KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Re: KK Bosna
A kakvih li samo kulturnih gradjana u ovom velegradu sa svojim iznimnim kapacitetima za raspravu i realnoscu.
Bosni sigurno trebaju pojacanja, to je jasno, medjutim, ono sto definitivno stoji je to da je ovo jedan potpuno drugi sustav natjecanja i prilika za iskupljenje i poceti iznova, a u tom slucaju puno toga pada u vodu. Brojni zaboravljaju ili stavljaju na stranu pod kakvim je pritiskom Bosna bila u NLB-u nakon sto je zapala u probleme, a koliko je osokoljena nakon sto je ostvarila opstanak u ligi i slijedece sezone kao i kako je igrala u zadnje vrijeme protiv nekih od najboljih momcadi lige. To moze biti samo veci motiv za iskupljenje i borbu za titulu, pa cak i da ostane ova momcad, jer, ostali su puno duzni svojoj publici, a ovakve situacije širokobrijezani itekako dobro poznaju i tu vide opasnost, a nema to veze s licemjerjem nekim ogromnim. A i, kao da necije misljenje ovdje ima uopce utjecaj na to sta ce, koga i da li ce Bosna dovoditi.
Bosni sigurno trebaju pojacanja, to je jasno, medjutim, ono sto definitivno stoji je to da je ovo jedan potpuno drugi sustav natjecanja i prilika za iskupljenje i poceti iznova, a u tom slucaju puno toga pada u vodu. Brojni zaboravljaju ili stavljaju na stranu pod kakvim je pritiskom Bosna bila u NLB-u nakon sto je zapala u probleme, a koliko je osokoljena nakon sto je ostvarila opstanak u ligi i slijedece sezone kao i kako je igrala u zadnje vrijeme protiv nekih od najboljih momcadi lige. To moze biti samo veci motiv za iskupljenje i borbu za titulu, pa cak i da ostane ova momcad, jer, ostali su puno duzni svojoj publici, a ovakve situacije širokobrijezani itekako dobro poznaju i tu vide opasnost, a nema to veze s licemjerjem nekim ogromnim. A i, kao da necije misljenje ovdje ima uopce utjecaj na to sta ce, koga i da li ce Bosna dovoditi.
...Život za Široki...
molim vas, bez čašćenja... bar su ove teme o košarci uvijek bile oslobođene vrijeđanja.
ŠB_Fidelis je napisao/la:A kakvih li samo kulturnih gradjana u ovom velegradu sa svojim iznimnim kapacitetima za raspravu i realnoscu.
Svaka cast na postu a pusti bosnasa_ on uvijek lupa ko maxim po diviziji
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
ako Bosna ne dovede pojacanja nece vidjeti ni finala,to je jasno ko dan,u tom slucaje ce se sa Zrinjskim i Capljinom boriti za 3 i 4 poziciju,dok je zadnje mjesto rezervisano za Slobodu koja realno ima najlosiju ekipu od ovih 6..
Capljina,bosnin naredni protivnik dovela nekoliko pojacanja za ligu 6,tako da u toj utakmici treba biti veoma oprezan:
-Nakon završetka regularnog dijela prvenstva i osvojenog 3. mjesta HKK Čapljina Lasta svoje redove trebala bi pojačati sa trojicom košarkaša. Igrači: Jovan Zdravković, Marko Jagodić - Kuridža ( Borac - Nektar) i Nikola Đurasović ( Leotar ) trebali bi potpisati jednomjesečni ugovor ( koliko i traje Liga za prvaka).
Trojac će prestavljati prava pojačanja za žestok tempo koji iziskuje Liga 6. Bivši igrač Novog Sada Marko Jagodić - Kuridža u osam odigranih utakmica za banjalučku momčad postigao je u prosjeku 22 koša, njegov suigrač iz Borca Jovan Zdravković u 14 susreta lige postizao je prosječno 18 poena.
Na poziciju krila iz Leotara dolazi Nikola Đurasović koji je po total poenima 3. igrač lige, a od 19 odigranih utakmica za trebinjsku momčad je ubacio 14 peona, 4,3 skoka te 1.6 asistenciju po meču.
Ova trojica igrača bi trebali biti u sastavu Čapljine već u subotu kada na otvaranju Lige 6 Čapljina ugošćuje ekipu Bosna Asa BHT.
ČAportal
Capljina,bosnin naredni protivnik dovela nekoliko pojacanja za ligu 6,tako da u toj utakmici treba biti veoma oprezan:
-Nakon završetka regularnog dijela prvenstva i osvojenog 3. mjesta HKK Čapljina Lasta svoje redove trebala bi pojačati sa trojicom košarkaša. Igrači: Jovan Zdravković, Marko Jagodić - Kuridža ( Borac - Nektar) i Nikola Đurasović ( Leotar ) trebali bi potpisati jednomjesečni ugovor ( koliko i traje Liga za prvaka).
Trojac će prestavljati prava pojačanja za žestok tempo koji iziskuje Liga 6. Bivši igrač Novog Sada Marko Jagodić - Kuridža u osam odigranih utakmica za banjalučku momčad postigao je u prosjeku 22 koša, njegov suigrač iz Borca Jovan Zdravković u 14 susreta lige postizao je prosječno 18 poena.
Na poziciju krila iz Leotara dolazi Nikola Đurasović koji je po total poenima 3. igrač lige, a od 19 odigranih utakmica za trebinjsku momčad je ubacio 14 peona, 4,3 skoka te 1.6 asistenciju po meču.
Ova trojica igrača bi trebali biti u sastavu Čapljine već u subotu kada na otvaranju Lige 6 Čapljina ugošćuje ekipu Bosna Asa BHT.
ČAportal
kad sam ja to rekao...u pm...k_c je napisao/la:evo Kevin iz Sirokog kaze da nema potrebe da se Bosna pojacava,i moli Boga da se to desi,jer je i sam svjestan da bi se prosetali ligom i nikad lakse uzeli titulu..kakvih li samo licemjera u ovom malom hercegovackom zaseoku..muamer_15 je napisao/la:zna li neko da li bi nam mogao ikonic doci kao pojacanje za ligu 6 ili koja su moguca pojacanja?

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Možda nam i Ivanović zaigra,ipak je on još uvijek naš igrač.
ivanovic sigurno nece zaigrati.....kobe je napisao/la:Možda nam i Ivanović zaigra,ipak je on još uvijek naš igrač.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
covjekova logika pije vode, neznam sto se ljutiteTaRgEt_ je napisao/la:ŠB_Fidelis je napisao/la:A kakvih li samo kulturnih gradjana u ovom velegradu sa svojim iznimnim kapacitetima za raspravu i realnoscu.
Svaka cast na postu a pusti bosnasa_ on uvijek lupa ko maxim po diviziji
a naravno kao zakleti bosnas da bi volio vidjeti pojacanja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
da je ovoj ekipi Ivanovic,vec bi potpisao da osvajamo prvenstvo,ali...kobe je napisao/la:Možda nam i Ivanović zaigra,ipak je on još uvijek naš igrač.
Treba sacekati jos do petka,nadam se da ce uprava reagovati na silna pojacanja Igokee,i na trenutno bolji tim Sirokog..
po meni nismo nikad bili veci outsider pred pocetak lige. igokeu ja ne shvacam ozbiljno i nikad i nisam jer sumnjam da ce im ikad ova tatkika dovođenja citave petorke pred start lige upaliti ali ko zna... u svakom slucaju bar ovako na papiru izgledaju opasno.
široki je ruku na srce strašan i dva puta nas je vec razbio ove sezone. najbolje su poslovali pokazali nasim mamlazima iz uprave kako se vodi klub i ako ce mo po toj logici ici onda su i apsolutno zasluzili titulu. pored toga sto ja ne volim taj klub iz lištice i ostalih stvari koje mislim o njima a koje nisu za foruma po meni su oni favorit.
mi.... napravljen je veliki pomak u igri od kad je dosao dejo ali problem je taj nerad u upravi i tim koji je sastavljen jako lose jer ima igraca koji nam uopste ne trebaju ili koji igraju pozicije koje realno ne znaju igrati dok nemamo krilnog centra i ozbiljnog playa. oba krilna centra koja na koja smo racunali ove sezone su povrijeđeni. ivan se nece vracati a hajric i kad se vrati dugo ce mu trebati da opet uđe u formu... tu nam je pod hitno potrebno pojacanje.
sto se playa tice tu zlaja nije ispunio ocekivanja... ali ok on moze solidno odigrati dok na muhu se ne moze ozbiljno racunati. moje misljenje je da bi jedan od njih trebao letiti sad pred start lige i da se dovede tu neki fin play koji zna igrati. ja bi radije zadrzao zlaju jer se dokazao u ovoj ligi i vjerovatno ce igrati bolje nego u NLB. a realno je da uprava nece nista od toga uraditi...
ono sto nam moze dati tu neku dozu optimizna je da felix, rakočević i šeha igraju jako dobro.
široki je ruku na srce strašan i dva puta nas je vec razbio ove sezone. najbolje su poslovali pokazali nasim mamlazima iz uprave kako se vodi klub i ako ce mo po toj logici ici onda su i apsolutno zasluzili titulu. pored toga sto ja ne volim taj klub iz lištice i ostalih stvari koje mislim o njima a koje nisu za foruma po meni su oni favorit.
mi.... napravljen je veliki pomak u igri od kad je dosao dejo ali problem je taj nerad u upravi i tim koji je sastavljen jako lose jer ima igraca koji nam uopste ne trebaju ili koji igraju pozicije koje realno ne znaju igrati dok nemamo krilnog centra i ozbiljnog playa. oba krilna centra koja na koja smo racunali ove sezone su povrijeđeni. ivan se nece vracati a hajric i kad se vrati dugo ce mu trebati da opet uđe u formu... tu nam je pod hitno potrebno pojacanje.
sto se playa tice tu zlaja nije ispunio ocekivanja... ali ok on moze solidno odigrati dok na muhu se ne moze ozbiljno racunati. moje misljenje je da bi jedan od njih trebao letiti sad pred start lige i da se dovede tu neki fin play koji zna igrati. ja bi radije zadrzao zlaju jer se dokazao u ovoj ligi i vjerovatno ce igrati bolje nego u NLB. a realno je da uprava nece nista od toga uraditi...
ono sto nam moze dati tu neku dozu optimizna je da felix, rakočević i šeha igraju jako dobro.
You are someone else I am still right here
Sve dok se u upravi ne riješe MNOGA pitanja od KK Bosne nažalost, ostat će samo ime....
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
Da,ali nama igrac na toj poziciji nije neophodan,iako bi nam je svaki kvalitetan igrac dobro dosao..mi trebamo dovesti pleya i cetvorku,to treba biti prioritet,ali vremena je sve manje,tako da i nisam neki optimista da cemo pojacani krenuti u pohod na titulu,mada mislim da nasoj upravi i nije prioritet titula,nego sadaka vodstva NLB lige ,jasno je da se mi uzdamo samo u pozivnicu,jer su svi svjesni da je Siroki trenutno dva koraka ispred nas...bandit je napisao/la:Clarence-a je znala krenut' trica k'o luda ... cini mi se da je par puta znao zabit' i po 30 koseva ... nek sad da pola i mirna (KK) Bosna ...Janez je napisao/la:Prije par strana sam vec rekao ko su nam moguca pojacanja,ali slabo ko cita
A to su: Damjanovic i Clarence Gilbert
1. stvar zima se ne vraca sigurno
2.stvar slazem se sa vecinom sto je @fera napisao, samo bih rekao da mora jednostavno jednom upaliti ovaj sistem igokee.....
3. stvar ne sanjajmo pojacanja ekstra jer nazalost nema para, ako se neko dovede bice vrlo star i igrac koji ne moze da bude jedan od nosioca igre, samo ispomoc.....
2.stvar slazem se sa vecinom sto je @fera napisao, samo bih rekao da mora jednostavno jednom upaliti ovaj sistem igokee.....
3. stvar ne sanjajmo pojacanja ekstra jer nazalost nema para, ako se neko dovede bice vrlo star i igrac koji ne moze da bude jedan od nosioca igre, samo ispomoc.....
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Kako piše danas u Avazu ništa od pojačanja!
sto se ove druge stavke tice i ja se tu najvise bojim da ce jednom proraditi...neno#4 je napisao/la:1. stvar zima se ne vraca sigurno
You are someone else I am still right here
kao sto sam nagovijestio i rekao gore sinoc.....baggio je napisao/la:Kako piše danas u Avazu ništa od pojačanja!
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
baggio je napisao/la:Kako piše danas u Avazu ništa od pojačanja!

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
sta si ba ti nagovjestio,da Zimic nece sigurno doci,a Zimic danas potpisao ugovor,veze ti nemas..neno#4 je napisao/la:kao sto sam nagovijestio i rekao gore sinoc.....baggio je napisao/la:Kako piše danas u Avazu ništa od pojačanja!
U svakom slucaju Bosna ce jako tesko doci do finala,mislim cak da je to nemoguce..mozda je tako i bolje,samo cemo na taj nacin otjerati bezobrazne nesposobnjakovice iz uprave..
-
- Kontakt:
Ako sam dobro shvatio mi i sljedece sezone igramo NLB ligu bez obzira na plasman u ligi a ostalo je jos 1 mjesto a to ide prvaku BiH.
Mozda je bolje da nista ne dovodimo nego da uigramo ovaj igracki kadar koji imamo i onda ici od utakmice do utakmice i popravljat greske. Jer svi znaju da imamo velikih finansijskih problema pa je bolje bez pojacanja a pustiti neka se Igokea i Siroki "pobiju" za 2 mjesto u NLB.
Mozda sam i pogrijesio da smo obezbjedili plasman u NLB ako nismo onda oprostite.
Mozda je bolje da nista ne dovodimo nego da uigramo ovaj igracki kadar koji imamo i onda ici od utakmice do utakmice i popravljat greske. Jer svi znaju da imamo velikih finansijskih problema pa je bolje bez pojacanja a pustiti neka se Igokea i Siroki "pobiju" za 2 mjesto u NLB.
Mozda sam i pogrijesio da smo obezbjedili plasman u NLB ako nismo onda oprostite.

Obezbijedili nismo a sa ovim igračkim kadrom nećemo vidjeti ni finala lige 6 ni NLB sledeće godine.Po određenim informacijama na kraju sezone ide velika čistka u igračkom kadru i revidiranje ugovora a izgleda da ni uprava neće ostati neokrznuta.Thecoldfear je napisao/la:Ako sam dobro shvatio mi i sljedece sezone igramo NLB ligu bez obzira na plasman u ligi a ostalo je jos 1 mjesto a to ide prvaku BiH.
Trenutno korisnika/ca: Proximic i 14 gostiju.