FKZ1921 kaže, a vjerujem da je tako. Vidilo se to. Znači sad gas do daske Ado nema laganice. I ako se neko povrijedi imamo dovoljno igrača za 15 tekmi.
Neki opet prozivaju mlade. Trenutno osim ovih 6-7 koji su upali među 16 igrača, ostali trebaju na posudbu jer neće biti puno prostora u ovoj polusezoni izuzev ako ne nađemo neko mlado pojačanje koje odmah može u ekipu. Sad nam treba da izborimo Evropu. I ŠB i pitari i zrinja imaju fin raspored, a mene brine što mi pucamo na četvrto mjesto. Mi moramo pucati na sami vrh ili minimum treće mjesto jer se bojim da će se kroz kup puštati Borcu da bi se zadovoljili nacionalni programi, a glede smanjenja lige i svega ostalog. Ne kažem da će tako biti ali veoma je to izgledno.
Zbog toga je bitna ova polusezona i pustite se dodatnog podmlađivanja. Ovo je sasvim dovoljno podmlađivanje za jednu sezonu. Što se tiče Grede i intervjua. Sve je to već poznato bilo i ranije. Jedina stvar koja me oduševila je ta što je spreman i on a kako vidim po stavu i ostalih desetak ili više ljudi u klubu koji su se polomili u ovih godinu dvije, da se riješe sviih onih koji ne doprinose a sjede u foteljama u skupštini. U tome mu moramo pomoći.
Što se tiče navijača, normalno je da se javno osudi ono ponašanje i baklje. Ne može on reći javno podržavam palite i sl.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 09 dec 2014, 10:08

FCS je napisao/la:Zamisli novinara, kralj:

Kažu da je amar osiiim kočničar
Gredić; šta mislite konkretno,
Pa nema ništa konkretno priča se

HAHAHAHAHA
Treba ga nominovati za Pulitzerovu nagradu :lol: Koji glupan..
BUDI ŽELJO !!!

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 09 dec 2014, 10:39

Zna li neko tačan datum kada će se održati skupština kluba?
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Choks
Kontakt:

Post Postao/la Choks » 09 dec 2014, 11:08

Čuj pljunuti Koldžu sada ( ne kažem da je neki lik ) , ali ljudi prošlo od proslave titule sa Kozarom dosta vremena i svi su znali da je tada rekao da kreću bageri oko Grbavice i čak je uručio ček od 10 hiljada maraka da se malo uliže naravno , ali eto tako oni kažu da pokažu dobru volju . I sada nešto svi trabunjaju kako je ovakav , onakav . Već imali smo rezultate i poslije toga pa su svi šutjeli . Dok nas nisu prestigli odredjeni klubovi pa kao sada odjednom sve znamo . Sve smo znali , ali tako je kod nas gurni pod tepih dok ima i nekih rezultata . Ali došlo sve na naplatu , ne mogu vjerovati kakvu maštu ima većina , pa ljudi malo je falilo da budemo kao KK Bosna . Gredić je to sve naveo neki dan . A dugovi naši će biti gotovi tek 2016. godine kako je rekao Gredić . Dug je to period ali vrijedi sačekat . Željo !!

Kazes bili smo blizu gasenja, ne znam je li to istina, ali kad vec to spominjes, spomeni i to da smo bili blizu novog stadiona ali ga nismo dobili zbog su.pka kojeg branis yebo te on

izvini aco, morao sam

Smiri se dječače :clap: . Normalo da jesmo ali trebalo se to odmah reći da on koči a ne nakon skoro 3 godine . Uglavno bol me neka stvar za Koldžu svakako . Pozz :)
Brkica

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 dec 2014, 11:22

Sta li ce mnogi vjerovati 2016. kad krenemo u neku novu stabilizaciju!? :roll: :oops: :oops:

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 09 dec 2014, 11:34

NEZALAGANJE je napisao/la:Sta li ce mnogi vjerovati 2016. kad krenemo u neku novu stabilizaciju!? :roll: :oops: :oops:
Toga se najvise bojim

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 dec 2014, 11:44

lazar je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Sta li ce mnogi vjerovati 2016. kad krenemo u neku novu stabilizaciju!? :roll: :oops: :oops:
Toga se najvise bojim
Ma prijatelju,licno vise nikome ne vjerujem,a u prilog tome mi ide i cinjenica da je ovo neka 5 stabilizacija za koju znam, od rata...

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 09 dec 2014, 12:00

lazar je napisao/la:
Toga se najvise bojim
Nazalost, nisam odgledao emisiju i naseg predsjednika u njegovom izlaganju, ali ukratko je to slicna prica koju iz kluba pricaju vec neko vrijeme.
Postoji taj plan da se rijese dugovi, ali se mnogo toga treba inace promijeniti u samom pristupu i u klubu i prema klubu da se mi ne bi bojali.
Niko ne moze garantovati da ce sa vracanjem dugova biti nesto puno bolja situacija. Bice bolje utoliko sto se nece morati novac proslijediti nekome kome se duguje. Trebalo bi onda biti i vise novca u klubu, pa bi onda to mogli nazvati stabilnoscu.
Medjutim, upitno je da li ce se i koliko moci vise u samoj organizaciji kluba na ovaj nacin. Mozemo se zvati stabilnim klubom jer necemo vise dugovati i necemo praviti nove dugove. Koliko cemo onda imati za trosenje, to je veliko pitanje. Mozda cemo biti u stanju samo da se odrzavamo na ovaj nacin uz nesto bolje plate igracima koji ce biti slicnog kvaliteta, da ne bi pravili nove dugove. Tu je po meni najveca caka.
I Velez je stabilan klub, bar po pitanju dugova, koliko mi se cini. Ali ne napreduju u onom takmicarskom smislu, tavore u sredini godinama. Kvalitetom zaostaju za vodecim ekipama. Sa jedne strane mogu biti zadovoljni sto su kao stabilni, ali navijaci od toga nemaju puno vajde, jer gledaju na terenu godinama ono sto gledaju.
E sada, dali nasi imaju plan, to cemo vidjeti. Mozda treba ici korak po korak, ali planski, vratiti dugove, i svakako isplanirati buducnost da klub pored eventualne stabilnosti nadje i nalazi sredstva za bolji zivot ljudi u klubu, od radnika, do igrackog kadra.
To mogu uraditi sposobni ljudi sa idejom. Trenutni ljudi u Zelji pokazuju sposobnost u ovom momentu na jedini moguci nacin, vracanjem dugogodisnjih nepravdi od strane naseg kluba. Rade to dobro. Sta poslije toga, vidjecemo, mada mislim da se na ovaj nacin poslovanja ne moze gledati kao na nesto sto ce nam donijeti mnogo dobrog u poslovanju kluba. Jedino da prodajemo igrace za astronomske cifre, sto je nemoguce s obzirom na nekvalitet koji imamo u ekipi. Nove ideje moraju doci i one se trebaju implementirati ako hocemo biti bolji. Da li ce se to desiti za sedam dana ili za sedam godina, svakako se jednom moraju desiti takve promjene ako hocemo da napredujemo. Na nama je da volimo i da cekamo. Nema nam druge. Ali fakat.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 dec 2014, 12:09

da dugova nema i da ono što zadnje dvije godine trošimo na vraćanje dugova trošimo na druge stvari, sad bi opet imali najjaču ekipu. kao što je bila u periodu prije toga kad se nije znalo ili nije htjelo znati kolike su dubioze.

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 09 dec 2014, 12:14

Daj boze da grijesim ali ovo mi sve lici na one 3,4 sezone taborenja na sredini tabele :roll:
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 09 dec 2014, 12:18

Choks je napisao/la:Čuj pljunuti Koldžu sada ( ne kažem da je neki lik ) , ali ljudi prošlo od proslave titule sa Kozarom dosta vremena i svi su znali da je tada rekao da kreću bageri oko Grbavice i čak je uručio ček od 10 hiljada maraka da se malo uliže naravno , ali eto tako oni kažu da pokažu dobru volju . I sada nešto svi trabunjaju kako je ovakav , onakav . Već imali smo rezultate i poslije toga pa su svi šutjeli . Dok nas nisu prestigli odredjeni klubovi pa kao sada odjednom sve znamo . Sve smo znali , ali tako je kod nas gurni pod tepih dok ima i nekih rezultata . Ali došlo sve na naplatu , ne mogu vjerovati kakvu maštu ima većina , pa ljudi malo je falilo da budemo kao KK Bosna . Gredić je to sve naveo neki dan . A dugovi naši će biti gotovi tek 2016. godine kako je rekao Gredić . Dug je to period ali vrijedi sačekat . Željo !!

Kazes bili smo blizu gasenja, ne znam je li to istina, ali kad vec to spominjes, spomeni i to da smo bili blizu novog stadiona ali ga nismo dobili zbog su.pka kojeg branis yebo te on

izvini aco, morao sam

Smiri se dječače :clap: . Normalo da jesmo ali trebalo se to odmah reći da on koči a ne nakon skoro 3 godine . Uglavno bol me neka stvar za Koldžu svakako . Pozz :)
Kako se moglo ista ranije reci? Znamo svi da je opcina platila izradu nekog plana itd.. da ne ulazim u detalje znate na sta mislim, pa se kasnije Koldzo dogovarao/pregovarao sa ostalim nivoima vlasti i sve je to mirisalo na mogucnost izgradnje/rekonstrukcije stadiona. Znaci nije se moglo bas ni nesto puno ranije izaci i reci Koldzo je problem.

U klubu mogu sami vise uradit po ovom pitanju npr. fino lijepo na sud ono sto je nase nase je i hocemo gradjevinsku dozvolu i tamo se ganjaj sa kocnicarima. Ako opcina izganja na sudu da mi ne mozemo graditi stadion (zelena povrsina ovo ono) ok nema problema morat ce nas kompenzirat a mi fino lijepo trazitmo novu lokaciju i gotovo. Znas na cemu si a ne ovako.

Sto se dugovoa tice neka se otplate jer se moraju otplatiti. Fakat je da danas mozes doci do Evrope kroz ligu a onda te jedna tuzba od 30.000 KM kosta Evrope.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 09 dec 2014, 12:18

Ja jedino što ne razumijem dal je baš tako teško naći nekog generalnog sponzora ili bilo kakvog sponzora ? U sezonama iza nas takodjer nismo imali tog generalnog sponzora, a svi znamo kakve smo rezultate imali :sick: U ovom trenutku kao sto kaze @boccaccio jedini spas je neki astronomski transfer,ali koga ? Stariji igraci i nisu toliko kvalitetni za neke Bog zna cifre ( ili imaju jos vrlo malo ugovora), druga stvar sto su naivkli klubovi koji kupuju u nasoj ligi igrace je to da im se igraci daju za siću. Svi su pljuvali Osima po pitanju Svrake, kada nije htio da ga pusti ispod 500.000 eura ( ČINI MI SE,ne znam konkretnu cifru i da je ne trazim sad), a govore daje ovaj 450, daje onaj 400k eura. Kakva ti je korist ako znas da od te cifre ide dio novca i igracu i menadjeru :crazy: Navikli strani klubovi da se najbolje iz ove lige moze uzeti za 50, 100 hiljada MARAKA ( tipa Zeba,Huseinovic i slicno). Eh sad, moze se reći da nas omladinci mogu izvaditi s nekom cifrom. Ali ko se smije jos zaletiti da za mladog igraca da 600,700k eura ( op.a) i da bude siguran da ce uspjeti. To Dinamo najbolje zna. Neke su pogodili , neke i ne, neke su prelagano pustili (Kramaric). Isto pratim holandski PSV je u zadnje dvije sezone dosta tezio tome da proda najbolje igrace i da podmlade ekipu, evo sada su prvi u ligi. Mislim da imamo odlicne uslove da uspijemo u svim zamislima, imamo dobre omladince, brojnu armiju iza sebe, te da je jedino sto u ovom trenutku fali da Zelju pokrene sa nulte tacke jedan dobar sponzor ili cak i dva. To bi nasi trebaili preko zime da vide,sta i kako. Pa ako jedan ne moze dati dovoljno novca, uzmi dva sponzora, lagano cemo ih sve na dresu posafat :lol:
P.S. Sipović je vrlo realna opcija sad u ovom prelaznom roku :thumbup:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 09 dec 2014, 12:22

ChWilla je napisao/la:da dugova nema i da ono što zadnje dvije godine trošimo na vraćanje dugova trošimo na druge stvari, sad bi opet imali najjaču ekipu. kao što je bila u periodu prije toga kad se nije znalo ili nije htjelo znati kolike su dubioze.
Ma znalo se prijatelju samo sto je se nije radilo na tome nego se guralo pod tepih dok je amar radio sjajan posao sa ekipom hadalji u upravi nisu imali nikakav plan vracanja tih dugova nego se jos i zaduzivali. zato je brko otisao sa klupe i poceo se baviti ovim problemom koji nas je mogao skupo kostati koje su ranije uprave ostavile iza sebe
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 09 dec 2014, 12:47

Zna li neko kad su organizovvani protesti i gdje? :kafa:

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 09 dec 2014, 13:11

SNIMAK NA TVSA - GOST ALMIR GREDIĆ.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

antibot
Kontakt:

Post Postao/la antibot » 09 dec 2014, 13:30

ficobahtic je napisao/la:Dobrodosao antibot i imas li neko pitanje, mozda.. :D

Jel' mlad taj igrac? :mrgreen: Ako jeste i ako je nase dijete onda ima sanse da dodje.. :cool: :)

Ne trebaju nama Zilioni da bi cvaknuli po nesto, samo gurati nasu djecu do nekih boljih vremena.. ;)
Jeste mlad je 24 godine dobar igrač stoper igrao za nasu mladu repku standardno u onoj generaciji sa Stevanovicem i Djuricem.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 09 dec 2014, 13:32

Zip je napisao/la:Zna li neko kad su organizovvani protesti i gdje? :kafa:
Kakvi protesti?

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 09 dec 2014, 13:36

Podjebaje vezano za Koldzu, sto su neki ovdje spominjali da treba protestovati ispred Opstine
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 09 dec 2014, 13:36

Schwarz je napisao/la:Podjebaje vezano za Koldzu, sto su neki ovdje spominjali da treba protestovati ispred Opstine
:thumbup:

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 09 dec 2014, 15:34

Jel ima nekih mladih igraca koji bi mogli doci u Zelju? Mislim na kadete i juniore
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.