FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

struja
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la struja » 07 dec 2014, 20:37

shzna je napisao/la:Ma mi smo u takvoj situaciji da kad bi mogli dovesti Đelmića ili Kokota oni bi predstavljali pojačanje za nas. Ne može Baja sam izgurati, Nedo je borben i gotivim ga, al treba neko ko će golove davati.

Od Nuspahića nismo dobili ono što smo očekivali, a Baša i nije dobio konkretnu šansu. Vareu prebaciti u sredinu, desno staviti Đelmića i lijevo Nuspahića/Bašu, u vrhu Bajić, sa stalnim rotacijama na te 4 pozicije. Iza njih Tomić i Hasanović ili neki još bolji zadnji vezni ako nam se ukaže prilika da ga dovedemo. Desno Memija, Asanović, ? i Kvesa ( ako naravno ostanu Kvesa i Tomić kod nas )

Po meni veoma dobra formacija
slažem se sa tobom ,iako ima mogućnost zeljković na desnom beku memija krilo ,nuspahić lijevo .Ja poslije one utakmice sa metalurgom od njega očekujem puno više

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 dec 2014, 20:40

ja i dalje mislim da je memija naš najbolji i najagresivniji igrač u duelu i da bi bio najbolji na poziciji zadnjeg veznog - destruktivca. očito ne plejmejkera jer nema umijeće za to. ali mi nemamo igrača koji gine, kidiše i razbija kao on.

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 07 dec 2014, 20:41

shzna je napisao/la:Ma mi smo u takvoj situaciji da kad bi mogli dovesti Đelmića ili Kokota oni bi predstavljali pojačanje za nas. Ne može Baja sam izgurati, Nedo je borben i gotivim ga, al treba neko ko će golove davati.

Od Nuspahića nismo dobili ono što smo očekivali, a Baša i nije dobio konkretnu šansu. Vareu prebaciti u sredinu, desno staviti Đelmića i lijevo Nuspahića/Bašu, u vrhu Bajić, sa stalnim rotacijama na te 4 pozicije. Iza njih Tomić i Hasanović ili neki još bolji zadnji vezni ako nam se ukaže prilika da ga dovedemo. Desno Memija, Asanović, ? i Kvesa ( ako naravno ostanu Kvesa i Tomić kod nas )

Realno Djelmic je dobar igrac ,pogotovo za nase uslove,i mnogi nasi navijaci bi ga rado vidjeli u nasem dresu sto sam se uvjerio protiv celika zadnje kolo...Formacija ti je dobra i kad bi sa tom ekipom poceli prvenstvo fino bi to izgledalo na terenu...i memiju bi volio vidjeti na desnom boku i momak je sam izjavio da mu ta pozicija najvise odgovara i da najvise voli igrati na boku...

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 07 dec 2014, 20:43

i meni on miriše na destruktivca u sredini .trebalo bi ga probati ,eldar igra toplo hladno

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 07 dec 2014, 20:49

Može i ta varijanta, Zeljković desno, a Memija na zadnjeg veznog.

Uglavnom, eventualnim dolaskom Đelmića ili sličnog igrača, dobićemo puno opcija, tako da može i ofanzivno orijentisan igrač doći jer stvarno imamo mjesta.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 07 dec 2014, 20:54

vidio si đelmića sad protiv nas .lijevo desno u špicu ubi frajer

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 dec 2014, 21:19

a jest nas i prošle godine u banja luci sam pobijedio.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 07 dec 2014, 21:24

Đelmić je dobar igrač za naše uslove ali nije isplativ, jedino ako će potpisati ugovor na minimalno dvije godine, u tom slucaju bih ga doveo..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 07 dec 2014, 21:31

Nema se para za Đelmića i Kokota, tako da odmah prestanete sanjati i zamišljati formacije, čuj Memija na zadnjeg veznog :lol: pa svaku utakmicu bi crveni dobio zbog agresivnog stila igranja (nije da mi smeta taj stil, čak šta više preporučujem ga onom baletanu Sadikoviću koji nije klizaći napravio od kad je u Željezničar došao)
Grbavica naš je Hram!!!

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 07 dec 2014, 21:34

struja je napisao/la:i meni on miriše na destruktivca u sredini .trebalo bi ga probati ,eldar igra toplo hladno
Eventualnim dolaskom 2 stopera ,ja bi licno volio vidjeti kosorica kao destruktivca u sredini...puno mi je agresivniji i borbeni od eldara a na eldara se ne mozemo toliko puno uzdati,pogotovo ako nam tomo ode ,jer je momak fkt trcao za dvojicu :)

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 07 dec 2014, 22:07

Hajd Đelmic i razumijem, ali zasto Kokot ?

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 07 dec 2014, 22:42

adi93 je napisao/la:
struja je napisao/la:i meni on miriše na destruktivca u sredini .trebalo bi ga probati ,eldar igra toplo hladno
Eventualnim dolaskom 2 stopera ,ja bi licno volio vidjeti kosorica kao destruktivca u sredini...puno mi je agresivniji i borbeni od eldara a na eldara se ne mozemo toliko puno uzdati,pogotovo ako nam tomo ode ,jer je momak fkt trcao za dvojicu :)
Zato mozemo u Kosorica,pouzdan bas :lol:
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 08 dec 2014, 00:05

Nama je najbolje ako ostanemo na "slicnom" igrackom kadru uigravati formaciju sa 5 igraca u zadnjoj liniji. Bekovi onda mogu biti mnogo ofanzivniji a samim pritiskom po krilima se otvara prostor u sredini i u takvoj situaciji bi bili sigurno opasniji u napadu a stabilniji u odbrani. Neko je to vec obrazlagao ovdje na temi ali na zalost nista od toga.

Ne dovoditi ove polovnjake, vec radije dati sansu nekom nasem omladincu.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

KontraNogama
Kontakt:

Post Postao/la KontraNogama » 08 dec 2014, 06:02

Kad spominjemo Nedu svi se slazemo da je borben ali ne daje golove, Zar nebi bilo dobro prebacit njega nazad, recimo kao destruktivca. Mozda bi se tu nasao.?

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 08 dec 2014, 09:17

Jel to neka šala ili ..? :mrgreen:

Jedno je probati afirmisati Memiju na toj poziciji jer je još mlad i može naučiti postavljanja na toj poziciji koja mu i nije strana a drugo Nedu koji je već ušao u one fudbalske godine gdje je njegov vrhunac i njega sad prebacivati na sasvim, skroz različitu poziciju, pfff. Pa to nema nigdje :mrgreen:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Adviser
Kontakt:

Post Postao/la Adviser » 08 dec 2014, 12:33

Ne znam odakle vam Đelmić, dobar igrač ali, nema od toga ništa. Sa trenutnom politikom kluba takvi igrači se najvjerovatnije neće dovoditi, sami smo se uvjerili da se klub okrenuo mlađim i jeftinijim. Vjerujem da će Tomićevim eventualnim odlaskom Varea (ako i on ne ode) dobivati više prostora na ofanzivnom veznom time što će D. Sadiković igrati centralnog/defanzivnog veznog. Tako bi bar trebalo biti u utakmicama sa ozbiljnijim protivnicima, dok će u utakmicama sa slabijim vjerovatno igrati Turković u formaciji 4-4-2. Isto tako, nadam se da će Nuspahić dobivati prednost nad vremešnim Bučanom, tako da vjerovatno neće biti mnogo dolazaka, ako i budu to će biti neki mlađi neafirmisani i jeftini igrači. Postava bi trebala ovako izgledati (ako ode Kvesić i Čolić) ...

slika
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 08 dec 2014, 13:54

Sjecam se Djelmica kada je prije nekoliko godina dolazio na probu, pa nije prosao. Zeljo je tada imao neku drugu ekipu, ekipu sa dobrim igracima, a ovaj omaleni fudbaler je bio na tim treninzima prilicno zanimljiv, bar nama koji smo tada gledali treninge. Ali, eto, nije tada uspio. U medjuvremenu se Djelmic isprofilisao u solidnog premijerligaskog igraca, lutajuci, ipak, od sredine do sredine, po raznim klubovima, gdje je uspio da ostavi neki utisak.
Gledajuci i razmisljajuci o tom vremenskom razmaku od par godina i te neuspjele probne epizode Djelmica na nasim treninzima, te danasnju ekipu Zelje, pa i dobivenog iskustva ovog igraca , u ovom trenutku bio bi nam pojacanje za ekipu.
Ali iako sam sasvim siguran da bi bio sretan da nam se tim pojaca sa dva ili tri malo iskusnija igraca, koji bi pomogli u razvoju mladjih i time skinuli pritisak sa ledja onih igraca koji se tek promovisu u nasem timu, sumnjam da bi nam igrac ovog tipa u toj namjeni nesto puno pomogao. Djelmic je krilni igrac, probojan i nezgodan po strani, a mi na toj poziciji nemamo zime. Mozda ga pojedini prizivaju zbog njegovog slobodnog statusa. Cak sam siguran da bi imali i novca za njega, pa ipak ne bi volio da se desi njegov dolazak.
Zna se gdje su rupe u timu, a to ipak nije desnokrilna pozicija. Gomilati igrace na jednoj strani dok se u sastavu tima kao lijevi bocni pojavljuje Zeljkovic ili to odavno prazno mjesto ljevokrilnog igraca, problem sa stoperima i sa zadnjim veznim igracem kao, po meni, glavne karike u timu...
Ne znam koliko ili koliko ce nasi racunati na Asanovica na stoperskoj poziciji. Ne bi volio da sa njim dobijemo samo jednog igraca koji bi cinio konkurenciju onoj dvojici, pa da jos ulazi kao trece rjesenje. Onda da to zovu pokrivenim mjestima u timu, kao pojacali smo se na toj poziciji.
Mi smo se sa ovom ekipom brutalno spustili samo na nivo borbenosti, bez odredjenog znanja , ili smo to znanje sakrili sa pogresnim pozicioniranjem u ekipi. To jedo struke, ali stekao se utisak da nemamo dobar taj segment. Borbenost imamo i zbog te osobine smo dobili neki broj bodova. Druge bodove smo dobili jer su druge ekipe fakat slabe. Tamo gdje smo trebali da pokazemo i znanje osim same borbenosti, te smo bodove izgubili. I to cini razliku u kvalitetu.
Ostati sa ovim igrackim kadrom u najmanju ruku je smjelo. Kockali bi se sa evropom. Istorija, bar ova poslijeratna nam je pokazala da nismo dobri sa kockanjem. Uvijek smo izgubili.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

KogaBrigaZaNick
Kontakt:

Post Postao/la KogaBrigaZaNick » 08 dec 2014, 14:00

Može li mi neko od ovih malo upućenijih reći šta je sa Jasminom Fejzićem. Koliko sam mogao pročitati ovdje pravo je dobar u trenutnom klubu. Da li ga naši imaju namjeru vraćati? Mislim da bi bio kvalitetno rješenje na stoperskoj poziciji.

adi93
Kontakt:

Post Postao/la adi93 » 08 dec 2014, 14:52

Antonio Asanović novi je stanovnik Grbavice: U Želju sam došao zbog tate Aljoše

Tata Aljoša ispričao mi je mnogo lijepih stvari o Željezničaru. Dok je igrao za Hajduk, Grbavica mu je bila jedno od omiljenih gostovanja. Ja sada nosim dres Želje, a razlog za to su i lijepe uspomene koje tatu vežu za ovaj klub. Tek sada shvatam njegove riječi. Ovdje je zaista odlično.

Ukratko, ovim riječima Antonio Anasanović, sin prosljavljenog hrvatskog reprezentativca Aljoše, nadaleko poznatog kao "hrvatski lakat" ispričao je zbog čega je došao u Željezničar s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Dobio papire

Asanović junior na Grbavicu je stigao prije dva mjeseca preko Mostara. Jedan prijatelj iz grada na Neretvi preporučio ga je plavoj struci, a nakon što je nekoliko dana trenirao sa prvotimcima najtrofejnijeg bh. kluba, odlučeno je da potpiše ugovor.

Ipak, u prvom dijelu sezone nije nastupao, zbog administrativnih problema koje su uzrokovali Rumuni, odnosno bukureštanski Dinamo, za koji je Asanović nastupao prije dolaska u bh. prijestolnicu.

"Dobio sam papire, sada je sve u redu i u drugom dijelu sezone imat ću pravo nastupa. Kroz pripreme ću se nametnuti stručnom štabu i, vjerujem, izboriti mjesto u starnoj postavi", kazao je stasiti Splićanin koji igra na poziciji stopera (23 godine, 196 cm), naglasivši kako nije imao problema sa adaptacijom u novoj sredini:

"Saigrači su me odlični prihvatili. Zaista, svi su mi mnogo pomogli, a najviše vremena provodim sa Tomislavom Tomićem i Marijanom Antolovićem".

Iako nije igrao u BHT Premijer ligi BiH, gledao je većinu utakmica Želje u finišu sezone i kompetentan je da ocjeni kvalitet elitnog razreda našeg nogometa.

"U odnosu na rumunski nogomet, nema prevelike razlike. Istina, tamo su bolji uslovi, prije svega infrastrukturni, ali i ovdje se igra odličan nogomet i mnogo smo talentovaniji od Rumuna", kazao je Asanović.

Atmosfera na derbiju

Posebno ga je dojmila jedna utakmica, vječiti derbi protiv Sarajeva na Grbavici.

"Atmosfera je bila strašna. Kako i dolikuje jednom gradskom derbiju. Iako je Sarajevo pobijedilo nisam vidio veliku razliku", naglasio je Asanović, dodavši da vjeruje da Željo na proljeće može mnogo bolje:

"Sve ekipe iz vrha su u tri, četiri boda. Uz malo sreće možemo se boriti za titulu prvaka, a plasman u Europu ne bi trebao predstavljati problem".

Prezime je teret

Slavu prezimena Asanović stekao je Aljoša koji je sa Hrvatskom na SP-u 1998. godine u Francuskoj osvojio bronzanu medalju. Aljoša je u profesionalnoj karijeri nosio dresove velikog broja evropskih klubova, poput Metza, Cannesa, Montpelliera, Derby Countya, Panathinaikosa...

Da li je prezime Asanović teret za Antonia?

"Jeste. I to veliki. Svi misle da mi je tata završio da igram za neki klub, a to uopšte nije tako. Dokazat ću to i u Željezničaru", samouvjeren je mladi stoper, koje se nada da će jednog dana obući i dres Hajduka:

"Rođen sam u Splitu, Hajduk je moja ljubav i kao svakom djetetu želja je da istrčim na Poljud. Put me sada odveo na drugu stranu, ali vjerujem da ću jednog dana zaigrati za Bile".

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 08 dec 2014, 14:54

Djelmic nam nista novo ne bi donio. Igrac malo iznad prosjeka za ove nase lige, i to je to. Pitanje je i kako bi se snasao u nasoj ekipi, a nama i ne treba jos neko ko bi se privikavao i navikavo. Pored toga i nije mlad i sigurno ne bi imali neke koristi od njega gledajuci buducnost. Sad ne znam ima li uopste istine da se povezuje s nama, ali eto svi ga nesto spominju u zadnje vrijeme. Bolje dati sansu nekim od nasih igraca koji su dosta mladji i igraju na tim krilnim pozicijama. Kao sto boccaccio napisa to bi samo bilo trpanje igraca, a neka druga mjesta nam ostase skroz nepokrivena. Moramo naci jednog izuzetno kvalitenog stopera ako mislimo ostati tu gdje jesmo na kraju sezone. Onakva igra nazad je nedopustiva i nesto se mora mjenjati. Cesto smo imali srece pa nas sve greske odbrane nisu kostale koliko su mogle. Igrali smo protiv napadacki sterilnih ekipa ili je napad zabijao vise nego smo primai. Do kada se mislimo pouzdati u srecu i napadacku sposbnost. Vidjeli smo sta bude kada stane u napadu.

Vjerovatno ce nas napustiti ubjedljivo najbolji igrac. To je Tomic. Jedini, uz Stanica i Vareu, koji je mogao povuci loptu, napraviti neki visak, koji je imao taj osjecaj za igru. Ne znam kako misle rijesiti njegov odlazak u klubu, mozda gurnuti malog Amira u vatru i tako ga isforsirati do kraja. Sigurno da je momak veliki potencijal, daleko veci nego Tomic u njegovim godinama, ali pitanje je koliko se moze nositi s pritiskom koji ce pasti na njega. Ja od Dade ne ocekujem da preuzme Tomicevu ulogu i da bude glavni igrac u veznom redu, jednostavno nije taj tip i vise je neko djeluje iz sjene, kao sto je Svraka nekada bio. Doduse dosta tehnicki jaci od njega. Pored njih bi morali imati izuzetnog destruktivca u vezi i nekoga ko bi imao snage da trci za njih. Ne vjerujem da je to Hasanovic. On moze odigrati na vrhunskom nivou, ali isto tako i podbaciti. Nemamo mnogo prostora za takve manevre jer nam je svaki bod vazan. Dakle, morace se naci neko rijesenje za taj vezni red ako ode Tomic.

Mislim da je vaznije od ostalog kako cemo odraditi pripreme i kako cemo fizicki biti spremni. Vjerujem da i u klubu znaju da nam je to jedan od aduta u nastavku sezone. Izuzetno fizicki i trkacki spremna ekipa ima mnogo vece izglede, u nedostatku kvaliteta, da osvaja bodove i lomi protivnike. Imamo poprilicno mladu i srcanu ekipu koja bi uz prave pripreme izgledala mnogo bolje nego neka mrljava i tehnicki jaka ekipa. Mora se uzeti u obzir i tezina terena na pocetku drugog djela i da bi se tu moglo uzeti nekoliko bodova bas na snagu i trku. Steta je pa nema sada Svrake da zabije neki gol iz blata jer je najbolji u tome( Siroki, Borac,Alzir...). Mi sada nemamo takvog igraca u ekipi. Nadam se da ce Nuspahic odigrati onako kao u Evropi, da ce se Basa pokazati kao dobar igrac, od Bucana ocekujem da ode na klupu i da odigra zadnjih 15-ak minuta.

Ipak, ima jos mnogo vremena, preduga pauza nas ocekuje i sve ovo se moze promjeniti jako brzo. Nasa liga je takva, uz malo novca si odmah prvi favorit za titulu. Vidjecemo sta ce se s nama destiti. Kako god, ja ocekujem Evropu na kraju.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: NazorUso i 28 gostiju.