Football Manager 2015

FIFA, PES, GTA, Fortnite...

Moderatori/ce: bodi123,Donnie Darko,Padovan

ZOGLI
Kontakt:

Re: Football Manager 2015

Post Postao/la ZOGLI » 06 dec 2014, 03:09

Sta da ti kazem,igrica nije losa ne moze da se meri sa popularnim "zelembacima" tj. fm 2005,06.Izgleda da je do tebe problem tj. nas odrasli smo uz ovu igricu i svake godine ocekujemo dosta od nje,ova godina nije losa ja sam zadovoljan.Igram sa west hemom i 2 sezone sam zavrsio na 11 i 10 mestu,sada je klub kupio neki tajkun iz singapura i naravno dao mi kes,mada je vecina otisla na pokrivanje dugova ali imam 30 miliona za pojacanja.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 06 dec 2014, 09:59

Eh ne mogu, danas cu cijeli daaan mislim provest na fmu. Nisam igrao jedno dvije sedmice. Medjutim, onaj virus uzeo maha paa otac nekim slucajem izbriso tu komponentu. Posto moram sada opet krenuti sa ljoZetom ispocetka, dajte mi par igraca :D
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Football Manager 2015

Post Postao/la JoseMourinho » 06 dec 2014, 12:01

plavipatriota je napisao/la:obrisao sam fm :( ne znam, jednostavno mi više nije zanimljivo, ne mogu da nađem ono "dijete" u sebi što je igralo satima to, i što je najveći problem ne mogu da se uživim.. u tome su mi uveliko pomogli ovi što su napravili 2015-ku sa ovim nekim licencama i sl..
jednostavno mi nerealno, odem, napišem ime prezime, datum rođenja, nerealno je da neko tih godina vodi neki ozbiljan klub, a sva uživancija u ovoj igri mi se svodila na realnost :D nerealno mi da tek tako mogu izabrati koju licencu da imam, najrealnije je ono da nemaš licencu, al koji bi klub primio trenera bez licence :D
možda previše sebe poistovjećujem sa "čovjekom" koji mene predstavlja u igri, ali ko mlađi sam znao često glumiti trenera u sobi dok derem nekog :mrgreen:

valjda vam nisam ubio želju za igrom, al vjerujte, krivo mi je nenormalno što mi više nije čar igrati.. svake godine sam sa nestrpljenjem čekao da izađe igra, i ove sam, a evo sad ne mogu nikakvu motivaciju da pronađem..
i igrao sam i niže lige, igrao sam treću dansku sjever :mrgreen: al džaba...
Pa napravi profil kao neki trener ili bivši igrač ja tako godinama, npr. Adzem zeljo ili sad Zola i Leeds preuzeo :clap:

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 06 dec 2014, 17:57

plavipatriota je napisao/la:obrisao sam fm :( ne znam, jednostavno mi više nije zanimljivo, ne mogu da nađem ono "dijete" u sebi što je igralo satima to, i što je najveći problem ne mogu da se uživim.. u tome su mi uveliko pomogli ovi što su napravili 2015-ku sa ovim nekim licencama i sl..
jednostavno mi nerealno, odem, napišem ime prezime, datum rođenja, nerealno je da neko tih godina vodi neki ozbiljan klub, a sva uživancija u ovoj igri mi se svodila na realnost :D nerealno mi da tek tako mogu izabrati koju licencu da imam, najrealnije je ono da nemaš licencu, al koji bi klub primio trenera bez licence :D
možda previše sebe poistovjećujem sa "čovjekom" koji mene predstavlja u igri, ali ko mlađi sam znao često glumiti trenera u sobi dok derem nekog :mrgreen:

valjda vam nisam ubio želju za igrom, al vjerujte, krivo mi je nenormalno što mi više nije čar igrati.. svake godine sam sa nestrpljenjem čekao da izađe igra, i ove sam, a evo sad ne mogu nikakvu motivaciju da pronađem..
i igrao sam i niže lige, igrao sam treću dansku sjever :mrgreen: al džaba...
to ja i dan danas radim :rol: sad mi je lakse kad znam da nisam jedini :)
1946

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 06 dec 2014, 18:17

Igra jednostavno ima previse detalja. Previse komplikacije. Probao sam da igram i sa Sarajevom i sa BH niželigašima. To nije to. Moras se brinuti za svaki ugovor, za svaki trening i za 101 sitnicu. Jedino sto mi je OK da igram sa repkom. I da pozovem Harbu iz Anderlehta i Sanela Ibrahimovica iz Rubina :). Inace pola ekipe mi igra za Anderleht a ima ih dosta i u Makabi H., te Salzburgu. Al posto sam zezno kvale idemo sve ponovo. :D

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 06 dec 2014, 18:20

jesam li ja jedini koji igra 90% onaj classic manager umjesto obicnog? jednostano mi je 10 puta zabavniji.

STEKAR123
Kontakt:

Post Postao/la STEKAR123 » 06 dec 2014, 22:53

Ljudi novi sam ovvdje jeli moze neko link i objasnjenje za igricu da ne listam sve postove sada poz.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

STEKAR123
Kontakt:

Post Postao/la STEKAR123 » 06 dec 2014, 23:01

Jeli ima ikog zivog na ovom forumu dajte ljudi link ba kakav necu do ujitru naci

STEKAR123
Kontakt:

Post Postao/la STEKAR123 » 06 dec 2014, 23:12

fkzeljeznicarba je napisao/la:Vrati Zebu.
drug imas li mozda link odaklen si skinuo fm 15

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 07 dec 2014, 00:02

jasta je napisao/la:Igra jednostavno ima previse detalja. Previse komplikacije. Probao sam da igram i sa Sarajevom i sa BH niželigašima. To nije to. Moras se brinuti za svaki ugovor, za svaki trening i za 101 sitnicu. Jedino sto mi je OK da igram sa repkom. I da pozovem Harbu iz Anderlehta i Sanela Ibrahimovica iz Rubina :). Inace pola ekipe mi igra za Anderleht a ima ih dosta i u Makabi H., te Salzburgu. Al posto sam zezno kvale idemo sve ponovo. :D
U responsabilitis možeš sve to staviti da drugi rade umjesto tebe ;)

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 07 dec 2014, 15:28

Ja na ovom FM-u imam problem sa zadrzavanjem iole boljih igraca nakon samo jedne polusezone ili sezone odigrane u klubu. Cimirot cim je cuo da se par jacih kluboca interesuje za njega, morah ga prodati za 2.2m, ali hajde to je i dobro jos. Radovac isto cuo da se neko navodno interesuje za njega, ovi mi salju mizerne ponude a njemu istice ugovor za po godine, a naravno nece ni da cuje da produzi. Puzigaci sam ubo finu poziciju nekog napadacki orijentisanog beka koji izvodi sve prekida, fakat odigro dobru polusezonu i odma nece da produzi ugovor koji mu istice uskoro.
1946

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 07 dec 2014, 15:50

BitiSrcemVezan je napisao/la:Ja na ovom FM-u imam problem sa zadrzavanjem iole boljih igraca nakon samo jedne polusezone ili sezone odigrane u klubu. Cimirot cim je cuo da se par jacih kluboca interesuje za njega, morah ga prodati za 2.2m, ali hajde to je i dobro jos. Radovac isto cuo da se neko navodno interesuje za njega, ovi mi salju mizerne ponude a njemu istice ugovor za po godine, a naravno nece ni da cuje da produzi. Puzigaci sam ubo finu poziciju nekog napadacki orijentisanog beka koji izvodi sve prekida, fakat odigro dobru polusezonu i odma nece da produzi ugovor koji mu istice uskoro.
Najgore kad traži da ga prodaš a niko ga neće ni džaba :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Redprime
Kontakt:

Post Postao/la Redprime » 08 dec 2014, 10:32

kada Srbija udje u EU na manageru?

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 08 dec 2014, 10:47

J*** ga igra i povrede. Meni je nemoguce igrati sa Sarajevom.
1946

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 08 dec 2014, 20:42

eh evo i moja dosadasnja karijera sa leedsom, stavljat cu i ovdje ove izvjestaje :salut:

slikaslika

SEZONA 1 - PRVI REPORT (1.9.2014.)

slika

slika

CILJEVI SEZONE

slika Sky Bet CHAMPIONSHIP - cilj je sredina tabele, ekipa mi se nešto pretjerano ne svidja jer nemam krila pa ču neku drugu formaciju morat izmisliti, krenuo sam bez budjeta, tako da pojačanja neće biti, pa et cilj je u ovo pola godine ocjeniti trenutni sastav i pokušati napraviti ekipu koja će ganjati iduće godine promociju...

slika Capital One CUP - cilje je proči što dalje, znam da će glavni element toga biti kakav čemo ždrijeb imati, tako da neki cilj ne mogu postaviti, jedino da ne ispadnemo od ekipe koja je iz niže lige nego mi...

slika Budweiser FA CUP - isto kao za gornji kup...

slika

PRIPREME

Pripreme su provedene tako što sam dvije sedmice imao fitness na Very High, a nakon toga je krenulo uigravanje taktike i jedna sedmica Team Cohesion, odigrano je 7 prijateljskih utakmica gdje sam tražio najboljih 11, a iskreno nastavio sam ih tražiti i u toku sezone. Sa Aston Villom nam je bila finalna provjera pred početak sezone, gdje smo odigrali dobro, a nakon toga oni koji nisu dobili priliku protiv Ville su odigrali tekmu sa niželigašima.
Match Fitness sam večini igrača digao na preko 90%, jer je dosta njih igralo i prijateljske za rezervnu ekipu kojoj sam organizovao isto dosta prijateljskih. Evo i rezultata:

slika

Uz sve to skupljen je najbolji trenutno mogući stručni štab.

slika

Sky Bet CHAMPIONSHIP

Počela je i liga, nije krenulo baš idealno, u 5 odigranih utakmica smo uspijeli samo pobijediti jednu utakmicu i to protiv "bivšeg" kluba Watforda u gostima, kući u tri utakmice su nas izrešetali i primili smo čak 7 golova, al et nadam se da če biti bolje. SS tabele sam bio siguran da sam uzo, al et nema ga uglavnom sa ovih 5 bodova sam bio oko 14-16 mjesta.

slika

Takodžer prije početka sezone bile si objavljene i kvote na to ko će titulu Championshipa osvojiti, Norwich je bio veliki favorit, a et očekivano su tu bili Premierligaši iz prošli godina uz Nottm Forest i Middlesbrough.

slika

Capital One CUP

Iz jednog kupa smo već ispali, nakon što smo niželigaše sa drugom ekipom lahko pobijedili imali smo nevjerovatne sreće u ždrijebu da dobijemo rivale Man Utd koji su sa haman prvim timom igrali protiv nas i pobijedili nas. Moram priznat da sam očekivo poraz od 3 i više razlike, al dobro smo se borili.

slika

slika

TAKTIKA I EKIPA

Eh kao što sam već rekao, transfere sam isključio u ovom prvom prelaznom roku, pa sam morao sklapati najbolje od onog što sam našao, uglavnom to je bila ekipa sa dosta veznih i napadaća i jednim napadačem koji može odigrati desno krilo. Odmah mi je jasno bilo da od moje 4-3-3 sa krilima nema ništa pa tako sam odlučio igrati 4-3-1-2, sa četri vezna i dva napadača, gdje ču najbolje iskoristiti sve što imam u ekipi.

slika

Što se tiće ekipe, ni sam nisam znao šta očekivat, na papiru odrbrana je bila najbolji element tima, a golman najlošiji. Na pripremama sam dobio neku najbolju ekipu bar u to vrijeme u sastavu, Silvestri - Bayram, Bellusci, Pearce, Warnock - Murphy, Austin, Mowatt - Sloth (Adryan pripreme večinom povrijedjen) - Sharp, Doukara/Montenegro (Antenucci povrijedjen bio)

Evo sastav za ovaj prvi dio sezone:

slika

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 dec 2014, 01:04

kakav derby, kakva pobjeda :bow:
slika

CikaIzo
Kontakt:

Post Postao/la CikaIzo » 10 dec 2014, 01:38

Jel ima netko link da posalje da skinem manager? Link s kojeg mi je prijatelj skinuo igricu, meni nece da otvori.

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 10 dec 2014, 15:30

Redprime je napisao/la:kada Srbija udje u EU na manageru?
nna proslim menadzerima bosna i srbija u isto vrijeme udju u eu....na 15 je bosna kod mebe usla 2018 ....

I dont have a singnature:(
Can i have yours?

fanatic1991
Kontakt:

Post Postao/la fanatic1991 » 10 dec 2014, 15:39

Malac koji se pojavio kao najveci talent u skoli fudbala :D vidicemo kako ce se razviti :D

slika
I dont have a singnature:(
Can i have yours?

Odgovori

Natrag na “eSports”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.