Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Dobar..Adviser je napisao/la:
http://postimg.org/image/rtdvnniit/
Evo nešto što nikad neće biti prihvaćeno a podiglo bi znatno nivo kvalitete fudbala/nogometa u BiH. Džaba sve, možemo mi ovdje govoriti i predlagati šta hoćemo ali to ostaje na ovom forumu tj. ne ide dalje od foruma. Mi smo vjerovatno jedini koji polemišu o ovom pitanju. Po meni ovo (slika) je odlično, možda se neko ne slaže, dobro bi bilo i kad bi nas podržao bar sportsport.ba i objavio članak svih ovih prijedloga koje predlažu forumaši/ono malo ljudi koji prate/vole našu ligu i žele joj najbolje, pa da i javnost vidi. Čisto da vidimo kakve će reakcije biti!
Za isto ono za šta se bore i ove sezone, a to je da uđu među 20 najboljih ekipa u BiH i da, sljedeće sezone, probaju zadržati mjesto među deset posljednjih ekipa, odnosno, da izbore opstanak. Da ih možda ne treba gurnuti među deset najboljih ekipa BiH? Ova liga se pravi da bi se podigao kvalitet fudbala/nogometa u BiH a ne u socijalne svrhe!Virtu4l je napisao/la:Zanimljiv prijedlog, ali za šta bi se onda naredne sezone borili timovi u Federalnoj i Ligi RS?
neće ni liga 10, ali i liga 12 je neki početak...poslije lige 12 koja bi se uspostavila, ako se uspostavi i jedinstveni drugi rang, lako bi bilo u samo jednoj sezoni napraviti ligu 10. znači poslije prve sezone lige 12, ispadaju 3 ekipe, a ulazi 1 iz drugog ranga. u isto vrijeme drugi rang zadržava još tu sezonu 12 ekipa, a sve da ne bi opet previše ekipa ispadalo u niži rang. već sljedeće sezone se može uspostaviti i drugi rang sa 10 ekipa, tako što će 4 ekipe ispasti u entitetske lige.Adviser je napisao/la: Liga 12 neće popraviti kvalitet fudbala/nogometa u BiH!
Damjanović: Dosta nam je više političkih liga
Predsjednik banjalučkog prvoligaša BSK-a Novak Novo Damjanović, koji u fudbalskim krugovima slovi za predanog, ali i priznatog sportskog radnika "bez dlake na jeziku", pozvao je čelnike svih premijerligaških i prvoligaških klubova, te nižih rangova, da učine sve da se, kako kaže, formiraju ekonomski opravdane lige.
- Jednostavno, dogorjelo nam je do noktiju... Ne želimo više da bilo koji ljudi - bilo koje nacije, iz bilo kojih organa saveza, kroje naše sudbine, kaže Damjanović.
- Kao predsjednik BSK-a, pozivam ih da svi mi ustanemo, te tražimo zdravu reorganizaciju takmičenja, te napravimo ekonomski održive lige. Dosta nam je više političkih liga. Duboko sam razočaran što se politika uopšte uselila u sport, te što nam i dalje - na sportskim terenima, kroji sudbinu. Politika je i dalje tu "debelo" prisutna. Prve lige su i dalje po ključu, a to se odnosi i na službena lica... Mislio sam da se - nakon posljednjih fudbalskih Izbora, sportski radnici ili funkcionere više neće birati po ključu, već po kvalitetu, ali sam se prevario.
Fazlagić: U ligi imamo samo četiri ozbiljna kluba
Mirsad Fazlagić, ako ne najbolji - onda sigurno jedan od najboljih naših igrača i trenera svih vremena, podržao je prijedlog o skraćenju liga.
Izvanredna ideja iz Banje Luke
- Skraćenje liga je put ka poboljšanju bh. fudbala. Prema tome, treba skoncentrisati kvalitet. A trenutno u našoj ligi imamo samo četiri ozbiljna kluba, eventualno pet, te dva-tri koja se "trzaju" da se njima priključe. Sve ostalo je - manje-više, na vrlo niskom nivou, smatra Fazlagić.
- Da bi se popravio kvalitet, odnosno skoncentrisao u određene klubove, liga s manjim brojem klubova bi sigurno odgovarao svima.
Predsjednik banjalučkog BSK-a Novak Damjanović predlaže zajedničku prvu ligu, odnosno reorganizaciju svih liga po teritorijalnom principu...
- To je sigurno dobra stvar - izvanredna ideja... Ustvari, to bi bila zajednička druga liga - drugi stepen takmičenja...
U tom slučaju bi se i tu skoncentrisao određen kvalitet, a pojedini timovi bi možda bili jači i od nekih sadašnjih premijerligaša.
Za Damjanovića, ali i sve ostale prave sportske radnike, nepojmljivo je da BSK putuje u Trebinje ili Krajišnik u Gabelu.
- Nepojmljivo je da jedna Bileće - treći stepen takmičenja, mora ići u Bijeljinu, a ne u Trebinje. Ili Gacko. Nedavno sam bio dole - jednostavno, ljudi više ne mogu da snose te troškove za put. Ne mogu da izdrže, jer to je put s kraj na karaj...
Troškovi sadašnjih prvih liga su isti kao u Premijer ligi.
Ima tu još dosta primjera. Naprimjer, Jedinstvo iz Bihaća ili Krajina iz Cazina putuju u Čapljinu, Mostar... To je isti slučaj.
Nemoj se trudit. Ja par dana govorim ljudima, al nitko ne je*e zivu silu. Jednostavno odustao. Kad i ako dodje skracenje lige shvatit ce i sami kakve su gluposti pisali.JoseMourinho je napisao/la:shvatite vec jednom da prvak fbih i rs-a po trenutnom sistemu takmicenja ulaze u VIŠI RANG tj. u prvi rang fubala bh, jer su trenutno u drugom, i nikako ni pod kojom opcijom a iskreno i ne znam otkud ta sama ideja kad veze sa mozgom nema, ne mogu zavrsiti u nekoj toj drugoj ligi jer je ona opet drugi rang fudbala pa kakve vi god nazive stavljali tim ligama, rang tj. nivo lige se gleda
to po uefinim i fifinim pravilima nije moguce, al et kod nas nekako ispade dobra ideja i moguce
Glupost je da bi tu ligu cinilo trenutnih deset premijerligasa, a da bi prvaci RS i FBiH igrali drugi rang, tj. ostali u istom. To je glupost. I ja sam vise za ligu 10 nego za ligu 12, al predlagat neki sistem po kojem prvaci drugog ranga ne ulaze u prvi rang je u najmanju ruku smijesno.Adviser je napisao/la:Vama glupost predlaganje Lige 10 koja bi podigla kvalitet fudbala u BiH?
Shvatam ja sta ti oces da kazem. U potpunosti shvatam, ali to sto ti govoris je apsurdno. Bez obzira koliko taj drugi rang bio jaci od danasnjeg drugog ranga to je i dalje drugi rang i nikakva snaga takmicenja, nikakva zanimljivost takmicenja, nikakav porast kvalitete, nikakva porast gledanosti to ne mogu osporiti. To je i dalje drugi rang takmicenja, a klub koji osvoji drugi rang takmicenja zeli da igra prvi rang. Ne zanima ga ostanak u drugom rangu bez obzira sto je razlika u toj njihovoj sampionskoj sezoni i onoj iducoj ogromna.Adviser je napisao/la:Istom rangu? Jedino ako gledaš bukvalno! Ti buraz ne želiš da prihvatiš činjenicu da bi taj rang, odnosno, rang zajedničke "druge lige", kvalitetom bio iznad ranga trenutne kvalitete 1. RS/FBiH! To je jedino oko čega nam se mišljenja razilaze, ti gledaš trenutno a ja gledam malo dalje. Liga od šest premijerligaša i po dva prvo plasirana iz 1. RS/FBiH bi bila duplo kvalitetnija i davala bi kvalitetniji tim ligi iznad od današnjih 1. RS/FBiH!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.