KK Partizan
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: KK Partizan
Sta reci za Partizan? Sta reci za Grobare? Sta reci za Duska Vujosevica? FENOMENALNO! Ranije sam piso da je nevjerovatno da Partizan sa tako malim budzetom pravi takve rezultate. To je presedan. Nevjrovatno je da im iz godine u godinu odlaze najbolje igraci, a da oni dovode jednako kvalitetne, i prave jos bolje rezultate. Nevjerovatno je da uvijek ubodu sa pojacanjima iz inostranstva. Kamings, Palasios, Lazme, Veseli, MekKaleb, Roberts,... Kada svi ti silni veliki klubovi pociste sto vrijedi, Dule iskopa nokiliko ekstra igraca koje veliki nisu primjetili. Covjek se zapita gdje bi im bio kraj da imaju budzet kao recimo Huventud ili Pamesa. Jako je cudno da veliki sponzori nisu zainteresovani za ovako jaki Partizan. Nema sumnje da za ove velike uspjehe najvecu zaslugu ima Dusko Vujosevic. Da je trener BILO KO DRUGI, siguran sam da ni prvu fazu ne bi mogli proci. On iz ove ekipe izvlaci maksimum maksimuma. Jedan Dusan Kecman, koji je u PAOu sabro sve ukupno par minuta, pod Duletovom palicom unisti veliki Makabi. Ni ostali igraci nisu neke ekstra klase (izuzev Marica i Veselog koji su veliki talenti), ali pod Duletovom komandom oni daju 200% svojih mogucnosti. Vjerujem da FMP ili Hemofarm nemaju puno losiju ekipu od Partizana, pruzaju odlicne partije, ali Partizan koji je po meni za nijansu jaci, ostvaruje nevjerovatne rezultate u odnosu na njih. Mislim da je to poredjenje realno. Ista paralela bi se mogla napravit sa Cibonom, koja takodje ima priblizno kvalitetne igrace, ali i neuporedivo losije rezultate. Pa Cibonu je onaj Portorikanc (Arojo, Ajuso, kako li!?) kosto puno vise nego sto Partizan kostaju sva pojacanja zajedno. Da ne govorim koliko su vece ugovore imali igraci Cibone (mislim na period neposredno prije kolapsa, mada ni sada situacija nije mnogo drugacija) u odnosu na igrace Partizana. Pobjeda protiv Makabija je nevjerovatna. Nakon minusa od 20 razlike na vrucem gostujucem terenu protiv velikog Makabija, ostvarit na kraju pobjedu sa 8 razlike, mogu samo veliki. To je dokaz mentalne stabilnosti i velikog samopouzdanja. I pored tog poraza Makabi je i dalje veliki favorit. Mislim da je velika takmicarska greska rukovodstva Partizana, odluka da se susreti u Beogradu igraju u BG areni. Igraci su naviknuti na Pionir, stvoren je kult nepobjedivosti i uzarene atmosfere, iz koje protivnik obicno izlazi porazen. Arena je nesto sasvim drugo, tu se igraci Partizana sigurno nece osjecat dobro kao u Pioniru. To bi si moglo pokazat kao velika greska. U Areni ce se klupska blagajna dobro napunit, cijene ulaznica od 30 do 50 km, ali to moze biti kobno po takmicarski uspjeh. Uprava Partizana je vjerovatno ocekivala 2 poraza u Tel Avivu, pa su mislili, ako vec ispadamo, daj da u Areni u jednom ili dva meca klepimo dobru lovu i tako popravimo finansijski saldo. Pare uvijek prevladaju. Bez obzira na sve, Partizan je napravio jos jedan veliki iskorak naprijed.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Kurir pod naslovom "I bog stvori Partizan" veliča podvig u Izraelu i slavi svoje heroje. Prva rečenica nije ništa manje euforična. "Džaba vam novci, moji sinovci, Partizan igra malo bolje". 

Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.
cestitke partizanu...stvarno INSTITUCIJA
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
- Bily Piton
- Kontakt:
Eh..šta reći nakon prespavane večeri
fenomenalno...sa -21 u 15 minuti...na +8 na kraju
..šta da kažem nego,stvaro sam ponosan na Partizan i na to što sam Grobar
...Volim Crno-Bele

PFC Forever!!!
Ponosan što sam Srbin!
Jedan je CLEO 9 !!!
Ponosan što sam Srbin!
Jedan je CLEO 9 !!!
Vidi Chuck Norris igrace makabija kako plaču.. prilazi im i pita ih: - šta je bilo momci jel vas neko tukao, kažite meni ja ću to da sredim!! - da, tukli su nas, naišli smo na neki patizan vodi ga dule vujosevic ... - da li ste vi normalni, što se kačite sa njima???
Evo jedan mrsko mi gledat jel bio,kakva je ovo pobjeda ne mogu da vjerujem,ako prođemo na final4 neću moć 5 dana pričat

Evo jedan mrsko mi gledat jel bio,kakva je ovo pobjeda ne mogu da vjerujem,ako prođemo na final4 neću moć 5 dana pričat
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Zao mi je sto nisam tekmu gledao,sljedecu niposto ne propustam jos igraju kuci gdje uvjek bude najbolja atmosfera to vrijedi pogledat.
Cestitke na popjedi vidim ih vec u finalu

sutra se ponovo igra u tel avivu, pa onda dvije u areni...prva je 30.03, druga je 01.04.........ako dodje do cetvrte uopstewhosein je napisao/la:Zao mi je sto nisam tekmu gledao,sljedecu niposto ne propustam jos igraju kuci gdje uvjek bude najbolja atmosfera to vrijedi pogledat.

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Dusko Vujosevic me neodoljivo podsjeca na Ivicu Osima. Pored toga sto su obojica sad i nekad bili u Partizanu, oba imaju slicnu filozofiju kada je sport u pitanju. Oba su ljudske velicine, kakve odumiru u danasnjem vremenu. Samo se pitam da li neko zna sta Dulete drzi u Beogradu. Da li o tome ima neki zapis na netu? Sasvim je jasno da ga mnogi veliki klubovi zele, a on ne ide nigdje. Legenda Partizana.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Nadam se da će ih Partian opet pobijediti, te tako povesti sa 2:0, odnosno 0:2
Jednom je "Nokia" arena pala, što ne bi i drugi put, osim ako Izraelci ne namjeste nešto, te sudije počnu iznenada suditi u korist Ciiona. No, dobro, idemo Crno-beli.

Jednom je "Nokia" arena pala, što ne bi i drugi put, osim ako Izraelci ne namjeste nešto, te sudije počnu iznenada suditi u korist Ciiona. No, dobro, idemo Crno-beli.
najjaci dvojac Eurolige su bili Toni i Dino....bas sam neki dan gledao reportazu o Partizanu sa osvrtom na Istanbul.....bas je Kucac(Danilovic) rekao da su ocekivali bolju atmosferu tada, bilo je ok, ali da je moglo bolje...nisam ja to rekao, on je to izjavioBijeljinac je napisao/la:Veceras ce cijela Palestina biti (ponovo) uz Partizan![]()
Veceras hrabro pa sta bude, cilj je ispunjen, o dvije pobjede ne zelim ni da mislim, tome se ni najveci optimisti nisu nadali. Ovo 'smrdi' na 1992. i 1998. kada se Partizan provlacio u grupi, a onda bljesnuo u razigravanju (1992. protiv Knora; 1998. protiv Olimpijakosa i CSKA; 2010. Makabi?) i otisao na F4. Hemija postoji, to je evidentno. I kad smo kod Partizanovih ucesca na F4, evo navrsice se 12 godina od neucesca nekog srpskog kluba na F4 (isto vazi i za prostor bivse drzave). Meni je to kao 12 vijekova, red je da se napokon putuje na F4, a ova 12-godisnji vakuum da se vise nikada ne ponovi aBd.
Nadam se da ce atmosfera biti kao ona s proljeca 1992. kada Partizan nije mogao igrati na svom parketu, nego u Fuenlabradi, ali je cetvrtfinale sa ekipom iz Bolonje igrao u Pioniru. Nezaboravna atmosfera i igra jedne od najtalentovanijih ekipa u istoriji evropske kosarke (prosjek starosti 21 godina!, ekipa sa Djordjevicem, Danilovicem, Rebracom, Loncarem). Djordjevic i Danilovic su bili najjaci dvojac u istoriji evrolige, ljudi su maltene sami uzeli titulu u tada izuzetno jakoj konkurenciji. Danasnji Partizan nije ni blizu te ekipe, ali ipak je uzivancija gledati ekipu koju cine igraci podjednakog kvaliteta, a prednjace Aleks, Bo i Lorens, Jan i iznad svih Dusan Kecman

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
pa dobro svako ima svoje misljenje....ali nije bas ni da su sasa - sale podnijeli sav teret zar neBijeljinac je napisao/la:Ja ipak mislim da je dostignuce dvojca Sasa-Sale vece od Toni-Dino, iz jednostavnog razloga sto je Jugoplastika u sirini bila daleko kvalitetnija ekipa od Partizana. U Splitu si imao Sretenovica, Perasovica, Pavicevica, Ivanovica vani, tada sjajne igrace, plus Zoku Savica pod kosem koji je proglasavan i za MVP-a F4 evrolige. S druge strane u Partizanu su Djordjevic i Danilovic maltene ponijeli sav teret, i licno ne pamtim koja je ekipa djelovala tako dominantno u zavrsnici, a da je kvalitetom bila kvantitativno limitirana. Bio je i Zalgiris hit 1999. kada su Minda i Stombergas bili sjajan dvojac, ali tada su imali i jednog Ednija na pleju pored sebe.neno#4 je napisao/la:najjaci dvojac Eurolige su bili Toni i Dino....bas sam neki dan gledao reportazu o Partizanu sa osvrtom na Istanbul.....bas je Kucac(Danilovic) rekao da su ocekivali bolju atmosferu tada, bilo je ok, ali da je moglo bolje...nisam ja to rekao, on je to izjavioBijeljinac je napisao/la:Veceras ce cijela Palestina biti (ponovo) uz Partizan![]()
Veceras hrabro pa sta bude, cilj je ispunjen, o dvije pobjede ne zelim ni da mislim, tome se ni najveci optimisti nisu nadali. Ovo 'smrdi' na 1992. i 1998. kada se Partizan provlacio u grupi, a onda bljesnuo u razigravanju (1992. protiv Knora; 1998. protiv Olimpijakosa i CSKA; 2010. Makabi?) i otisao na F4. Hemija postoji, to je evidentno. I kad smo kod Partizanovih ucesca na F4, evo navrsice se 12 godina od neucesca nekog srpskog kluba na F4 (isto vazi i za prostor bivse drzave). Meni je to kao 12 vijekova, red je da se napokon putuje na F4, a ova 12-godisnji vakuum da se vise nikada ne ponovi aBd.
Nadam se da ce atmosfera biti kao ona s proljeca 1992. kada Partizan nije mogao igrati na svom parketu, nego u Fuenlabradi, ali je cetvrtfinale sa ekipom iz Bolonje igrao u Pioniru. Nezaboravna atmosfera i igra jedne od najtalentovanijih ekipa u istoriji evropske kosarke (prosjek starosti 21 godina!, ekipa sa Djordjevicem, Danilovicem, Rebracom, Loncarem). Djordjevic i Danilovic su bili najjaci dvojac u istoriji evrolige, ljudi su maltene sami uzeli titulu u tada izuzetno jakoj konkurenciji. Danasnji Partizan nije ni blizu te ekipe, ali ipak je uzivancija gledati ekipu koju cine igraci podjednakog kvaliteta, a prednjace Aleks, Bo i Lorens, Jan i iznad svih Dusan Kecman![]()
![]()
![]()
.....12 godina od onog cuvenog F4 kada je Partizan bio super jak...sto se tice vecerasnje tekme makabiju je do or die....mislim da ce biti svega ali ipak kao sto napisah bice pretesko, ocekujem lagan trijumf makabija od jedno 10 razlike....da li ce izdrzat pritisak vidjet cemo, ali bice sigurno vrlo zanimljivo...ocekujem da Dule neku smicalicu opet napravi za Gersona
![]()
![]()
![]()
![]()
..tipa da Mekkejleb pogodi 3-4 trojke
![]()

P.S. kao sto sam rekao anderson vec osam poena ide sigurno preko 20......
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ovaj put Partizan ušao dosta dobru u utakmicu. Vidi se da Makabi igra pod ogromnim pritiskom.
sto se tice karijera koje su napravili, Toni je daleko ispred svih njih realno.....objektivno je tako....ti jesi pristrasan, ali ja ne.....jer Toni je uzeo sve sto se moglo uzeti......svaka cast i danilovicu i djordjevicu, ali je toni sve uzeo......Bijeljinac je napisao/la:Pa gradnjom ige i skoro kompletnim napadom su dominirali samo njih dvojica. Prikljucivali su se Nikola (Loncar) i Mladjan (Silobad) u napadu, ali njihova uloga se ni u snu ne moze porediti sa onom koju su imali Sasa-Sale. Ostali igraci su bili 'radnici'. Split je bio daleko siri u kadru. Ja ne poredim kvalitet tih dvojaca, nego ulogu i teret koji su podnijeli u datim sezonama.
Iako smatram dvojac Sasa-Sale i igracki jacim, jednostavno Atina 1995. i Atlanta 1996. su to potvrdili, Hrvati su bili za klasu iza Srba. 1997. i 1998. necu ni da poredim (Srbi bi uzeli i evropsko 1993. koje Hrvatska nije iako je bila top-favorit (zato sto nisu Srbi ucestvovali)). Jedan Sale Djordjevic je imao pobjednicki duh i nerv koji Toni i Dino nikada nisu imali. Lako je bilo u bivsoj drzavi kada su tu bili jos Drazen, Vlade i Paspalj, ali posle raspada se vidjelo cija je generacija bila jaca i koje je bio kadar da uzima evropsku i svjetku titulu. To su nepobitne cinjenice.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
vrlo lose je sto i vranes i maric imaju dva penala vec....koje divljacko kucanje veselog i onda za kraj vrlo lijep sut blutenthala.....
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
rekao sam ti imas svoje misljenje i ja svoje, tu cemo da stanemo
.......jer ne mozemo vise nastaviti dikusiju, stavovi su nam razliciti
anderson treci faul vec, blutenthal nastavlja da pogadja ludo.....odose na +7...

anderson treci faul vec, blutenthal nastavlja da pogadja ludo.....odose na +7...
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Mislim da Makabi neće dvaput da ponovi istu pogrešku, te da će pobijediti noćas. Jeste rana faza utakmice, i ima se još dosta igrati, ali na greškama se uči.
Ovaj put sam pesimista, ali opravdano.
Ovaj put sam pesimista, ali opravdano.
ma rekao sam ti prije pocetka, nazalost ovo ide od 10 do 15 razlike....al kako je ovaj gershon samo lud fischer mu sjajno otvori utakmicu i on ga hladno zaledi....pa ne mogu da vjerujem......nazalost puca partizan ovdje ali kao sto rekoh odlazi ovo u 3 1 za partizan.....samo aleks i donekle mekkejleb drze igru, ovi ce veceras da zapale dvorane ako ne dobiju....Bijeljinac je napisao/la:Slazem seneno#4 je napisao/la:rekao sam ti imas svoje misljenje i ja svoje, tu cemo da stanemo![]()
![]()
![]()
.......jer ne mozemo vise nastaviti dikusiju, stavovi su nam razliciti
![]()
![]()
![]()
anderson treci faul vec, blutenthal nastavlja da pogadja ludo.....odose na +7...![]()
![]()
![]()
![]()
Samo da Partizan ne ode ispod -15 jer veceras ne vjerujem da ce biti povratka.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
veceras su previse jaki za bilo kakav preokret......vracam se na ovog blutenthala koji je strasna zivotinja..dobro, partizan ce da ima pritisak u prvoj utakmici u pioniru, ali makabi nije pao...pa ni pao koji je ispao, jer kralj je kralj....jos malo ali su na tronu ipak.....makabi igra strasnu odbranu, nisam ja dzaba potencirao lamonicu.....poznat mi je ovaj drugi sudija dubravko itekako.....koja legenda, prosle godine na tekmi bosna buducnost prilazi sudiji i kaze mu ako nastavis da siljis ovako ja cu sve kontra pa cem vidjeti dokle cemo...a pricalo se po kuloarima i da ima romansu sa jednom poznatom sarajevskom gospodjom

Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Nema šanse da se ovo preokrene. No, sada se serija seli u Beograd koji će sigurno biti nadahnut sa odličnim rezultatom Partizana u prve dvije utakmice. Sa dvije pobjede idu dalje. Nadam se da će ostaviti srce na terenu, te uz fanatičnu publiku proći.
jos otprilike pet sati do spektatkla u Areni. Nocas ce po prvi put euroliga da prenosi neku utakmicu u HD rezoluciji, i to iz Arene...vrlo tesko ce da bude nocas...oni strasno prangijaju izvana, ali je vrlo dobro sto konstrukcije iz pionira nisu prenesene, jer ce procenat sutra da opadne i jednim i drugim...najvise u Areni kada je partizan igrao postigla je CSKA ukupno 67 poena...ali ta CSKA je bila puno bolja ekipa od sadasnjeg makabija, mada je ovo ekipa koja itekako moze da igra vrhunsku kosarku....mislim da je kljucno da se zaustavi nocas ili eidson ili anderson, ako obojica budu "unutra" bice vrlo tesko partizanu....eidson je mozak ove ekipe, ali vrlo lose ove godine igra na strani...sve lezi veceras na vanjskoj liniji partizana, unutra roberts i maric ce odraditi svoje u to sam ubijedjen...pera mora da postigne makar jednu - dvije trojke, rasic da odigra dobro, makar 10-tak poena.....mislim da je kljucni igrac nocas veseli i on treba da koristi tu prednost koju ima u visini u odnosu na igrace makabija, posebno u tranziciji.....sve u svemu Arena ce da gori i nadam se da ce dule da slavi nocas.....
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....