Sinoc sam gledao onu tekmu Bayern - Real Madrid,bilo dosadno pa ajde reko nije zgorega da se podsjetim one fenomenalne veceri.
Kakvo samaranje...
Don Carlo je u potpunosti pojeo Guardiolu i sve ono sto je celavac zamislio,nadmudrio ga u svakom aspektu fudbalske igre i nasamaro samo tako.

U prilog tome ide i cinjenica da su bavaraci prvi put osutali prema nasem golu u 25 minuti (pri rezultatu od 0:2) i to preko Franka "meni nista ne znaci zlatna lopta,ali molim vas...preklinjem vas dajte mi je" Riberija.
Lopta je otisla 4,5 metara od gola.
I to je bilo to sto se tice sansi Bayerna,u drugom poluvremenu,danas nas covjek,Toni Kroos je imas onaj sut al je lopta otisla malo iznad precke.
Odlicna atmosfera na tribinama,ogromna ocekivanja domace publike,sjajan dekor...sve je to govorilo koliko su domacini bili nabrijani i koliko su bili ubjedjeni u prolaz dalje,ali takodje je reklo jos jednu stvar a to je da su
kobasičari veliki lazljivci.
Evo i slika koja to dokazuje:
Immer Weiter.
Uvijek Dalje.
Nedugo poslije toga dosao je 16. minut i
desava se Sergio Ramos.
Covjek koji se samo godinu dana ranije ismijavan diljem evrope zbog promasenog penala upravo protiv Bayerna,uspjeva glavom da savlada Neuera i vec tada donese kapitalnu prednost za najveci svjetski klub svih vremena,0:1.
Cetiri minute poslije novi prekid za Real.
Pepe spusta loptu glavom za Ramosa koji natrcava na nju i ponovo matira Neuera za 0:2.
Tog trenutka svima na Allianz areni bile su jasne dvije stvari:
1.Bayern ni u ludilu nece proci dalje
2.Sergio Ramos a.k.a INSTITUCIJA je naplatio svoje.
Dakle saradnja Keplera i INSTITUCIJE je totalno nokautirala domacine,ali ono sto je jednako bitno jeste cinjenica da su cijelim tokom susreta izludjivali napadace Bayerna.
Pored njih dvojice jednostavno nista nije moglo proci,svaki centarsut je bio otklonjen i na momente je izgledalo kao da Madrid ima dva nebodera u svom sesnaestercu,a nerovoza bavaraca je rasla.
To se najbolje moglo vidjeti u primjeru kada je
meni nista ne znaci zlatna lopta,ali molim vas...preklinjem vas dajte mi je Ribery,kojeg je Dani Carvajal sodomizirao citav mec,istom udario samar i svima nama pokazao (osim mizerne partije) da je i veliki cigan.
Vidio je to i celavac i sredinom drugog poluvremena ga izveo uz zvizduke sa tribina.
A onda je na red dosao i najbolji svih vremena.
I trenutak koji ga je upisao u historiju LP.
Brza kontra,sjajna saradnja BBC,asistencija Bejla i to je vec 0:3.
15. gol Cristiana u njegovom desetom mecu te sezone.
I Bog zna kako bi zavrsilo da se Pep nije prepao totalnog debakla i vec na poluvremenu izveo napadaca a uveo jos jednog zadnjeg veznog Javija Martineza.
Samaranje za celavca od strane Dona bilo je kompletirano.
Do kraja susreta gledali smo nemoc bavaraca i kontrolu Madrida,a tacku na i stavio je onaj koji je to i zasluzio,svojim drugi golom na mecu a 16. u sezoni za najveci poraz Bayerna na domacem terenu ikad.
I tako je Manuel Neuer,polu golman,polu vezni,polu stoper,polu desni bek,polu nevjerovatan zavrsio susret okrvavljenog cmara,a moglo je biti i gore da su Bejl i Cristiano iskoristili ona dva njegova kriminalna istrcavanja jos u prvom poluvremenu.
Bayern Munchen - Real Madrid 0:4.